• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Şubat Anneleri

Hugocum memo kendimi yer senmi yediriyorsun?
Bide su memonun resmini ekle bi gorelim kucuk degil nazar diyoduk, ben cepten giriyorum resim nasil eklenir ceple bilmiyorum bazi butonlar cikmiyor cunku yoksa eklerim cadilarimi:) bilen varsa soylesin ekliyim
bende bilnmiyorum bilgisayarda iki üç foto var onları avatarıma koyayım öyle avatarımdan bakabilirsin yeni fotoları yok çünkü hiç durmuyor hareket hal,inde ne zaman çeksem yakalayamıyorum anını
fotorafçıya gidip resim çektireceğiz dedesi büyük boy istiyor ama düşünüyoruz yani orda nasıl duracak sabit kıpırdamadanda fotosu çekilecek bilmiyorum :1: mümkün değil durmaz
hastaydı bende doktora götürdüm içeri girer girmez sessiz sessiz ağlamaya başladı doktor kalkınca ayağa bastı yaygarayı
doktor tanıdık allahtan
kucağıma aldım boğazlarına bakacaktı doktora öyle tekmeler savuruyorki kucağımda doktor yanaşamadı bile sesinden belli hasta ama az dedi antibiyotik verdi yolladı
bu sabahta kalktım markete gittim ona sosis aldım
normalde almam ama hasta diye aldım kaymakta aldım eve geldik hazırladım bir güzel yedi inşallah toparlanır kısa sürede
çok hasta olmuyor bize göre daha az hasta oluyor hiç alışık değiliz hasta olmasına
dün yastığı almış yere koymuş yatmış tvye bakıyordu çok garip geldi bize çok şaşırdık hiç oturmadığından tuhaf geldi
bu ara tvye bakıyor baby tv izliyor azda olsa rahat oluyorum öbür türlü sürekli yat diyor bana ben yatıyorum sırtıma binip sürekli zıplıyor bendede bel fıtığı var bazen çok acıyor birde güçlü kuvvetli zıpladıkça altta canım çıkacak

Masallahhhh, yiyon cocuk iyi yemeyen cok zor benim kiz cok istahsiz bir cesit yemegi zor maymunluklarla yediriyorum oyle pilav makarna hak getire kati yemiyor zaten kofte kopar ver nerdeeee bizbizlanicak, kucukte istahli olmicak belli gerci yeni tadiyoruz ama biraz yiyor sonra istemediginde puph yapiyor yuzu gozu batiyor yediremiyorsun iki istahsiz cocuk insallah kucuk damak zevki gelisirde yer istahli olur

Ne kadar kalsada sonucta yine tek kalicaksin boylesi daha iyi inan, benim ilki uykusuzdu 1 hafta uyku nedir bilmezdim gozlerim cokup psikolojim altust olurdu hayalettim hala duzenli degil ona ragmen ikinciyi istedim oyle olsa bi daha kimse cok cocuk yapmazdi bi sekilde orta yol bulunuyor duzen oluyor, ben sukur ev isi yemek cocuk bi dongu kurdum kendime vakit kalmiyor dogru bazen surekli ev icinde bunaldigimda oluyor etrafimda kimse yok herkes uzak zor ama bi sekilde buyuyolar yurumeye baslayinca rahat edicem onu dusunerek avutuyorum hem bazi heycanlari yeniden yasamakta guzel yeniden tutmasi gulmesi dolu dolu bakmasi emzirirkenki o sevgi bagi bunlari ani yasa canim ben oyle yapiyorum

evet canım ya nekadar da kalsa sonuçta yine gidicek,ve ozaman daha bi zor gelirdi gibi geliyor.bende zamanla düzenimi oturturum gibi geliyr.yeni doğan zor bi dönem,bebek büyüdükçe düzende oturur inşallah.
biz bugün doktora gittik.kakasındna örnek alıp tahlil istedi.rengi yeşile bakıyormuş.sarı olması lazımmış.acaba mikropmu var bağırsaklarda dedi.kaka yapması içinde popodan ince bi serum soktu vs...bişekilde şırıgaya aldı örnek.şükür temiz çıktı.bio gia diye bi damla verdi.ben hugonun önerdiği merhemi yazdıracaktım ama uunutmuşum.telaştan akalma gelmedi hiç.:(( inşllah düzelir yaa..gazlı bebek çok ama çok zormuş.eşimle kavga ediyoruz sürekli.ve umuta bağırıp çağırıyorum bütüngün..(( onun ne suçu varki.

evet canım ya nekadar da kalsa sonuçta yine gidicek,ve ozaman daha bi zor gelirdi gibi geliyor.bende zamanla düzenimi oturturum gibi geliyr.yeni doğan zor bi dönem,bebek büyüdükçe düzende oturur inşallah.
biz bugün doktora gittik.kakasındna örnek alıp tahlil istedi.rengi yeşile bakıyormuş.sarı olması lazımmış.acaba mikropmu var bağırsaklarda dedi.kaka yapması içinde popodan ince bi serum soktu vs...bişekilde şırıgaya aldı örnek.şükür temiz çıktı.bio gia diye bi damla verdi.ben hugonun önerdiği merhemi yazdıracaktım ama uunutmuşum.telaştan akalma gelmedi hiç.:(( inşllah düzelir yaa..gazlı bebek çok ama çok zormuş.eşimle kavga ediyoruz sürekli.ve umuta bağırıp çağırıyorum bütüngün..(( onun ne suçu varki.
aman ha sakin bende o donem yipranmistim gaz gaz hep havine bagiriyodum her haraketi ters geliyodu cocuk asabi oldu boyle tepinmeler kipkirmizi kaskati olup bagirmalar burayada yazmistim 2 yas sendromumu demistim degilmis surekli benim agresif tavirlarimdanmis cabuk farkettim kestim cocuk duzeldi sonucta onlarinda bizim sefkatimize ihtiyaci var bi cocuk anca 3 yasindan sonra anneden bagimsiz oluyor suan her konuda bize muhtaclar ilgi sefkat ve ihtiyac olarak devam edersen hircinlasir aa bide bebekten oldugunu biliyolar ona karsida hircin zarar verici oluyolar.

bende bilnmiyorum bilgisayarda iki üç foto var onları avatarıma koyayım öyle avatarımdan bakabilirsin yeni fotoları yok çünkü hiç durmuyor hareket hal,inde ne zaman çeksem yakalayamıyorum anını
fotorafçıya gidip resim çektireceğiz dedesi büyük boy istiyor ama düşünüyoruz yani orda nasıl duracak sabit kıpırdamadanda fotosu çekilecek bilmiyorum :1: mümkün değil durmaz
hastaydı bende doktora götürdüm içeri girer girmez sessiz sessiz ağlamaya başladı doktor kalkınca ayağa bastı yaygarayı
doktor tanıdık allahtan
kucağıma aldım boğazlarına bakacaktı doktora öyle tekmeler savuruyorki kucağımda doktor yanaşamadı bile sesinden belli hasta ama az dedi antibiyotik verdi yolladı
bu sabahta kalktım markete gittim ona sosis aldım
normalde almam ama hasta diye aldım kaymakta aldım eve geldik hazırladım bir güzel yedi inşallah toparlanır kısa sürede
çok hasta olmuyor bize göre daha az hasta oluyor hiç alışık değiliz hasta olmasına
dün yastığı almış yere koymuş yatmış tvye bakıyordu çok garip geldi bize çok şaşırdık hiç oturmadığından tuhaf geldi
bu ara tvye bakıyor baby tv izliyor azda olsa rahat oluyorum öbür türlü sürekli yat diyor bana ben yatıyorum sırtıma binip sürekli zıplıyor bendede bel fıtığı var bazen çok acıyor birde güçlü kuvvetli zıpladıkça altta canım çıkacak
oy masallah kucuk ama tahmin edebiliyorum simdiki halini, gecmis olsun insallah iyilesir hemencik benim kizimda oyle sik hasta olmaz masallah oldumu ayni garip oluyor gercekten kiyamam ona

canım gazlı bebek çok zor ama lütfen umuta bağırma zaten bebek geldi ister istemez kıskançlık oluyordur farkediyordur birde ona kızdınmı dahada kıskanır üzülür
mehmet akşamlar kucağımda yatarak duruyor öyle konuşuyoruz tv izliyoruz filan saatlerce öyle
yani düşünüyorum bebek olsa onla ilgileneceğim dolayısıyla kucağımda sürekli yatamayacak kıskanırdı eminim
hatta geçen gün çok sıktı beni mehmet lütfen git dedim indi üzerimden döndü arkasını ağlıyor sonra gel dedim koştu geldi sarıldı
hem oyun arkadaşı olarak istiyorlar bizi hemde anne olarak :1:

mehmet çok şükür iyi
yemesi iyiydi çabuk düzeldi bu aara en sevdiği oyun eşekçilik :27:
ben eşek oluyorum üzerime binip zıplıyor tepiniyor
tabiki anırıyorumda anırmadan olmuyor illa anır diyor
bu yaştan sonra eşekte olduk :1:

Evet canım geldim artık beni hatırlayan biri çıktı simdi geçmişi okuyordum nasılsın hugocuk

tatlım sen unutulacak insanmısın :52:
valla gelmeyenler unuttu heralde burayıı diye düşünüyorum bende

iyilik işte ne olsunki canım
bu ara memonun eşeğiyim bildiğin anıran eşşek yanii :1:

canım günaydın , kolik bir bebek çok zor biliyorum birde senin ilgine muhtaç 2. bir çocuk olunca işin iyice zorlaşıyor. ama eminim bu günlerde geride kalacak. en önemlisi 2 yaştan sonraki dönemmiş biliyor musun? 2-5 yaş arası edinilen bilgi beceri v.s. ne görüyorsa çocuk işliyorumuş karakteri oluyormuş. bende bir ara alperene çok bağırıyordum ama yavaş yavaş kendime hakim olmaya çalışıyorum. alperenim de çoook yaramaz, birde sinirli bir çocuk. ama dediğim gibi 2-5 yaş arası çok önemli ve yapılan hataların telafisinin yapılamayacağı bir dönemmiş. herşey yoluna girer unutma sen kendini yıpratmamaya çalış.

canım gazlı bebek çok zor ama lütfen umuta bağırma zaten bebek geldi ister istemez kıskançlık oluyordur farkediyordur birde ona kızdınmı dahada kıskanır üzülür
mehmet akşamlar kucağımda yatarak duruyor öyle konuşuyoruz tv izliyoruz filan saatlerce öyle
yani düşünüyorum bebek olsa onla ilgileneceğim dolayısıyla kucağımda sürekli yatamayacak kıskanırdı eminim
hatta geçen gün çok sıktı beni mehmet lütfen git dedim indi üzerimden döndü arkasını ağlıyor sonra gel dedim koştu geldi sarıldı
hem oyun arkadaşı olarak istiyorlar bizi hemde anne olarak :1:

aman hügocum ben en çokta bu yüzden 2. çocuk fikrini erteledim. tabiki de başa gelen çekilir ama en azından oğlum kendini kurtaracak kadar büyüsün o zaman. (wc ve yemek problemi bitmeli önce) bak hergün farklı farklı şeyler pişiriyorum, her akşam en az 1 saat oyun kurup oynuyoruz, ilgi bekliyorlar ve şuan tamamen bize bağımlılar

tatlım sen unutulacak insanmısın :52:
valla gelmeyenler unuttu heralde burayıı diye düşünüyorum bende

iyilik işte ne olsunki canım
bu ara memonun eşeğiyim bildiğin anıran eşşek yanii :1:

aaa, demek evin eşşeği tek ben değilmişim:1:

canım günaydın , kolik bir bebek çok zor biliyorum birde senin ilgine muhtaç 2. bir çocuk olunca işin iyice zorlaşıyor. ama eminim bu günlerde geride kalacak. en önemlisi 2 yaştan sonraki dönemmiş biliyor musun? 2-5 yaş arası edinilen bilgi beceri v.s. ne görüyorsa çocuk işliyorumuş karakteri oluyormuş. bende bir ara alperene çok bağırıyordum ama yavaş yavaş kendime hakim olmaya çalışıyorum. alperenim de çoook yaramaz, birde sinirli bir çocuk. ama dediğim gibi 2-5 yaş arası çok önemli ve yapılan hataların telafisinin yapılamayacağı bir dönemmiş. herşey yoluna girer unutma sen kendini yıpratmamaya çalış.

aman hügocum ben en çokta bu yüzden 2. çocuk fikrini erteledim. tabiki de başa gelen çekilir ama en azından oğlum kendini kurtaracak kadar büyüsün o zaman. (wc ve yemek problemi bitmeli önce) bak hergün farklı farklı şeyler pişiriyorum, her akşam en az 1 saat oyun kurup oynuyoruz, ilgi bekliyorlar ve şuan tamamen bize bağımlılar

aaa, demek evin eşşeği tek ben değilmişim:1:

şu şartlada benim için ikinci aklımdan bile geçmez hamile bile olcak olsam çoğucun temposuna yetişemem yani hamile olsam nasıl yere yatıp eşek olucam o da binecek imkansız
en sevdiği oyunda bu her akşam muhakkak 1 saat oynuyoruz yoksa bağırıp etrafını yıkıp döküyo
her akşam eşim uzanınca tv karşısına eline oyuncak alıp gidip eşimin üzerine yatıyo bıdı bıdı konuşa konuşa oynuyor eşime gider bana gelir ama muhakkak akşamları bunu ister çok sevgi ilgi istiyorlar üstelik kaç kez denedim mehmet eğer kızarsan zıtlaşırsan inadına yapıyor yapma dediğini inadına yapar onu bıraktırsan bu sefer gider istemediğin diğerini yapar hemde gözünün içine baka baka
ancak yumuşak ses tonuyla konuşursam seversem ilgilenirsem o zaman bırakır gider 1 gün az ilgilensem ertesi gün hıncını alır

Selam kızlar ikinci bebeği olanlara allah kolaylik versin benim ki bu ara tam Bir fırtına oldu 2 yaş sendromu dedikleri sanırım herseye ağlıyor yemek yerken kaçıyor inanamıyorum çok yorucu normalde sakin bır bebek değildi sağolsun istah açıcı Önerileriniz var mı ?bu arada hiç bebeklerinizi tartrtiniz mi sanki benimki bu ara suzuldu

Selam kızlar ikinci bebeği olanlara allah kolaylik versin benim ki bu ara tam Bir fırtına oldu 2 yaş sendromu dedikleri sanırım herseye ağlıyor yemek yerken kaçıyor inanamıyorum çok yorucu normalde sakin bır bebek değildi sağolsun istah açıcı Önerileriniz var mı ?bu arada hiç bebeklerinizi tartrtiniz mi sanki benimki bu ara suzuldu

nazara oku nazar çok oluyorlar
bizimki çok uzadı 4 yaş için olan tulumlardan aldık tam oldu
boyunu bilmiyorumda evde tartıya çıkıyo 15 kilo geliyor ama boyu uzun belli olmuyo kilosu
6 numaraya geçtik bezdede

Maşallah ne ile beslendin bizimki 14 falan ama Suna dikkat ettim bebekliginde mama ile beslenen bebeklerin kilosu daha önde oluyor düşün biz hiç vermedk anne sütü hala devam ama şimdiki aklım olsa verirdim daha rahat olurdu süt içerdi belki biberona doldur içsin kendi şimdi kabul etmiyor

Maşallah ne ile beslendin bizimki 14 falan ama Suna dikkat ettim bebekliginde mama ile beslenen bebeklerin kilosu daha önde oluyor düşün biz hiç vermedk anne sütü hala devam ama şimdiki aklım olsa verirdim daha rahat olurdu süt içerdi belki biberona doldur içsin kendi şimdi kabul etmiyor

ne ile besleyecem kebapla besledimm :1:
anne sütü gibisi varmı
kolikten sıkıntı stres 5. ayda azaldı sütüm
sıpa zaten hep mama isterdi 6. ayda bıraktı emmedi
1 yaşına kadar sağarak filan ancak anne sütü aldı o da zorla hep mama isterdi

Oo masallah zayif diyosunuz benim kizim 83cm kg 11 zayif gerci bende zayifim ama istahsiz blendardan yiyor 1 cesit zorla bende cogu zaman yemek icine ekmek makarna yada pilav varsa onuda katip oyle geciriyorum ne yapiyim. Oguruyor agzina yemek yerken buyuk pi parca geldimi,
Biz bez molfix 5+ kullaniyoruz bi ara prima aldim pisik oldu yaramadi kucukte molfix pisik yapiyor onada prima care kullaniyo tersler:) kizim nezle oldu onceki gece atesi cikti burnu tikaniyo sabaha kadar uykusundan hep ciglik atarak kalkti dun gece daha iyiydi ama burnu tikali simdi kucukte hapsirmaya basladi oda olucak sanirim
Benimki premature dogdu anne sutu cok az aldi hep mama destekli buyudu kg 11 kucukte mama destekli sutum az oluyor yetmiyor hic simdi onuda almiyo birakicak herhalde oda mama destekli hic oyle mamadan siser falan bos laf olsa benimkiler tombis olurdu

Oo masallah zayif diyosunuz benim kizim 83cm kg 11 zayif gerci bende zayifim ama istahsiz blendardan yiyor 1 cesit zorla bende cogu zaman yemek icine ekmek makarna yada pilav varsa onuda katip oyle geciriyorum ne yapiyim. Oguruyor agzina yemek yerken buyuk pi parca geldimi,
Biz bez molfix 5+ kullaniyoruz bi ara prima aldim pisik oldu yaramadi kucukte molfix pisik yapiyor onada prima care kullaniyo tersler:) kizim nezle oldu onceki gece atesi cikti burnu tikaniyo sabaha kadar uykusundan hep ciglik atarak kalkti dun gece daha iyiydi ama burnu tikali simdi kucukte hapsirmaya basladi oda olucak sanirim
Benimki premature dogdu anne sutu cok az aldi hep mama destekli buyudu kg 11 kucukte mama destekli sutum az oluyor yetmiyor hic simdi onuda almiyo birakicak herhalde oda mama destekli hic oyle mamadan siser falan bos laf olsa benimkiler tombis olurdu

geçmiş olsun canım buhar makinası çalıştırıyormusun odalarında ben hasta olsa hemen çalıştıroyum
katı gıda olayı kötü olmuş herşeyi yemesi lazım artık

Sagol canim, buhar makinam yok, serum poseti var siringayla fizyoloji cekip sikiyorum dr vermisti, uykuya dalana kadar cok agliyor havin parmagini ememiyor tikaliya,
Off sorma bazi seyleri ver eline yer ama yemek asla, makarna 2-3 tane yer tamam ona birakinca cok secici ve istahsiz balik yagi alicam onumuzdeki ay baslicam

Sagol canim, buhar makinam yok, serum poseti var siringayla fizyoloji cekip sikiyorum dr vermisti, uykuya dalana kadar cok agliyor havin parmagini ememiyor tikaliya,
Off sorma bazi seyleri ver eline yer ama yemek asla, makarna 2-3 tane yer tamam ona birakinca cok secici ve istahsiz balik yagi alicam onumuzdeki ay baslicam

buhar makinasını eşim 80 tlye almıştı ama çok işe yarıyor mehmette çok ağlardı tıkalı olunca burnu ve gecede uyanıp ağlıyordu
buhar makinasıyla burunları açılıyor rahatlıyorlar tavsiye ederim bizede doktor söylemişti

Geçmiş olsun berfin .bizimde diş dönemlerinde burun tıkanıklığı yaşıyoruz ben bir ara geniz etinten şüphelend8m ama bazen de hiç olmuyor.canim benim oğluma da 36 haftalik doğdu 3 kg bende mama vermemek için çabaladim ama sütum çok iyiydi.7 aylıkken ek gıdaya başladım herseyi vermedim hala da vermem .ya görüyorum ellerinde çikolata kola cay evde sosis salam işlenmiş etleri büyüklere önermiyorlar bu yavruları nasıl veriyorlar .ilerde zaten kontrol bizde olmayacak ne kadar uzak tutarsak okadar iyi diye düşünüyorum tabi bu benim fikrim

buhar makinasını eşim 80 tlye almıştı ama çok işe yarıyor mehmette çok ağlardı tıkalı olunca burnu ve gecede uyanıp ağlıyordu
buhar makinasıyla burunları açılıyor rahatlıyorlar tavsiye ederim bizede doktor söylemişti
bizim gelinde vardi ilk dogdugunda al kullanirsin demisti almamistim gerek duymadim bilmem, bugun daha iyi burnu akmiyor hir hir otuyor otribebeyle cekiyim diyorum izin vermiyor fizyolojiyi bile ilk izin verdi simdi sikildi izin vermiyo bende ellerini kafasini tutup bhallediyorum yari gulme yari aglama karisik bagirarak hallediyoruz bu tur seylere asla izin vermez kucuk bile simdiden inatci oda kizip bagiriyor birdi iki oldu yetisiyor arkadan:) cocuklara yemeklerini sizmi yediriyorsunuz? Kendi yemiyor oynuyor ben yediriyorum bazi seylerde ona birakiyorum el aliskanligi olsun diye

Geçmiş olsun berfin .bizimde diş dönemlerinde burun tıkanıklığı yaşıyoruz ben bir ara geniz etinten şüphelend8m ama bazen de hiç olmuyor.canim benim oğluma da 36 haftalik doğdu 3 kg bende mama vermemek için çabaladim ama sütum çok iyiydi.7 aylıkken ek gıdaya başladım herseyi vermedim hala da vermem .ya görüyorum ellerinde çikolata kola cay evde sosis salam işlenmiş etleri büyüklere önermiyorlar bu yavruları nasıl veriyorlar .ilerde zaten kontrol bizde olmayacak ne kadar uzak tutarsak okadar iyi diye düşünüyorum tabi bu benim fikrim

Benimki 1.910gr dogdu kg yakalasin diye hep premature mamalari kullandik havinde sutum daha iyiydi sagip dolaba 100cc 75-50cc hep koyuyordum bunda sagmayi birak kendine yetmedi hic dolaba koyamadim cikmadi berfin 2.900 dogdu ama hastanede daha mama takviyesine gecildi ikiside sezeryan sut zor geldi mecbur simdide birakti gibi emmiyor istemiyor kendini bagirip geri atiyor ben bi damlada olsa kardir faydasi olur diyorum ama birakicak tutmuyor cunku, havine ben ivir zivir bu zamana kadar hic vermemistim yeni yeni yemegini yedimmi kremali biskuvi 1 tane yer veya haftada bir petito cikolata yer, veya cubuk balik kreker yer sevdikleri bunlar 3-4 cubuk, 3-4 balik kraker oyle istahli bi cocuk degil zaten, salam sucuk vs yemez sevmiyor, ne kadar uzak tutsanda cocuk gorup istiyor gecen bi tanidigin cocugunun elinde baharatli cips vardi istedi iki tane aldi oturdu catir catir yedi ilk tanisti baska sey olsa baharatli yemez yedi, belli bir sinir dahilinde verdiklerim bunlar bende cok abur cubur taraftari degilim her ne kadar anasi cok sevsede:) o yatinca yiyorum ben gormesin diye:)

Back