2012'nin TAZE GELİNLERİ BURADA TOPLANALIM,YARDIMLAŞALIMM ! :)

Ben merçimek çorbası yapacağım hiç yapmadım ilk olacak bir de makarna yaparım yanına da yoğurt eşim salata sevmiyor sadece iki çeşit istiyor Allah'ta hani bunun ana yemeği diye sormaz bir gün 3 çeşit yemek yapmıştım çorba pilav ve ana yemek ama 1 tanesini yemedi çok geliyormuş benim de işime geldi:9:
mercimek çorbsası çok kolay yaa tarif verecektim ama sovi vermiş:29::8:

Çok güzelmiş tarifin ama peynirli jambonlu çok şey olur diye düşünüyorum
Rutinde öyle kahvaltıları çünkü
Birde abla da peynirli börek yapacak sanırım
Üstüne birde tıklım tıkış metrobüste bile şekli bozulmayacak birşey olması lazım :9:
Çok sağol

kuzu ne istersen tarif verebilirim müthiş bir arşiv yaptım kahvaltılık mı bişey lazım

Yani ben Cumartesi sabah götüreceğim için, yarın akşam yapmalıyım
Uygun olduğunda sorarsan sevinirim :17:

aldım kuzucum..:31:

şimdi şöyle ki ; 3 bardak süte bir tane yaş maya ekliyorsun ve bu sütü tencerede ısıtıyorsun..ama ne el yakacak ne de soğuk olacak şekilde.sonra yoğuracağın kaba bir bardak sıvıyağ, biraz tuz ve şeker koyuyorsun..içine ısınan sütü ilave ediyorsun, sonra aldığı kadar unu da ekliyorsun..ben unu her zaman elerim bu arada.çok katı bir hamur değil ama çok yumuşak da bir hamur olmayacak..açma hamurları normal kıvamlı hamurlardan bir derecede daha yumuşak olur hep..sonra yarım saat kadar mayalanması yeterli olur sanıyorum ortam ısısına göre..zaten epey kabarmış olacak..elle istediğin büyüklükte parçalar kopartıp ( tabi biraz z.yağına bularsan eline yapışmasını önlersin ) içine doğru bürerek şekil veriyorsun.yağlanmış tepsi ya da yağlı kağıda diziyorsun bu şekilde 2 tepsi çıkıyor..üzerine yumurta sarısı ( içine çok az z.yağı koyarsan pastanedeki gibi parıl parıl parıldar ) sürüp çörek otu serpebilirsin..

Afiyet olsun:31::31:

:20::20::20:

aldım kuzucum..:31:

şimdi şöyle ki ; 3 bardak süte bir tane yaş maya ekliyorsun ve bu sütü tencerede ısıtıyorsun..ama ne el yakacak ne de soğuk olacak şekilde.sonra yoğuracağın kaba bir bardak sıvıyağ, biraz tuz ve şeker koyuyorsun..içine ısınan sütü ilave ediyorsun, sonra aldığı kadar unu da ekliyorsun..ben unu her zaman elerim bu arada.çok katı bir hamur değil ama çok yumuşak da bir hamur olmayacak..açma hamurları normal kıvamlı hamurlardan bir derecede daha yumuşak olur hep..sonra yarım saat kadar mayalanması yeterli olur sanıyorum ortam ısısına göre..zaten epey kabarmış olacak..elle istediğin büyüklükte parçalar kopartıp ( tabi biraz z.yağına bularsan eline yapışmasını önlersin ) içine doğru bürerek şekil veriyorsun.yağlanmış tepsi ya da yağlı kağıda diziyorsun bu şekilde 2 tepsi çıkıyor..üzerine yumurta sarısı ( içine çok az z.yağı koyarsan pastanedeki gibi parıl parıl parıldar ) sürüp çörek otu serpebilirsin..

Afiyet olsun:31::31:

hemen listeme yazdım tatlımm:21::21::21::21::21:

Sosisli Börek Şişleri

Kahvaltı sofralarında, doğum günü partilerinde, özellikle çocukların bulunduğu masalarda favori olan sosisli börek çeşitlerinden biri. Ben bazen her bir parçayı kürdana takarak minik lokmalıklar halinde, bazen milföy hamurunu sadece 2 parçaya bölerek, bazen de şişlere takarak yapıyorum. Nasıl yaparsanız yapın, her halükarda masada en çabuk biten çeşit olacaktır :)

Malzemeler: (2 adet şiş için)

- 1 adet kare milföy hamuru
- 2 adet mini kokteyl sosis
- 2 adet çöp şiş

Yapılışı: Milföy hamuru buzluktan alarak, şekil alabilecek kadar yumuşayana dek dışarıda bekletilir. Yumuşamış olan milföy hamuru tam ortadan kesilerek iki eşit parçaya ayrılır. Her iki parçanın da uç kısmına birer tane mini kokteyl sosis konularak kendi üzerinde rulo yapılır. İçerisinde sosis bulunan rulo tekrar 3 eşit parçaya ayrılır. Elde edilen her 3 parça milföyün bitim yerinden çöp şişe geçirilir. İstediğiniz kadar milföy hamuruna aynı işlemi uygulayarak çoğaltabilirsiniz. Şişler bir fırın tepsisine yatay olarak dizilerek, 180 dereceye ayarlı fırında 15-20 dakika kadar pişirilir.
$imagesCA33758K.jpg

Malzemeler:
16 tane külah için:
12 adet milföy hamuru

Yapılışı:
Milföy hamurlarini merdaneyle incelterek yarım santim kalınlığında şeritler halinde kesin.
(pastane malzemesi satan yerlerde satilan) Koni şeklindeki kalıba bu milföy şeritlerini en alttan başlayarak dolayın (Hafif üst üste binecek şekilde sarılması gerekiyor.)
Daha sonra kalıpla birlikte direkt yağlamadan fırın tepsisine koyun. 200 derece fırında hafif kizarana dek pişirin. (Piştikten sonra soğuyana kadar kalıptan çıkarmayın). İçini peynir ve maydanoz veya peynir zeytin harcıyla doldurun kızlar içini dahada zenginleştirebilirsiniz baharatlar zeyinyağıyla falan---bilidğimiz torpil tatlısının içine peynir konmuş hali----

çeyiz defterinle takas edelim:27::6::27::27:kuzu bendeki hep denenmiş tarifler:29:

bir sürü şey var yaaa o kısımda atlamak istemiyorum..:31:

kuzum ben 11 yaşımdan beri mutfakta olunca denenmedik bir şey bırakmadım..:34:
bir de ilk defa yapsam da değişmiyor pek..ilk su böreğini 17 yaşımda yapmıştım.
yine o yaşlardan beri de yufka açmasını, baklava yapmasını bilirim..ister istemez el alışıyor..:6:

Back