akşam menünüz ne kızlar :44:
Ben dün gece 11 de patlıcan kızarttım bugüne hazır olsun diyegece gece her yer yağ koktu... Bugün gidince karnıyarık yapıcam, ali nazik yapmıştım, ondan artan kavrulmuş kıymam da var , eve gidince sadece fırına vermek kalıcak, yanına da pilav ve cacık yaparım heralde...
mercimek çorbası , kurufasulye , pilav , cacık :)
düdüklüde kuru fasülye yapılır mı kızlar ?
yapılırsa nasıl yapılır ?
ben dün gece 11 de patlıcan kızarttım bugüne hazır olsun diyeGece gece her yer yağ koktu... Bugün gidince karnıyarık yapıcam, ali nazik yapmıştım, ondan artan kavrulmuş kıymam da var , eve gidince sadece fırına vermek kalıcak, yanına da pilav ve cacık yaparım heralde...
oh be patron gitti de girebildim,, bisürü şey yazmızsınız...:)) hatibulut, ne kadar hassas davransanda bazen 3. Kişilerden dolayı yanlış anlaşılmalar oluyor malesef... Kayınvalidemler şehirdışında ama kışın gelirler yanımıza bir müddet kalırlar , hep böyle laflar dönüyor çünkü,, ne kadar iyi niyetli olsalarda bazen tırsıyorum, umarım sorun çıkmadan, kalır giderler diyorum..
yapılır canım. aslında ben kurufasülyeyi haşlayıp buzluğa koymuştum. bu sonrası için daha pratik olabilir. düdüklüde pişirirken fasülyeyii çok haşlama ben o hatayı yaptım mahvoluyor eziliyor haberin olsun canımm.
ilk defa düdüklü kullanacağım kızlarve ilk defa kuru fasulye yapacağım
bana en başından sonuna kadar tane tane anlatın
canım önce fasülyelerini haşla düdüklüde ama dediğim gibi çok uzun süre pişirme bence 20 dakika falan yeter. sonra onları süz.sonra soğanı kavur yağ ile, etini de kavurduktan sonra salçanı eklersin. en son da fasülyeleri koyarsan biraz da su, yemeciğin olmuş oluverir :) dilediğin gibi baharat ve tuzu da ekleyebilirsin canım. sucuklu da cok güzel oluyor fasülye yaff :) bir de düdüklüde bi 15-20 dakika daha pişirirsin. ben 1 saatten biraz fazlaya yakın pişirmiştim mahvolmuştu zavallılar
eşim sebze yemeklerinde eti sevmiyor soğanlar kavrulunca hemen salçayı ekleyeyim o zaman ..
sizce 2 kişiye ne kadar fasulye koyayım kaç bardak mesela :26:
Ayy ne kadar modereeeeeeeeennnnnnn siniz kızlarBen osmanlı usulü etli fasulye pilav çorba
ben de şu an tahmin ediyorum ama bence 1,5 kase yeterli oluret istemiyorsa direkt salça, evet canım :) kolay gelsin sana, eline sağlıkkk :)
merhaba kızlar bende geldim aranıza :), benide kabul eder misiniz ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?