2012'nin TAZE GELİNLERİ BURADA TOPLANALIM,YARDIMLAŞALIMM ! :)

Bizim çay dağıtan abla öyle biraz :63:
Ama temizlik yapan abla öyle değil, herkesle iyi kafa dengi :16:
Benim kadar da kızı var
Ne olmuş ne bitmiş tüm katlardan haberdardır :1:

bizim de çay dağıtan abla var bütün haberleri ondan alıyoruz :9:

Canım şu örneklere bakabilirsin battaniye için, basit ve kolay:

Battaniyeleri bilgisayayıma kardedip bir denemyi düşünüyorum canım kendime zaman ayırmalıyım uğraş bulmalıyım ve çok severim örgüleri havlularımı paylaşırım bir gün sizlerle...

Yok yahu estağfurullah
Benim pek bilgim yok diye sustum
Araştırmak ta gelmiyor içimden çünkü bu kısır bi döngü
Sonu yok, onu yeme bunu kullanma ama geriye de birşey kalmıyor, artık maalesef hemen hemen hepsinde zararlı birşeyler var
O yüzden ben kurcalayıp daha fazla aklımı bulandırmak yerine Fransız takılıyorum :17:

Yok yahu estağfurullah
Benim pek bilgim yok diye sustum
Araştırmak ta gelmiyor içimden çünkü bu kısır bi döngü
Sonu yok, onu yeme bunu kullanma ama geriye de birşey kalmıyor, artık maalesef hemen hemen hepsinde zararlı birşeyler var
O yüzden ben kurcalayıp daha fazla aklımı bulandırmak yerine Fransız takılıyorum :17:

Ya o kadar komik birşey ki aslında, yani doğal olsun herşey diyeceksen, Krizsavar'ın dediği sirke ile saç yıkama mevzusu, sirkeyi bile evinde kendinin üretmen lazım... Yani o kadara kadar...

Evinde ekmek yapacaksın diyelim, tamam güzel.. Peki ya un?
Onun doğallığından ne kadar eminsin?
Ha memleketinde varsa buğday yetiştiren belki bir nebze, doğalına ulaşma şansın var.
O da eğer toprağında herhangi bir kimyasal yoksa, doğal kalabilmişse...

Benim akrabalarım var memlekette, domates, biber, patlıcan, pirinç vb. ürünler yetiştiriyorlar. En son gittiğimde konuştuk onlarla nasıl işler, tarlalar nasıl, ürünler nasıl diye. Onlar da veryansın ediyor, "kör olası hazır gübre kullanmadan yetişmiyor bitkiler" diyorlar. Halbu ki hayvancılık yapıyorlar aynı zamanda, kendi gübreleri zaten var. Yıllarca öyle yetişti bütün sebzeler, meyveler, bitkiler... ama şimdi herşey tohumda başlıyor, tohumda bitiyor... Artık malesef doğal ortamda yetişmiyor hiç birşey...

Eskiden doğala değer verilmezdi, şimdi herkes tırım tırım doğalı arıyor malesef ki... :19:

Son düzenleme:
oldukça manidar buluyorum bunu.. hadi gel köyümüze geri dönelim :)

[video=youtube;XaR6nLebHh8]http://www.youtube.com/watch?v=XaR6nLebHh8[/video]

her şeyin doğalını bulmak gerçekten imkansız..size nazaran ben yaz aylarında meyve konusunda
rahatım mesela..fındık,ceviz,armut,erük,dut...vs pek çok şey var bizde..ama kullandığımız o kadar çok tüketim maddesi var ki..

bu konuda seçici ve bilinçli olmak souvvenır ın dediği gibi çok güzel.ama nereye kadar.
diğer yandan insanı asıl hasta eden olay nedir bana göre biliyor musunuz stres..aşırı stres ve
üzüntü beyin hücrelerinin tahribatına neden olur ki vücutta yenilenmesi çok zor olan hücrelerdir bunlar.

pek çoğumuz duymuşuzdur, bir gece saçları döküldü, bir gece saçları ağırdı..
bir gecede şurasında şu çıktı. inanın bütün sağlıksız besinlerden daha önemli stres ve üzüntü benim nazarımda..

hele ki düşünüyorum her dışarı çıktığımda çöp kovasında bir şeyler arayanları..işin içinden çıkamıyorum..

bir kaç zamandır çok üzüldüğüm bir konu var bu hastalıkla ilgili.dün daha da kötü haberler aldım.
geçende bahsetmiştik şu sempatiklikten..inanın hasta olmamak adına kendimi de üzmemeye gayret ediyorum.
ama aklıma geldikçe de derin bir üzüntü sarıyor.:14: Allah ım üzüntüye sebep olacak kederler vermesin.

eylülcüm senin sağlık sorunun mu var, hastalık dediğin şeyi anlamadım? canım yediklerimizin de streste etkisi var maalesef :31: o sebepten yenilenler önemli. beslenme, spor, psikolojik durum. streste önemli etkenler hatırladığım :31: hatta genelde depresyonla çalışılırken beslenme ve sporun es geçildiği, halbuki bunların da çok etkili olduğu üzerine sitemlerde bulunulur :31:

Amin canım, bende dediklerine katılıyorum Eylül'cüm...

Uzun lafın kısası, işlenmiş her ürün kanserojandır... Bundan ötesi yok...
İşlenmemiş ürün bulmak içinde her ürünün yetiştiği memlekete gidemeyeceğimize göre, mecburen elimizdekierden en az kimyasal bulunanları seçmek zorundayız, bu da zor malesef.

Üzüntü, stres, karamsarlık insanın kendine yapabileceği en kötü şeylerden. Fakat hangimiz dönem dönem yapmıyoruz ki?
O yüzden en iyisi stres ve üzüntülerden olabildiğince kendimizi izole etmek.
Bir arkadaşımın üzüntü nedeniyle bütün kirpikleri dökülmüştü...
Saçları daha da beyazlamıştı, o yüzden bir çok hastalığın tetikçisidir bana göre de.

Ay ne derin bir konudur şu kimyasallarrr...
Çeyiz için alınan ürünlerde bile aynı şeyler unsur...
:31: :31:

kendimi araştırmacı gazeteci gibi hissediyorum şu an :126::94: :68:

kızlar akşama ne yemek yaptınız ya da yapacaksınız?
bir de karnıbaharı düdüklüde yapan var mı? benim dünkü çok kötü oldu, daha küçük kesmeliymişim, siz nasıl yapıyorsunuz?
dün artan patates haşlaması, karnıbaharın yaprakları, soğan, un, havuçla çorba yaptım. en son blenderdan geçirdim. eşim anlamadı hiçbir şey :9: ne var bunun içinde dedi, tahmin et dedim, yarısını tahmin edebildi. karnıbaharın yapraklarını at demişti kullanayım mı dediğimde, ben de atmadım böyle bir şey yaptım :emir_bebek:

Souvvenir ben de bir şeyler örmek istiyorum aslında ama basit olması gerekiyor başlangıç olarak yatak örtünün bir modeli var mı bende tek kişilik örmek isterim ipin markasını ben de alayım senden tığ da kalın olacak yazmışsın annemden onuda alayım da bana bir örnek var ise buraya atar mısın bir cesaret geldi ve kaybolmadan başlamalıyım...:))

Aslında nankör değilsin canım da keşke sana sorsalardı nasıl istiyorsun sen beğen biz alalım deselerdi daha iyi olur du şimdi değiştirme ihtimalleri varsa değişir ama bunu nasıl söylersiniz bilmiyorum .. Ya da biraz idare et canım ileride yenisini alırsınız...
Yok değiştirelim diyemem ben anca kapatır çenemi susarım böyle durumlarda..Beğenmesem bile kesenize bereket anne baba derim maleseff :50::50:
Canım sakın böyle düşüncelere atma kendini, ben yaptım zamanında.
Niye böyle yapıyorlar, neden böyle davranıyorlar, ben elimden geleni yapıyorum, niye onlarda çabalamıyor diye, niyeler içinde boğuldum... Beklemeyeceksin, nasıl davranış görüyorsan öyle davranacaksın, emrivaki mi yapıyorlar, sende emrivaki yapacaksın... vs. gibi.. O yüzden hiç canını sıkma, Rabbim sana ve eşine versin inşallah, herşeyinizi kendiniz yaparsınız, onlarda bakar... :34:

Umarım o günler gelir canım benim..Ben biraz toyum sanırım bu mevzularda

bir de karnıbaharı düdüklüde yapan var mı? benim dünkü çok kötü oldu, daha küçük kesmeliymişim, siz nasıl yapıyorsunuz?
dün artan patates haşlaması, karnıbaharın yaprakları, soğan, un, havuçla çorba yaptım. en son blenderdan geçirdim. eşim anlamadı hiçbir şey :9: ne var bunun içinde dedi, tahmin et dedim, yarısını tahmin edebildi. karnıbaharın yapraklarını at demişti kullanayım mı dediğimde, ben de atmadım böyle bir şey yaptım :emir_bebek:

Karnıbaharı ben şu şekilde yapıyorum (anneciğimin tarifi) eşimde çok sever karnıbaharı, çok beğenmişti..

Karnıbaharı güzelce ayıklayıp yıkıyorum, ufak parçaralara ayırıyorum..
Bir kenarda onu bekletiyorum..

Sonra soğan kavuruyorum, salçasını koyuyorum, kıymayı da kavuruyorum bir kenarda.
Daha sonra karnıbaharı tencereye alıyorum, güzelce bir kat diziyorum tencereye.
Hazırlamış olduğum kıymasını da üzerine ekliyorum.
Kalan diğer karnıbaharları da bunun üzerine dizip, kısık ateşte pişmeye bırakıyorum.
O zaten kendi suyunu bir salıyor, kısık ateşte piştiği için.

Daha sonra da eğer suyunu iyice çekmişse (bazen çekmiyor) su ekliyorum biraz.
En son yaptığımda su eklememiştim..

Aynı şekilde zeytinyağlı brokoli de yapıyorum fakat kıyma koymuyorum, garnitür ile yapıyorum enfes oluyor...
Akşama benim evde çorbam, nohutum ve bulgur pilavım var.

Ama Cuma akşamı arkadaşlarım gelecek kısmetse, zeytinyağlı kereviz, marine edilmiş fırında tavuk, patates püresi, pirinç pilavı yapmayı düşünüyorum eve gidince kısmetse. Bi de battaniyeyi elime alırım yemekler olurken :9: :9: inşallah yetişir hepsi...

Son düzenleme:

Ben merçimek çorbası yapacağım hiç yapmadım ilk olacak bir de makarna yaparım yanına da yoğurt eşim salata sevmiyor sadece iki çeşit istiyor Allah'ta hani bunun ana yemeği diye sormaz bir gün 3 çeşit yemek yapmıştım çorba pilav ve ana yemek ama 1 tanesini yemedi çok geliyormuş benim de işime geldi:9:

ben çok parçalamadım, düdüklüde yapayım dedim hemen pişsin. çok parçalamayınca çıktı en tepeye. e o kadar da su koydum. sonra tuhaf bir şey çıktı tencereden, yine de yedik. diğer aşamalarımız aynıymış. ama işte düdüklü ve kocaman karnıbaharlar, lezzeti kaçırmış :44:

benimki de sevmeseydi şu salatayı ne olurdu, ben hiç sevmem :19: yapmasını da yemesini de. genelde kendi yapıp kendi yiyor garibim :50:

ben çok parçalamadım, düdüklüde yapayım dedim hemen pişsin. çok parçalamayınca çıktı en tepeye. e o kadar da su koydum. sonra tuhaf bir şey çıktı tencereden, yine de yedik. diğer aşamalarımız aynıymış. ama işte düdüklü ve kocaman karnıbaharlar, lezzeti kaçırmış :44:

Düdüklüde hiç yapmadı annem, başkasında da duymadım o yüzden tuhafsadım canım.
Bir de tencere de denersin bakalım ;)
Genelde ben kısık ateşte ağır pişen yemeklerden yanayım, düdüklüde ancak nohut, et, bazı çorbaları yapıyorum o kadar.
Kurufasülye bile düdüklüde dağılabiliyor... Tadını kaçırabiliyor..
:34:

Son düzenleme:
Düdüklüde hiç yapmadı annem, başkasında da duymadım o yüzden tuhafsadım canım.
Bir de tencere de denersin bakalım ;)
Genelde ben kısık ateşte ağır pişen yemeklerden yanayım, düdüklüde ancak nohut, et, bazı çorbaları yapıyorum o kadar.
Kurufasülye bile düdüklüde dağılabiliyor... Tadını kaçırabiliyor..
:34:

geçen eşim yapmıştı ağır ateşte, enfes olmuştu. ama o ben gelmeden 1,5 saat önce koymuş, hazırdı. e ben gidince hemen yetişsin diye düdüklüye koydum :17: yoksa ağır ateş hem sağlıklı hem de lezzetli, hatta güveçte yapsak her şeyi :52:

bugün çook konuştum ya, kusura bakmayın, öğleden sonra susacağım inşallah :17: afiyet olsun herkese, gidip yemek yiyeyim.

Ben merçimek çorbası yapacağım hiç yapmadım ilk olacak bir de makarna yaparım yanına da yoğurt eşim salata sevmiyor sadece iki çeşit istiyor Allah'ta hani bunun ana yemeği diye sormaz bir gün 3 çeşit yemek yapmıştım çorba pilav ve ana yemek ama 1 tanesini yemedi çok geliyormuş benim de işime geldi:9:

Mercimek çorbası kolay canım.
Gerçekten hem lezzetli hem de en kolay çorbalardan bana göre.

Önce soğanı yemeklik doğra, yağını tencerene koy ve kavur.
Sonra bir kaşık salça ekle (domates & biber karışık koyarım ben genelde yarımşar çorba kaşığı).
Soyulmuş, doğranmış 1 havuç, 1 patates ekle. Onları da kavur (havuçlar biraz ölsün).
Sonra 1 su bardağı mercimeği ekle (ayıklanıp yıkanmış).
Onu da biraz çevittir.
Arzuya göre suyunu ekle (genelde ben 5 su bardağı ekliyorum, blenderdan geçirince çok koyu olmuşsa 1 su bardağı daha ekleyebiliyorum).
Önce orta ateşte kaynasın, kaynadıktan sonra kısık ateşe al.
İyice kaynadıktan sonra blenderdan geçir ve birazcık daha kaynat.
Altını kapat. Çorban hazır.

İsteğe göre baharatlarını unutma tabii... :9:Suyu koyduğun zaman ekleyebilirsin bunları...
Tuz, karabiber ve nane koyuyorum ben... :34:

geçen eşim yapmıştı ağır ateşte, enfes olmuştu. ama o ben gelmeden 1,5 saat önce koymuş, hazırdı. e ben gidince hemen yetişsin diye düdüklüye koydum :17: yoksa ağır ateş hem sağlıklı hem de lezzetli, hatta güveçte yapsak her şeyi :52:

bugün çook konuştum ya, kusura bakmayın, öğleden sonra susacağım inşallah :17: afiyet olsun herkese, gidip yemek yiyeyim.

Afiyet olsun canım, bende birazdan çıkacağım yemeğe...
Bir de kendime çizme bakayım diyorum... :9:

benimki de sevmeseydi şu salatayı ne olurdu, ben hiç sevmem :19: yapmasını da yemesini de. genelde kendi yapıp kendi yiyor garibim :50:

Ben de salata çok severim her akşam yaparım genelde ama bu akşam yoğurt yiyelim ikimiz de farkettim hiç yememişiz evlendiğimizden beri :9: Hem köy yoğurdu daha lezzetli...

Back