- Konu Sahibi BeyazOrkidem
-
- #81.321
Son kilo durumun ne? Ne kadar verebildin?Hayatımız, oğlanlar biraz düzene girince biz de hemen diyetisyene gideceğiz. Paylaşırım artık:)
:) Bak sennn yaaa, o hali çok şekerdir. Yasak galiba turşu, gizli gizli yiyor bir de yaa. Sıpacıklar
Benimkiler mamayı bırakmadı canım, hala en sevdikleri şey, sadece gece uyanıp mama istemiyorlar artık. Yoksa hala günde 500 ml içiyor ikisi de . Maaammmmaa maaaammma diye ağlayıp istiyorlar hem de :Ama öğün gibi vermiyorum, yetmiyor çünkü. Eskiden 250 ml mama içseler 5-6 saat bişey yemezlerdi, şimdi 2 saat sonra ver birşeyler gene yerler.
Yeni yeriniz tekrar hayırlı olsun, içine sinmesi çok önemli
:))) Bence de çok kötü ama maalesef hep yapıyorlar bunu, bir de görmediğimiz şeyler var, üzgünümGöz görmeyince gönül katlanırmış
Oyy canım yaaa, baba da çok düşkündür kesin ona.
Bizde henüz kıskançlık yok ama, ikisi de ben çıkınca babanın yanında pek durmuyor. Mutfakta ayağımın dibinde iki tane bücürük, iş yapmaya çalışıyorum. Arada kucağıma gelmek istiyorlar, içeri gidip biraz oyalanıyoruz, sonra tekrar babalarına veriyorum, gene geliyorlar. Tüm gün bu şekilde devinimimiz
Bende doğum sonrası özellikle Poyrazımın ağır olmasından dolayı, bir de yıllardır bilgisayar kullanmaktan ellerim çok ağrıyor. İnternette araştırdım, karpal tünel sendromu deniyor, doku sıkışması. Ellerimi bazen hissetmiyorum, birşeyleri tutamıyorum. Mutlaka düşer yere, özellikle çamaşır asarken aşağı komşunun balkonuna çok düşerdi, balkonun içine tel aldık, ona asıyorum
Bunun dışında bir sorun olmadı, reflüm çok kötüydü doğumdan önce, hamilelik boyunca da. Şimdi kalmadı :) Çocuklar yokken yemek yer uzanırdım hemen, çok sakıncalı imiş, şimdi mümkün mü, yemeği ayakta yiyorum nerdeyse, o yüzden midem düzeldi bayağı.
selam kızlar uzun zaman oldu girmeyeli beni de hatırlayan yok galiba neyse:)) bebeklerden bize fırsat kalmıyor.Bizim ki tam park hastası oldu.Nerede park görse paa paa:)) oraya gidincede merdivenlere saldırıyor salıncakta pek oturmak istemiyor.Şimdi yaz için kova kürek aldık kum görsek bir yerde denemeler yapacağız ama daha göremedik.Uyku konusunda berbat durumdayız.Ne zaman düzelir bilemedim.Yemek konusunda da fena değil.Bu zamana kadar kahvaltı karışım halindeydi ayırmaya çalışıyorum ama biraz zor olacak gibi 2 saatte anca yeriz o da oyunlarla ama alışssın artık istiyorum.Gün içerisinde bazen ne yedireceğim şaşırıyorum.Size sorum kaç öğün yiyor bebişleriniz.Bizim ki akşam yemeğinden biraz yiyior ama öyle tabak tabak değil.Azar azar tadıyor diyebilirim.Çok uzun oldu galiba uykudayken yazabildiğim kadar yazayım dedim
selam kızlar uzun zaman oldu girmeyeli beni de hatırlayan yok galiba neyse:)) bebeklerden bize fırsat kalmıyor.Bizim ki tam park hastası oldu.Nerede park görse paa paa:)) oraya gidincede merdivenlere saldırıyor salıncakta pek oturmak istemiyor.Şimdi yaz için kova kürek aldık kum görsek bir yerde denemeler yapacağız ama daha göremedik.Uyku konusunda berbat durumdayız.Ne zaman düzelir bilemedim.Yemek konusunda da fena değil.Bu zamana kadar kahvaltı karışım halindeydi ayırmaya çalışıyorum ama biraz zor olacak gibi 2 saatte anca yeriz o da oyunlarla ama alışssın artık istiyorum.Gün içerisinde bazen ne yedireceğim şaşırıyorum.Size sorum kaç öğün yiyor bebişleriniz.Bizim ki akşam yemeğinden biraz yiyior ama öyle tabak tabak değil.Azar azar tadıyor diyebilirim.Çok uzun oldu galiba uykudayken yazabildiğim kadar yazayım dedim
Selam, hoşgeldin.
Uyku sorunu Hugocuk'un dediğine ben de katılıyorum, kesinlikle dişlerdendir. 13-19 arası azı dişlerini çıkarıyorlar ki, en ağırı. Benim oğullarımdan biri çok ağrılı çıkardı ilk azısını ki bu çok fazla ağlayan sızlanan oğlum değil, ilk dişlerini bile bize farkettirmeden çıkardı. Diğeri çıkarırken düşünemiyorum bile, herşeye ağlayan bir çocuk
Benim oğlanlar bir ara karışımdan, karışımdaki cevizden sıkılmıştı, şu ara gene yiyorlar, dönem dönem değişiyor tercihleri. Biz aynı şeyleri yedirip duruyoruz. Çorba yerine artık hafta içi sulu yemek yapıyorum akşamları, gün içinde annem ondan yediriyor. Bize ne yemek yaparsam artık kabak mı olur, domates tava mı olur, patates yemeği mi olur, yiyor ikisi de.
Mama içip 2-3 saat sonra karışım kahvaltı (Peynir, domates de yer ikisi, her gün olmuyor bu tabii) sonra meyve ya da danone peynir, çorba meyve püresi, yoğurt ve mama tekrar. (Akşam yemekte bizimle beraberlerse masada ne yiyorsak onlardan 1-2 kaşık.
Ama dediğin gibi öyle tabak tabak değil. Bir kaseyi bazen bölüşüp yiyorlar, bazen birer kase. Tek değişmeyen, hasta dahi olsalar geri çevirmedikleri şey, yoğurt ya da ayran. Ben de çok severim, hamileyken de çok yerdim, ondan mı bilemiyorum.
Annem tv karşısında reklam izlerken yediriyor ama ben evdeysem açmıyorum tvyi, öyle de yiyorlar, çok uğraştırmıyorlar, zaten yemek yemeyi bıraktıkları anda ben de bırakıyorum, koşmuyorum peşlerinden, alışmasınlar. İki tane olunca hangisi yemezse diğerine geçileceğini biliyorlar bence, karınları doymadıkça gitmiyorlar bir yere
hugocuk sorularıma cvp vermemişsin...
kızalr doğum sonrası regl düzensizliği yaşayan var mı?
Aaa Hugocuk, koşmaya başladıkça his kaybı geçti mi?? Çok sinir oluyorum o bölgedeki cildimi hissetmemeye. Benim cildim hamilelik süresince çok kötü olmuştu, sen yazınca hatırladım. Eşim dokundukça elini çekiyordu. Şimdi düzeldi ama, göbeğim çok kötü oldu, sarktı iyicedoğum narkozla olduğu için sonrasında uzun süre mide bulantısı yaşadım kefirle geçti
bel fıtığım oldum
kilo durumu vardı bu yüzden eşimle aram bozuktu
10 kilo verince düzeldi ama 10 kilo daha var
sezeryan yerindeki his kaybı ve adet düzensizliğim koşmaya başlayınca tamamen düzeldi
hamileliğim boyunca cildim çok güzelleşti ve öylede kaldı
mehmetin koliği çok zorladı çok yıprattı ve hala daha huysuz zor bir çocuk oluşundan ötürü azcık üzülsem başım ağrıyor
ama kesinlikle yaşlanmayı kabul etmiyorum gün gün hızlanıyorum seviye arttırıp vücudumu dahada genç dinç hale getiriyorum koştukça koşuyorumm
Yanında yattıkça düzelmiyor maalesef tatlım. Benim odayı ayırmadaki en büyük motivasyonum bu olmuştu. Babanın ve benim horlamalarımızdan çocuklar uyanıyordu. Benimkiler dönmeye başlayıp düşme tehlikesi olunca kendi park yataklarına almıştım. Odalarına 2 ay önce aldım, artık daha iyi uyuyorlar ama ben her gece onların açılan üstünü örteceğim diye geberiyorum uykusuzluktan.bi benim kızın gece uykusu düzene girmedi heralde:))hala daha her gece en az 3-4 kez kalkar
özellikle sabaha karşı sürekli memede durmak istiyor ki çıldırıyorum:))
buarada yatağını ayırmayı başardım bende
henüz odasını ayıramam da:))
eşim isyan etti artık nereye kadar ben odada yatıcam diye zavallı adamcağız
zaten bende istiyordum ayırmayı ama cesaret edemiyordum.eşim isyan edince iyi oldu..
uyuyunca hemen beşiğine koyuyorum.gündüz uykularınada beşiğinde yatırıyoruz.ilk günler kabullenmedi ama şimdilerde daha iyi
tabi sabah saatlerinde yine ara ara alıyorum yanıma çüünkü saat 5-6 dan sonra yarı uyanık gibi yalandan uyuyor sıpacık:)ağlamasın bende azcık daha uyuyayım diye kaçamak yapıyoruz:)
Aaa Hugocuk, koşmaya başladıkça his kaybı geçti mi?? Çok sinir oluyorum o bölgedeki cildimi hissetmemeye. Benim cildim hamilelik süresince çok kötü olmuştu, sen yazınca hatırladım. Eşim dokundukça elini çekiyordu. Şimdi düzeldi ama, göbeğim çok kötü oldu, sarktı iyiceSpor da yapamıyorum, çok yorgun oluyorum.
Yanında yattıkça düzelmiyor maalesef tatlım. Benim odayı ayırmadaki en büyük motivasyonum bu olmuştu. Babanın ve benim horlamalarımızdan çocuklar uyanıyordu. Benimkiler dönmeye başlayıp düşme tehlikesi olunca kendi park yataklarına almıştım. Odalarına 2 ay önce aldım, artık daha iyi uyuyorlar ama ben her gece onların açılan üstünü örteceğim diye geberiyorum uykusuzluktan.
canım memoşta çok açıyor hatta hiç örttürmüyor ben hırka giydiriyorum yarım kollu içinde çıtçıtlı body ve pijama oluyo böylece duruyor napim hiç örttürmüyorki
gecede hiç uyanıpta bakmıyorum açındımı diye
hugocuk sorularıma cvp vermemişsin...
kızalr doğum sonrası regl düzensizliği yaşayan var mı?
selamlar herkese...şu şifre sorunları yüzünden bıktım artık sık sık giremiyorum bu yüzden..
en son doğum sonrası sağlık konuşulmuş sanırım bende bu hafta sonunu hastanede geçirdim kızlar
daha öncede yazmıştım sanırım sol göğsümden koluma doğru yayılan bi ağrım vardı..artık ertelememye karar verip gittim doktora cumartesi günü..
doktor meme usg istedi çok şükür bi sorun çıkmadı
fizik tedaviye yönlendirdi mr çekildi
ve sonuç boyun fıtığı(
aslında göğsümden geldiğini sandığım ağrı boynumdan geliyormuş.zaten son zamanlarda yastıklara küsmüştüm resmen..
yumuşak doku romatizması olduğunuda söyledi..ayrıca sol kolumda güç kaybı varmış.sinir emg veya eeg dedi sanırım çekilmesi gerekiyormuş..
ama emzirdiğimi söyleyince çekmemizin bi anlamı olmaz sütten ayırınca gel dedi.bana sadece parol yazıp yolladı birde krem
ağrı günlük hayatımı olumsuz etkileyecek yönde ama nasıl olacak bilmiyorum..bunun için emzirmeyi de kesemem..
melittacım sanırım sende de vardı fıtık..nasıl illet bi ağrıymış(bu arada regl düzensizliği sormuşsun.benim hep düzensiz olurdu.doğumdan sonra 2 ay düzenli oldu.tamam düzene girdi diye sevindim ama şimdi yine eskisi gibi düzensiz ama miktarında bi değişme olmadı hiç
doğum narkozla olduğu için sonrasında uzun süre mide bulantısı yaşadım kefirle geçti
bel fıtığım oldum
kilo durumu vardı bu yüzden eşimle aram bozuktu
10 kilo verince düzeldi ama 10 kilo daha var
sezeryan yerindeki his kaybı ve adet düzensizliğim koşmaya başlayınca tamamen düzeldi
hamileliğim boyunca cildim çok güzelleşti ve öylede kaldı
mehmetin koliği çok zorladı çok yıprattı ve hala daha huysuz zor bir çocuk oluşundan ötürü azcık üzülsem başım ağrıyor
ama kesinlikle yaşlanmayı kabul etmiyorum gün gün hızlanıyorum seviye arttırıp vücudumu dahada genç dinç hale getiriyorum koştukça koşuyorumm
Benim doğum öncesi vardı çok düzensizdi,sonrasında ise tamamen düzene girdi.
çok çok geçmiş olsun bende ilk kalpten şüphelenmiştim kola yayılınca göğsümde dahil temiz çıkmıştı çenemi açıp kapamakta zorlanıyordum soğumdan sonra fıtıktan olduğu ortaya çıktı alnımda ğrı vardı tomografi çekilmişti fıtıktan olduğu ortaya çıktı daha neler neler.bir fıtık bu kadar soruna yol açıyormuş boyunda başta ağrı kolda ağrı kuvvetk aybı vs vs neler neler.
çok çok geçmiş olsun canım arkadaşım rabbim şifalar versin ağır kaldırmamaya özen göster.bu hastalıklara savaş açıyorum fakat yenisi çıkıyor dsoğumdan sonra da çıktı bi sürü hastalık nazar mı değdi birileri beddua mı etti anlamadım.çekemeyen çookkkk.artık büyü yapıldığını düşünücem
benim doğumdan sonra bozuldu şimdi bu ay ikinci adetim birde çocuk doğur demişlerdi rahim temizlenmesi için sanırım sorunu çözdükten sonra bi süre sonra anne olacağım gibi.
dün akşam da eşim diyordu bizim sıpacıkları görünce birde kızım babasını öptü bi daha yapalım mıııı diyordu
bende yaşlanmayı kabul etmiyorum yşlanmak istemiyorum yaşım da geçiyor aslında ama ben kendimi çok yaşlı hissediyorum ama çevrem bana cildine ne kullanıyorsun nasıl böyle zayıf kaldın diyor birde saçlarımı kestirince beni birazcık tuba büyüküstün e benzetenler oldu eşim de dahil.andırıyorsun diyorlar.
ama ben yanından bile geçmediğimi düşünüyorum.
ben ancak sağlığımı düzeltirsem kendimi genç hissederim.
2.çocuğu düşünmüyor musun birde sigara kullanıyor musun?
çok güzel ya benimde aksine doğum öncesi gününü şaşmazdı son 8 aydır falan bozuldu doğumdan sonra sağlığım zaten bozuldu.
dün akşam da eşim ilk defa senin adetinin düzenliği olduğunu gördüm genelde kadınlar ın düzensiz olur diye biiyorum dedi.
memlekette olsam anında çözerdim bu işi ama elim kolum bağlı burada
yok canım sigara kullanmıyorum
2. çocuğu düşünmüyorum
bak işte sorun burda rahatsızlıklarını düşünürsen artar düşünmeyeceksin
düzelir diyeceksin inanacaksın üstündeki sıkıntı kasveti atacaksın
ne güzel bak iki tane bebeğin var ailen var yakında yeni yerlere gideceksin daha ne olsun senden iyisi yok bunu böyle düşün aksi olursa dahada yıpranırsın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?