2012'nin TAZE GELİNLERİ BURADA TOPLANALIM,YARDIMLAŞALIMM ! :)

Patates kızartması yerine kısır da yapabilirsin, kızartmadan daha çabuk olur hem
Börek iyi ki hazırmış
Bunların yanına bi de tatlı çeşit olursa güzel olur, hazır pasta keki varya onlardan al araya krem şanti isteğe göre de damla çikolata veya meyve ekle.. Üstünü de çikolata sosu ile kapla.. Al sana yaş pasta çok ta basit..

kısır daha kolay değil ki, bir sürü doğranacak şeyi var, yok düğüyü ıslat bana zor geliyor, patates kızartması daha kolay geliyor. ama pasta olayını yapabilirsin, benim ablamın da sıkışık zamanlarında kurtarıcısı olmuştur. ben tavsiye veremiyorum çünkü ezberimde sadece kakaolu kek yapmak var:44:

İnce bulguru ıslatıp o esnada salçası yağı kavrulabilir, doğrama işi de uğraştırır derse eşi yardım etsin bir zahmet Ben o pastayı tat olarak ta çok seviyorum , diğerlerine oranla hafif oluyor çünkü..

bence insan zaman sonra kendi için hangisi çabuk daha iyi biliyor
dün canım kek istedi, havuçlu falan..normal totomu kıpırtatmıyorum akşamları..

kalkıp hazırlamam ve pişmesi tam bir saat sürdü..
bir saatte ben 3-5 çeşitte çıkartırım başkası 1-2 ..hangisi kolayına gelirse, neyi seviyorsa insan onda daha başarılı bu kesin..

Merhaba kızlar, herkese iyi ve mutlu bir gün diliyorum...
Pek gelemiyorum bu tarafa kusura bakmayın, farklı konulara sardım 1-2 gündür... :26:

evet ezberinde olması ve kendine güvenerek yapması çok önemli ben sırf kekte güveniyorum, şaka gibi ya :) bir keresinde eşim tutturdu kuru üzümlü yapalım, e hadi yapalım dedim. ve içi normal aşamada pişmediği için ayarı kısıp bekletmek zorunda kaldım. sadece kakaoluyu güzel yapabiliyorum ah pratiklik çok önemli.

Ben dün akşam çok yoruldum kızlar.
Haftasonu eşimin kuzenleri gelecek 15-20 kişi civarı olacağız.
O yüzden akşam 3 çeşit yemek yaptım...
Zeytinyağlı brokoli, zeytinyağlı barbunya, kıymalı bezelye yemeği...

Bu akşamda eve gidince saçaklı mantı yapacağim ve mercimek çorbası...
Saçaklı mantıyı daha önce burada paylaşmıştım, annem memlekete gitti geldi teyzem hamur açmışta hamurunu hazırlamış.
Fakat hamuru hazır olsa da gayet yorucu bir yemek... İnşallah beğenirler.
Bir de tramisu yapacağım kısmetse...

Kader fikir için teşekkür ederim kısır düşündüm ama eşim ve erkek yeğeni sevmiyor o yüzden vazgeçtim eşim bende 45 dk sonra geliyor o gelene kadar ben yapıyorum zaten yardıma gerek kalmıyor yaş pasta fikri çok iyi eve giderken markete uğrar alırım
Aslında dolapta sarma da var onu da pişirebilirim aklıma yeni yeni geliyor dolapta ne olduğu
Bir de çayın yanına Amerikan salatası olur mu?

ooooo daha du bi...zaman geçsin, yıllar geçsin de gör bak neler neler öğreniyorsun..
ben mesela dün akşam havuçlu keki normalden daha ağır pişirdim.bunu ben de yaparak öğrendim

Daha önce belirtmiştim benim elim çok ufaktır , oje sürünce bile çocuk parmağına oje sürmüşsün gibi komik oluyor..

O yüzden biraz da buna sığınarak genelde doğrama işlerini eşim yapıyor

Ama benim elim minicik ki koca koca patatesleri doğrarken bileğim bile acır

Günaydın canım
gördüm de cesaret edemedim içeri girmeye:18:

İnsanın yaşanmışlıkları ve anlatacakları olduğu zaman merak üstün çıkıyor malesef.
Sadece merak değil aslında benim ki, bir nebze kafamdakilere cevap bulabilmek.
Tabii böyle şeyleri fazla kurcalamak iyi değil, dini açıdan da dikkat etmek gerekiyor.
Fakat korkulacak birşey de yok aslında, bunlar da bir gerçek neticede.

Ama herşeyde olduğu gibi insan en çok bilmediğinden korkar...
Sanırım bende bu güdüyle hareket ediyorum...

Ooo sarma bile var , daha ne olsun

Olur bence
Biraz da menü için patates kızartmasına sıcak bakmadım açıkçası
Diğerlerinin yanına kısır olmasa bile amerikan salatası daha uygun gibi geliyor bana

Bunu da beğenmeyen neyi beğenir bilmem beğenirler tabi
Ellerine sağlık

Hoşbuldum canım...
Ay kafamı koysam masaya uyucam vallahi...

Tam adamına söyledin
Metrobüste bile uyuyabilen şahsına münhasır bi kişiliğim ben

Bunu da beğenmeyen neyi beğenir bilmem beğenirler tabi
Ellerine sağlık

Tam adamına söyledin
Metrobüste bile uyuyabilen şahsına münhasır bi kişiliğim ben

İnşallah canım, ilk kez bu kadar çok misafir ağırlayacağım, o yüzden çok heyecanlıyım diyebilirim... :26:

Ay yok, bende öyleyim inan. Hareket eden bütün taşıtlarda (otobüs, metrobüs, minibüs, vapur, tren, uçak) hepsinde deliksiz uyurum...

günaydın kızlar geçmiş olsun ilkaycım ben hastanede çalışmama geri döndüm bir kat altım kadın d. polikliniği daha evlendiğimden beri gitmedim hiç. Ama gitmem lasım:18:

günaydın kızlar geçmiş olsun ilkaycım ben hastanede çalışmama geri döndüm bir kat altım kadın d. polikliniği daha evlendiğimden beri gitmedim hiç. Ama gitmem lasım:18:

günaydın. ne için gitmen lazım? rutin kontrol mü? hiç bilmem öyle şeyler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…