2012 Şubat Anneleri

Herkese merhaba, gecmis bayraminiz mubarek olsun, biz bu bayram kucugu evde birakarak havinimle gezdik malum grip cok salgin diye goturmedim bagisiklik sistemi onun daha zayif diye fakat 2 gundur ben grip oldum evde maskeyle geziyorum elma havuc mandalina sikip iciyor iciriyorum limon vs insallah miniklerime gecmez, kucukle ayni odada yatiyoruz ayni havayi soluyoruz mecbur onlara gecmesinde tek dilegim bu,
Hugocum nasilsin bayram nasil gecti? Bu arada gecen gun buhar makinasiyla duvarlari sildim falan yazmistin bu buhar makinasi bebeklerde nem icin kullanilanmi?

bizim zoptirik oğlanla bayram bayağı hareketli geçti
canım benimkisi beko stream box buharlı temizlik makinası
bebekler için kullanılan değil yani
buharla deterjansız kolay temizlik oluyor
canım aslında pekte iyi dğeilim bu ara
eltiyle nolcak bilmiyorum
sürekli arkamdan konuşup ona buna beni çekiştirip kayınvalideyi o öldürdü diye yayıyor
sürekli entrikalar çevirip beni kayınpedere filan kötülüyor artı alt kat kiracıya para filan vermiş telefonunu vermiş filan burda ne olup bitiyorsa beni ara anlat diye
kayınpeder mehmete yürüyen köpek almıştı kutusunu bulmuş herkese soruyormuş bunu kim aldı diye
kayınpeder hugocuk aldı demiş ama inanmamış heralde herkese sormuş tek tek
eşiyle beraber kumpas kuruyorlar bana
valla onların şerrinden allah korusun para derdine inanki kesecekler insanı benim gözüm korktu allah korusun

Pes para falan kabul etmismi kadin sen nerden ogrendin? Kayinpederin esin bilsin boyle insanlar herkesi kotu eder allah korusun esinle bile arana girer kotu eder sizi, sen ugrasma uyma bosver meafeni koru ona gore dikkatli at adimlarini malzeme vermeki bisey bulamasin. , paranin gozu kor olsun nasil bi dunya yarabbim.
Dur bi arastirim bari, hali falandada yardimci oluyomu?

P

para verirken bikaç kişi görmüş sıkı sıkı tembihlemiş burda ne olup bitiyorsa bu eve ne girip çıkıyorsa arayacaksın diye
eşim biliyor kayınpedere demedim desemde inkar ederler nasılsa
o eve gitmemi hiç istemiyor birde çocuğun ismi yüzündende bunlar oluyor kayınpeder memoya düşkünya o yüzdende oluyor
birde ev yüzünden oluyor evi müteahhite vermek istiyor şimdiden yıldırma politikası uyguluyor bize
beni hiç istemiyorki istediği gibi atını oynatsın
kötüye karşı allaha sığınırım allah korur korkmam
zaten oğlunun birinden çekiyor ama anlamıyor işte

halıdada iyi mutfak dolapları filan iyi araştır

Bu tur insanlarin serrinden ben korkarim, paragoz falan ama bak paraya kiymis konu komsuya para dagitmis istihbarat icin bile olsa:) bizdede oyle mutehatin yada satim davasi oldu satilmasi taraftariydi 2 kardes biri istemedi yok diye diretti simdi bin pisman devlet el atti kentlesme diye arapsacina dondu yani bi kilcik cikiyor aradan mutlaka,
Hali benim halim su shaggilerden bin pisman oldum aldigima toz topluyor havin yerlerdeyken su yataklar icin lastikli carsaflar varya onlardan takmistim o donemi oyle atlattim yazin aysonra kilim serdim ayaklanmistida simdi digeri var yine ayni yaptim yikatsanda topluyor herseyi, ama onunla icim rahat olur her dk yikamaya veremiyorsun cunku, mutfak dolaplarini o buhar kabartmiyomu?

dün kayınpeder bize gelecekti hastalanmış gelemedi akşam bizi çağırdı yemek yaptım götürdüm
çorbası sulu yemeği pilavı tam yapıp götürdüm
tabiki elimde tencereyle girerken eve görüyorlar konu komşu artı herakşam arayıp hal hatır soruyor elti ve bizde hep orda olmuş oluyoruz
yani bizim yanaşmama sebebimiz eşim sonuçta evi annesi vardı filan hatırası var yanaşmıyor bende adım gibi biliyorumki daireyi aldılarmı dönüp arkalarına bile bakmazlar zamanında çok istedi evi ipotek et abime diye ama kayınvalide yapmayınca 1 yıl küstü
onlar çok daire verirler diye hesaplıyorlar ama vereceği iki daire bişey yani arsa çok geniş değil hayal kuruyorlar işte
zaten buraya gelmez o satar daireyi parasını yer doymadı gitti zaten
kayınpeder biz geleceğiz diye gitmiş kilo kilo meyve doldurmuş evi mehmet seviyor diye birde kendisi çok eli boldur bir kilo iste 3 kilo alır yani öyle biridir muhtemelen bunlar onun kulağına gider ama yapacak bişey yok
hiç unutmam geçen kış gibiydi kayınpeder lüfer tutmuş üç beş tane
hepsini sattırmış kayınvalide geriye 1 tane yarım yarısı kopmuş lüfer kalmış onu mehmete yollamıştı

canım hiçbişeye zarar vermiyor basınçlı buhar verip kiri temizliyor fayans aralarını süper temizliyor kir akıp gidiyor gözünle görüyorsun
mutfak temizliğinde çok büyük kolaylık yormuyor beş dakikada yapıyorrsun çok pratik zaman tasarrufu
halıları çok güzel siliyor çabucak yormadan
duvar temizliği çok kolay petek araları filan süper temizliyor
yerleri güzel siliyor pekçok aparatı var büyük kolaylık yani
shaggy halı bendede vardı kullanmuyorum kaldırdım çok toz topluyo çok zor neden aldımsa bilmem yani

kurban kesenlerin kurbanını allah kabul etsin
kemiklerini atmayın kaynatıp suyunu poşetleyip buzluğa atıyorum sonra çok güzel çorba oluyor
kemiksuyu çorba oluyor
kemiksuyunu tencereye koyup bir kapta yumurta yoğurt dövülmüş sarımsak un çırpıp ekleyip ara sıra karıştırarak kaynatın bolda limon suyu tamamdır

ben mehmet için briaz daha besleyici diye sebzelisini yapıyorum
et suyunu buzluktan çıkarıp sütlüğe koyuyorum biraz daha su ekleyip içine doğradığım kereviz havuç yer elması kabak brokoli ve bikaç diş sarımsakla kaynatıyorum pişince kapatıp blendrdan geçiriyorum birazda zeytinyağı tamamdır
hem çok besleyici hem çok sağlıklı oluyor
ben bugün bu çorbayı yaptım içine unda eklenebilir ama ben eklemedim
başka sebzelerdende olur dereotu yeşilsoğan kereviz yaprağı ısırganotu vs.. de eklenebilir

Iki cocukla bana boyle bisey lazim aldim gitti o zaman:)
Arsa kucukse bisey vermezler evet, kp eli bolsa oda birilerine batar:)
Bende atmadim kemikleri ben bide buzluklara koyup donduruyorum ordan yemeklere corbalara koyuyorum, bende dugun corbasi yaptim unlu yumurta limon terbiyeli seviyor cadi, yulaf corbasi yapiyorum bugday onlarida seviyor, digeride yetisti 4 ay doldu henuz ek gidaya gecemedim gazdan bu aralar hafifledi siddetli krizleri yok gecicek artik herhalde gecse baslicam gec kalicaz , benim buyuk cadi hala blendrdan gecmeden yemiyor yemekleri diger herseyi goturuyor buda oyle olsun istemiyorum cunku

kayınpederin eli çok bol o yüzden epey batacak
kayınpeder hiç para hesabı bilmez herşeyin en iyisini alır yer
kayınvalide öyle değildi hayattayken maaşı o alır herşeyin hesabını o yapardı
o yüzden para ondaydı ve hep para yetmiyor yok diye hayıflanırdı
şimdi kayınpeder kendi parasını yiyecek eskisi gibi çok bulamayacaklar çok rahatsızlar
aman hiçte umrumda değil çok karaktersiz birisi hiç üzülmüyorum o yüzden
zamanında bizde yardım ederdik el üstünde tutulurdu ve daha bizi küçümser hor görürdü böyle bir havalar filan görsen
sinir olurdum kendini ne sanıyor bilmem
hem para alıyor hemde yapmadığını bırakmıyordu şimdi arasında bulsun bakalım giden gitti

Ay hugocuk, şu eltini ben elime geçirsem bi kaşık suda boğucam,nasıl bir insan ya, komşudan laf almalar filan, komşu nasıl kabul ediyor bunu, bu da ayrı bi durum tabii. Allah sana sabır versin, hepimizi böyle insanların şerrinden korusun yarabbim.

Ayrıca uzun süre sonra hugonün muhteşem tariflerinden de aldık, daha neler var bu aralar yaptığın değişik yemek, anlat bakalım :)

Bir an önce geçer inşallah gazı da minikin. Biz 4. ayda geçmiştik ek gıdaya, ama öncesinde annem hep tattırirdi peynir, yoğurt, sütlaç filan. Ben de kızardım verme, 6. aydan önce verilmemesi gerekiyormuş diye. Ama sonradan çok faydası oldu, ayırmadan yedi, pütürlu gıdalara geçiş kolay oldu. Bi daha çocuğum olursa dr dinlemeyip erkenden başlayacağım ek gıdaya. Hatta su da vereceğim bol bol :) Siz de rahat geçiş yaparsınız inşallah.

komşu dediğimiz kiracımız oluyor yani kayınpederin altında oturuyor 6 bin tl kira borcu var iki yıldır kira ödemiyor durumu iyi değil gırtlağa kadar borç artı birde şoparlar bunlar
sık sık şopar kavgası oluyor birde görsen evlere şenlik
kadın büyü filan çok yaptırıyor çocuklarına
zamanında kızını eşime vermek istemiş hep ama eşim istememiş bu da bir etkendir
kızı şimdi evli çocuğuda var ama başkalarıyla gezip tozuyo ne yaptığı belli değil
valla kendi ailemde hiç böyle şeyler böyle yakın komşu eş dost ben hiç görmedim şimdide görmezlikten geliyorum napim
eşimde öyle hiç karışmıyoruz
allaha dua ediyorm bana zarar veremesinler diye
hiç korkum yok allah onlara fırsat vermez buna eminim
aslında bunlar tarif değilde sağlıklı beslensinler diye işte faydalı şeyleri kakalamak için
ısırgan otunu doğrayıp tuz koymadan çünkü kendisi tuzlu oluyor
birde içine pazı doğradınmı tamamdır
bunları soğan salçayla kavur içine yumurta çak pişir yedir yiyorsa yumurta
bizim sıpa hala kahvaltı özürlü yan bile bakmıyor süt ister veya mama sonrada mandalina ister

geçen annem geldi hamilelikten bahsediyordu dediki eğer sen hamile kalsan kesinlikle düşürürsün bişey olur mehmetle yapamazsın dedi
bunu kendimde düşünüyordum çoğu kez mesela benle beraber doğum yapan kadının ikinciye olmuş yani nasıl o 9 ayı kazasız atlattı bunu düşünüyorum
dün işlerim bitti uzanmıştım mehmette yanıma geldi dikiliyordu ve bianda karnıma atladı öyle şiddetliydiki bağırsaklarım çıktı sandım antamam karnıma giren sancıyı
can havliyle bağırdım mehmette noluyo diye anlamaya çalışıyor
geçen günde kaınpedere gitttik orda yakın akraba kızı var ona alışık bizimki çok oynar onla kızı yere yatırıp üzerinde zıplamış tepinmiş o an oyun esnasında anlamamış ama geceye doğru karın ağrısıyla acile gitmiş rontgen filan çekmişler bişey yokmuştu çok şükür darbe almışsın demiş doktor noldu diye sormuş o da anlatmış doktor zaten mehmeti tanıyordu gülmüş filan

4 doldu 5 den gun aliyoruz, bende tattiriyorum ama soyle tam baslamadim mamayi ayaklari havada iciyor gazdan nasil basliyim, kesin gec kalicaz bu havindende beter olucak yemek konusunda, hele simdi bide grip oldu tam kabus bagira cagira yiyoruz

Valla hugocum allah yardim ediyor ben 6 aylikti havin hamile kaldim,ben cok bilirim havin daha merdiven inip cikamiyor bir kolumda puset kucagimda havin karnimda digeri beni gorenler oluyormus sonradan dediler hep ay uzuluyorduk seni oyle gorunce diye, mecbur tasiyorsun sukur hic bisey olmadi benim kizimda oyuncaklarini getirir pat diye birden atardi uzandigimda pat diye oda karnima koyardi vururdu olmuyor degil ama bi elim hep tetikteydi yakaladigimi yakaliyor yakalayamadigim karnima iniyordu cok canimin yandigi oldu, simdi kycuk cadi havinin saci eline gectimi yoluyor intikamini aliyor isirmalarin tokatlarin o darbelerin simdi:)

geçmiş olsun minik hastamı oldu
daha çok ufak kıyamam ben ona

Ikiside benden gecti havine surup verdimde kucuk anne sutu ve meyve sikip icirdim sekerli sukur cok agir olmadilar benim gibi cok salgin aman hugocum dikkat et memede

Ay bu saat degisimi cocuklarin uyku ve yeme duzenini bozdu erken kalkiyolar yeni saate gore yeme icme hepsi allak bullak sizde nasil

Ben düzen değişsin istedim ama etkilenmedi bizimki. Önceden de 12de uyuyordu, şimdi de. Uyku saatini erkene çekemedim bir türlü, yazın çok bozuldu. Bir arkadaşın çocukları 9 oldu mu iyi geceler deyip kendileri gidiyorlar yatmaya, bi ben disiplin veremedim bu konuda, gerçi yaza kadar iyiydi, kendi beşiğinde tek başına uyumaya alışmıştı, yaz tatili, gezmeler filan bozdu. Şöyle 10, 10bucuga çeksem yeter bana. Sizinkiler kacta uyuyor?

arkadaşlar sizinkilerde üzerini açıyormu ben artık devamlı uyurken uyku tulumu giydiriyorum penye ve pamuklu olmak üzere üç tane var
kesinlikle üzerini örttürmüyor sizinkiler nasıl

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…