Ay ben de telefon görüşmelerinden nefret ediyorum karşımdaki insanı sevmediğimden ya da onunlar görüşmek istemedğimden değil ama hiç hoşlaşmıyorum
Tahmin edebiliyorum canım benim de bi dağ ütüm var şimdi öğlen gidince ütülemek istemediklerimi elicem kalanları ütülücem akşam
Ay ben de telefon görüşmelerinden nefret ediyorum karşımdaki insanı sevmediğimden ya da onunlar görüşmek istemedğimden değil ama hiç hoşlaşmıyorum
Tahmin edebiliyorum canım benim de bi dağ ütüm var şimdi öğlen gidince ütülemek istemediklerimi elicem kalanları ütülücem akşam
benimde dağ gibi ütüm var, temizlik yapmalıyım akşam çaya misafirlerim gelecek onlar için bir tatlı bir tuzlu ortaya birşeyler çıkartmak istiyorum bunların hepsi akşam 6dan 7den sonra nasıl olacak bilmiyorumeşim dışardan alalım diyor ama eşimin amcası ilk kez gelecek ben hazır sunmak istemiyorum napsam :26: dünden birşey yapamadım kardeşimin doğum günü vardı iş çıkışı oraya gittik :26:
bir baş dönmesi var sabahtan beri:86::86::86:
kalktım bir kahve yaptım herkesesize deeee:13:Eki Görüntüle 602753
yardım ister misin napcan kuzum:44:
bilmiyorum, kolay birşeyler olmalı.. makarna salatası yapsam dedim ama sizce nasıl olur, tatlı olarak ne yapsam ki :44:
benim aklıma da hazır yufkadan kol böreği geldi..
yazayım ben aklında bulunsun, seninki de olur tabi..
yufkanın üzerine yumurta,süt-yoğurt, biraz yağ karışımını sürüyorsun.bir kenarına dilediğin iç harcı koyuyorsun.
sonra kıvırmaya başlıyorsun.sardıktan sonra iki tarafından içe doğru büküyorsun.üzerine yumurta sarısı ve çörekotu.
fırında kızarınca da kesşiyorsun dilim dilim.hem bereketli oluyor hem kolay..
tatlı olarak da hmmm ıslak kek zor mu olur:44:
hımm ne büyüklükte kesmeliyim peki, yani 2 parmak eninde kesip tabaklara 3er 5er mi koyayım yoksa daha uzun mı keseyim:26:
ıslak kek olabilir aslında malzemeleri çırp koy fırına dimi, bir sos hazırlarım (hazır çikolata sosları var ya hani)
bir parmağının iki boğumu kalınlığı uygundur canım, hem dağılmaz hem güzel görünür.çok kolay oluyor.ben çarçabuk yapıp fırına atıyorum.
5 er tane gözüne iyi gelirse koy canım.
önce keki yaparsın.dediğin gibi hemen çırp yap ama içine bir çimdik tuz at.
sonra o fırındayken ayrı bir kapta :
yarım su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
3/4 su bardağı tozşeker
1 yemek kaşığı dolusu kakao
karıştır bir tencerede..ocakta sos malzemesi bütünleşene kadar karıştırmaya devam et.çok kaynamasına gerek yok.
şeker erisin kafi.fırından çıkardıktan ( ve kalıptan ) bir kaç dk sonra sosunu dök..dilersen marketteki o böğürtlen sosu yoksa
hindistan cevizi ile süslersin
beni neden aramadın, bir ben kalmışım :82:
dün annemden peynirli börek getirmiştim yetiştiremem diye ya unuttum ben onlarııııbörek hazır dolapta ohhh iyi ki varsın anne
ben ıslak kek yapayım o zaman
ohh bu süper olmuş gerçektenn
vaktin olursa aslında biraz çekince sosunu üzerine benmari usulü eritilmiş çikolatayla saracaksın.
hazır brovniii ohhh
şimdi normal kakaolu bir kek yapacağım ve piştikten sonra üzerine söylediğin sosu dökeceğim dimiinternette keki çırparken unu koymadan önce karışımdan ayırmış piştikten sonra o karışımı dökmüşte :44:
evet normal kek canım
ben bu sosu görmeden evvel dediğin gibi yapıyordum.ama o içinden aldığımız
sosun içinde çiğ yumurta var.:26: böylesi daha sağlıklı ve daha güzel oluyor , ben denemiştim bu arada bilgin olsun.
kekin malzemelerini de vereyim istersen:
4 yumurta
1 su bardağı tozşeker
1 su bardağı süt
3/4 su bardağı sıvıyağ
2 su bardağı un
1 kabartma tozu
1 vanilya
3 yemek kaşığı kakao
Sosu için:
yarım su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
3/4 su bardağı tozşeker
1 yemek kaşığı dolusu kakao
kekevden alıntıdır bu arada bilgin olsun
tünaydın ikay
tünaydın eylül
ikinizi gördüm son sayfada
nasılsınız???
tünaydın ikay
tünaydın eylül
ikinizi gördüm son sayfada
nasılsınız???
hoşgeldin bestecimgördüğün gibi işler güçler afiyetler peşindeyiz..
bir yandan da işş
iyiyim canım, sen nasılsın? bu arada seni tebrik edemedim, okudum yazdığını ama sadece beğenmekle kalabildimhayırlı olsun gelin olmuşsun
bende iyiyim ilkaycım , seni gördüğüme sevindim konuşamadık senlede bayadır, çok teşekkür ederim kuzum ya vala rahatladım az çok tahmin edersin sende belki böle vakalarla karşılaşmışsındır , böyle rahatlama yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?