2012'nin TAZE GELİNLERİ BURADA TOPLANALIM,YARDIMLAŞALIMM ! :)

Malzemeler:
Hamuru İçin :
2 yumurta
1 su bardağı ılık süt
1 adet yaş maya
1 çimdik tuz
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı sıvıyağ
Alabildiği kadar un ( Ele yapışmayan hamur kıvamına kadar azar azar konulur )

Kreması :
2 yumurta
1 litre Süt ( 5 su bardağı )
1.5 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
2 paket vanilya yada 4-5 damla vanilya aroması

Üzeri için: Pudra Şekeri
Hazırlanışı:
Önce hamurumuz yapılır.. Ilık süt şeker tuz ve maya konularak maya eritilir.Yumurtası ve sıvıyağı eklenir karıştırılır.Un yavaş yavaş eklenerek ele yapılmayan bir hamur elde edilir. Hamur 1 saat kadar üzeri kapatılarak mayalandırılır. ( Mümkünse sıcak bir ortamda beklesin.Tencere kapağı veya petekler gibi )
Mayalanan hamurdan 18 parça yapılır. Yumurta büyüklüğünde parçalar alınır ve yuvarlanır.Yağlı kağıt serili tepsiye dizilir. Tepside mayası gelmesi beklenir ( bu aşamaya tepsi mayası diyoruz .İşlem kısa sürsün isterseniz fırını 50 dereceye ayarlayın ve fırında bekletin tepside mayası gelip hamurlar şişsin daha sonra ayarı 180 dereceye çıkartın)
Daha sonra 180 derece sıcak fırına verilir. Üzeri pembeleşene kadar pişirilir.
Fırında pişerken bu esnada kremamız yapılır. Önce yumurta ve şeker çırpılır.Un süt ilave edilir.İyice çırpılarak kısık ateşte çırpıcıyla karıştırılarak kremamız pişirilir.Kremamız göz göz olunca koyulaşıp kaynamaya başlayınca 1-2 dakika daha çırpılır ve ocağın altı kapatılır ve kremanın ılınması beklenir.Bu aşamada kremalaşması için mikserle çırpabilirsiniz kremayı..Ilındıktan sonra buzdolabına konulur ve soğuması kıvamlaşması için 1 saat dinlendirilir.
Soğuyan krema ve soğumuş alman pastası hamurlarımız hazırsa işlem başlanır.
Hamurları enlemesine keseriz.Ama tamamen kesilmeyecek en son kısmı hamurun kapalı kalacaktır..
Ardından kremamızdan 1.5-2 yemek kaşığı doluca arzuya göre konulur.Ve servis tepsisine dizilir.Üzerine bolca pudra şekeri dökülür.Ve Buzdolabında pastamız 3 saat kadar dinlenmeye alınır.Afiyet Olsun..

günaydın kızlar azıcık canm sıkkın cuma günü hataydan kalkışlar iptal oldu yani kociş cuma gelemiyor..Cumartesi adana aktarma gelecek ve aynı gün dönecek 4 güncükcük:14::14::14::14::14::14:

Canım benim olsun 1 saat bile gelse en azından sarılırsın yetmez ama olsun sık dişini biraz daha :))) Üzülme sakın

hanımlar, benim işe dönmem lazım..:26:

arkadaşlara eğitim vereceğim..görüşmek üzere, arada kaçar gelirim..:16::16:

Kolay gelsin canım Ben Dış Ticaret departmanında çalışıyorum Lojistik sorumlusu olarak... Ve ayrıca uçak biletleri oteller vizeleri ben ayarlıyorum bir de teşvikler oluyor onları takip edip bir sürüüü evraklar hazırlıyorum hepsini takip ettiğim için doğal olarak yoğun oluyorum...

günaydın kızlar :3:

Günaydın Canımmm

günaydın kızlar

Günaydın...

Aklımdan geçiyordun canım...
O bahsettiğim yumağı aldım da, markasını aklımda tutamadım... :17:
İnternetten baktım bulamadım, akşama eve gidince markasını yazayım bir yere :34:

ayyy tamam kuzum merak ettim kalın bi ip mi, ne yapacaksın sen bu iple, söylemiştin ama unuttum :17:

iyiyim kanka sen nasılsın :9: tek uzun yastık bize gelmez yeaa, kociş yüksek yastık seviyor ben alçak .. onunki yastık kılıfına bile zor giriyor, ona geçirtiyorum her nevresim değiştirdiğimizde :9:

biz ikimizde anormal alçak yatıyoruz ya sorun olmicek:17::17:ben de ii olmaya çalışıyorum bnmkinin uçuşu 1 gün ertelendi biraz buruğun bir gün geç gelip aynı zamanda gtcek:14::14:

Kendimi yeni yıl avatarıyla yeni yıla motive ediyorummmm hihh hhooo

Son düzenleme:
$DSC00232.jpg :56::56::56::56::56::56::56:

biz ikimizde anormal alçak yatıyoruz ya sorun olmicek:17::17:ben de ii olmaya çalışıyorum bnmkinin uçuşu 1 gün ertelendi biraz buruğun bir gün geç gelip aynı zamanda gtcek:14::14:

ayy tatlım üzülme yaaa .. bir fırsatını bulup yine gelir ki .. hem 4 günü sen yine dolu dolu geçirirsin :16:

Pardon kızlar
Bizim temizlik yapan abla geldi de ekranı indirdim aşağı hemen :27: Biraz sohbet ettik :6:

Bu arada kaderciğim boğazında ağrı ve öksürük varsa ekşi yememeye _özellikle limon portakal_dikkat et daha çok gıcık yapıyo..Doktor söylemişti bana..daha çok ayva elma tüket bu ara..

Hadi ya :26: Eşimde bana C vitamini iyi gelir diye
Dün portakal verdi, bir de limonlu su yaptı :17:

ayyy tamam kuzum merak ettim kalın bi ip mi, ne yapacaksın sen bu iple, söylemiştin ama unuttum :17:

Yani ip kalın gibi ama aslında değil gibi, pofuduk bişi...
Kirpi ipi değil... Bakıcam markasına o zaman daha iyi anlarsın cancazım...
Yatak örtüsü yapıcam yatak odama, bebek battaniyesini Cuma akşamına yetiştirmeye uğraşıyorum.
Çok az kaldı, bitecek inşallah... Eh o bitince elim boş kalacak, daha da kalın bir tığ aldım.
Bundan da battaniye tarzında yatak örtüsü yapmaya çalışıcam bakalım, inşallah güzel olur... :16:

Kızlar bizim şu an oturduğumuz ev yeni sistem dediklerinden olduğundan evin içinde ankastre ocak fırın davlumbaz seti klima termosifon mevcuttu..malum yeni eve taşınıyoruz bu yüzden bunların hepsini almak zorundaydık..Sağolsun eşimin ailesi biz alırız dedi ama hepsini eski modellerden almışlar..ben ankastre istiyodum:50::50: Çok mu nankörüm yaaa

Krizsavar'cım, maşallah her noktada beni düşünüyorsun, çok teşekkür ederim... :16:
Amway ürünlerinde bu bahsettiğin kimyasallar yok, internet üzerinden alışveriş yapabiliyorsun.
Yani ürünleri kendi sitesinden satın alabiliyorsun... :34:

günaydın souvvenir :) hamilelere ve hamilelik düşünenlere karşı özel ilgim vardır, böyle onları pohpohlamak, el üstünde tutmak isterim hep:44: amway'e güvenmiyorum. daha demin amwaye çok yakın bir ürünün içeriğine baktım sülfat var, amwayde de olma ihtimali yüksek. ben başka firma buldum zaten kendime de yine de daha doğalını araştırmaktan duramıyorum :9:

kızlar dün anneme deim ki bana çeyizde tek uzun bir yastık yap..şöyle bir durdu ama onlar eskiden modaydı dedi...Sonrada seni gidi seni rahat sarılın diye öylemi dedi:17::17::17::17::17:ben sessiz kaldım utandım:17::17::17:hay annişkom benm:16::16::16:

iyi yapmışsın canım. çok rahat oluyor, biz hep onu kullanmaya başladık :31:

Kızlar bizim şu an oturduğumuz ev yeni sistem dediklerinden olduğundan evin içinde ankastre ocak fırın davlumbaz seti klima termosifon mevcuttu..malum yeni eve taşınıyoruz bu yüzden bunların hepsini almak zorundaydık..Sağolsun eşimin ailesi biz alırız dedi ama hepsini eski modellerden almışlar..ben ankastre istiyodum:50::50: Çok mu nankörüm yaaa

Yok canım nankörlük değil bu, sende benim kafamdasın.
Madem paraveriliyor, bir kere para verilsin ve olabilecek en makul yeni modellerden olsun diyorsun. Ama bizim gibi düşünmüyor herkes. Almış olmak için alıyorlar, sıkma canını... İnşallah Rabbim kendi evinizi nasib eder, o zaman istediğin gibi alırsın herşeyini, Allah o bereketi, o gücü versin inşallah...

Şimdilik şöyle düşün, işini görecek eşyaların ve ihtiyacını karşılayacak :34:

günaydın souvvenir :) hamilelere ve hamilelik düşünenlere karşı özel ilgim vardır, böyle onları pohpohlamak, el üstünde tutmak isterim hep:44: amway'e güvenmiyorum. daha demin amwaye çok yakın bir ürünün içeriğine baktım sülfat var, amwayde de olma ihtimali yüksek. ben başka firma buldum zaten kendime de yine de daha doğalını araştırmaktan duramıyorum :9:

iyi yapmışsın canım. çok rahat oluyor, biz hep onu kullanmaya başladık :31:
Amway çok tavsiye edilen bir marka, aynı zamanda kimyager tanıdığımız tavsiye ediyor.
Özellikle evde bebek varsa, bulaşık deterjanından, çamaşır deterjanına, cam silme, banyo silme ürünlerine kadar tavsiye ediliyor. :31:

Eşimin kuzeninin bebeği var, 8-9 aylıktır sanıyorum, o devamlı bu ürünlerden alıyor.
Çocuk doktoru da bu ürünleri tavsiye etmiş, kimyasallardan uzak olduğu için.
Ondan dedim, ben şahsen kullanmıyorum yani daha almadım ama almayı düşünüyorum. :34:

alçak yaptır o zaman canım. bizimki yüksek olmuş, zaman bulduğumda içini azaltıcam inşallah. biz de çok sevmiyoruz yüksek yastığı.
yastığın resmini niye çekeyim ki canım, düz yastık işte uzun ince :9:

Yok canım nankörlük değil bu, sende benim kafamdasın.
Madem paraveriliyor, bir kere para verilsin ve olabilecek en makul yeni modellerden olsun diyorsun. Ama bizim gibi düşünmüyor herkes. Almış olmak için alıyorlar, sıkma canını... İnşallah Rabbim kendi evinizi nasib eder, o zaman istediğin gibi alırsın herşeyini, Allah o bereketi, o gücü versin inşallah...

Şimdilik şöyle düşün, işini görecek eşyaların ve ihtiyacını karşılayacak :34:

Daha önce bana kiralatmak istedikleri bodrum katı da anlatmıştım..bunları mı layık görüyorlar diye düşünmeden edemiyorum :50:

Back