2012'nin TAZE GELİNLERİ BURADA TOPLANALIM,YARDIMLAŞALIMM ! :)

Mercimek çorbası kolay canım.
Gerçekten hem lezzetli hem de en kolay çorbalardan bana göre.

Önce soğanı yemeklik doğra, yağını tencerene koy ve kavur.
Sonra bir kaşık salça ekle (domates & biber karışık koyarım ben genelde yarımşar çorba kaşığı).
Soyulmuş, doğranmış 1 havuç, 1 patates ekle. Onları da kavur (havuçlar biraz ölsün).
Sonra 1 su bardağı mercimeği ekle (ayıklanıp yıkanmış).
Onu da biraz çevittir.
Arzuya göre suyunu ekle (genelde ben 5 su bardağı ekliyorum, blenderdan geçirince çok koyu olmuşsa 1 su bardağı daha ekleyebiliyorum).
Önce orta ateşte kaynasın, kaynadıktan sonra kısık ateşe al.
İyice kaynadıktan sonra blenderdan geçir ve birazcık daha kaynat.
Altını kapat. Çorban hazır.

İsteğe göre baharatlarını unutma tabii... :9:Suyu koyduğun zaman ekleyebilirsin bunları...
Tuz, karabiber ve nane koyuyorum ben... :34:

Çok sağol canım soracaktım aslında çekindim biraz herşeyi sormayım diye iyi oldu hemen not ediyorum..

bende yazacağım acıktımmm:56:

ben karnabaharı nasıl severim biliyor musunuz..:31:

alıp o göbeği koyacaksın tencereye..içine su..bu arada krizcim karnabahar düdüklü isteyecek kadar sert bir sebze değil.
hemencik oluyor normal tencerede bile..hatta biraz unut dağılır..işte o dağılmadan alıyorum süzüyorum, sonra çiçeklerine ayırıyorum.

sonra bir yerde sosunu hazırlıyorum..biraz yoğurt , biraz sıvıyağ, bir yumurta, tuz,pulbiber ve göz kararı un..
bunları karıştırıp karnabaharları bu sosa bulayıp kızartıyorum, çok yağ çekmiyor bu şekilde..ama isteyen aynı şekilde fırına atabilir.
o da dehşet olur..:52: sonra ımmmm ağzım sulandı, sarımsaklı yoğurt ...süper oluyor gerçekten..

sonracıma, mercimek çorbasını da şöyle yapıyorum:

bir orta boy soğan-patates..4-5 e bölüyorum..içine yıkanmış mercimekler ,salçası, nanesi, kimyonu,suyu, havucu,varsa
kereviz yaprağı, tuzu,yağı...hepsi kaynıyor..sonra blenderdan geçiriyorum..duruma göre su ilave edebiliyorum ama göz
kararı yapmama rağmen elimin terazisi pek şaşmaz..o yüzden ölçüde veremiyorum size..:26:

bende yazacağım acıktımmm:56:

ben karnabaharı nasıl severim biliyor musunuz..:31:

alıp o göbeği koyacaksın tencereye..içine su..bu arada krizcim karnabahar düdüklü isteyecek kadar sert bir sebze değil.
hemencik oluyor normal tencerede bile..hatta biraz unut dağılır..işte o dağılmadan alıyorum süzüyorum, sonra çiçeklerine ayırıyorum.

sonra bir yerde sosunu hazırlıyorum..biraz yoğurt , biraz sıvıyağ, bir yumurta, tuz,pulbiber ve göz kararı un..
bunları karıştırıp karnabaharları bu sosa bulayıp kızartıyorum, çok yağ çekmiyor bu şekilde..ama isteyen aynı şekilde fırına atabilir.
o da dehşet olur..:52: sonra ımmmm ağzım sulandı, sarımsaklı yoğurt ...süper oluyor gerçekten..

sonracıma, mercimek çorbasını da şöyle yapıyorum:

bir orta boy soğan-patates..4-5 e bölüyorum..içine yıkanmış mercimekler ,salçası, nanesi, kimyonu,suyu, havucu,varsa
kereviz yaprağı, tuzu,yağı...hepsi kaynıyor..sonra blenderdan geçiriyorum..duruma göre su ilave edebiliyorum ama göz
kararı yapmama rağmen elimin terazisi pek şaşmaz..o yüzden ölçüde veremiyorum size..:26:

Ay benim de ağzımı sulandırdın...
Dur ben bunu haftasonu yapayım en iyisi, köftenin yanına güzel gider valla.
Eşimde çok sever zaten karnıbaharı, az alayım da bari geçende gördüm ayrılmış karnıbahar satılıyordu Carrefour'da.
Unutmam inşallah içeriği... Bir yere not alsam iyi olacak... :9::9:

Mercimek çorbasını ben öyle düdüklüde yaptım, fakat yine soğanlarını kavurdum.
Bir lezzetli oldu, bir lezzetli oldu... Ve bereketli de oldu.
Kayınvalidemler çok beğenmişlerdi (kayınvalidem yemek gurusudur, zor beğenir) ona beğendirdim ya, içim gam yemez artık... :9: :9:

mısır ekmeğide olsun içindeeeee..yanında karalahana çorbasıııııııııı:56::56:

Ya yapma böyle şeyler Eylül'cüm ya...
Mısır ekmeğini bende çok severim, dur internetten bulucam tarifini yapıcam evde...
Karnım aç ya, gözüm döndü şu an... :27: :27:

Ben en iyisi öğle yemeğine çıkayım, yoksa sonum kötü... :9:

Kızlar eşimin şirketi Cumartesileri kahvaltı yapıyor
Güzel de oluyor
Beni çağırmışlardı ama tek gitmek istememiştim ( Geneli erkek arkadaşları )
Bizim işyerinde ki temizlikçi ablayı da çağırdılar bu Cumartesi, beni de
Beraber gidebilirim

Aslında kahvaltıya hepsi birşeyler alıyor, eşimde öyle
Abla börek yapacakmış
Ben ne götürsem ki :44:

Kızlar eşimin şirketi Cumartesileri kahvaltı yapıyor
Güzel de oluyor
Beni çağırmışlardı ama tek gitmek istememiştim ( Geneli erkek arkadaşları )
Bizim işyerinde ki temizlikçi ablayı da çağırdılar bu Cumartesi, beni de
Beraber gidebilirim

Aslında kahvaltıya hepsi birşeyler alıyor, eşimde öyle
Abla börek yapacakmış
Ben ne götürsem ki :44:

Keşke abla börek almasaydı sen yapardın iyi olur du:))) Ama küçük simitlerden yapabilirsin internette bir araştırsana... yanına da kalper peynir olabilir en azında birini elinde yapmış olursun...
Biraz düşüneyim de aklıma bişey gelirse yazarım..

$2012-11-21 23.26.01.jpg

Bundan yapsam olur mu :26:

Bende iyi ki çok işim var dedim sabahtan beri burdayım:9:
Neyse biraz çalışayım sonra yemeğimi yiyip gelirim yine...

souvvenırcım, afiyet olsun...:31:

benimde annem yapar genelde mısır ekmeğini, öyle arada canım çeker..bizde güzine var.:34:

yap canım yap, afiyet şeker olsun..pul biber sayesinde çok güzel kızarmış oluyor..sevenler için hoş bir tat gerçekten..

hemşo ,yaptır vallahi kışın en güzeli bu çorba..:56:

kadercim , bence sen başka bir şey yap..bir deneyemedim şu ıslak kurbişi..:27:

sana başka bir şey bulalım..aslında ne zamandır canım ayçöreği yapmak istiyor..ama nerde bende o fırsat,birazda
tembellik tabi..:26: bizim gelinimiz çok güzel açma yapıyor..pastane açması gibi..dilersen tarifini isteyebilirim.:31:

ya da illa tatlı bir şey yapıcam dersen daha öncede tarifini verdiğim 40 gün bayatlamayan, un kurabiyesinin tarifini tekrar
verebilirim..:24:

kadercim , bence sen başka bir şey yap..bir deneyemedim şu ıslak kurbişi..:27:

sana başka bir şey bulalım..aslında ne zamandır canım ayçöreği yapmak istiyor..ama nerde bende o fırsat,birazda
tembellik tabi..:26: bizim gelinimiz çok güzel açma yapıyor..pastane açması gibi..dilersen tarifini isteyebilirim.:31:

ya da illa tatlı bir şey yapıcam dersen daha öncede tarifini verdiğim 40 gün bayatlamayan, un kurabiyesinin tarifini tekrar
verebilirim..:24:

Islak kurabiye içime sinmedi zaten, kahvaltıda gitmez gibi :26:
Ama açma olabilir :17:

Kader krep yap bence...İçine jambon,kaşar ya da peynir koyarsın mis gibi...Haftasonu ben yaptım gelen herkes bayıldı :56::56:

$krep0.jpg

Bak bu şekilde servis yaparsan herkes almış olur

Malzemeler:
3 adet yumurta
1 su bardağı un
50 gr eritilmiş tereyağ
2,5 su bardağı ılık süt
tuz
150-200 gr dana jambon
küçük bir kase zeytin ezmesi
10 dal kıvırcık

Yapılışı:

Bir kase içerisine yumurtaları koyup çırpalım.
Artından un, tuz ve yağ koyup yavaş yavaş ılık sütü ekleyerek çırpalım.
Eğer topaklanma olursa blendırdan geçirebilirsiniz.
Krep tavasını kızdırdıktan sonra içerisine çok az yağ ekleyip bir kepçe krep hamurundan döküp tavayı çevirelim ki hamur her tarafa eşit şekilde karışsın.
Krepin iki yüzünü kızartınca tabağa koyalım.
Bütün hamuru bu şekilde bitirelim.
Pişen krep üzerine ince bir tabaka zeytin ezmesi sürelim tam ortasına iki adet jambon yerleştirelim.
Jambonların üzerine birkaç tane kıvırcık koyduktan sonra krepi rulo yalım.
En uç kısımlarını kesip alalım kalan kısmı iki parmak genişliğinde kesip kürdan batıralım.
Bütün hamurları bu şekilde bitirdikten sonra servis tabağına alıp servis edelim…
Afiyet olsun…

Alıntı...

Kader krep yap bence...İçine jambon,kaşar ya da peynir koyarsın mis gibi...Haftasonu ben yaptım gelen herkes bayıldı :56::56:

Çok güzelmiş tarifin ama peynirli jambonlu çok şey olur diye düşünüyorum
Rutinde öyle kahvaltıları çünkü
Birde abla da peynirli börek yapacak sanırım
Üstüne birde tıklım tıkış metrobüste bile şekli bozulmayacak birşey olması lazım :9:
Çok sağol

Çok güzelmiş tarifin ama peynirli jambonlu çok şey olur diye düşünüyorum
Rutinde öyle kahvaltıları çünkü
Birde abla da peynirli börek yapacak sanırım
Üstüne birde tıklım tıkış metrobüste bile şekli bozulmayacak birşey olması lazım :9:
Çok sağol

:31::31::31: Bir gün çok zengin olup sana araba alcam kurtarcam seni bu metrobüsten :1::1::1:

Back