- Konu Sahibi BeyazOrkidem
-
- #81.761
arkadaşlar sizinkilerde üzerini açıyormu ben artık devamlı uyurken uyku tulumu giydiriyorum penye ve pamuklu olmak üzere üç tane var
kesinlikle üzerini örttürmüyor sizinkiler nasıl
Dönmeyi öğrendiği günden beri örtmuyor ki :) Ben de hep giydiriyorum, ama son zamanlarda istemez oldu. Ben de önce uyutup sonra giydiriyorum.
Bende 6 ayindan beri hep uyku tulumu giydiriyorum ortmekle basa cikilmiyor cunku ufakligada aldim oda giyiyor kalin, benimkini ben en basindan beri erken yatmaya alistirdim kucukte oyle, yetiskin gibi oturmasina izin vermedim, saat 9:00 yatak en gecen 9:30 uyumasa bile o saatte yatirdim agladi bagirdi bakti care yok uyudu alisti bu dedigim 6-7 aylikken o zamandan beri yatar bir saat yarim saat oynar konusur uyur, benimkide park yatakta yatiyor bende fermuar yok, kucuk besikte sigmayinca park yataga onu gecirip havine normal yatak yaptiricam marangoza korkuluklu o zaman cikip gelir herhalde, hugo benimkide kusla oynuyor bazen kafese sokuyor oda sinirliyse isiriyor kiyamet kopuyor normalde gelir evcil ama asabidir, dun ufaklik koltukta yatiyor geldi ustune kondu ayaklarini ellerini gagaliyor oyun yapiyor o oynattikca ellerini ayaklarini ama iki cocuktan sonra bide onun bakimi zorluyor valla bazen bakiyorum yerde yemi bitmis benden baska kimse bakmaz cunku vermeyede kiyamiyorum idare ediyoruz
Kızlar merhaba neler yapıyorsunuz bakalım.
Ben anlatayım biraz. Bayramdan önce oğlumu sünnet ettirmeye karar verdik. Pipisinde yapışıklık vardı olması gerekiyordu.
Zaten eşimde yaptıralım büyümeden büyürse korkar diyordu. Sünnet gününden 2 gün önce grip oldu sünneti ertelemek zorunda kaldık. Bayramda gene deli gibi sağa sola koştururken kafasını kapıya vurdu. Kafasını yardı 6 dikiş atıldı. inşallah izi kalmaz.
Geçen hafta çok şükür sünnetini yaptırdık. Doktor iyileşmesi 10-15 günü bulur demişti yapışıklıktan dolayı. Çok şükür bunuda atlattık. Sünnet olayı acayip strese soktu beni baya gerildim. Sünnet günü stresten ömrümden ömür gitti.
Artık kısmetse yaza da sünnet mevlütünü yapcam.
geçmiş olsun canım atlatmışsınız sünneti
sanmam dikiş izi geçer bence
darısı bizim başımıza sünnet için ama eşim küçük diyor yaptırtmaz şimdi
Evet canım ok şükür atlattık. Eşim dogdugundan beri yedi beni yaptıralımda yaptıralım. ona kalsa dogdugunda yaptırırdı da ben istemedim. Yapışıklık problemi olunca mecbur kaldık yaptırmaya. Bitti gitti. Yazada kıyafetini alıp mevlütünü yapıcam inşallah.
valla doktor bize sünnet derisini masajla geri doğru çekin dedi ama biz yapamadık izin vermedi mehmet aslında bizde yaptırsak iyi olacak ama eşim yaptırtmıyo
yazada mevlütünü yaptırırsınız erkek adamın olur biter
selam kızlar..
yine çoook uzun zaman oldu gelmeyeli..
yazamasamda ara ara girip okuyordum,sizleri takip ediyordum ama onu bile yapamadım.malum iki bebekle uğraşmak hiç ama hiiiç kolay değilmiş!
biz 46 günlük olduk.annemde 40 ımızı çıkardıktan sonra gitti.ve ben hayatın gerçek yüzüyle baş başa kaldığımı görmiş oldum.nekadar da çok alışmışım anneme.hafta sonları 2 günlüğüne gidip kendi evini toğarlayıp,yemek falan yapıp geliyordu,ozamanlar eşim devreye giriyordu.bayramdada gitti annem eşim 10 gün evdeydi.bi şekilde eşimlede yürütüyorudk annnin varlığı gibi olmasada.sonuçta onunda bi evi var,daha nekadar kalabilirki.1 senede kalsa gittiğinde yine zorluk çekerdim.ara ara yine gelicek tabi.farklı şehirlerdeyiz ama mesafe çok uzak değil.kısacası çok yoğun bi temponun içinde b uldum kendimi.
aslında insan pratik olmaya alışıyor,herşey dört dörtlük olmasada bişekilde yetişmeye çalışıuorsun herşeye.
çocukları sorarsanız zöyle an geliyorki biri paçamda anne diye ağlarken,diğeri beşiğinde ingaaaa diye ağlıyor.ozaman ikiye bölünüyorsun işte.büyüğe baksan küçüğü,küçüğe baksan büyüğü ihmal ediyorsun.iki bebek zor!ev işi yarım yamalak zaten,ucu kaçtımı kaçıyor..
bebek henüz pek göz önünde ortalarda olmadığı için çok kıskançlık krizlerimiz başlamadı ama oda ele avuca gelip,ana kucağına oturmaya başlayınca,yada oyun halısına koyduğumuzda durum ne olur tahmin etmek istemiyorum.
umut yaalancı şimdiden neredeyse hiç emmediği yalancı emzik peşinde,birde çok düşkün olduğu benim kesmek zorunda olduğum meme peşinde..
iki çocukla orta yolu bulmaya çalışuruz.ikisinide mutlu etmek zorundayız..
kızlar şimdilik benden bukadar bebiş ağlıyor..
görüşürüz..
herkese oncelikle merhaba topik haraketli olmaya basladi:) canim cok yorucu ve yipratici kucuk zaman alinca buyuk ilgi istesede bazen eskisi gibi veremiyorsun, ne kadar sarilsan opsende yetmiyor onlara,soyle soyliyim benim kucuk 4,5 ayligi biraz gecti ve hala donmuyor dusun cunku haliyi yere seremiyorum karyolanin ustunde oraya yatiriyorum buyuk cikamiyor yere battaniye yada haliyi koydunmu paltir kultur koyup yatiyor kucuge alan kalmiyor yada dibine girip yatiyor yine haraket alani kalmiyor dogal olarakta donmeyi bile bilmiyor daha, biz ek gidalara gectik ne versem oda dibime gelip otlaniyor bebek gibi:) bi yere asla cikamiyorum iki cocukla pusete onlu arkali yatiriyordum kucuk buyudu buyuge yer kalmiyor artik, disari cikamadigimiz icin cinsan ayiriyor yabancilara agliyor ben digerinde kisin bile giydirip cikarirdim insan yuzu gorurdu gezer hava alir donerdik o yuzden cok cana yakin el uzat gel de beni hic aramaz gider cok gulectir ama kucukte gulec ama bize tanidik yuzlere gercekten bazen surekli evin icindr kapali kafeste gibi hissettigim bunaldigim cok oluyor ama gecicek yasina gelince rahatlicam insallahselam kızlar..
yine çoook uzun zaman oldu gelmeyeli..
yazamasamda ara ara girip okuyordum,sizleri takip ediyordum ama onu bile yapamadım.malum iki bebekle uğraşmak hiç ama hiiiç kolay değilmiş!
biz 46 günlük olduk.annemde 40 ımızı çıkardıktan sonra gitti.ve ben hayatın gerçek yüzüyle baş başa kaldığımı görmiş oldum.nekadar da çok alışmışım anneme.hafta sonları 2 günlüğüne gidip kendi evini toğarlayıp,yemek falan yapıp geliyordu,ozamanlar eşim devreye giriyordu.bayramdada gitti annem eşim 10 gün evdeydi.bi şekilde eşimlede yürütüyorudk annnin varlığı gibi olmasada.sonuçta onunda bi evi var,daha nekadar kalabilirki.1 senede kalsa gittiğinde yine zorluk çekerdim.ara ara yine gelicek tabi.farklı şehirlerdeyiz ama mesafe çok uzak değil.kısacası çok yoğun bi temponun içinde b uldum kendimi.
aslında insan pratik olmaya alışıyor,herşey dört dörtlük olmasada bişekilde yetişmeye çalışıuorsun herşeye.
çocukları sorarsanız zöyle an geliyorki biri paçamda anne diye ağlarken,diğeri beşiğinde ingaaaa diye ağlıyor.ozaman ikiye bölünüyorsun işte.büyüğe baksan küçüğü,küçüğe baksan büyüğü ihmal ediyorsun.iki bebek zor!ev işi yarım yamalak zaten,ucu kaçtımı kaçıyor..
bebek henüz pek göz önünde ortalarda olmadığı için çok kıskançlık krizlerimiz başlamadı ama oda ele avuca gelip,ana kucağına oturmaya başlayınca,yada oyun halısına koyduğumuzda durum ne olur tahmin etmek istemiyorum.
umut yaalancı şimdiden neredeyse hiç emmediği yalancı emzik peşinde,birde çok düşkün olduğu benim kesmek zorunda olduğum meme peşinde..
iki çocukla orta yolu bulmaya çalışuruz.ikisinide mutlu etmek zorundayız..
kızlar şimdilik benden bukadar bebiş ağlıyor..
görüşürüz..
Aynen arasi cok az cok yipratici oluyor malesef bencede en azindan biri kendi isini yapabilcek konumda olmali, benim buyuk 21 aylik bana bagli kucuk zaten 4,5 aylik bi aracla bi yere tek cok zor in bin mumkun olmuyor taksi desem buyugu arac tutuyor kusuyor yine inmeyi bilmiyor iskence oluyor kac defa yikama parasi verdik verdim taksiciyeAllah yardımcın olsun arkadaşım. benim eşimde 2. çocuk diye beynimi yedi durdu bir ara ama ben göze alamadım. çalışıyorum ama çalışmasam da 2. çocuğa hiç hazır değilim. evet çok güzel araları az 2 kardeş fakat anne için çok yıpratıcı bir süreç olduğunu düşünüyorum. en azından ben yapamam. zaten alperenim ateş parçası onunla zor başa çıkıyorum. aralarında en az 3-4 yaş olsun istiyorum. hatta 4 yaş filan olması daha iyi. ama yinede bir şekilde büyüyecekler olan hep kadına oluyor sonuçta
Hayirlisi olsun, bizlere gore bir tik daha iyi senin durumun doguma kadar 3,5 olur bi nebze islerini yapar, ama benden tavsiye suan bazi aliskanliklari varsa simdiden kes hamilelikte ve sonrasinda zorlanirsin, mesela uyku ayaktaysa seninle uyuyorsa kademeli kes, yemek bazi seyleri kendi yapmasini sagla tam yapamasada el asinaligi olur inan sonra seni cok zorlu bir yol bekledigini dusunHerkese selam, foruma bi bakayim dedim baya aktifsiniz tebrik ediyorum burayi canli tutmussunuz, ben bakamiyorum is, cocuk, ev bir de memleket meselelerini takip edince nette baska seye vakit kalmiyor.
Oglan baya buyudu, sarkilar danslar ogrenmis yuvada, ne dedigi anlasilmiyor ama bidibidi hic susmuyor. Gec konusacak galibaEmzirmeye devam ediyordum bu cumartesi gunu biraktim, agladi, kucaktan inmedi, uyumak istemedi, ben de cok uzuldum iki yasina kadar emer diyordum, ama sartlar degisti, artik baska bir bebek daha var, vucudun ona adapte olmasi lazim
Eveeet, ikinci geliyor, bu kadar erken olmasini hic beklemiyordum, surpriz oldu, cok endiseliyim, ilk cocuguma herseyimi verdim, sevgimi, zamanimi, sagligimi, bu sefer cok hevesli degilim korkuyorum, ona haksizlik etmisim gibi geliyor, yeterince ilgi gosteremiycem, kiskanacak sevgimden suphe edecekmis gibi geliyor. Sonra ben boyle dusunurken aslinda yolda olana haksizlik ediyorum diye dusunup toparlaniyorum, ama itiraf edeyim, hic o kadar da cok heyecanli degilim, acaba ikinci bebegimi daha mi az severim. Olmaz dimi oyle bisey...
Herkese selam, foruma bi bakayim dedim baya aktifsiniz tebrik ediyorum burayi canli tutmussunuz, ben bakamiyorum is, cocuk, ev bir de memleket meselelerini takip edince nette baska seye vakit kalmiyor.
Oglan baya buyudu, sarkilar danslar ogrenmis yuvada, ne dedigi anlasilmiyor ama bidibidi hic susmuyor. Gec konusacak galibaEmzirmeye devam ediyordum bu cumartesi gunu biraktim, agladi, kucaktan inmedi, uyumak istemedi, ben de cok uzuldum iki yasina kadar emer diyordum, ama sartlar degisti, artik baska bir bebek daha var, vucudun ona adapte olmasi lazim
Eveeet, ikinci geliyor, bu kadar erken olmasini hic beklemiyordum, surpriz oldu, cok endiseliyim, ilk cocuguma herseyimi verdim, sevgimi, zamanimi, sagligimi, bu sefer cok hevesli degilim korkuyorum, ona haksizlik etmisim gibi geliyor, yeterince ilgi gosteremiycem, kiskanacak sevgimden suphe edecekmis gibi geliyor. Sonra ben boyle dusunurken aslinda yolda olana haksizlik ediyorum diye dusunup toparlaniyorum, ama itiraf edeyim, hic o kadar da cok heyecanli degilim, acaba ikinci bebegimi daha mi az severim. Olmaz dimi oyle bisey...
Herkese selam, foruma bi bakayim dedim baya aktifsiniz tebrik ediyorum burayi canli tutmussunuz, ben bakamiyorum is, cocuk, ev bir de memleket meselelerini takip edince nette baska seye vakit kalmiyor.
Allah yardımcın olsun arkadaşım. benim eşimde 2. çocuk diye beynimi yedi durdu bir ara ama ben göze alamadım. çalışıyorum ama çalışmasam da 2. çocuğa hiç hazır değilim. evet çok güzel araları az 2 kardeş fakat anne için çok yıpratıcı bir süreç olduğunu düşünüyorum. en azından ben yapamam. zaten alperenim ateş parçası onunla zor başa çıkıyorum. aralarında en az 3-4 yaş olsun istiyorum. hatta 4 yaş filan olması daha iyi. ama yinede bir şekilde büyüyecekler olan hep kadına oluyor sonuçta
herkese oncelikle merhaba topik haraketli olmaya basladi:) canim cok yorucu ve yipratici kucuk zaman alinca buyuk ilgi istesede bazen eskisi gibi veremiyorsun, ne kadar sarilsan opsende yetmiyor onlara,soyle soyliyim benim kucuk 4,5 ayligi biraz gecti ve hala donmuyor dusun cunku haliyi yere seremiyorum karyolanin ustunde oraya yatiriyorum buyuk cikamiyor yere battaniye yada haliyi koydunmu paltir kultur koyup yatiyor kucuge alan kalmiyor yada dibine girip yatiyor yine haraket alani kalmiyor dogal olarakta donmeyi bile bilmiyor daha, biz ek gidalara gectik ne versem oda dibime gelip otlaniyor bebek gibi:) bi yere asla cikamiyorum iki cocukla pusete onlu arkali yatiriyordum kucuk buyudu buyuge yer kalmiyor artik, disari cikamadigimiz icin cinsan ayiriyor yabancilara agliyor ben digerinde kisin bile giydirip cikarirdim insan yuzu gorurdu gezer hava alir donerdik o yuzden cok cana yakin el uzat gel de beni hic aramaz gider cok gulectir ama kucukte gulec ama bize tanidik yuzlere gercekten bazen surekli evin icindr kapali kafeste gibi hissettigim bunaldigim cok oluyor ama gecicek yasina gelince rahatlicam insallah
ayy bende düşünüyordum kızımın oyun halısını nereye koyarım diye.yere koymak mümkün değil,pufun üzerine koyarım diyorum ordada kurda kuzu teslim etmek gibi bişey olur.çıkar üzerine atlar..zaten bi kıskançlık belirtileri aldı başını gidiyor.bugünde beşiğine dadandı.yatırdım ,tüllerinide kapatacakmışım.kapattım sallandı baya bi ,inmek bilmiyor yaramaz.biz henüz dışarı çıkmadık birlikte ,geçen ayki doktor kontrolümüz hariç.annemde vardı ozaman.bu ay annemsiz nasıl olur bilmiyorumbebek arabasınıda nasıl paylaşıcaz onu düşünüyorum.umut normalde sıkılıyor ondan,inip kendi yürümek istiyordu son zamanlarda ama öyle an geliyorki bindirmek zorunda kalıyorsun,ikisi birdende sığmaz.1 tane daha alsak ki boşuna olur,arabanın bagajına sığmaz.bizde bu kış eve kapanıcaz gibi geliyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?