How to install the app on iOS

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.

Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.

2012 Şubat Anneleri

Lalus, bu tabletlerin likit şeklinde olanları var. Hani fişe takıyorsun bilmem kaç gün sinek gelmiyor diye satılanlar. Onlar da tabletler gibi sağlığa çok zararlıymış. O sıvı sinek kovucudan alıp, içerisindekini döküp yerine çam terebentin yağı doldurdum ben ve sürekli fişte inanılmaz güzel kokuyor çam ormanı gibi. O keskin kokuya da sivriler gelmiyor, dene istersen.
Aaa zararlı olduğunu bile bilmiyordum ben:43: Kaç zamandır da kullanıyorum odalarında hiç işe yaramadığı halde, cam kapı falan da açmıyorum, etraftan çok gürültü geliyor.Etrafımız havuzlu sitelerle dolu ve tüm çocuklar gece 12ye kadar dışarda bağırış çağırış.
Canım sıkıldı resmen ama, çocuklarıma günlerdir zehir solutuyordum demek ki.

berfinbilgen bebeğini sağlıkla sıhhatle sorunsuz büyüt inşallah..

artık kimseler uğramıyor..ben de melitta olayından sonra açıkçası soğudum kk dan..arada facebook takılıyorum..özellikle facebook diye belirtiyorum hani site yönetimi belki beni uyarmak ister:)

arada sırada bakıp çıkıyorum yine de ama kimseler yok..mozp ,sinemaksungur,gerçekdoğu ve adını unuttuğum birçok kişi çok uzun zamandır görünmüyorlar..umarım herkes iyidir

Herkese merhaba, ay bu tam cadi cikti gazli cok surekli agliyor nefes aldirmiyor kizimda huysuzdu ama bu onun ikiye katlanmis hali buda benim cilem cocuklarim boyle demek biri nasilsa digeri tdrsi olur bos laf daha kotu oluyor, inanin kizimla ilgilenemiyorum hic elimi tutuyor oyna diyor acikiyor surekli agliyor kucuk cadi firsat vermiyor icim gidiyor bazen birakiyorum aglasin kizimin ihtiyaclarini gideriyorum, gecen elimden gufup pusetini gosteriyor attaa diyor icim eriyor ikinci cocuk dusunenler ne olursa olsun ilkine ilgi azaliyor vakit ayiramiyosun, nasilsa uyur ilgilenirim diyodum ama olmuyor gazli olunca, kimsede yok annem 5 gun kaldi gitti ev tasicak uzak gelemez daha off cok sikintiliyim

Herkese merhaba, ay bu tam cadi cikti gazli cok surekli agliyor nefes aldirmiyor kizimda huysuzdu ama bu onun ikiye katlanmis hali buda benim cilem cocuklarim boyle demek biri nasilsa digeri tdrsi olur bos laf daha kotu oluyor, inanin kizimla ilgilenemiyorum hic elimi tutuyor oyna diyor acikiyor surekli agliyor kucuk cadi firsat vermiyor icim gidiyor bazen birakiyorum aglasin kizimin ihtiyaclarini gideriyorum, gecen elimden gufup pusetini gosteriyor attaa diyor icim eriyor ikinci cocuk dusunenler ne olursa olsun ilkine ilgi azaliyor vakit ayiramiyosun, nasilsa uyur ilgilenirim diyodum ama olmuyor gazli olunca, kimsede yok annem 5 gun kaldi gitti ev tasicak uzak gelemez daha off cok sikintiliyim

allah kolaylık versin canım
büyüğüne üzüldüm dışarı istiyor gezme istiyor
hiç başka yardım edebilecek akraban yokmu
büyüğü gezdirse sende ufaklıkla ilgilenirdin

Hugocum tetagil aldim benim kiza etki etmedi ilk 3-4 gun uyudu sonra yine ayni, her aksam veriyorum oyun yaptik seve seve iciyor ama gece yine 2-3 defa agliyarak uyaniyor disten

Kızlar ne yapıyorsunuz? Ben bitap düştüm çalışmaktan. Bileklerim, gözlerim iflas etti. Ramazanı bekliyorum, artık en azından düğün olmaz da klip yapmam rahatlarım. Yalnızca diğer işlerin motajıyla uğraşırım. Gangnam şarkısını söyleyen bile var, milletde ne özgüven var yav.

İşleri toparlayınca tatile gideceğiz, şimdiden gün sayıyorum. Alanya'da olup da tatile gitmek için heveslenmek de ayrı bir durum ama şöyle arabaya atlayıp, haritayı açıp dura dura dolaşalım diyoruz. 1 hafta yeter bize. Rotayı belirlemeye çalışıyoruz. Bir da eşim ben ve oğlum mu çıksak yola yoksa arkadaşlar da bize katılsa mı onun krtiğini yapıyoruz bu ara. Ata zaten araba hastası, inmek istemiyor. Uzun yol zor olmaz yani.

Öyle seviyor ki hiçbir oyuncağıyla ilgilenmiyor. Bir dolu arabası var hepsini pak ediyor, diziyor. Geri dönüşüm kamyonunun sesini duyunca balkona fırlıyor, bir de tur otobüsleri hoşuna gidiyor. Ben ona bir dvd hazıladım HD görüntülerden oluşuyor. Tırlar, kamyonlar çalışırken vs. yemek yemezse onu açıyorum, izlerken yedirebiliyorum. Onun dışnda çizgi film de izlemiyor. Belki tvyi hep kapalı tuttuğumdan hiç aramıyor öyle şeyleri.

Bir de kitaplarını çok seviyor. Oturuyoruz yan yana ben kendi kitabımı alıyorum, hadi sen de kitap oku diyorum. Gidip kitap sepetinden seçiyor, büyük adam gibi okuyor tosunum :) Sizinkilerin favori oyuncakları ne?

Berfinbilgen yalnız olmana çok üzüldüm. Nasıl zorlandığını tahmin etmeye çalışıyorum, kolaylıklar ve sabır diliyorum sana.

Kızlar bu arada sürekli, kimse girmiyor artık yazıyorsunuz. Ya bırakın girmeyen girmesin. Nedir yani. Ben bu siteye sadece şubat anneleri başlığı için geliyorum ve yazıp çıkıyorum. Hamile olduğumu öğrendiğimden bu yana sık olmasa da girdim, takip etmeye çalıştım. Yazılan, çizilenlerden inanın çok yararlandım. Duygusal bir bağ oldu bu başlık artık bende. Alışkanlıklarımdan kolay vazgeçen bir tip değilim Dolayısıyla herhangi bir platforma buluşan buluşsun ama ben hiç kimse girmese dahi günlük gibi arada iki cümle yazar çıkarım. Oğlum ve benim için anısı var, burada yazdığım her bir satırın.

Hugocum tetagil aldim benim kiza etki etmedi ilk 3-4 gun uyudu sonra yine ayni, her aksam veriyorum oyun yaptik seve seve iciyor ama gece yine 2-3 defa agliyarak uyaniyor disten

bizde işe yarıyordu canım
bu ara bende vermiyorum
mehmet tüm gün yorulunca gece iyi uyuyor farkına vardım
saat 6 gibi sokağa çıkıyor koşturup duruyor iyice yoruluyor 8 de giriyoruz bağıra bağıra
10 11 arası yatar deliksiz uyur

Kızlar ne yapıyorsunuz? Ben bitap düştüm çalışmaktan. Bileklerim, gözlerim iflas etti. Ramazanı bekliyorum, artık en azından düğün olmaz da klip yapmam rahatlarım. Yalnızca diğer işlerin motajıyla uğraşırım. Gangnam şarkısını söyleyen bile var, milletde ne özgüven var yav.

İşleri toparlayınca tatile gideceğiz, şimdiden gün sayıyorum. Alanya'da olup da tatile gitmek için heveslenmek de ayrı bir durum ama şöyle arabaya atlayıp, haritayı açıp dura dura dolaşalım diyoruz. 1 hafta yeter bize. Rotayı belirlemeye çalışıyoruz. Bir da eşim ben ve oğlum mu çıksak yola yoksa arkadaşlar da bize katılsa mı onun krtiğini yapıyoruz bu ara. Ata zaten araba hastası, inmek istemiyor. Uzun yol zor olmaz yani.

Öyle seviyor ki hiçbir oyuncağıyla ilgilenmiyor. Bir dolu arabası var hepsini pak ediyor, diziyor. Geri dönüşüm kamyonunun sesini duyunca balkona fırlıyor, bir de tur otobüsleri hoşuna gidiyor. Ben ona bir dvd hazıladım HD görüntülerden oluşuyor. Tırlar, kamyonlar çalışırken vs. yemek yemezse onu açıyorum, izlerken yedirebiliyorum. Onun dışnda çizgi film de izlemiyor. Belki tvyi hep kapalı tuttuğumdan hiç aramıyor öyle şeyleri.

Bir de kitaplarını çok seviyor. Oturuyoruz yan yana ben kendi kitabımı alıyorum, hadi sen de kitap oku diyorum. Gidip kitap sepetinden seçiyor, büyük adam gibi okuyor tosunum :) Sizinkilerin favori oyuncakları ne?

Berfinbilgen yalnız olmana çok üzüldüm. Nasıl zorlandığını tahmin etmeye çalışıyorum, kolaylıklar ve sabır diliyorum sana.

Kızlar bu arada sürekli, kimse girmiyor artık yazıyorsunuz. Ya bırakın girmeyen girmesin. Nedir yani. Ben bu siteye sadece şubat anneleri başlığı için geliyorum ve yazıp çıkıyorum. Hamile olduğumu öğrendiğimden bu yana sık olmasa da girdim, takip etmeye çalıştım. Yazılan, çizilenlerden inanın çok yararlandım. Duygusal bir bağ oldu bu başlık artık bende. Alışkanlıklarımdan kolay vazgeçen bir tip değilim Dolayısıyla herhangi bir platforma buluşan buluşsun ama ben hiç kimse girmese dahi günlük gibi arada iki cümle yazar çıkarım. Oğlum ve benim için anısı var, burada yazdığım her bir satırın.

şimdiden iyi tatiller size
bizim tatil bitti bile eşimin izni yarın bitiyor
biz assosa bozcaadaya filan gittik günü birlik
bebek arabasınıda koyduk o zaman yemek yiyebildik o da bebek arabasında yedi
herzaman gittiğimiz yerlerdi ama yinede güzeldi bizim için evelsi seneye bakınca kolikli günlere bu tatil cennet gibi geldi bana

halen hava kullanıyorum evdeki tozlar parfüm filan öksürük krizi yapıyo hala
sanırımda geçmeyecek
hayvanların olmasıda etkiliyo tabi ama ben ayrılamıyorum onlardan
aileme söylemedim söylesem hemen yolla derler
bir iki aya balkonu kapatıcaz komple cam yaptırtcaz
zaten oturduğumuz odanın balkonu epeyde geniş odadan balkona açılan kapıda var
orda ufak ufak ağaççıklar yetiştirmeyi düşünüyoruz ve kuşlarıda oraya salmayı balkon kapısıda açık kalacak istedikleri gibi girip çıksınlar
ağaç görsünler konsunlar bir nebzede olsa onlara doğayı yaşatabilelim istiyoruz
cam olacağı için perde takacağız zaten salonda iki tane pencere var teki yere kadar karanlık olmaz
hem ev toplanacak kullanım alanı olacak benim için epey uzun geniş balkon çünkü ne koysak alır
hem kuşlara yeni mekan
hemde azda olsa rahatlarım diye
kuşlardan vazgeçemiyorum düşüncesi bile kötü aklıma bile getirmiyorum
diğer yandan alerjik astımım öksürük krizleri mahvediyo napcamı şaşırdım

slm kızlar..

nasılsınız..
oğlumun sünnetini yaptırdık.geçen hafta cuma günü..bugün 8 günümüz yani.çok şükür ki çok sorunsuz bi sünnet oldu.2.günü parka bile çıktı.ilk 3 günü altını açıp bezlerken ,kremlerini sürerken mızmızlandı okadar.altını kapatınca bişey yok.3.günü banyosunu yaptırdık.ama çocuğumda alt açma fobisi oluştu sanırım ,inşallah kalıcı değildir,alt açma malzemelerini görünce odadan odaya kaçıyor önce,bi kovalamaca yaşıyoruz,biraz mızmızlanama falan....)) sanırım acıdığı günler aklına geliyor hala.ama korktuğum gibi bişey değilimiş.ne dikiş,de sargı bezi hiç bişey yok.direk kremleyip bezledik normal hayattaki gibi.

sünnet günü 8.30 da hastanede olduk.9.30 da kucağımızda ameliyathaneye aldılar..ameliyathaneye verirken çok zor oldu benim için,çok kötü oldum..:(( ama umut bişekilde elinde cep teliyle kandırdık,bide bayan hemşireye verilince sesini çıkarmamış.eşim ameliyathaneye kadar girdi,ama beni kapıda bıraktılar.sonra 9.35 de doktor girdi,9.50 de yani 20 dk sonra kucakta elinde tel.ile çıktı.uykudan uyanmış gibi bi hali vardı yavrumun.çok hafif dozda narkozlu yaptılar sünnetini.

öğlen 12-12.30 gibi hastaneden çıktık.
annem babam gelicekti sadece,çünkü mevlütünü yada eğlencesini şuan yapmayacaktık.(düğün zaten düşünmüyordum)biraz daha büyüsün anlasın,kıyafetini falan alıp giydirip,fotoğraf falan çekilip usulüne göre bişeyler yapacaktık.ama kayınvalidemler de geldiler ..annem kalıcaktı yanımda 1 hafta falan onların yüzünden kalamadı,ertesi günü gitti.onlar hala bendeler.görümcemin çocuğuda yanında gelmiş onlarla.3 yaşında ..akıllı uslu bi çocuk ama kıskançlık yaptı çok ,umutu kıskandı ve anne babasını özleyince son 4 gündür hergün bağıra bağıra ağlama krizine giriyor.allahtan umuta zarar verme ittirme yapmadı hiç.umut sürekli onu itip kakaladı biraz ,ama bebek daha anlamıyorki...
kayınvalidem le aram açıldı biraz,deli etti beni.hiç anlayışlı değil.aramaızda olan bişeyi eşime anlattımş,resmen yumurtlamış.eşim le aram açıldı.hsmile kadına yapılırmı bu ya..ne olursa olsun ona belli etmemliydi.kaldıki saygısızlık olarak bişey yapmadım,yapmamada.kasıklarım beli çok ağırdı bu günlerde,kahverengi akıntım falan oldu,acile gidecektim devam etseydi,doktorumu aradım yat dinlen,devam ederse gel dedi.onlara hizmet etmekten oldu hep.ama kim düşünürki gelini,elin kızını.gidip birde ispiyonlarlar kocasına.bundan sonra asıl benden saygı bekelemesinler...çok uzattım ama çok doluyum kızlar..

gitsinler artık...
bizden haberler böyle kızlar..
görüşürüz yine..

Hugocuk kuşlar için çok sevindim geniş alanda daha rahat edecekler. Orayı bir de yeşerttin mi harika olur.

gunisigimmm sünnet işini atlatmışısınız ne güzel. Ben de bu ay halletmeyi düşünüyorum bakalım tatile gidip gelelim de. Bu arada hemile ve çocuklu halinle insanlara hizmet etmek nedir ya. Ben olsam eşime, "bu sıcaklarda kendimi çekemiyorum, misafir ağırlayamam" derim. Eminim eşin anlayışla karşılayıp ailesine usulünce bir bahaneyle söyleyecektir.

Hugocuk kuşlar için çok sevindim geniş alanda daha rahat edecekler. Orayı bir de yeşerttin mi harika olur.

gunisigimmm sünnet işini atlatmışısınız ne güzel. Ben de bu ay halletmeyi düşünüyorum bakalım tatile gidip gelelim de. Bu arada hemile ve çocuklu halinle insanlara hizmet etmek nedir ya. Ben olsam eşime, "bu sıcaklarda kendimi çekemiyorum, misafir ağırlayamam" derim. Eminim eşin anlayışla karşılayıp ailesine usulünce bir bahaneyle söyleyecektir.

çok teşekkürtler hugo.darısı başınıza.hallettik çok şükür.
iyice iyileşti artık.altını açıncada mızmızlanmıyor.tabi sünnet yerindeki kırmızılık hala devam ediyor ama ağrısı kalmadı sanırım.
kayınvalidemlerde yarın gidiyor.daha duracaklardı ama diğer torunu dayanamıyor artık.iyice yemeden içmeden kesildi yavrucak.zaten iştahsız.annesini çok özlemiş.bütüngün bağıra bağıra ağlıyor.bugün gördüm bi köşeye çekilmiş,elini telefon yapmış,kulağına götürmüş güya annesiyle konuşuyor.tamam annecim diye bişeyler söylüyor kendi kendine.içim acıdı resmen.aldım masal anlattım,şarkılar söyledim ona.unutturmaya çalıştım biraz olsun.
3 yaşında çocuk bukadar eziyet yapılmazki.3-4 gün kalın gidin yahu.banada hiç bir fayudaları olmadı.biri kahvaltısını yedirirken,diğeri elinde bardak sütünü içiriyor.bizde çocuk bakıyoruz.ben kahvaltısını verirken biyandanda iki çeşit yemek çıkartıyorum.!!böyle olun cada bütün yük bana kaldı.hiç oğlumla ilgilenemediler.eksik olsun ilgileri zaten.ama alıpda bi altını ben değiştiriyemi,yada ver yemeğininde ben yedireyim sen uzan yat diye demediler hiç!anneciğim gelseydi dinlenecektim negüzel.hiç bişey yaptırmazdı bana.
eşim herşeyi anlayışla karşılar ama ailesi konusunda asla taviz vermez malesef.daima onlar haklıdır ben haksız!çok annecidir birde.uyuşuk anasını pek bi el üstünde tutar bana karşı..((

çok teşekkürtler hugo.darısı başınıza.hallettik çok şükür.
Iyice iyileşti artık.altını açıncada mızmızlanmıyor.tabi sünnet yerindeki kırmızılık hala devam ediyor ama ağrısı kalmadı sanırım.
Kayınvalidemlerde yarın gidiyor.daha duracaklardı ama diğer torunu dayanamıyor artık.iyice yemeden içmeden kesildi yavrucak.zaten iştahsız.annesini çok özlemiş.bütüngün bağıra bağıra ağlıyor.bugün gördüm bi köşeye çekilmiş,elini telefon yapmış,kulağına götürmüş güya annesiyle konuşuyor.tamam annecim diye bişeyler söylüyor kendi kendine.içim acıdı resmen.aldım masal anlattım,şarkılar söyledim ona.unutturmaya çalıştım biraz olsun.
3 yaşında çocuk bukadar eziyet yapılmazki.3-4 gün kalın gidin yahu.banada hiç bir fayudaları olmadı.biri kahvaltısını yedirirken,diğeri elinde bardak sütünü içiriyor.bizde çocuk bakıyoruz.ben kahvaltısını verirken biyandanda iki çeşit yemek çıkartıyorum.!!böyle olun cada bütün yük bana kaldı.hiç oğlumla ilgilenemediler.eksik olsun ilgileri zaten.ama alıpda bi altını ben değiştiriyemi,yada ver yemeğininde ben yedireyim sen uzan yat diye demediler hiç!anneciğim gelseydi dinlenecektim negüzel.hiç bişey yaptırmazdı bana.
Eşim herşeyi anlayışla karşılar ama ailesi konusunda asla taviz vermez malesef.daima onlar haklıdır ben haksız!çok annecidir birde.uyuşuk anasını pek bi el üstünde tutar bana karşı..((

duresella

canım bu mesajı yazarken isim yanlışlığı yapmışım.aceleden.senin adını yazacapıma hugo yazmışım.kusuruma bakma tamamı canım..:26::38:

günışığım geçmiş olsun
kaynanan gitsin üzerinden dozer geçmiş gibi olursun :1:
gelmeselermiş daha rahat edermişsindi :1:

arkadşalar meraba napıyosunuz
biz ramazan topu patlasın diye bekliyoruz :1:
dün estetik cerraha gittik muayene etti ölçtü biçti veeee
ramazandan sonra ameliyat oluyorum :52:
çok sevinçliyim :3:
hem liposakşınla yağları alacak hem karnımı yeniden şekillendirecek yeni bir göbek deliği yapacak hemde karnımı gerecek
5200 tl istedi ameliyatı özel anadolu hastanesinde yapacak
anenm gelecek ben iki gün yatacağım hastanede
annem evde memoşa bakar
eşimde izin alıp hastanede yanımda kalır bana bakar :1:

günışığım geçmiş olsun
kaynanan gitsin üzerinden dozer geçmiş gibi olursun :1:
gelmeselermiş daha rahat edermişsindi :1:

gittiler gittiler...:DD
gerçekten tam dediğin gibiyim hugo!dozermi geçti üzerimden tır mı bilmiyorum.bugün bir sürü çamaşır yıkadım,astım kuruttum,ütü yaptım..başkada biişey yapamadım.evi kaç günde temizlerim bilmiyorum.
az daha gidemeyeceklerdi bugün,kaynanam otobüs koltuk numarası beyendiremedik.yok orta kapı arkası olmazmış,yok bilmemeneymiş..deli etti..doğumada gelmesiinler..

arkadşalar meraba napıyosunuz
biz ramazan topu patlasın diye bekliyoruz :1:
dün estetik cerraha gittik muayene etti ölçtü biçti veeee
ramazandan sonra ameliyat oluyorum :52:
çok sevinçliyim :3:
hem liposakşınla yağları alacak hem karnımı yeniden şekillendirecek yeni bir göbek deliği yapacak hemde karnımı gerecek
5200 tl istedi ameliyatı özel anadolu hastanesinde yapacak
anenm gelecek ben iki gün yatacağım hastanede
annem evde memoşa bakar
eşimde izin alıp hastanede yanımda kalır bana bakar :1:

bizde umutun sünnetini anadolu hastanesinde yaptırdık.bende doğumu orda yapmak istiyorum ama doktorum orayala anlaşmalı değil bakalım artık,nekadar para isteyecekler.
senin adına seivndim nihayet istediğine kavuşacksın ama büyük bi ameliyat allah kolaylık versin,inşallah çabucak iyilkeşirsin ve istediğin göbeğe kavuşursun..

herkesin ramazanı hayırlı olsun...
oruç tutanlara allah kolaylıklar versin,yardımcı olsun..
ben bu senede tutamıyorum.malum:49:
3.sene olacak tutmayalaı.
eşim oruçlu,sahura kalktım hazırladım.kayınvalidem bi demedi sen kalkma ben hazırlarım diye.kendileri tutamıyor ilaçları falan var ikisininde.aman uykusu bölünmesin..:41:

günışığım, hadi gözün aydın :) Benim de eşimin ablası ve kaynanası çoluk tombak Alanya'ya taşındılar. Dün evi taşımışlar hiç ilgilenmedim bile zaten soğuk, uzağız. Eşim de henüz gitmiş değil. Düşün gelip, ev satın almışlar neymiş Alanya güzelmiş. Hey Allahım, görümcemin eşinin işi bile hazır değil daha iş bulmadan sürü sepet nasıl geliyorlar, ne risk.

Hugo, yavrum ben de Anadolu Hastanesi'nde doğurmuştum, Atoş'un da doktoru orada memnun kalırsın umarım.

gittiler gittiler...:DD
gerçekten tam dediğin gibiyim hugo!dozermi geçti üzerimden tır mı bilmiyorum.bugün bir sürü çamaşır yıkadım,astım kuruttum,ütü yaptım..başkada biişey yapamadım.evi kaç günde temizlerim bilmiyorum.
az daha gidemeyeceklerdi bugün,kaynanam otobüs koltuk numarası beyendiremedik.yok orta kapı arkası olmazmış,yok bilmemeneymiş..deli etti..doğumada gelmesiinler..

bizde umutun sünnetini anadolu hastanesinde yaptırdık.bende doğumu orda yapmak istiyorum ama doktorum orayala anlaşmalı değil bakalım artık,nekadar para isteyecekler.
senin adına seivndim nihayet istediğine kavuşacksın ama büyük bi ameliyat allah kolaylık versin,inşallah çabucak iyilkeşirsin ve istediğin göbeğe kavuşursun..

sağol canım büyük bir ameliyat ama istiyorum
doktorum sezeryan acısı kadar dedi hatta biz o kadar derin kesmiyoruz o kadar bile acımaz dedi

Back