2012 Şubat Anneleri

:) Bak sennn yaaa, o hali çok şekerdir. Yasak galiba turşu, gizli gizli yiyor bir de yaa. Sıpacıklar

ekşi ya yasak oyüzden yemesinler :)

ben bıraktılar diye anlamışım teşekkür ederim içime sindi çok şükür de inşallah herşey yolunda gider sağlık olsun da.

:))) Bence de çok kötü ama maalesef hep yapıyorlar bunu, bir de görmediğimiz şeyler var, üzgünüm Göz görmeyince gönül katlanırmış

haklısın ne kadr dikkat etsek te gözden kaçanlar muhakkak oluyordur :):)

maşllah sizin sağlıklar hep düzelmiş benim kötüledi.hiç te toparlanaamdım ayrıca bugün regl oldun bu ay ikinci regl im.benim sağlık nereye gidiyor anlamıyorum.midem de ikltihap saframda iltihap sürekli regl.halbuki iki hafta önce gittim doktor a herşey yolunda demişti.

zaten doğumdan sonra hep öleceğimi hissetmiştim belki de sonum geldi bu düzelmeyen sağlıkla nereye kadar gider bilmiyorum.

unutuldun mu ki hatırlanasın kız :) nasılsın ?bizimkikler de gezme hastası park ı seviyorlar kızım salıncağı seviyor inmekte istemiyor ağlıyor inmemek için kumu ağzına atıyorlar yolda yürütüyoruz yerdeki alıp ağızlarına atmaya çalıışyorlar.

benim bebeklerim de bir kase yemek yiyorlardır.üç öğün yiyoruz ama arada atıştırmaları oluyor tatlı gibi kısır gibi makarna gibi vs vs böyle şeyler onun dışında sabah kahvaltı öğle yemek akşam yemek çorba vs. aralar da ise mama yiyorlar ara öğün olarak.

sabah 5-6-7 cıvarı mama (ne zaman uyanırlarsa )
sabah 9 30 kahvaltı
öğlen 12:00 12:30 yemek ek olarak üstüne mama yatış
15:00 16:00 arası mama (eğer atıştırmazlarsa)

18:00 gibi akşam babamız gelince de yemek

akşam mama ve yatış ama akşam dokuz gibi de mama veriyorum bazen duruma bağlı oluyor.birşeyler atıştırmazlarsa

selamlar herkese...şu şifre sorunları yüzünden bıktım artık sık sık giremiyorum bu yüzden..
en son doğum sonrası sağlık konuşulmuş sanırım bende bu hafta sonunu hastanede geçirdim kızlar
daha öncede yazmıştım sanırım sol göğsümden koluma doğru yayılan bi ağrım vardı..artık ertelememye karar verip gittim doktora cumartesi günü..

doktor meme usg istedi çok şükür bi sorun çıkmadı
fizik tedaviye yönlendirdi mr çekildi
ve sonuç boyun fıtığı(
aslında göğsümden geldiğini sandığım ağrı boynumdan geliyormuş.zaten son zamanlarda yastıklara küsmüştüm resmen..
yumuşak doku romatizması olduğunuda söyledi..ayrıca sol kolumda güç kaybı varmış.sinir emg veya eeg dedi sanırım çekilmesi gerekiyormuş..

ama emzirdiğimi söyleyince çekmemizin bi anlamı olmaz sütten ayırınca gel dedi.bana sadece parol yazıp yolladı birde krem
ağrı günlük hayatımı olumsuz etkileyecek yönde ama nasıl olacak bilmiyorum..bunun için emzirmeyi de kesemem..

melittacım sanırım sende de vardı fıtık..nasıl illet bi ağrıymış(bu arada regl düzensizliği sormuşsun.benim hep düzensiz olurdu.doğumdan sonra 2 ay düzenli oldu.tamam düzene girdi diye sevindim ama şimdi yine eskisi gibi düzensiz ama miktarında bi değişme olmadı hiç

kahvaltıyı bende ayırmak istiyorum ama peyniri mümkün değil yemiyor başka türlü..
yemek olayı hep sıkıntı zaten..bakıcı hergün şikayet ediyor yemiyor diye..haksız değil kadın özellikle buaralar çok zorluyor bizi
öğünlerimiz ise bizzimde 3 ve ara öğünlerimiz var tabi birde..
sabah 8 - 9 arası kahvaltı
saat 11 de süt
öğle 1 de öğle yemeği
saat 3-4 arası yoğurt ve meyve ne yerse artık
akşam 6buçuk akşam yemeği çorba yemek vs
yatarken birde gece maması yediriyorum ben hala
okuldan 3 te geliyorum ben
geldikten sonrada sürekli emiyor hoş artık çok sütüm yok ama idare ediyor işte

bi benim kızın gece uykusu düzene girmedi heralde:))hala daha her gece en az 3-4 kez kalkar
özellikle sabaha karşı sürekli memede durmak istiyor ki çıldırıyorum:))
buarada yatağını ayırmayı başardım bende
henüz odasını ayıramam da:))
eşim isyan etti artık nereye kadar ben odada yatıcam diye zavallı adamcağız
zaten bende istiyordum ayırmayı ama cesaret edemiyordum.eşim isyan edince iyi oldu..
uyuyunca hemen beşiğine koyuyorum.gündüz uykularınada beşiğinde yatırıyoruz.ilk günler kabullenmedi ama şimdilerde daha iyi
tabi sabah saatlerinde yine ara ara alıyorum yanıma çüünkü saat 5-6 dan sonra yarı uyanık gibi yalandan uyuyor sıpacık:)ağlamasın bende azcık daha uyuyayım diye kaçamak yapıyoruz:)

hugocuk sorularıma cvp vermemişsin...

kızalr doğum sonrası regl düzensizliği yaşayan var mı?

doğum narkozla olduğu için sonrasında uzun süre mide bulantısı yaşadım kefirle geçti
bel fıtığım oldum
kilo durumu vardı bu yüzden eşimle aram bozuktu
10 kilo verince düzeldi ama 10 kilo daha var
sezeryan yerindeki his kaybı ve adet düzensizliğim koşmaya başlayınca tamamen düzeldi
hamileliğim boyunca cildim çok güzelleşti ve öylede kaldı
mehmetin koliği çok zorladı çok yıprattı ve hala daha huysuz zor bir çocuk oluşundan ötürü azcık üzülsem başım ağrıyor
ama kesinlikle yaşlanmayı kabul etmiyorum gün gün hızlanıyorum seviye arttırıp vücudumu dahada genç dinç hale getiriyorum koştukça koşuyorumm

Aaa Hugocuk, koşmaya başladıkça his kaybı geçti mi?? Çok sinir oluyorum o bölgedeki cildimi hissetmemeye. Benim cildim hamilelik süresince çok kötü olmuştu, sen yazınca hatırladım. Eşim dokundukça elini çekiyordu. Şimdi düzeldi ama, göbeğim çok kötü oldu, sarktı iyice Spor da yapamıyorum, çok yorgun oluyorum.

Yanında yattıkça düzelmiyor maalesef tatlım. Benim odayı ayırmadaki en büyük motivasyonum bu olmuştu. Babanın ve benim horlamalarımızdan çocuklar uyanıyordu. Benimkiler dönmeye başlayıp düşme tehlikesi olunca kendi park yataklarına almıştım. Odalarına 2 ay önce aldım, artık daha iyi uyuyorlar ama ben her gece onların açılan üstünü örteceğim diye geberiyorum uykusuzluktan.

evet canım tamamen geçti hiç kesilmemiş gibi oldu
kilo sorunu yaşamış insanlarda bizim gibi kilo alıp verme oldumu birde doğum göbek sarkıyor
karında yağ olsa bile sarkma farklı şey
yağ varsa kilo verirsin geçer sıkılaştırırsında ama sarkma varsa valla çok zor uzun yıllar alır
en güzeli estetik ameliyat dümdüz genç kız gibi olur ben yaptırıcam

canım memoşta çok açıyor hatta hiç örttürmüyor ben hırka giydiriyorum yarım kollu içinde çıtçıtlı body ve pijama oluyo böylece duruyor napim hiç örttürmüyorki
gecede hiç uyanıpta bakmıyorum açındımı diye

Selam arkadaşlarr

Yemek konusu bizim için hala kabus gibi geçiyor.

bizim de programımız şöyle

Sabah 7-7.30 gibi açılış

100 ml civarı çocuk sütü ( yaklaşık 1 aydır çocuk sütü veriyorum )

09.00 gibi kahvaltı ( bebelac ballı irmikli kaşık mamasına ,keçi labne peyniri ,yumurta sarısı,ceviz,badem,pekmez karıştırıyoruz ) bazen de ayrı ayrı veriyoruz yerse tabi

10-10.30 arası uyur 1-1,5 saat

13.00-14.00 öğlen çorbası bi süre sonra sonra 100 ml falan süt

15-16.00 gibi meyve

19.00 gibi yoğurt

21:25 de akşam yine tahıllı kaşık maması aptamil . ( 21.25 de sevdiği programlar çıkıyor o yüzden )

22.00 -22.30 kapanış

Yemek yerken malesef ki baby tv iziliyoruz.
Başka türlü yemiyor ağzını açmıyor mümkün değil,mecbur açıyorum yesin diye

Ben de uyku tulumu giydiriyordum 1 hafta öncesine kadar,içinde zıbını oluyodu sadece.

artık giydirmiyorum çok terliyor çünkü,uzun kollu tshirt ve altına da pijama giydiriyorum.
Üstünü açıyor çok hareket ettiği için,yatana kadar kontrol ediyorum,uyuduktan sonra da hiç uyanmıyorum valla
açmasın napıyım

Bazen şakalaşıyoruz babasıyla,ben kızıyorum yalandan hemen geliyo yanıma koşarak ,napıyorsa o an bırakıyor.
bizi pek yanyana samimi görmek istemiyor yanıma geliyor hemen
Babası da sen yokken ben vardım noluyooo diyor

mutfağa gidiyor,mutfak dolabını açıyor ,bekliyor ta ki biz yanına gidip napıyosun sen burda diyene kadar ellemiyor bişeyi,bizi görünce indirmeye başlıyor sıpa ,kumandayı alıyor yüzüme baka baka kaçırmaya çalışıyor yakalıyıp alıyorum gülüyor herşeyi oyun yapıyor.

çok çok geçmiş olsun bende ilk kalpten şüphelenmiştim kola yayılınca göğsümde dahil temiz çıkmıştı çenemi açıp kapamakta zorlanıyordum soğumdan sonra fıtıktan olduğu ortaya çıktı alnımda ğrı vardı tomografi çekilmişti fıtıktan olduğu ortaya çıktı daha neler neler.bir fıtık bu kadar soruna yol açıyormuş boyunda başta ağrı kolda ağrı kuvvetk aybı vs vs neler neler.

çok çok geçmiş olsun canım arkadaşım rabbim şifalar versin ağır kaldırmamaya özen göster.bu hastalıklara savaş açıyorum fakat yenisi çıkıyor dsoğumdan sonra da çıktı bi sürü hastalık nazar mı değdi birileri beddua mı etti anlamadım.çekemeyen çookkkk.artık büyü yapıldığını düşünücem

benim doğumdan sonra bozuldu şimdi bu ay ikinci adetim birde çocuk doğur demişlerdi rahim temizlenmesi için sanırım sorunu çözdükten sonra bi süre sonra anne olacağım gibi.

dün akşam da eşim diyordu bizim sıpacıkları görünce birde kızım babasını öptü bi daha yapalım mıııı diyordu

bende yaşlanmayı kabul etmiyorum yşlanmak istemiyorum yaşım da geçiyor aslında ama ben kendimi çok yaşlı hissediyorum ama çevrem bana cildine ne kullanıyorsun nasıl böyle zayıf kaldın diyor birde saçlarımı kestirince beni birazcık tuba büyüküstün e benzetenler oldu eşim de dahil.andırıyorsun diyorlar.
ama ben yanından bile geçmediğimi düşünüyorum.

ben ancak sağlığımı düzeltirsem kendimi genç hissederim.

2.çocuğu düşünmüyor musun birde sigara kullanıyor musun?

Benim doğum öncesi vardı çok düzensizdi,sonrasında ise tamamen düzene girdi.

çok güzel ya benimde aksine doğum öncesi gününü şaşmazdı son 8 aydır falan bozuldu doğumdan sonra sağlığım zaten bozuldu.
dün akşam da eşim ilk defa senin adetinin düzenliği olduğunu gördüm genelde kadınlar ın düzensiz olur diye biiyorum dedi.

memlekette olsam anında çözerdim bu işi ama elim kolum bağlı burada

yok canım sigara kullanmıyorum
2. çocuğu düşünmüyorum
bak işte sorun burda rahatsızlıklarını düşünürsen artar düşünmeyeceksin
düzelir diyeceksin inanacaksın üstündeki sıkıntı kasveti atacaksın
ne güzel bak iki tane bebeğin var ailen var yakında yeni yerlere gideceksin daha ne olsun senden iyisi yok bunu böyle düşün aksi olursa dahada yıpranırsın

neden düşünmüyorsun?memoş yanlız mı kalsın.bi tane daha düşün sonra hedeflerine ulaş.

haklısın aslında.doğuma kadar pozitif düşünmeye çalışan biriydim ama aksilikler peşisıra geldiğinde ümitlerimde yıkıldı diyebilirim.evlendiğimde boyun fıtığına yakalandım sıkıntılarla boğuştum asıl sıkıntılar şimdi başlıyormuş.ne zaman sağlığım bozuldu o zaman üzülmemeyi öğrendim ama sağlık çok önemli.ister istemez yıpranıyor insan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…