Souvvenir
Bana çok art niyetli geldi kuzenler veya eşleri
Nasıl da aklında tutup plan yapmışlar, çok şaşırdım
Sen fazla iyi niyetlisin
Boşver kuzen toplantısını bence
Yok yere böyle bi gelenek çıkarma başına
Ne kadar az görüşülürse o kadar iyi bence böyleleriyle
canım dikkatlice okumaya çalıştım.maalesef nerede çokluk orada b.luk olayı burada yaşanmış ( teşbihimi maruz gör lütfen.)
sen didin, hazırla aklına bir art niyet gelmesin karşı tarafın ufacık hesaplar peşinde koşması gerçekten can sıkıcı olmuş.kim okursa
olsun sen gibi üzülür ve kırılırdı.demek ki onlar eve birileri geldiğinde karşılık bekleyen tiplerdenmiş, sürekli gözleri senin hareketlerindeymiş.
maalesef her ailede bu tip ve benzeri davranışlar sergileyen taraflar oluyor..ne kadar umursamaz ve ne kadar güler yüzlü olursan o kadar
iyi.zor ama en iyisi bu..dediğin gibi bir daha yemek yemez bir çay içmeye gidersin.
o kadar kalabalıkta milletin bir köşeye çekilip sigara içmesini de hiç anlamam..zaten ufak oluyor evler bir de o kadar zehri teneffüs ettirmeye ne hak görürler.
balkon bile olsa eve sirayet ediyor.senin içtiğini biliyorum canım ama senin bu düşüncede de olmadığını bilirim, altını çizmek isterim.
Şu kuzenler yok mu
Bende de bi adet var
90 lı mı ne ama cin olmadan adam çarpmaya çalışıyo
Anlatmıştım sanırım hemen hemen her perşembe işyerime geliyo, telefonunu açmasam bile pat içeriye girdiği oldu
Neyse yerim de değişti bu arada kızlar, burası hiç müsait değil
Hem yoğunluk hem yer bakımından bi ihtar geçicem kendisinePerşembe arar nasılsa..
Evet canım bende sigara kullanıyorum, fakat hiç kimsenin evinde bu tavır ve davranışta bulunmadım.
Zaten bu konularda en büyük şahit eşimdir, o da duyunca çok kötü oldu, utandı da bir nevi.
Kendisi biliyor kime ne kadar gidip neler yaptığımı... Ayıp yapılanlar ama denilecek çok birşey yok.
Bende ona göre tavır ve davranışta bulunurum, kimsenin hamd olsun bir kap yemeğine ihtiyacım yok.
Ama bu o kadar aşağılayıcı birşey ki, ne yani ben sana geldiğim gittiğim zaman sana hizmetçi muamelesi mi yapıyorum.
Kalkmış bana aynı muamele yapılıyor.
Ben 2 gece uğraştım onca yemek için, ama yok bundan sonra uğraşmamak gerekiyormuş bunu öğrendim.
Kendileri bilir...
4 ay öncesine kadar bu insanlar benim hayatımda herhangi bir önem ve ehemmiyet taşımıyorlardı.
Bu günde taşımıyorlar, yarın da taşımalarına gerek yok... Görüşmeyi samimileştirmeden, mesafeli olmakta yarar varmış.
Yaşayarak öğreniyoruz işte...
kime niyet kime kısmet diyorum kader ben buna yine
tüh tühhh vahh vahhhh
Günaydın hatunlar..Bugün baharı andıran bir gün var burada..:103::103:
Anladım ben onu
Yine ikinci kattayım yalnızım ama nasıl desem açık bi yerdeyim , her katın başında masa var bizim
Ben önce küçük bi odadaydım ama basıktı
Burası havadar ama baya bi açık
Şimdi derim hiç etik değil hadi eskiden kapalıydı
Masamın üstünde beslenme filan yapıyordu da , burdan müşteriler bile geçiyor çok ayıpve vaktim yok..
Umarım bari bundan sonra gelmez
ay ne basit ve boş insanlar var ya şu dünyada. kaç yaşında olduklarını unutuyor mu bunlar, niye yetiştirmiyorlar kendilerini... yani bazen kişiselleştirme yapmamak elde değil. uğraştıkları şeylere bak, yok kalkmamış da yok yardım etmemiş de. ben böyle insanlara basit ve donanımsız insan diyorum üzülerek. biraz olgun olsunlar...
artı eltin de gelip niye sana söylüyor ki? bence kişilerarası iletişim bu şekilde bozuluyor, ah dedikodu... herkes kendi tercihleriyle yaşar ve büyür. bu onların zihniyetini gösterir. ama sana bunu dediler deyip de üzülmene vesile olmak yerine hiç söylemeyip onlarla bu konuyu konuşmayı ya da konuşmamayı tercih edebilirdi.
Şu kuzenler yok mu
Bende de bi adet var
90 lı mı ne ama cin olmadan adam çarpmaya çalışıyo
Anlatmıştım sanırım hemen hemen her perşembe işyerime geliyo, telefonunu açmasam bile pat içeriye girdiği oldu
Neyse yerim de değişti bu arada kızlar, burası hiç müsait değil
Hem yoğunluk hem yer bakımından bi ihtar geçicem kendisinePerşembe arar nasılsa..
İstanbul'da da canım aynı şekilde, güzel bir gün bugün...Günaydın hatunlar..Bugün baharı andıran bir gün var burada..:103::103:
Aynı fikirdeyim canım, kesinlikle...boşver anacım..kıymet bilmeyenle uğraşılmaz..varın ayda bir değil de bir kaç ayda bir görün birbirimnizi..
ben de aile içi kaynaşmayı çok severim ama art niyet oldu mu olmuyor bu iş..
Sağolasın canım desteğin için, gerçekten öyle...Souvvenir bence de kuzen toplantısı yapmayın ayıp yani demek ki senden sonra aralarında konuştular böyle bir karar aldılar anlayış sıfır kendilerinde, çaya gitmen en iyisi o kadar uğraşının sonucu bu olmamalı ben de kızdım kendilerine şu an ama ne mutlu sana ki anlayışlı ve yanında olan bir eşin var boş ver takma sakın kafana..
Sen tüm iyi niyetin le yaklaştın hepsine ama onlar hak etmedi samimi olma derim bundan sonra
Sovicim konuyu kaçırdım uzun değilse özetler misin canımcım
Günaydın kızlar... Herkese selamlar..
Yok canım iş ile ilgili değil.
Konu uzun biraz, fakat sizlerin de fikirlerini almak istiyorum.
Çok canım sıkıldı...
Haftasonu bildiğiniz gibi 17 kişi (eşimin kuzenleri) bana yemeğe geldiler.
Kuzen toplantısı yapalım dedik, fikir de benden çıkmıştı, çünkü eşimin ailesi çok sık görüşüyor birbiri ile.
Ama biz görüşemiyoruz, kuzenlerinin çoğu babasının yanında çalışıyor veya çalışmaya ihtiyacı yok.
Eşleri ise ev hanımları, benim gibi çalışan yok ailelerinde.
Durum böyle olunca, onlar her daim bir biri ile görüşme imkanı bulurken, biz biraz saf dışı ve uzak kalıyoruz.
Bende eşimin bu anlamda ailesinden uzak kalmasını istemedim.
Bir de insanlarda "bizle görüşmek istemiyorlar, bizi beğenmiyorlar, bizimle görüşme taraftarı değiller" gibi düşünceler oluşmasın dedim.
Çünkü teyzeleri hep görüşemediğimizden dem vuruyorlar eşime...
Herneyse uzun uzadıya anlatıyor gibi oldum ama tam anlamıyla konuyu anlayarak cevap vermenizi istediğim için...
Kuzen buluşmalarına başladık ayda 1 sefer buluşacağız diye anlaştık.
Zaten 4 tane evli çift var, bu durumda bekarların evine gidilmeyeceğinden herkese 4 ayda bir gidilmiş olunacak.
Geçenlerde eşimin kuzenine gitmiştik, ilk o aldı çünkü oğlu var 2 tane, bir tanesi okul çağında ilkokula gidiyor.
Okullar şubatta tatil olacağı için bana zor olur, okullar kapanmadan alayım sizi demişti bizde kabul ettik.
Fakat oraya gittiğimizde "kuzen toplantısı" adı altında olmadı hiç birşey.
Kendi abisini ve eşini de davet etmiş, buna ek olarak tanımadığım bir kaç kişi daha vardı biz şaşırdık tabii ki.
Onlar devamlı görüştükleri için, biz görüşmediğimiz için yadırgadık sanıyorum...
Bunun haricinde de ben ne zaman bir yere gitsem bir dakika oturmadan herkese yardım ederim.
Sofrayı kurarım, kaldırırım, bulaşığa yardım ederim vs.
O akşam mutfakta gani gani insan kaynıyordu yardım için, bende gerek duymadım yardım etmeye.
Ayrıca dediğim gibi benim gibi çalışan yok o ortamda, tek ben varım.
Bana geldiklerinde ilk dikkatimi çeken şey, hiç biri çocuğunu getirmemiş.
Buna sevindim tabii ki, evim umduğum kadar dağılmadı, biblolarımı zaten kaldırmıştım ne olur ne olmaz diye.
Yine de onlara dedim, getirseydiniz keşke diye.
İlk kez evime geldiler bu şekilde ayrıca!
İlk önce bir 10 kişilik masayı kurduk, GS maçı olduğundan dolayı ikinci kafile 9 dan sonra geldi.
Onlar gelene kadar biz yemeklerimizi yedik masayı temizleyip tekrar kurduk.
Bütün bu işleri eltim ile beraber yaptık, diğer bayanlar balkonda sigara içmek ile meşguldüler.
Bütün gece de o balkondan içeri girmediler.
Bir ara eltimin tepesi attı (17 yıldır tanıyor onları, bu kadar zamandır içlerinde yani)
"Ayağına bekliyorlar herşeyi, ne kadar ayıp" diye söylenmişti.
Hakikaten eltim hizmetçi gibi bir aşağı bir yukarı koşturdu evde, bende onunla beraber tabii ki.
Bir ara çay vermeye gitmiş eltim ve kahkahalarla onlar gülerken denk gelmiş.
Oda sormuş "hayırdır ne oldu"diye gülerek ve demişler ki eltime
"Kusura bakma canım bu akşam ihale sana patladı" o da demiş ne ihalesi hayırdır
"Souvvenir bize geldiğinde yerinden kalmıyor, kocasının yanında oturuyor, bizde bu akşam buradan çıkmayacağız" demişler.
Eltim de "nasıl yani, siz bilirsiniz ama hoş değil bu yaptığınız" demiş...
Ben beynimden vurulmuşa döndüm bunu duyunca ve aklımın ucundan böyle birşey geçmezdi.
Eşime anlattım dün akşam, dedim ne kadar ayıp birşey, ben daha evleneli 4 ay oldu, 4 ay içerisinde ne kadar görüştükte neyimi gördüler.
Nişanlıyken bir kere bile onların ne doğum günüdür, ne özel günüdür atlamadık hep gittim, her daim yardım ettim 2 yıl boyunca.
Evlerinde bir dakika oturmadım, evlendikten sonra 1 kere oturdum da mı bunu gördüler.
Çok büyük terbiyesizlik, bir daha da evlerine yemeğe gitmem, bir tabak mı batıyormuş onlara.
Evimde yerim yemeğimi tatlımı, gider "merhaba hoş geldin beş gittin" der muhabbeti bitiririm.
Yazıklar olsun böyle zihniyete dedim... Çok sinirlendim...
Hala aklıma geldikçe sinirleniyorum.
Bu nasıl bir zihniyettir.
Ay nasıl dolmuşum, kusura bakmayın kızlar, kafanızı şişirdim...
Gerçekten çok kırıldım ve üzüldüm...
İnsanların i yi niyetlerinin süistimal edilmesi hiç hoşuma gitmiyor...
Suratına bakacağın insanların da arkasından böyle laf söylenmesi çok ayıp...
Herkes gittikten sonra onların ikisi kalmıştı oturan.
Bende salak gibi onlarla samimi muhabbetler ediyorum...
Kendimi katıksız keriz gibi hissetim ya....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?