• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012'nin TAZE GELİNLERİ BURADA TOPLANALIM,YARDIMLAŞALIMM ! :)

kızlar keten kumaştan yapılıyormuş bez torbalar :31: annem yapabilirmiş. acaba onun üstüne ben keçeden çiçekler harfler yapsam yıkanınca keçe kötü olur mu:44: bir de keçenin tüyleri içeri kaçar mı acaba? ama bakliyatı yıkayınca gider değil mi tüyler?

"kendi kendine bir sor, kendi kendine bir sor, nereye kadar" teoman şarkısı aklıma geldi, kendi kendime soru sorup yanıtlayınca, ama nereye kadar :31:

araştırıyorum ama bir şey bulamıyorum adam akıllı :44: annem de dikiş bilmiyor zaten ama terziye verebilirim. ay şimdi de buna taktım, gündemimin ilk sıralarına yerleşti :55:
ben hiç cam silmedim şimdiye kadar, ev işlerini de bence de elimizden geldiğince o gün bitirmeye çalışalım arkadaşlar. yavaş yavaş da pratiğe bağlayacağımıza inanıyorum. ama bizim mutfak nerdeyse her gün süpürge istiyor ya, sizde de öyle oluyor mu :17: ne kadar döküyoruz yerlere öyle :44:

Ben cam silerin sıkıntı olmaz benim evin camları rahat siliniyor çok yüksek kat olmadığı için de sıkıntı olmuyor..
benim mutfak halım ne durumda anlatamam hemen pislendi elimde küçük şarjlı süpürge her akşam süpürüyorum ama dökülmeyen kalmadı bir an önce koyu renk yedek halı almam gerek...

kızlar keten kumaştan yapılıyormuş bez torbalar :31: annem yapabilirmiş. acaba onun üstüne ben keçeden çiçekler harfler yapsam yıkanınca keçe kötü olur mu:44: bir de keçenin tüyleri içeri kaçar mı acaba? ama bakliyatı yıkayınca gider değil mi tüyler?

Canım ya çalışmadığım yerden soruyorsun hiç anlamam böyle şeylerden :9: :9: :9:

biz mutfakta eşimin öğrencilik halısını kullanıyoruz :52: demek ki çoğu evde böyle oluyor canım. ya yer sofrası en güzeli. bak benim papatya model yer sofrası yaptırma hayalim de vardı, uçtu gitti. papatyalı minderler yaptıracaktım güya :25: neyse evim olunca düşünürüm belki. ama yer sofrası istiyorum, araba olsa alırız da işte yok.

biz mutfakta eşimin öğrencilik halısını kullanıyoruz :52: demek ki çoğu evde böyle oluyor canım. ya yer sofrası en güzeli. bak benim papatya model yer sofrası yaptırma hayalim de vardı, uçtu gitti. papatyalı minderler yaptıracaktım güya :25: neyse evim olunca düşünürüm belki. ama yer sofrası istiyorum, araba olsa alırız da işte yok.

Evet asında yer sofrası gibi yok...

günaydın bayanlar :16: sabah baş ağrımın geçmesinin verdiği yüksek moralle sizleri selamlıyorum :31:

yüzünü gören cennetlik olacak desene ve kabul ettin en nihayettt:10::10::10:
günaydınn:31: hadi hayırlı olsunnn:16::16:

Amin sağ ol Eylülcüm

yeni işin hayırlı olsun Kader, neler yapacaksın şimdi sen :44:

Satış takip ve planlama..
9 tane pazarlamacı var , onların müşterilerinden aldığı siparişi fabrikamıza geçeceğim
Bir de bizde kalan malı ne kadar diye takip edeceğim, azalan hangisi ise satışının az veya çok oluşuna göre fabrikaya sipariş edeceğim
Takip ve dikkat gerektiren bir iş
Bir de ben henüz çok aşina değilim, bakalım hayırlısı olur inşallah

Günaydın Canım hayırlı olsun şimdi gelemezsin ama bir düzene otursun yine uğrarsın aramıza :9: :9:

İnşallah öyle olur Bircan :1:

Canım ne oldu? İşle ilgili mi?

Günaydın kızlar... Herkese selamlar..

Yok canım iş ile ilgili değil.
Konu uzun biraz, fakat sizlerin de fikirlerini almak istiyorum.
Çok canım sıkıldı...

Haftasonu bildiğiniz gibi 17 kişi (eşimin kuzenleri) bana yemeğe geldiler.
Kuzen toplantısı yapalım dedik, fikir de benden çıkmıştı, çünkü eşimin ailesi çok sık görüşüyor birbiri ile.
Ama biz görüşemiyoruz, kuzenlerinin çoğu babasının yanında çalışıyor veya çalışmaya ihtiyacı yok.
Eşleri ise ev hanımları, benim gibi çalışan yok ailelerinde.
Durum böyle olunca, onlar her daim bir biri ile görüşme imkanı bulurken, biz biraz saf dışı ve uzak kalıyoruz.
Bende eşimin bu anlamda ailesinden uzak kalmasını istemedim.
Bir de insanlarda "bizle görüşmek istemiyorlar, bizi beğenmiyorlar, bizimle görüşme taraftarı değiller" gibi düşünceler oluşmasın dedim.
Çünkü teyzeleri hep görüşemediğimizden dem vuruyorlar eşime...
Herneyse uzun uzadıya anlatıyor gibi oldum ama tam anlamıyla konuyu anlayarak cevap vermenizi istediğim için... :31:

Kuzen buluşmalarına başladık ayda 1 sefer buluşacağız diye anlaştık.
Zaten 4 tane evli çift var, bu durumda bekarların evine gidilmeyeceğinden herkese 4 ayda bir gidilmiş olunacak.
Geçenlerde eşimin kuzenine gitmiştik, ilk o aldı çünkü oğlu var 2 tane, bir tanesi okul çağında ilkokula gidiyor.
Okullar şubatta tatil olacağı için bana zor olur, okullar kapanmadan alayım sizi demişti bizde kabul ettik.
Fakat oraya gittiğimizde "kuzen toplantısı" adı altında olmadı hiç birşey.
Kendi abisini ve eşini de davet etmiş, buna ek olarak tanımadığım bir kaç kişi daha vardı biz şaşırdık tabii ki.
Onlar devamlı görüştükleri için, biz görüşmediğimiz için yadırgadık sanıyorum...

Bunun haricinde de ben ne zaman bir yere gitsem bir dakika oturmadan herkese yardım ederim.
Sofrayı kurarım, kaldırırım, bulaşığa yardım ederim vs.
O akşam mutfakta gani gani insan kaynıyordu yardım için, bende gerek duymadım yardım etmeye.
Ayrıca dediğim gibi benim gibi çalışan yok o ortamda, tek ben varım.

Bana geldiklerinde ilk dikkatimi çeken şey, hiç biri çocuğunu getirmemiş.
Buna sevindim tabii ki, evim umduğum kadar dağılmadı, biblolarımı zaten kaldırmıştım ne olur ne olmaz diye.
Yine de onlara dedim, getirseydiniz keşke diye.
İlk kez evime geldiler bu şekilde ayrıca!
İlk önce bir 10 kişilik masayı kurduk, GS maçı olduğundan dolayı ikinci kafile 9 dan sonra geldi.
Onlar gelene kadar biz yemeklerimizi yedik masayı temizleyip tekrar kurduk.
Bütün bu işleri eltim ile beraber yaptık, diğer bayanlar balkonda sigara içmek ile meşguldüler.
Bütün gece de o balkondan içeri girmediler.
Bir ara eltimin tepesi attı (17 yıldır tanıyor onları, bu kadar zamandır içlerinde yani)
"Ayağına bekliyorlar herşeyi, ne kadar ayıp" diye söylenmişti.
Hakikaten eltim hizmetçi gibi bir aşağı bir yukarı koşturdu evde, bende onunla beraber tabii ki.

Bir ara çay vermeye gitmiş eltim ve kahkahalarla onlar gülerken denk gelmiş.
Oda sormuş "hayırdır ne oldu"diye gülerek ve demişler ki eltime
"Kusura bakma canım bu akşam ihale sana patladı" o da demiş ne ihalesi hayırdır
"Souvvenir bize geldiğinde yerinden kalmıyor, kocasının yanında oturuyor, bizde bu akşam buradan çıkmayacağız" demişler.
Eltim de "nasıl yani, siz bilirsiniz ama hoş değil bu yaptığınız" demiş...
Ben beynimden vurulmuşa döndüm bunu duyunca ve aklımın ucundan böyle birşey geçmezdi.

Eşime anlattım dün akşam, dedim ne kadar ayıp birşey, ben daha evleneli 4 ay oldu, 4 ay içerisinde ne kadar görüştükte neyimi gördüler.
Nişanlıyken bir kere bile onların ne doğum günüdür, ne özel günüdür atlamadık hep gittim, her daim yardım ettim 2 yıl boyunca.
Evlerinde bir dakika oturmadım, evlendikten sonra 1 kere oturdum da mı bunu gördüler.
Çok büyük terbiyesizlik, bir daha da evlerine yemeğe gitmem, bir tabak mı batıyormuş onlara.
Evimde yerim yemeğimi tatlımı, gider "merhaba hoş geldin beş gittin" der muhabbeti bitiririm.
Yazıklar olsun böyle zihniyete dedim... Çok sinirlendim...
Hala aklıma geldikçe sinirleniyorum.
Bu nasıl bir zihniyettir. :50:

Ay nasıl dolmuşum, kusura bakmayın kızlar, kafanızı şişirdim... :14:
Gerçekten çok kırıldım ve üzüldüm...
İnsanların i yi niyetlerinin süistimal edilmesi hiç hoşuma gitmiyor...
Suratına bakacağın insanların da arkasından böyle laf söylenmesi çok ayıp...

Herkes gittikten sonra onların ikisi kalmıştı oturan.
Bende salak gibi onlarla samimi muhabbetler ediyorum...
Kendimi katıksız keriz gibi hissetim ya.... :14:

Souvvenir
Bana çok art niyetli geldi kuzenler veya eşleri
Nasıl da aklında tutup plan yapmışlar, çok şaşırdım

Sen fazla iyi niyetlisin
Boşver kuzen toplantısını bence
Yok yere böyle bi gelenek çıkarma başına
Ne kadar az görüşülürse o kadar iyi bence böyleleriyle

Ay nasıl dolmuşum, kusura bakmayın kızlar, kafanızı şişirdim... :14:
Gerçekten çok kırıldım ve üzüldüm...
İnsanların i yi niyetlerinin süistimal edilmesi hiç hoşuma gitmiyor...
Suratına bakacağın insanların da arkasından böyle laf söylenmesi çok ayıp...

Herkes gittikten sonra onların ikisi kalmıştı oturan.
Bende salak gibi onlarla samimi muhabbetler ediyorum...
Kendimi katıksız keriz gibi hissetim ya.... :14:

canım dikkatlice okumaya çalıştım.maalesef nerede çokluk orada b.luk olayı burada yaşanmış ( teşbihimi maruz gör lütfen.)
sen didin, hazırla aklına bir art niyet gelmesin karşı tarafın ufacık hesaplar peşinde koşması gerçekten can sıkıcı olmuş.kim okursa
olsun sen gibi üzülür ve kırılırdı.demek ki onlar eve birileri geldiğinde karşılık bekleyen tiplerdenmiş, sürekli gözleri senin hareketlerindeymiş.

maalesef her ailede bu tip ve benzeri davranışlar sergileyen taraflar oluyor..ne kadar umursamaz ve ne kadar güler yüzlü olursan o kadar
iyi.zor ama en iyisi bu..dediğin gibi bir daha yemek yemez bir çay içmeye gidersin.

o kadar kalabalıkta milletin bir köşeye çekilip sigara içmesini de hiç anlamam..zaten ufak oluyor evler bir de o kadar zehri teneffüs ettirmeye ne hak görürler.
balkon bile olsa eve sirayet ediyor.senin içtiğini biliyorum canım ama senin bu düşüncede de olmadığını bilirim, altını çizmek isterim.

Back