- 10 Eylül 2012
- 5.904
- 3.930
- 448
Mercimek çorbası kolay canım.
Gerçekten hem lezzetli hem de en kolay çorbalardan bana göre.
Önce soğanı yemeklik doğra, yağını tencerene koy ve kavur.
Sonra bir kaşık salça ekle (domates & biber karışık koyarım ben genelde yarımşar çorba kaşığı).
Soyulmuş, doğranmış 1 havuç, 1 patates ekle. Onları da kavur (havuçlar biraz ölsün).
Sonra 1 su bardağı mercimeği ekle (ayıklanıp yıkanmış).
Onu da biraz çevittir.
Arzuya göre suyunu ekle (genelde ben 5 su bardağı ekliyorum, blenderdan geçirince çok koyu olmuşsa 1 su bardağı daha ekleyebiliyorum).
Önce orta ateşte kaynasın, kaynadıktan sonra kısık ateşe al.
İyice kaynadıktan sonra blenderdan geçir ve birazcık daha kaynat.
Altını kapat. Çorban hazır.
İsteğe göre baharatlarını unutma tabii...Suyu koyduğun zaman ekleyebilirsin bunları...
Tuz, karabiber ve nane koyuyorum ben...
Çok sağol canım soracaktım aslında çekindim biraz herşeyi sormayım diye iyi oldu hemen not ediyorum..
Ben de salata çok severim her akşam yaparım genelde ama bu akşam yoğurt yiyelim ikimiz de farkettim hiç yememişiz evlendiğimizden beriHem köy yoğurdu daha lezzetli...
bende yazacağım acıktımmm
ben karnabaharı nasıl severim biliyor musunuz..
alıp o göbeği koyacaksın tencereye..içine su..bu arada krizcim karnabahar düdüklü isteyecek kadar sert bir sebze değil.
hemencik oluyor normal tencerede bile..hatta biraz unut dağılır..işte o dağılmadan alıyorum süzüyorum, sonra çiçeklerine ayırıyorum.
sonra bir yerde sosunu hazırlıyorum..biraz yoğurt , biraz sıvıyağ, bir yumurta, tuz,pulbiber ve göz kararı un..
bunları karıştırıp karnabaharları bu sosa bulayıp kızartıyorum, çok yağ çekmiyor bu şekilde..ama isteyen aynı şekilde fırına atabilir.
o da dehşet olur..sonra ımmmm ağzım sulandı, sarımsaklı yoğurt ...süper oluyor gerçekten..
sonracıma, mercimek çorbasını da şöyle yapıyorum:
bir orta boy soğan-patates..4-5 e bölüyorum..içine yıkanmış mercimekler ,salçası, nanesi, kimyonu,suyu, havucu,varsa
kereviz yaprağı, tuzu,yağı...hepsi kaynıyor..sonra blenderdan geçiriyorum..duruma göre su ilave edebiliyorum ama göz
kararı yapmama rağmen elimin terazisi pek şaşmaz..o yüzden ölçüde veremiyorum size..:26:
mısır ekmeğide olsun içindeeeee..yanında karalahana çorbasıııııııııı
Rica ederim canım, inşallah güzel olur afiyetle yersiniz...
mısır ekmeğide olsun içindeeeee..yanında karalahana çorbasıııııııııı
Kızlar eşimin şirketi Cumartesileri kahvaltı yapıyor
Güzel de oluyor
Beni çağırmışlardı ama tek gitmek istememiştim ( Geneli erkek arkadaşları )
Bizim işyerinde ki temizlikçi ablayı da çağırdılar bu Cumartesi, beni de
Beraber gidebilirim
Aslında kahvaltıya hepsi birşeyler alıyor, eşimde öyle
Abla börek yapacakmış
Ben ne götürsem ki :44:
kadercim , bence sen başka bir şey yap..bir deneyemedim şu ıslak kurbişi..
sana başka bir şey bulalım..aslında ne zamandır canım ayçöreği yapmak istiyor..ama nerde bende o fırsat,birazda
tembellik tabi..:26: bizim gelinimiz çok güzel açma yapıyor..pastane açması gibi..dilersen tarifini isteyebilirim.
ya da illa tatlı bir şey yapıcam dersen daha öncede tarifini verdiğim 40 gün bayatlamayan, un kurabiyesinin tarifini tekrar
verebilirim..
Kader krep yap bence...İçine jambon,kaşar ya da peynir koyarsın mis gibi...Haftasonu ben yaptım gelen herkes bayıldı
Çok güzelmiş tarifin ama peynirli jambonlu çok şey olur diye düşünüyorum
Rutinde öyle kahvaltıları çünkü
Birde abla da peynirli börek yapacak sanırım
Üstüne birde tıklım tıkış metrobüste bile şekli bozulmayacak birşey olması lazım
Çok sağol
Bir gün çok zengin olup sana araba alcam kurtarcam seni bu metrobüsten
Islak kurabiye içime sinmedi zaten, kahvaltıda gitmez gibi :26:
Ama açma olabilir
ne zaman istersen tarifi isteyebilirim canım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?