2012 Şubat Anneleri

canım günaydın, Allah kucağına almayı nasip etsin. tebrik ederim seni. temmuzda oğluşun tuvalet eğitimini almış olur bence ve yemeğini de kendisi daha rahat yemeye başlar. zaten 3 yaşından sonra anneye bağımlılık azalıyor, kreş dönemi başlıyor. bende oğlum kreşe başladıktan sonra 2. yi düşünüyorum yani 1 yıl sonra filan. tabi herşeyin hayırlısı...

Allah iyi insanlarla karşılaştırsın yavrularımızı, tüm kötülüklerden korusun.

ben var ya doktoru arayıp kontrolleri 1-2 gün öne aldırırdım. görücem diye nasıl heyecanlanırdım. hep bir endişe panik halindeydim demek ki 2. de çok daha rahat oluyor insan

Karyolaya cikmayi beceremiyorsa yuksekya oraya koy donmedigi icinde ben rahatim bazende park yataga buyugun donenceyi takip orda oynatip uyutuyorum ister istemez guvenli alan yaratiyorsun bi sekilde, benim kizda su aralar cocugu ilk firsatta soguyor coraplar cikiyor yelek cikarmaya calisiyor hasta edecek:) pusette bi sekilde yatar yapip arkaya kucugu capraz yatirip digerini uca onde oturtuyorum ama sigdirmakta zorlaniyorum artil oturmayi bilse rahat olurda, bende ikiz puset nerdeyse alicaktim zor oluyor diye ama dusundum kis cok fazla cikami am e 1-2 ay sonra oturursa rahat olucak havalar isininca insallah yasina giricek onlu arkali oturtur gezeriz, yurutmem digerini hem puset bi de cadde sahip cikamam cocuk firlar birden guven olmaz allah korusun,
Bugun mesela misafirlige gidicez kiz uyaninca havada guzel son demler soguk ve ic karartici havalar eve kapanmalar yakindir.

dediğin gibi bişekilde güvenli ortam oluşturucaz minikler için..büyüğü içinde zaten synı şeyler geçerli halen.ikisini birden alıp yazın yada baharda dışarı çıkamam ben tek başıma.küçüğü bebek arabasında,büyüğünüde yanıma alsam,söz dinleyen bi çocuk olsa dur desem,ama nerdeeee,koşar fırlar caddeye hemen.babayla çıkıcaz sanırım heryere.ikiz bebek arabası bende düşündüm ama sonra vaz geçtim.boşuna masraf olur.tekk arabayla idare edicez.kucak kucağa otuturtturur fifri geçti aklımdan birden..saçma tabiii..yolarlar birbirlerini valla

kızlar ilk bebeğim de hiç gaz maz bilmiyorum ben.ama kızım gaz bombası.
herşeyi deniyorum..ilk 20 günden sonra başladı.ve tam başladı.
kaç gündür yazıcam fırsat olmuyor.
kimyon bile denedim.esra erolun tarifiynmiş.şuan zinco kullanıyorum.sizin de bebekleriniz gazlıydı.neler kullandınız.dün gece 2 ye kadar uyku uyumadı.

tüylerim tiken tiken oldu eski günler aklıma geldi
canım gazmı kolikmi önce onun ayrımı önemli eğer gaz ise gaz melhemi var windsalbe gaz merhemiydi sanırım onu kullan işe yarar
ayaklarına sıcak su torbasıda işe yarıyor ama eğerki kolikse allah kolaylık versin sabır versin
kolik sesi normal ağlama sesinden farklıdır insanı çıldırtacak seviyeye getirir haftada en az üç gün hep aynı saatlerde başlar ve belli saat aralığı sürer
buziki orhanın kolik müzikleri var onlarda işe yarıyordu bizde

ayy hugo seninde aklına getirdim eski günleri..(

canım bilmiyorum ki gaz mı kolikmi ..anlayamadım.ama ağlıyor işte,hemde öyle böyle değil yani!gözlerinden yaş gelircesine ağlıyor..alnını ortası kıpkırmızı oluyor ,sürekli ıkınma halinde.ama kakasını yapıyor.bacaklarını her hareket ettirdiğimde genelde alttan gaz çıkarıyor,bazende çkaramıyor tabi.akşam 5 gibi daha çok başlıyor geenelde.10-11 e kadar gece sürüyor.ve hiç uyumuyor o saate kadar.yatar vaziyette bile durmuyor.ilk ayki kontrolümüzde doktora söyledim.birsürü tetkik istedi.üst iç organlara falan bakıldı ultrasonla,herhangi bişey varmı diye.ağlaması onlardanmı kaynaklı diye.hiç bişey çıkmadı.haa birde ağlarken o bacaklarını yukarı çeke çeke ağlıyor.( kolik daha beter bişey dimi?inşallah gazdır( iki çocuklu olunca okadar zor oluyorki.yetişemiyorum...(
dediğin merhemi denicem canım.çok sağol.birde mide ve karnı genelde sert oluyor böyle ağladığında.sanki gaz birikmiş gibi.(

saat verdiğine göre muhtemelen kolik canım
bizimki kırk günden sonra başladı aşılarla hep arttı tam olarak 8-9 ay çektik
evde tüm gün kolik müzikleri çalıyordu son zamanlar
bizimde ilk zamanlar çok değildi yani hergün olmuyordu haftada 3 kez filan veya gün aşırı akşam beş gibi başlıyordu gece 10 buçuğa kadar sürüyodu o saatten sonra ise hiçbişey olmamış gibi susuyordu aniden kesiliyordu
ama sanırım 3. ay aşıdan sonra aşırı şiddetlendi sabah 10 da başlayıp gece 10 a kadar uyuyup uyanıp ağlıyordu
ağlamasıda aşırı şiddetliydi saçlarımı yoluyodum delirtiyordu beni
herkesin aynı şiddetle olmayabilir bizimki çok şiddetliydi
denemeler yap mesela bizimki arabada biner binmez susardı kucağımda ve zart zurt gaz çıkarırdı
eşim işten geldimi zaten o saatler en şiddetli saatleriydi hemen arabaya biner şehirde dolaşırdık gazını çıkarttımı eve gelirdik
bi ara fön makinasının sesine susuyordu ama geçiçi oldu bu bizimki arabayla susuyordu ancak
ama fön makinasının sesine veya elektrik süpürgesinin sesine veya aspratör sesine susanda çok hepsini tek tek dene
buziki orhanın kolik müzikleri nette var aç dinlet onlarda işe yarıyor
inşallah kısa sürer canım allah kolaylık sabır versin

kolik beni çok yıprattı
eşim dayanamıyorum ağlama sesine gidecem annemde kalıcam bile demişti
hep birbirimize sarıyorduk kolik bitti öylelikle bizde yavaş yavaş normale döndük
süreside uzun olunca çok yıpratıcı oluyor

canım hayırlı olsun kuzişkoya kardeş geliyormuş
artık beraber oynarlar ne güzel

canım günaydın, benim oğlum hem kabızdı hemde feci gazlıydı. düşün 1 hafta tuvaletini yapmazdı ve 4 ay devam etti. ben çareyi sub simplex isminde bir damlada buldum, denemediğim şey kalmadı ama en iyisi buydu kesinlikle işe yaradı ve masaj. karnına ve ayaklarına sürekli masaj yaptım. birşey sürmeye gerek yok karnına(elma yağı sürüyordum ama DR. gerek yok, saat yönünde masaj yap dedi)

ah ahhh, neler çektim o kolikten, hügonun dediği gibi dayanılır bir ağlama değil, saçımı başımı yolduğumu bilirim, çıldırtır insanı, düşün ben 4. ayda ek gıdaya başladım doktor tavsiye etti belki geçer gaz sancıları diye. hatta kolonoskopi çektirdik alperene ve tüm batın ultrason çekildi yani tüm iç organlarına bakıldı, kolonoskopi zaten feciydi büyük insan dayanamaz. kolik müziği elektirik süpürgesi ve fön makinası iyi geliyor. ayaklarını çok sıcak tut emziyorsan önce sen sıcacık ol tabiki

hıım bu arada karnı sert oluyor demişsin o zaten gazdan oluyor, bak bizim doktorumuz ne yapardı biliyor musun? sağ orta parmağınla karnına hafif hafif pıt pıt pıt şeklinde vurduğunda davula vurur gibi oluyorsa feci gazı var demektir.

düşün alperen 1,5 yaşındaydı doktor bu nasıl gazlı bir çocuk hala gaz sancısı var demişti

tuna da cok gazlı bi bebekti
ikinciyi sırf o günleri aklıma gelince yapmak istemiyorum :sss
biz de bi sürü şey denedik ama
bi tek colinox diye damla v ar
o iyi geldi canım
inş seninki de yakın zamanda geçer....

Tam benim konum ben ilkinde uyku sorunu yasadim ikinci aynen gaz bombasi gozunu korkutmiyim ama 5 aya girdik hala gece pirtlayana kadar mucadelemiz var gecmedi gunduz haraket ettigi icin sorun fazla olmuyorda gece beslendiginde hala ayaklar havada mama iciyor, kucukken gece gunduz ciyak ciyaktik pirtliyor geyiriyor hala var bitmiyordu bu kadar gaz nerelerinde oluyor bilmiyordum, ben soyle cozum bulup rahat ediyordum %60 fayda etti bizde, aksam ustu ogununde veriyordum gunduz vermiyordum bunye alismasin diye, eczanede bitkisel bi surup var tam ismi aklimda degil harvey diye eczaneler biliyor zaten fiyati 18 tl, zinco damla ve sab simplex nasil kullaniyorum, saat 7-8 beslenmesinde 1 tatli kasigi damlalikla iciriyordum tadi kotu yuzu burusturuyor ama mecbur aci cekmesinden iyi, sonraki beslenmesinde zinco, sabaha karsi biberonuna harvey veriyordum mama agirlikliyiz biz, 1 hafta harvey zinco, 1 hafta sab siplex zinco veriyordum donusumlu bunye alismiyordu boylelikle rahatladigi icinde uyuyordu dene derim.

Tam benim kizi tarif etmissin, ayaklari karninda karni tas gibi kesinlikle gaz, aksamustu aglama siddetinin nedenide gunduz daha haraket halinde olmasi, bazen garkliyordu bazende ne yapsam bos anca karnina saat yonunde masaj yaparak pirtlattirmaya calisiyordum bagirsaklara gaz indimi is bebege dusuyor cunku, ilacla ben rahatladim

Saol Hugocum, bakalim oynarlar mi dovusurler mi bilinmez,
yalniz ben emzirmeyi biraktim bi bosluk hissi var ki , cocuk unuttu memeyi ben unutamadim :)

Memos napiyo, yemesi yerinde mi hala. massallahh diyiyim...

memoş hasta oldu ama yemesi iyi olunca hafif atlatıyor
tam bir mandalina hastası sürekli elinde
haftada 1 kebabını yer dürüm arası
lüferide götürür
tam etçi
böyle bakar önce yemeklere ne var ne yok diye
dışarıdan hazır yemeğe bayılıyor
yemeyen çocuk zor ama böylede bazen zor oluyor eni konu koca adam gibi yemek istiyor eti çorbası yanına kefiri salatası pilavı
muhallebi yapayım doyar filan yok yani geçiştiremezsin illa yemek olacak hemde bikaç çeşit
ama en çokta urfa dürüm hastasıyız

tuna da cok gazlı bi bebekti
ikinciyi sırf o günleri aklıma gelince yapmak istemiyorum :sss
biz de bi sürü şey denedik ama
bi tek colinox diye damla v ar
o iyi geldi canım
inş seninki de yakın zamanda geçer....

öncelikle çok sağolun kızlar..allah razı olsun ..eski yaşanılanlarla tekrar burda konu açıp meşul etmek istemem sizleri ama daha önce hiç yaşamadığım bişey..sizlerden başkada soracak kimse yok.herkese toplu cevp yazıyorum kusura bakmayın.inanın dediklerinizde khaklısınız ,eğer ilk bebeğim böyle olsaydı ben ikinviyi asla düşünmezdim heralde.hoş ikinci de düşünerek olmadı ,kendi geldi ama,yinede istemezdim.
ben kakasını yapıyor dedim ama sanırım yapamıyor.bezi hep kakalı gibi,sulu ama öyle kayda değer bi kaka değil hani.sanırım ıkınmaktan kaçıyor,yada gazını çıkarırken.az sonra doktoru arıcam gelin derse götürücem.mahvoldu ıkınmaktan.yüz üstü yatırııyorum baxzen ıkınarak öyle bi debeleniyorki kuzum içim parçalanıyor.keşke annem gitmeseydi.iki küçük çocukla insanın elinin altında biri olmalı uzun bi süre.yoksa zor valla.inanın kendime ayırabildiğim zaman sadece bi duşa girip çıkmak.oda 5 dk.başkada hiç bişey yapamıyorum.

Masallahhhh, yiyon cocuk iyi yemeyen cok zor benim kiz cok istahsiz bir cesit yemegi zor maymunluklarla yediriyorum oyle pilav makarna hak getire kati yemiyor zaten kofte kopar ver nerdeeee bizbizlanicak, kucukte istahli olmicak belli gerci yeni tadiyoruz ama biraz yiyor sonra istemediginde puph yapiyor yuzu gozu batiyor yediremiyorsun iki istahsiz cocuk insallah kucuk damak zevki gelisirde yer istahli olur

Ne kadar kalsada sonucta yine tek kalicaksin boylesi daha iyi inan, benim ilki uykusuzdu 1 hafta uyku nedir bilmezdim gozlerim cokup psikolojim altust olurdu hayalettim hala duzenli degil ona ragmen ikinciyi istedim oyle olsa bi daha kimse cok cocuk yapmazdi bi sekilde orta yol bulunuyor duzen oluyor, ben sukur ev isi yemek cocuk bi dongu kurdum kendime vakit kalmiyor dogru bazen surekli ev icinde bunaldigimda oluyor etrafimda kimse yok herkes uzak zor ama bi sekilde buyuyolar yurumeye baslayinca rahat edicem onu dusunerek avutuyorum hem bazi heycanlari yeniden yasamakta guzel yeniden tutmasi gulmesi dolu dolu bakmasi emzirirkenki o sevgi bagi bunlari ani yasa canim ben oyle yapiyorum

Hugocum memo kendimi yer senmi yediriyorsun?
Bide su memonun resmini ekle bi gorelim kucuk degil nazar diyoduk, ben cepten giriyorum resim nasil eklenir ceple bilmiyorum bazi butonlar cikmiyor cunku yoksa eklerim cadilarimi:) bilen varsa soylesin ekliyim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…