2012'nin TAZE GELİNLERİ BURADA TOPLANALIM,YARDIMLAŞALIMM ! :)

mercimek çorbsası çok kolay yaa tarif verecektim ama sovi vermiş:29::8:

kuzu ne istersen tarif verebilirim müthiş bir arşiv yaptım kahvaltılık mı bişey lazım

Evet elifcim kahvaltılık tarif
O sosisliyi gördüm ama denemedim henüz

aldım kuzucum..:31:

şimdi şöyle ki ; 3 bardak süte bir tane yaş maya ekliyorsun ve bu sütü tencerede ısıtıyorsun..ama ne el yakacak ne de soğuk olacak şekilde.sonra yoğuracağın kaba bir bardak sıvıyağ, biraz tuz ve şeker koyuyorsun..içine ısınan sütü ilave ediyorsun, sonra aldığı kadar unu da ekliyorsun..ben unu her zaman elerim bu arada.çok katı bir hamur değil ama çok yumuşak da bir hamur olmayacak..açma hamurları normal kıvamlı hamurlardan bir derecede daha yumuşak olur hep..sonra yarım saat kadar mayalanması yeterli olur sanıyorum ortam ısısına göre..zaten epey kabarmış olacak..elle istediğin büyüklükte parçalar kopartıp ( tabi biraz z.yağına bularsan eline yapışmasını önlersin ) içine doğru bürerek şekil veriyorsun.yağlanmış tepsi ya da yağlı kağıda diziyorsun bu şekilde 2 tepsi çıkıyor..üzerine yumurta sarısı ( içine çok az z.yağı koyarsan pastanedeki gibi parıl parıl parıldar ) sürüp çörek otu serpebilirsin..

Afiyet olsun:31::31:

Çok teşekkürler Eylül zahmet edip sorduğun paylaştığın için
Ben mayalı hiç yapmadım, sabırsız olduğum için :9:
Ama bu kez yapayım, daha güzel olsun millete götürmeye yüzüm olsun :17::27:

afiyet olsun kadercim ne demek..:34:
sayende minik sıpamın sesini de duydum.:emir_bebek::emir_bebek:

dene gerçekten çok güzell..sırada yufka açmak var haydeee:8::8:

- Tuzlu Pasta - Nurdan'ın Mutfağı: Edirne

Malzemeler:
1 paket dilimlenmiş tost ekmeği
Maydanozlu krema içi
200 gr krem peynir
7~8 dal ince kıyılmış maydanoz
150 gr macar salamı
4 közlenmiş biber
Tuz
Karabiber
Kırmızı krema için;
200 gr krem peynir
1 yemek kaşığı biber salçası
2 çay kaşığı fesleğen
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
7~8 kurutulmuş domates
Yarım su bardağı ince kıyılmış ceviz
Üzeri için;
200 gr krem peynir
1 çay kaşığı kekik
kırmızı pul biber
Yarım çay kaşığı çörek otu

Yapılışı:
Maydanozlu krema için közlenmiş biber hariç tüm malzemeyi karıştırın. Kırmızı krema için gerekli malzemeleri de ayrı bir kapta karıştırın. Tost ekmeğinden 3 dilimi yan yana dizin. üzerine maydanozlu harcın yarısını sürüp salam dilimlerini yerleştirin. Suyunu süzdüğün ve yarıya böldüğünüz 2 közlenmiş biberi de salamların üzerine dizin. Daha sonra üzerine ikinci kat olan 3 dilim ekmeği yerleştirip kırmızı krema harcının yarısını sürün. üzerine cevizin yarısını serpin. Sırayla kalan ekmek dilimlerine aynı işlemi uygulayın. Beşince katı yaptıktan sonra üzerini krem peynir ile kaplayın. Buzdolabında 4 saat dinlendirin. üzerini çörek otu, kekik ve kırmızı pul biber ile süsleyip dilimleyerek servis yapın.

Malzemeler:
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 yumurta akı
1 yemek kaşığı toz maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
125 gr sana yağı
Alabildiğince un
İç Harcı:
Maydanoz
Peynir
Üzeri İçin:
1 yumurta sarısı

Yapılışı:
1 su bardağı su ile maya karıştırılıp 5 dk beklenir. Ardından oda sıcaklığındaki yağ, süt bir tutam tuz ve şeker de eklenerek karıştırılır. Aldığı kadar un ilave edilir ve yoğrulur(kulak memesi yumuşaklığından daha sert olacak)…hamur 10dk mayalanmaya bırakılır, hamuru 20 bezeye böldükten sonra hafifçe merdaneyle dikdörtgen şeklinde açıyoruz… iç malzemeyi koyup rulo halinde sarıyoruz. Rulonun tam bitimince uç kısımdaki hamuru bıçakla birkaç yerinden kesip rulonun üstüne doğru kıvırıyoruz.180 derece fırında ortalama 25 dk. Pişiriyoruz

eylül yemek mevzunda yazdığın mesaja istinaden sana maşallah diyorum ben kuzuk 17 yaş haa:53::53:tebrikler:nazar::46::46::46:

:17:teşekkür ederim kuzumm..hayt şartları , biraz heves , istek derken ben evlenmeden çoook önce
yemek mevzunu kapattım anlayacağın..:31:

Bakalım inşallah kıvamını güzel tuttururum :1:

olur neden olmasın kii...tü tüü tüüüü maşallahhhhh:nazar::nazar::nazar:
neler yapıyor olduğunu biliyoruz işte:16:

şimdi şöyle ki ; 3 bardak süte bir tane yaş maya ekliyorsun ve bu sütü tencerede ısıtıyorsun..ama ne el yakacak ne de soğuk olacak şekilde.sonra yoğuracağın kaba bir bardak sıvıyağ, biraz tuz ve şeker koyuyorsun..içine ısınan sütü ilave ediyorsun, sonra aldığı kadar unu da ekliyorsun..ben unu her zaman elerim bu arada.çok katı bir hamur değil ama çok yumuşak da bir hamur olmayacak..açma hamurları normal kıvamlı hamurlardan bir derecede daha yumuşak olur hep..sonra yarım saat kadar mayalanması yeterli olur sanıyorum ortam ısısına göre..zaten epey kabarmış olacak..elle istediğin büyüklükte parçalar kopartıp ( tabi biraz z.yağına bularsan eline yapışmasını önlersin ) içine doğru bürerek şekil veriyorsun.yağlanmış tepsi ya da yağlı kağıda diziyorsun bu şekilde 2 tepsi çıkıyor..üzerine yumurta sarısı ( içine çok az z.yağı koyarsan pastanedeki gibi parıl parıl parıldar ) sürüp çörek otu serpebilirsin..

Ben bunu bi yazdırayım da eksik bişey olmasın

Yani malzemeler
3 bardak süt
1 yaş maya
1 bardak sıvı yağ
Aldığı kadar un
Üzeri içinde yumurta sarısı ve çörek otu mu sadece ?

çok şık ve güzel oluyo kahvaltıda..Ben bazen 3 tane yufkayı arasına hafif yağlısu sürüp üstüste diziyorum sonra kola kapağı ile minik yuvarlak kesiyorum 3ünü birden sonra onu kürdana takıyorum ve 3 yufka bir sosis-yuvarlak dilim kesilmiş- 3 yufka tekrar sosis koyup kızgın yağda kızartıyorum:42::42::42::42:denemek isteyene bu da şık ve leziz oluyor:52::52:

Ben bunu bi yazdırayım da eksik bişey olmasın

Yani malzemeler
3 bardak süt
1 yaş maya
1 bardak sıvı yağ
Aldığı kadar un
Üzeri içinde yumurta sarısı ve çörek otu mu sadece ?

Utandırık oldum :17:
Yani genelde kendi halinde yaptığın şeyler güzel olurken misafire ya da bi topluma götüreceğin şeyler telaştan mı neden pek iyi olmaz :9:

tuz ve şekeri unutma..:31: aslında biraz da mahlep konsa kimse evde yapıldığını anlamazdı..:9::9:
evet üzerine çörek otu olur , haş haş olur, susam olur...ya sen ne istersen...

hatta biraz geliştirdikten ,yapıp denedikten sonra damla çikolatalı, zeytinli açmalar bile yapabilrsin...:56:

ben böyle öğrendiğim şeylere ekleyip yeni yeni tarifler yapmayı çok severim.:6:

tuz ve şekeri unutma..:31: aslında biraz da mahlep konsa kimse evde yapıldığını anlamazdı..:9::9:

hatta biraz geliştirdikten ,yapıp denedikten sonra damla çikolatalı, zeytinli açmalar bile yapabilrsin...:56:

Tamam :9:
Bende bazen yapıyorum ama tatlı hariç :8: Eşim de bende sevmiyoruz
Çok sağol tekrar

Bende yapıcam bundan, teşekkürler canım tarif için... Valla bende faydalanıyorum bu sayede... :23:
Evde mahlepte var, missss... :16:

Tamam :9:
Bende bazen yapıyorum ama tatlı hariç :8: Eşim de bende sevmiyoruz
Çok sağol tekrar

kadercim aklında bulunsun, mayalı şeylere şeker ilave edersen daha çabuk ve güzel mayalanır..
şeker biraz da o yüzden.:31:

kakaolu şeylere ise bir fiske tuz eklersen çikolatamsı bir tat elde edersin..:34:

kader maile bakar mısınız:44::44::44:

Şey baktım sana da mesaj attım ama on dk. dolmadı diye burdan yazayım
O bende açılmadı :53:

kadercim aklında bulunsun, mayalı şeylere şeker ilave edersen daha çabuk ve güzel mayalanır..
şeker biraz da o yüzden.:31:

kakaolu şeylere ise bir fiske tuz eklersen çikolatamsı bir tat elde edersin..:34:

Evet kurabieylerde de öyle oluyo azcık şeker azcık tuz :8:

Ama kakaoya tuzu denememiştim, teşekkürler :42:

Back