• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Şubat Anneleri

Bu arada kızlar, eşlerle minnak tartışmalar konusunda belki bizim de azcıkta olsa kabahatimiz olabilir. Yani şöyle ki: çok alıngan olmuş olabiliriz, belki normalde takmayacağımız şeyleri takmaya başlamış olabiliriz. O yüzden çok da üstünde durmamaya çalışalım bu tartışmaların. Elbette onlar da bebeklerini çok seviyorlardır ama, biz daha kabulleniciyiz. Belki onlar şimdi daha çok korkuyorlardır. Yani ne olacak bundan sonra, sorumluluklarım daha da artacak diye...

Evet çok doğru....Bizler bebeğimizle kan bağıyla bağlıyız kızlar, zaten Allah vergisi daha ana rahmine düşer düşmez annelik kaplıyor bizi tüm ruhumuzla bedenimizle...
Hormonlar bizi daha öğrendiğimiz andan itibaren “ana” yapıyor. Yoksa kimin için katlanırsınız bu bulantılara, bu ruh haline, bu ağrıya sızıya, sıkıntılara. Ama erkekler fiziksel temas kurmadan baba olduklarını anlayamıyorlar…O yüzden karnınız çıktığında ufak ufak başlayacaklardır hissetmeye o sorumluluğu…Ben anlayabiliyorum onları…Erkekler ayrıca daha korkak ve duygusaldır kadınlara göre, kadınlar kadar cesur değillerdir…
Onlara zaman verin, yardımcı olun, yapabileceklerinden fazlasını beklemek sadece bizi üzer. Zamanla her şey yoluna girecek….Bizler anneyiz ama onlar daha baba olamadılar bence…

:9::9::9: Ay sorma annemle hamile kalmadan önce her sabah gözümüzü açtığımız gibi nescafe içerdik (annemle yaşıyoruz bu arada) Şimdi o yine içiyor ben ciğerci kedisi gibi bakıyorum..Ama çikolata yedim bugün dayanamadım :26:Dondurma yiyebilirsin bildiğim kadarı ile.Ben dondurmada kısıtlamadım kendimi, zararlı mı yoksa?

deniz temizse girilebilir demisti benim doktorum esas havuzu cok tavsiye etmiyorlar.. havuza izin vermedi mesela.. ama buranın denizi cok temizdir ... normal hayatına devam edebilirsin demisti sadece cig et , bazı balik turleri, konserve dondurulmus gidalari (dondurma değil dondurmaya izin verdi özelikle sordum ama abartmamak lazım tabii) yememek gerek demisti...

ama tabii herkesin kendi doktorurunun ağzından duymasi en iyisi. ben kendi merak ettiklerimi sormustum.. kendini cok kasmana gerek yok demisti bana.. ha kasmadan durdum mu tabii ki hayır....:78:

selam kizlar ben buralardayim ama mide bulantimdan gozumu acamiyorum..fazla internetin basinda kalip okuyamiyorum bile o da mide bulantimi arttiriyor sanki..dun esim kil donmesi ameliyati oldu bende onu beklerken hastanenin restauranti iceride oldugu icin iceri giremedim sogukta disarida banklarda bekledim..esimi gostermediler bile eve gonderdiler beni..geceyi hastanede gecirdi halada orda :( bende soguk almisim beklerken mide bulantisi bi yandan hastalik bi yandan cok kotu bir gece gecirdim..taze meyve sulari, limonlu corbalarla bakmaya calistim kendime neyse iyi gelmis bu sabah daha iyiyim..cok dikkat etmeli arkadaslar hasta olmamak icin..simdi turkiyede yaz ama ceyranda flan kalmamaya ozen gosterin..hamileyken bagisiklik sistemimiz yavasliyor bu nedenle hem cabuk hasta olunuyor hemde iyilesme sureci uzuyor..cok korktum bi de bebegime zarar verirmi hasta olmam diye ..bir sorun olmuyormus ama..dikkat etmek gerek iste..hepimize saglikli sihatli hamilelik sureci diliyorum..

Tatlım, çok üzüldüm hem sana hem de eşine... :( Çok çok geçmiş olsun. İnşallah o da sen de en kısa zamanda iyi hissedersiniz... Bol limonlu şehriyeli domatesli tavuklu çorba yap en iyisi. İyi gelebilir... Lütfen çok ama çok dikkat et kendine orda gurbette... :69:

Kızlar ben bugün doktora gidicem, aklınıza takılan, makul, benim de doktora sorabileceğim türden sorularınız varsa söyleyin de sorabilirsem sorayım :)

deniz temizse girilebilir demisti benim doktorum esas havuzu cok tavsiye etmiyorlar.. havuza izin vermedi mesela.. ama buranın denizi cok temizdir ... normal hayatına devam edebilirsin demisti sadece cig et , bazı balik turleri, konserve dondurulmus gidalari (dondurma değil dondurmaya izin verdi özelikle sordum ama abartmamak lazım tabii) yememek gerek demisti...

ama tabii herkesin kendi doktorurunun ağzından duymasi en iyisi. ben kendi merak ettiklerimi sormustum.. kendini cok kasmana gerek yok demisti bana.. ha kasmadan durdum mu tabii ki hayır....:78:

Peki hangi balık türleri canım? Ben çok sık balık yiyorumda :26:Ya birde ben doktora her gidişimde kafamda bir sürü soru oluyor, ultrasona bakarken unutuyorum :50:

Peki hangi balık türleri canım? Ben çok sık balık yiyorumda :26:Ya birde ben doktora her gidişimde kafamda bir sürü soru oluyor, ultrasona bakarken unutuyorum :50:

konserve ton baligi, dondurulmus baliklar, köpek baligi , kilic baligi gibi türler yenmesi tavsiye edilmiyor tatlım...

özellikle somon baligi omega 3 zengini oldugu icin cok tavsiye ediliyor... hamsi, mezgit, palamut vb. bunlarda faydali... unutman dogal ...heyecanlı oluyor insan o an bambaska bir boyuta geciyor....(bana öyle oluyo yada)

konserve ton baligi, dondurulmus baliklar, köpek baligi , kilic baligi gibi türler yenmesi tavsiye edilmiyor tatlım...

özellikle somon baligi omega 3 zengini oldugu icin cok tavsiye ediliyor... hamsi, mezgit, palamut vb. bunlarda faydali... unutman dogal ...heyecanlı oluyor insan o an bambaska bir boyuta geciyor....(bana öyle oluyo yada)

ben bir dahakine giderken kağıda yazıp da gidicem sorularımı :1:
kızlar siz kan testlerinizi yaptırdınız mı peki? benim doktorum ilerleyen günlerde yapıcaz dedi ama henüz yazmadı. bazıları daha kese görünür görünmez yaptırmışlar kan sayımı, rubella, toxoplasma vs. testleri....

Sağol pikepolatcım bilgiler için, somon balığını zorla yedirdiler bana :26:mezgit hastasıyım zaten..
Gerçekten ben de o an Dünyayı unutuyorum, sanki hayatımın en güzel filmini o küçücük ekranda izliyorum :69:
Bu arada hava kapadı, sanırım yağmur yağacak keyfim yerine geldi
:23:

Pikepolat yazmış zaten ama ben de kabuklu deniz ürünleri ve sushiyi ekleyeyim. Birde dil balığı yenilmemesi gerekiyormuş diye duydum ama, ondan hiç emin değilim...

hayırlı haberlerle dön insallah tatlım, sonra da bize yaz güzel haberlerini...:49:

İnşallah güzel haberler verebilirim. Aslında çok gerginim de saklamaya çalışıyorum. Bakalım bebeği görebilecek miyiz, kalp atışlarını duyabilecek miyiz... Umarım bir sorun yoktur ve inşaAllah güzel şeyler duyarız bugün doktorumuzdan...

kızlar siz kan testlerinizi yaptırdınız mı peki? benim doktorum ilerleyen günlerde yapıcaz dedi ama henüz yazmadı. bazıları daha kese görünür görünmez yaptırmışlar kan sayımı, rubella, toxoplasma vs. testleri....

evet canım gayet mantikli bir cozum önceden yazmak....

evet bana 6. haftada yaptirdi doktorum.. 8 tüp kan verdim... + idrar testi + birde glukoz (seker) yüklemesi yapıldı erkenden... ama seker normalde bu kadar erken yapilmiyor bildigim benim annemde oldugu icin ben risk katogorisindeyim ondan yaptı...

İnşallah güzel haberler verebilirim. Aslında çok gerginim de saklamaya çalışıyorum. Bakalım bebeği görebilecek miyiz, kalp atışlarını duyabilecek miyiz... Umarım bir sorun yoktur ve inşaAllah güzel şeyler duyarız bugün doktorumuzdan...

Gerilme canım, inşallah sağlıkla sıhhatle göreceksin bebeğini :nazar:
Artık sorun çıkma olasılığı onbinde birlere indi Allahın izniyle, herşey güzel gidecek...:16:

Ben bu kan testlerini gebelikten önce yaptırmıştım.İkisi de temiz çıkmıştı.Ama o zamanki doktorum toxoplasma testini hamilelikte yenile çünkü şimdi negatif ama hamilelikte pozitif olabiliyor demişti, şimdiki doktoruma da pazartesi sorucam inşallah bebeği gördükten sonra..

Pikepolat yazmış zaten ama ben de kabuklu deniz ürünleri ve sushiyi ekleyeyim. Birde dil balığı yenilmemesi gerekiyormuş diye duydum ama, ondan hiç emin değilim...

Tamam canım sağol Allahtan yemediğim şeylermiş yasak olanlar :9:
Ben de aynı gerginliği pazartesi yaşıcam, hayırlı haberlerini bekliyoruz inşallah
:nazar:

Son düzenleme:
evet canım gayet mantikli bir cozum önceden yazmak....

evet bana 6. haftada yaptirdi doktorum.. 8 tüp kan verdim... + idrar testi + birde glukoz (seker) yüklemesi yapıldı erkenden... ama seker normalde bu kadar erken yapilmiyor bildigim benim annemde oldugu icin ben risk katogorisindeyim ondan yaptı...

Doktorum bana da sordu ailede şeker var mı diye, şeker yüklemesini 20. haftalarda yapacağız dedi...
40. haftaya kadar bir plan çıkardı önüme, o testlerden de yakın bir tarih için bahsetti ama,henüz yazmadı. Belki cuma gittiğimde yazar...
Nerde yaptırdın sen özel hastanede mi?

Ben bu kan testlerini gebelikten önce yaptırmıştım.İkisi de temiz çıkmıştı.Ama o zamanki doktorum toxoplasma testini hamilelikte yenile çünkü şimdi negatif ama hamilelikte pozitif olabiliyor demişti, şimdiki doktoruma da pazartesi sorucam inşallah bebeği gördükten sonra..

Aslında ben de daha önce rubella ve toxoplasma hariç kan sayımı, hepatitler hepsini yaptırmıştım... Hatta hepatit b aşım var, kızamıkçık aşım var önceden.
Ama daha toxoplasmayı filan yazmadı, sorucam bakalım geç kalmıyo muyuz diye cuma günü.

Kalp atışı için mi gidiyosun canım?
Hadi hayırlı haberler inşallah.

Biz daha bebeğimizle de tanışamadık teyzesi... Kısmetse bugün görürüz Allah'ın izniyle. Kalp atışları için şimdilik şartlandırmıyorum kendimi, sonra göremem möremem ağlar üzülürüm Allah korusun...

Sağol pikepolatcım bilgiler için, somon balığını zorla yedirdiler bana :26:mezgit hastasıyım zaten..
Gerçekten ben de o an Dünyayı unutuyorum, sanki hayatımın en güzel filmini o küçücük ekranda izliyorum :69:
Bu arada hava kapadı, sanırım yağmur yağacak keyfim yerine geldi
:23:

ne demek tatlım paylasıcaz tabii ki ne biliyorsak... keyfin bol olsun tatlım...:29:

evet canım sende güzel tamamladın unutmustum bende onları (ayy karidesi de ne cok sevverim neysee)..

Tatlım cok doğal öyle hissetmen ben okuyorum herkes hemen hemen öyle galiba bende senin gibi kendimden bile saklamaya calisiyorum endiselerimi o kadar yani... ama insallah görünce yavrunu ve pıt pıtlarını daha rahatlayacaksın insallah... Bol bol dua et, nefes egzersizleri tavsiye ederim bir de hayalgücünde ormanlar kırlar, cicekler, gülen oynayan cocuklar canlardır... ise yarayor :34:

Tatlım, çok üzüldüm hem sana hem de eşine... :( Çok çok geçmiş olsun. İnşallah o da sen de en kısa zamanda iyi hissedersiniz... Bol limonlu şehriyeli domatesli tavuklu çorba yap en iyisi. İyi gelebilir... Lütfen çok ama çok dikkat et kendine orda gurbette... :69:

sagol tatlim mercimek corbasi yaptim onu iciyorum simdilik..evet gurbet zor annem olsaydi simdi yanimda ah ah :(

Back
X