mercimek çorbsası çok kolay yaa tarif verecektim ama sovi vermişBen merçimek çorbası yapacağım hiç yapmadım ilk olacak bir de makarna yaparım yanına da yoğurt eşim salata sevmiyor sadece iki çeşit istiyor Allah'ta hani bunun ana yemeği diye sormaz bir gün 3 çeşit yemek yapmıştım çorba pilav ve ana yemek ama 1 tanesini yemedi çok geliyormuş benim de işime geldi
Çok güzelmiş tarifin ama peynirli jambonlu çok şey olur diye düşünüyorum
Rutinde öyle kahvaltıları çünkü
Birde abla da peynirli börek yapacak sanırım
Üstüne birde tıklım tıkış metrobüste bile şekli bozulmayacak birşey olması lazım
Çok sağol
Yani ben Cumartesi sabah götüreceğim için, yarın akşam yapmalıyım
Uygun olduğunda sorarsan sevinirim
aldım kuzucum..
şimdi şöyle ki ; 3 bardak süte bir tane yaş maya ekliyorsun ve bu sütü tencerede ısıtıyorsun..ama ne el yakacak ne de soğuk olacak şekilde.sonra yoğuracağın kaba bir bardak sıvıyağ, biraz tuz ve şeker koyuyorsun..içine ısınan sütü ilave ediyorsun, sonra aldığı kadar unu da ekliyorsun..ben unu her zaman elerim bu arada.çok katı bir hamur değil ama çok yumuşak da bir hamur olmayacak..açma hamurları normal kıvamlı hamurlardan bir derecede daha yumuşak olur hep..sonra yarım saat kadar mayalanması yeterli olur sanıyorum ortam ısısına göre..zaten epey kabarmış olacak..elle istediğin büyüklükte parçalar kopartıp ( tabi biraz z.yağına bularsan eline yapışmasını önlersin ) içine doğru bürerek şekil veriyorsun.yağlanmış tepsi ya da yağlı kağıda diziyorsun bu şekilde 2 tepsi çıkıyor..üzerine yumurta sarısı ( içine çok az z.yağı koyarsan pastanedeki gibi parıl parıl parıldar ) sürüp çörek otu serpebilirsin..
Afiyet olsun
hemen listeme yazdım tatlımm
bende bi yapayım bundan..epeydir bir şey yapmadım..
gördüğün gibi çok alıştım hazıra çookkk...kardeşimin eşi çok güzel yapıyor..
bende hiç defter yok,aklımda genelde,yeni tariflere şöle bir netten bakarım
çeyiz defterinle takas edelimkuzu bendeki hep denenmiş tarifler
mercimek çorbsası çok kolay yaa tarif verecektim ama sovi vermiş
kuzu ne istersen tarif verebilirim müthiş bir arşiv yaptım kahvaltılık mı bişey lazım
salon fotolarıma bakıyorum da kayınvalidemin yüzü hep asık :44:
hani nerede fotolar
arşivin pcde kayıtlıysa kopyasını alabilir miyiymmmm ,çok ihtiyacım var :))
bilgisayarımda :44:
Kitapyurdu'nda bir kitap var: Zayıflatan tarifler. Alttaki yorum güldürdü beni, ekşisözlükvari bir yorum gibi geldi. Tek cümle: "zayıfladım"
açtırma kutuyu söyletme kötüyü krizcimm .......
Bana zayıflama deme
sana demedim, başlıktakilerin yüzünü gülümsetmek açısından demiştim
Bi çorba içtim geldim
Ne kaçırdım
Bi çorba içtim geldim
Ne kaçırdım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?