2012'nin TAZE GELİNLERİ BURADA TOPLANALIM,YARDIMLAŞALIMM ! :)

Amway çok tavsiye edilen bir marka, aynı zamanda kimyager tanıdığımız tavsiye ediyor.
Özellikle evde bebek varsa, bulaşık deterjanından, çamaşır deterjanına, cam silme, banyo silme ürünlerine kadar tavsiye ediliyor. :31:

Eşimin kuzeninin bebeği var, 8-9 aylıktır sanıyorum, o devamlı bu ürünlerden alıyor.
Çocuk doktoru da bu ürünleri tavsiye etmiş, kimyasallardan uzak olduğu için.
Ondan dedim, ben şahsen kullanmıyorum yani daha almadım ama almayı düşünüyorum. :34:

alırsan içindekileri bana yazar mısn canım? forever da çok tavsiye edilen, öve öve bitirilen bir markaydı. ama daha demin kullanan arkadaştan rica etmiştim getirmesini, içinde sülfat vardı diş macununun... insanın artık inanası gelmiyor. amway de forevera yakın bir marka ve çok pahalı. ben ersağa başladım ama ersağın da bir şampuanı hariç diğer şampuanında ve sıvı sabununda sülfat var. diş macununa baktım evde, temiz çıktı :ssz:

Yani ip kalın gibi ama aslında değil gibi, pofuduk bişi...
Kirpi ipi değil... Bakıcam markasına o zaman daha iyi anlarsın cancazım...
Yatak örtüsü yapıcam yatak odama, bebek battaniyesini Cuma akşamına yetiştirmeye uğraşıyorum.
Çok az kaldı, bitecek inşallah... Eh o bitince elim boş kalacak, daha da kalın bir tığ aldım.
Bundan da battaniye tarzında yatak örtüsü yapmaya çalışıcam bakalım, inşallah güzel olur... :16:

Souvvenir ben de bir şeyler örmek istiyorum aslında ama basit olması gerekiyor başlangıç olarak yatak örtünün bir modeli var mı bende tek kişilik örmek isterim ipin markasını ben de alayım senden tığ da kalın olacak yazmışsın annemden onuda alayım da bana bir örnek var ise buraya atar mısın bir cesaret geldi ve kaybolmadan başlamalıyım...:))

Kızlar bizim şu an oturduğumuz ev yeni sistem dediklerinden olduğundan evin içinde ankastre ocak fırın davlumbaz seti klima termosifon mevcuttu..malum yeni eve taşınıyoruz bu yüzden bunların hepsini almak zorundaydık..Sağolsun eşimin ailesi biz alırız dedi ama hepsini eski modellerden almışlar..ben ankastre istiyodum:50::50: Çok mu nankörüm yaaa

Aslında nankör değilsin canım da keşke sana sorsalardı nasıl istiyorsun sen beğen biz alalım deselerdi daha iyi olur du şimdi değiştirme ihtimalleri varsa değişir ama bunu nasıl söylersiniz bilmiyorum .. Ya da biraz idare et canım ileride yenisini alırsınız...

Daha önce bana kiralatmak istedikleri bodrum katı da anlatmıştım..bunları mı layık görüyorlar diye düşünmeden edemiyorum :50:

Canım sakın böyle düşüncelere atma kendini, ben yaptım zamanında.
Niye böyle yapıyorlar, neden böyle davranıyorlar, ben elimden geleni yapıyorum, niye onlarda çabalamıyor diye, niyeler içinde boğuldum... Beklemeyeceksin, nasıl davranış görüyorsan öyle davranacaksın, emrivaki mi yapıyorlar, sende emrivaki yapacaksın... vs. gibi.. O yüzden hiç canını sıkma, Rabbim sana ve eşine versin inşallah, herşeyinizi kendiniz yaparsınız, onlarda bakar... :34:

Yani ip kalın gibi ama aslında değil gibi, pofuduk bişi...
Kirpi ipi değil... Bakıcam markasına o zaman daha iyi anlarsın cancazım...
Yatak örtüsü yapıcam yatak odama, bebek battaniyesini Cuma akşamına yetiştirmeye uğraşıyorum.
Çok az kaldı, bitecek inşallah... Eh o bitince elim boş kalacak, daha da kalın bir tığ aldım.
Bundan da battaniye tarzında yatak örtüsü yapmaya çalışıcam bakalım, inşallah güzel olur... :16:

çok merak ettim bebek battaniyesini :16: hmm yatak örtüsü bir hayli uzun sürer heralde ve bir çokta ip gidecek, Allah sabır versin şeker :9: ama çok güzel olacağından eminim, el emeği :16: ben 10 gündür örgümü elime alamadım yaa:26:

şimdi ben kimyasallarla ilgili kitap araştırmaya gidiyorum arkadaşlar, tarayalım bakalım şu hayykitap'ı, genelde onlarda oluyor böyle şeyler :126:
sohbeti takipteyim :31:

alırsan içindekileri bana yazar mısn canım? forever da çok tavsiye edilen, öve öve bitirilen bir markaydı. ama daha demin kullanan arkadaştan rica etmiştim getirmesini, içinde sülfat vardı diş macununun... insanın artık inanası gelmiyor. amway de forevera yakın bir marka ve çok pahalı. ben ersağa başladım ama ersağın da bir şampuanı hariç diğer şampuanında ve sıvı sabununda sülfat var. diş macununa baktım evde, temiz çıktı :ssz:

İnternet sayfasından baktım canım, Glister marka diş macunu (amway'in) bileşenleri bunlar mış: Aluminum Silicate, Water (Aqua), Glycerin, Sorbitol, Sodium Lauryl Sulfate, Cellulose Gum, Flavor (Aroma), Sodium Phosphate, Sodium Fluoride, Sodium Citrate, Magnesium Aluminum Silicate, Methylparaben, Propylparaben, Sodium Saccharin, Titanium Dioxide (C.I. 77891), FD&C Blue No. 1 (C.I. 42090).

Bir göz at bakalım canım... Ben anlamam da... :31:

çok merak ettim bebek battaniyesini :16: hmm yatak örtüsü bir hayli uzun sürer heralde ve bir çokta ip gidecek, Allah sabır versin şeker :9: ama çok güzel olacağından eminim, el emeği :16: ben 10 gündür örgümü elime alamadım yaa:26:

Ya bu iplerin rengi de çok güzel, o yüzden heyecanla başlayacağım inşallah...
Battaniye uzun zaman aldı fakat güzel oldu valla. bende paylaşmak için sabırsızlanıyorum, fakat önce bir bitireyim süsleyeyim istiyorum :17:
Bir de şirin bebiş kıyafetleri koyacağım içine... Ay çok ciciler bir görseniz kızlar... :16:

İnternet sayfasından baktım canım, Glister marka diş macunu (amway'in) bileşenleri bunlar mış: Aluminum Silicate, Water (Aqua), Glycerin, Sorbitol, Sodium Lauryl Sulfate, Cellulose Gum, Flavor (Aroma), Sodium Phosphate, Sodium Fluoride, Sodium Citrate, Magnesium Aluminum Silicate, Methylparaben, Propylparaben, Sodium Saccharin, Titanium Dioxide (C.I. 77891), FD&C Blue No. 1 (C.I. 42090).

Bir göz at bakalım canım... Ben anlamam da... :31:

sülfat var (meşhur SLS) , paraben var, florid var :53::53::53: bu mu sağlıklı? oh m GOD.... :50:

Souvvenir ben de bir şeyler örmek istiyorum aslında ama basit olması gerekiyor başlangıç olarak yatak örtünün bir modeli var mı bende tek kişilik örmek isterim ipin markasını ben de alayım senden tığ da kalın olacak yazmışsın annemden onuda alayım da bana bir örnek var ise buraya atar mısın bir cesaret geldi ve kaybolmadan başlamalıyım...:))

Canım şu örneklere bakabilirsin battaniye için, basit ve kolay:

$Tig-Isi-Renkli-Bebek-Battaniyeler.jpg $grannie-20blanket7-thumb-5b2-5d.jpg $229122168.jpg $192hl.jpg $17.jpg $Elisi-Bebek-Battaniyesi-Modeller.jpg Eki Görüntüle 589355 $untitled1.jpg $untitled2.jpg

sülfat var (meşhur SLS) , paraben var, florid var :53::53::53: bu mu sağlıklı? oh m GOD.... :50:

Demekki değil miş... Bende öğrenmiş oldum...

Fakat hayat bu artık Krizsavar, en doğal şeyi bulacağım desen bile, inan bana içinden birşey çıkar...
Fazla da kafayı yormamak gerekiyor... Kim istemez doğal yaşamı...
Bence sende fazla üzüp yorma kendini derim, bu güne kadar ne yediğime ne içtiğime takıntısız olarak karar verdim.
Sağlıklı olanlara da özen göstermeye çalıştım tabii ki, fakat hamd olsun ciddi hastalıklar geçirmedim ömrümde.
Allah'ta yaşatmasın...

Adamlar yediğimiz tohuma ilaç sokmuşlar, diş macununda, temizlik ürünlerinde mi olmayacak...
Mısır artık tüketilemeyen bir ürün, keza aklıma gelmeyen bir sürü başka ürünler de... :19: :19:

Yediğimiz sokak simidi bile GDO'lu...
Ben bunları kafaya takacak olursam, kendimi boğaz köprüsünden atabilecek noktaya gelirim.
O yüzden düşünmemeye çalışıyorum...
Gidip kendime bir simit alacağım şimdik... :31:

Demekki değil miş... Bende öğrenmiş oldum...

Fakat hayat bu artık Krizsavar, en doğal şeyi bulacağım desen bile, inan bana içinden birşey çıkar...
Fazla da kafayı yormamak gerekiyor... Kim istemez doğal yaşamı...
Bence sende fazla üzüp yorma kendini derim, bu güne kadar ne yediğime ne içtiğime takıntısız olarak karar verdim.
Sağlıklı olanlara da özen göstermeye çalıştım tabii ki, fakat hamd olsun ciddi hastalıklar geçirmedim ömrümde.
Allah'ta yaşatmasın...

Adamlar yediğimiz tohuma ilaç sokmuşlar, diş macununda, temizlik ürünlerinde mi olmayacak...
Mısır artık tüketilemeyen bir ürün, keza aklıma gelmeyen bir sürü başka ürünler de... :19: :19:

elimden geldiğince, okb hastası olmayacak şekilde hayatımdaki sağlıksız şeyleri azaltmaya kararlıyım. sadece eşimi sıkmaktan korkuyorum :9: ama tehlikeli konu tabi, okb olunabilir :9: sen yine de az da olsa dikkat etmeye çalış canım, bak bebiş gelecek, bebişin sağlıklı, hastalıklara en az yatkın doğması yararımıza :31:

Yediğimiz sokak simidi bile GDO'lu...
Ben bunları kafaya takacak olursam, kendimi boğaz köprüsünden atabilecek noktaya gelirim.
O yüzden düşünmemeye çalışıyorum...
Gidip kendime bir simit alacağım şimdik... :31:

ay canım simiti mecbur alacağız, ama marketten gidip de mayonezler ketçaplar hazır pastalar alırsak, bile bile lades olur :50: kanser vakaları artıyor artıyor artıyor... bu işleri başıma açan da erkan topuzla ahmet aydın, nerden gördüysem bu adamları :9:

Sakın beni yanlış anlama Krizsavar'cım, ben sana katılıyorum ve düşüncelerinin de arkasındayım.
Sadece, bir kimyager'in ve bir çocuk doktorunun tavsiye ettiği ürünün böyle çıktığını düşünürsek,
var gerisini sen düşün... ben buna şaşırıyorum ve arkadaşım/eşimin kuzeni bu ürünleri kullanıyor...
Onun gibi bir sürü kişi bu ürünleri kullanıyor...

Ha belki markette satılan, bilmediğimiz bileşenleri olan ürünler daha da zararlı,
belki bu marka biraz daha, nispeten daha az kimyasal içeren bir ürün, bunu bilemiyorum tabii ki..
Ama şöylede bir durum var ki, mevsiminde domates 1-2 TL ise (farazi konuşuyorum),
organik domastes ise 8-10 TL arası değişiyor. Hadi ben çalışıyorum eşim çalışıyor aldık biz.
Böyle organik organik hayatımızı yaşıyoruz, ya emekli maaşı ile geçinenler, bir maaş ile 5 boğaz doyurmaya çalışanlar???

Bunları düşündükçe afakanlar basıyor bana...
Adaletsiz bir dünyadayız, kimyasından, sağlık sektörüne, eğitim sektörüne kadar.
O yüzden, ben boşvermek zorundayım... Kafaya takan bir insanım...
Haber bile izlemiyorum, o kadar yani... :31:

karbonat ve sirkeyle saç yıkayan insanlar var ya :53: umarım o raddeye gelmem :44:
neyse kipatlara dönüyorum, sabote ediyor gibi oldum konuyu :17: sizler konuşun arkadaşlar, özürdilerim, kapattım bu konuyu. sadece zararlı maddeler listesi çıkarınca burda paylaşacağım. belki merak eden, dikkat etmek isteyen arkadaşlar olur diye :31:

Sakın beni yanlış anlama Krizsavar'cım, ben sana katılıyorum ve düşüncelerinin de arkasındayım.
Sadece, bir kimyager'in ve bir çocuk doktorunun tavsiye ettiği ürünün böyle çıktığını düşünürsek,
var gerisini sen düşün... ben buna şaşırıyorum ve arkadaşım/eşimin kuzeni bu ürünleri kullanıyor...
Onun gibi bir sürü kişi bu ürünleri kullanıyor...

Ha belki markette satılan, bilmediğimiz bileşenleri olan ürünler daha da zararlı,
belki bu marka biraz daha, nispeten daha az kimyasal içeren bir ürün, bunu bilemiyorum tabii ki..
Ama şöylede bir durum var ki, mevsiminde domates 1-2 TL ise (farazi konuşuyorum),
organik domastes ise 8-10 TL arası değişiyor. Hadi ben çalışıyorum eşim çalışıyor aldık biz.
Böyle organik organik hayatımızı yaşıyoruz, ya emekli maaşı ile geçinenler, bir maaş ile 5 boğaz doyurmaya çalışanlar???

Bunları düşündükçe afakanlar basıyor bana...
Adaletsiz bir dünyadayız, kimyasından, sağlık sektörüne, eğitim sektörüne kadar.
O yüzden, ben boşvermek zorundayım... Kafaya takan bir insanım...
Haber bile izlemiyorum, o kadar yani... :31:

evet ben de annişkoma üzülüyorum :14:

ay canım simiti mecbur alacağız, ama marketten gidip de mayonezler ketçaplar hazır pastalar alırsak, bile bile lades olur :50: kanser vakaları artıyor artıyor artıyor... bu işleri başıma açan da erkan topuzla ahmet aydın, nerden gördüysem bu adamları :9:

Yok sen doğru yoldasın, gerçekten diyorum bunu...
Keşke hepimiz o kadar cengaver olabilsek...
Ben daha fazla yorum yapmayacağım bu konuda, gerçekten bi tuhaf oluyorum...

Hayırlısı Allah'tan diyorum artık, kendim için elbette dikkat ediyorum, ailem için.
Fakat ben her gün öğle yemeğini dışarda yemek zorundayım.
Her gün ofise yemek getiremem, zaten yemek getirecek bir ortam yok.
En basitinden bunu düşünürsek, o yediğim ev yemeklerinin içerisinde ne yağlar kullanılıyor?
Sebzeler dondurulmuş mu yoksa taze mi?
Taze ise organik mi? Sera mı? Kimyasal girmiş mi içine?
Kullandığı baharatlar hangi şartlarda üretilmiş?

İnan bana bilinçli tüketicinin dibiyim... :26:
Gel gelelim, imkanlar, doğallığın azlığı, pahalılık... Bunların hepsi unsur...
Malesef ki böyle bir kısır döngü içerisindeyiz... :31:

karbonat ve sirkeyle saç yıkayan insanlar var ya :53: umarım o raddeye gelmem :44:
neyse kipatlara dönüyorum, sabote ediyor gibi oldum konuyu :17: sizler konuşun arkadaşlar, özürdilerim, kapattım bu konuyu. sadece zararlı maddeler listesi çıkarınca burda paylaşacağım. belki merak eden, dikkat etmek isteyen arkadaşlar olur diye :31:

Canım benim, ben şahsen memnun oldum bu konuşmalardan.
Eminim arkadaşlarda rahatsız olmamış, tam tersine bilinçlenmişlerdir... :34: :34:

Back