- Konu Sahibi BeyazOrkidem
-
- #81.301
evet canım hatırladım reflü değildi seninki
benim reflü geblikten önce çoktu dünya ilaç verdiler bir çanta dolusu
hiçbirini içmedim
kefirle düzelttim sonra doğumdan sonra narkozdan ötürü sabah bulantım çok oluyordu kefirle geçti
sonra sirkeli su içe içe yine bulantılarım olmaya başladı kefire başladım iyiyim şimdi
kefir iyi geliyorsa devam et canım tedavinide olursun inşallah ameliyata gerek kalmadan geçer
valla benim bel fıtığım ne olacak bilmiyorum bikaç alternatif şey duydum nettede var geçiriyo diyen çok ama 1 ay yatmak lazım nerde yatacaz denemeye kalkmak bile zor çocukla
haftayada estetik cerraha gideceğiz ön görüşme fiyat alma filan bakalım ne diyecek
bu önümüzdeki bahara karın gerdirtme göğüs küçültme beraber olabilirirm veya sadece karın gerdirtme ama karın gerdirtme kesin
çok güzel akşam ne yiyorlar peki ?doyuruyor mu yemek? eşim üç yaşa kadar mama verelim diyor ben ise iki yaş a kadar anne sütü alsınlar istiyorum.
senin bebeklerinin de uyku düzenleri çok güzel
Benimkiler mamayı bırakmadı canım, hala en sevdikleri şey, sadece gece uyanıp mama istemiyorlar artık. Yoksa hala günde 500 ml içiyor ikisi de . Maaammmmaa maaaammma diye ağlayıp istiyorlar hem de :teşekkür ederim on gün bana çok uzun geliyor halbuki çabuk geçer.bakalım zaman bize neler göstericek.
bana da annem demişti önce su ver susadıkları içinde uyanıyorlardır diye bende ilk su vermeye başladım hemen uyuyorlardı çünkü.mama yapıyordum önceleri acıkmışlardır diye birkaç yudum içip bırakıyorlardı.
senin bebeğininde düzeni güzel demek ki bebeklerimizin uyku ve yemek düzeni oturdu :)
lalus un bebekleri maamyı bırakmışlar bizde bırakmak isterim bizler gibi yesinler isterim ama ara öğünlerimizde mama var iki öğün mama içiyoruz.eşim ise en az 500 ml ver diyor mamaları örneğin 200 veriyorsan 150 cc yap günde ara öğünleri 4 öğün e çıkar diyor.
eşim benden daha özenli davranıyor bu konuda.acıma mamaya onlar için ver diyor.doktorumuzda aynı şekilde diyor bende yavaş yavaş azaltmak istiyorum.çünkü çok güzel yemek yiyorlar artık bizim gibi herşeyi yiyorlar.artık öğün gibi gerekli olmadığını düşünüyorum
tayinimiz belli oldu ama daha yerini açıklamadım ilerleyen zamanlarda açıklayacağım.şimdi çok erken hele bi ev toplayayım gitmek için hazırlanayım o zaman açıklarım :) ama eşimin istediği yerlerden oldu tabi benimde içime sindi.
Oyy Memoşş, oyy Memoşş, yerim ben senii, serseriii. Dürüm yesin sucuk yesin, bu nasıl çocuk yaaakahvaltı sorunu hiç düzelmeyecek
yumurta yemiyor zeytin peynir reçel yok yemiyor sadece sucuk istiyor
nasıl olur demeyin istiyor eğer yoksa mama içiyor bazen tutturuyor yaptırtana kadar uğraşıyor
nasıl alıştı derseniz eşim yiyordu ona vermiyoduk bikere istedi sonra hep istedi
sala sosis sevmedi sucuk delisi oldu çıktı
geçen sabah eşim erken kalkmış işi vardı sucuk pişirmiş kendine biz uyuyoduk kokuyu alan memoşu uyku tutmadı erkenden bizde kalktık geçtik sucuk tavasının başına
yaw sabah sabah midem kalktı sucuk kokusundan maşallah baba oğul iştahla yediler
hiç başka alternatif kahvaltı aklıma gelmiyor arkadaşlar
bazen sucuğun içine yumurta kırıyorum onuda vermeye çalışıyorum istemiyor sucuğundan ver diyor
birde dürüm olayıda var yani kim gelse elinde poşetle hemen emziği fırlatıp koşuyor poşeti aç ver diye mıy mıy mıy canımıza okuyor valla hergün dürüm versen yer o derece
dürümcüyle anlaşmak lazım indirim yapsın bize off off
:) Bak sennn yaaa, o hali çok şekerdir. Yasak galiba turşu, gizli gizli yiyor bir de yaa. Sıpacıklarbizimkiler de bi ara kıartma yiyordu buranın patates i harika.bazen sabahları kızartıyordum.bizim kız kuduruyordu illa kızartma istiyordu hala da öyle birde turşu delisiyiz.turşu kaçırıyor.hiç iyi değil aslında.
geçen gün gelen misafirimin tabağından turşusunu kaçırdı gitti mutfak masasının altında yedi sonra baktı karışan yok odalara çocuklarla beraber hem koşturdu hemde turşusunu yedi.
Ya ben bir türlü kefir işine giremedim, çok emin olamadım cidden o kadar yararlı mı diye. Ama senin oğlana baksana , maşallah çok gelişken. Anne baba da sanırım iri yapılısınız, biz de öyleyiz, baba da uzun ben de standart sayılırım 165 boyum, vücut tipim de öyle narin kırılgan değil. Bizim oğlanlar ufak kalıyor yaşıtlarına göre. Hoş, prematüre olmaları, ikiz olmaları etkili bunda. Sanırım Melitta demişti, 2 yaşından sonra yakalıyor ancak yaşıtlarını.benimkide üremiyor melitta bende anlamadım neden üremiyor :44:
kocaman oluyor taneler ama üremiyor
kefir içiyorlarsa istedikleri kadar içsinler
doktor bize öyle dediydi
kefir içerlerse tam eksiksiz beslenme olur dedi
bahçede çocuklarla oynuyorya bizimki karşıdan bak dört beş yaşında çocukla aynı boyu posu
hep dört beş yaş için kıyafet alıyoruz artık
iki yaşında arkadaşımın kızı var bizimkinden küçük
ben kefire bağlıyorum çünkü bikaç aydır eskisi kadar yemiyor yemek seçiyo kiraz çilek istiyor yemeğe pek düşkün değil ama gelişimi iyi bence kefirden
Kola abur cubur veren annelere de gıcığım ya, kusura bakmayın kızlar. Hadi bir nesli kaybettik de bizim çocuklara birşey olmasın bari.ayy yerim ben onu turşu yiyormuş
vall bizimki etçil patateste yiyor ama köftede olacak yanında
bazen diyorum ette olsa yemek yiyor hiç yemeyen var apartmanın bahçesinde kadınlarda oluyor soruyorlar ne yiyor diye bende yemek diyorum şaşırıyorlar
onlar şaşırınca bende şaşırıyorum
sizinkiler ne yer diyorum öyle bakakalıyorlar suratıma
yemek yemiyorlar hep abur cubur cola çerezle duruyorlar
mehmet çikolata sevmez az yer atar ama meyve ver 1 kase çileği afiyetler yer
kefiri bardak bardak içer
et delisi zaten
normal yemekleride yer ama bazen arıza çıkartır özellikle akşamları diş sıkıntısı varsa istemez sadece kefir ister bende bol bol veririm arada yemekte tıkıştırırım
belli olmuyoki sağı solu
dün akşam eşimden elma istedi eşimde minik parça kesti verdi diye yere yattı bağıra bağıra yerde tepiniyoyeri yumrukluyo öyle komikki çok kızmış bacak kadar sıpa kızmak biliyo
sonra büyük verdik onuda istemedi çok kızmış çünkü
sinirinden poposunu yere yere vuruyo
birde peltekki çok hoş
s harfinde sorun olacak gibi duruyor ama belki düzelir
s leri bastıra bastıra diyor
:))) Bence de çok kötü ama maalesef hep yapıyorlar bunu, bir de görmediğimiz şeyler var, üzgünümbizde ayırt etmiyoruz hatta demin oğlum evde dolaşan koca kara sineği pencere de öldürmüş tam ağıza götürürken yakaldımsinirlerim bozuldu birde sinekte bi sürü kurtçuk vardı içim bayıldı kusacaktım az kalsın her yer kurtçuk şimdi oğlanın üstünü değiştirdim ellerini sildim pencere önünü sildim.
eşim nöbetçi olmasaydı yıkar kırklardım oğlanıiğrenç yaaa
Oyy canım yaaa, baba da çok düşkündür kesin ona.bu arada benim oğlum çok babacı artık beni babasının yanına bile sokmuyor yanyana oturmamıza bile müsade etmiyor.kızım ise anneci.babasının yanında bile durmuyor.ben varken iyi gidip öpüyor babasını ama ben odadan çıkınca ağlamaya başlıyor.
şimdiden başladık yani kıskançlığa.
sizlerde de var mı bu tür şeyler ?
birde doğum sonra hastalık çıktı mı sizlerde de ?mesela kimilerinde doğumdan sonra safrasında taş kum çamur falan çııkyormuş
Günaydın herkese kızlar, haftasonu okudum yorumları ama, yorgunluktan hiç bir şey yazamadan sızıp kalmışım.
Cumartesi denize götürdük oğlanları, çok yordu bizi.
Benim oğlanlar her sabah uyandıklarında 260 ml ve akşam yatarken 250-260 ml toplamda 500 ml günlük mama içiyorlar. Ama süte alıştırmak istediğim için çoğunu su yerine sütle hazırlayıp üzerine de 2-3 kaşık mama ekliyorum. 2 yaşına kadar böyle devam edip sonrasında tamamen bırakacağım mamayı. Şu anda protein çok yemedikleri için eksiklerini mamadan karşılasın diye veriyorum yoksa çoktan bırakmıştım, çok yararı olduğunu düşünmüyorum açıkçası.
7-7,30 gibi yedikleri mamadan sonra 11-11,30 gibi cicibebe, süt, ceviz, yumurta karışımı yiyorlar. Uykudan sonra arada bazen meyveli yoğurt (hazırlardan) ya da meyve püresi yiyorlar, sonra çorba, yoğurt, tekrar meyve akşama da bizimle masada yemeklerden 1-2 kaşık yiyorlar. Aralarda da ellerine çubuk kraker, meyve ne bulursak veriyoruz. Doyuyorlar herhalde, gece boyunca diş ağrıları sıkıntıları yoksa kalkmıyorlar. Çok şükür uykuları düzene girdi. Özellikle yatak odalarına geçince çok iyi oldu. Bana çok zor oldu, git gel, üstlerini hep açıyorlar, onu kontrol et derken son 2-3 aydır ben nerdeyse hiç uyumuyorum. En fazla 2 saat deliksiz. Geçenlerde 5 saat uyumuşum deliksiz de belim ve sırtım ağrımışAlışık değil vücut o kadar sabit durmaya.
Sen hala emziriyor musun bebeklerini? Maşallah size ya, ne güzel. Sarp 7,5 aylıkken kendisi istemedi, diliyle itiyordu hep, Poyraz da dişi çıkınca beni dişliyor diye 9,5-10 aylıkken 2 gece üst üste veremedim, sonra istemedi.
Oyy Memoşş, oyy Memoşş, yerim ben senii, serseriii. Dürüm yesin sucuk yesin, bu nasıl çocuk yaaaBırak yesin annesi, ne yapacaksın onun ağız tadı da böyle, içine büyük adam kaçmış gibi.
Ya ben bir türlü kefir işine giremedim, çok emin olamadım cidden o kadar yararlı mı diye. Ama senin oğlana baksana , maşallah çok gelişken. Anne baba da sanırım iri yapılısınız, biz de öyleyiz, baba da uzun ben de standart sayılırım 165 boyum, vücut tipim de öyle narin kırılgan değil. Bizim oğlanlar ufak kalıyor yaşıtlarına göre. Hoş, prematüre olmaları, ikiz olmaları etkili bunda. Sanırım Melitta demişti, 2 yaşından sonra yakalıyor ancak yaşıtlarını.
Kola abur cubur veren annelere de gıcığım ya, kusura bakmayın kızlar. Hadi bir nesli kaybettik de bizim çocuklara birşey olmasın bari.
:) Bu yaşlarda nasıl şeker olur öyle peltek peltek konuşması
selam kızlar uzun zaman oldu girmeyeli beni de hatırlayan yok galiba neyse:)) bebeklerden bize fırsat kalmıyor.Bizim ki tam park hastası oldu.Nerede park görse paa paa:)) oraya gidincede merdivenlere saldırıyor salıncakta pek oturmak istemiyor.Şimdi yaz için kova kürek aldık kum görsek bir yerde denemeler yapacağız ama daha göremedik.Uyku konusunda berbat durumdayız.Ne zaman düzelir bilemedim.Yemek konusunda da fena değil.Bu zamana kadar kahvaltı karışım halindeydi ayırmaya çalışıyorum ama biraz zor olacak gibi 2 saatte anca yeriz o da oyunlarla ama alışssın artık istiyorum.Gün içerisinde bazen ne yedireceğim şaşırıyorum.Size sorum kaç öğün yiyor bebişleriniz.Bizim ki akşam yemeğinden biraz yiyior ama öyle tabak tabak değil.Azar azar tadıyor diyebilirim.Çok uzun oldu galiba uykudayken yazabildiğim kadar yazayım dedim
Selam, hoşgeldin.selam kızlar uzun zaman oldu girmeyeli beni de hatırlayan yok galiba neyse:)) bebeklerden bize fırsat kalmıyor.Bizim ki tam park hastası oldu.Nerede park görse paa paa:)) oraya gidincede merdivenlere saldırıyor salıncakta pek oturmak istemiyor.Şimdi yaz için kova kürek aldık kum görsek bir yerde denemeler yapacağız ama daha göremedik.Uyku konusunda berbat durumdayız.Ne zaman düzelir bilemedim.Yemek konusunda da fena değil.Bu zamana kadar kahvaltı karışım halindeydi ayırmaya çalışıyorum ama biraz zor olacak gibi 2 saatte anca yeriz o da oyunlarla ama alışssın artık istiyorum.Gün içerisinde bazen ne yedireceğim şaşırıyorum.Size sorum kaç öğün yiyor bebişleriniz.Bizim ki akşam yemeğinden biraz yiyior ama öyle tabak tabak değil.Azar azar tadıyor diyebilirim.Çok uzun oldu galiba uykudayken yazabildiğim kadar yazayım dedim
çalışınca daha az yoruluyosun demi evde yaramazlara bakmak daha zor
Son kilo durumun ne? Ne kadar verebildin?Hayatımız, oğlanlar biraz düzene girince biz de hemen diyetisyene gideceğiz. Paylaşırım artık:)ben yeni diyet listeme daha ancak bugün başlayabildim
yeni lsitemi yazayım merak eden olabilir belkim
sabah uyanınca önce 1 bardak ılık su sonra 1 bardak soğuk su
kahvaltı:1 yk. lor peyniri
1 dilim peynir
5 zeytin
1 dilim esmer ekmek
(haftada 3 kez yumurta, haftada 3 kez ilave 1 yk. lor 1 tatlı kaşığı bal)
(domates salatalık kırmızı biber bunlardan biri tercih edilecek aynı anda domates salatalık beraber yemek yok hangisi seçildiyse o sınırsız yenebilir)
öğlen: doyana kadar az yağlı sebze yemeği
1 dilim esmer ekmek
1 bardak cacık
(haftada 2 kez ilave olarak 6 yk. bulgur pilavı veya kısır )
ara: 10 çilek
10 erik
10 çiğ fındık
(yani iki porsiyon meyve )
akşam: sınırsız sebze yemeği az yağlı. haftada 5 kez et( tavuk balık )
salata
4 kaşık yoğurt veya 1 bardak kefir veya cacık
ara:1 yk. lor 1 salatalık
çok spor yaptığım için bolca lor verdi whey protein olduğu için
carnitin ve cla beraber kullanıyorum
göbek yağlarını erittiği rivayet edilen doğal enzim olduğundan clayı merak edip aldım. ilaç değildir doğal enzimdir o yüzden kullanıyorum. yeni maratona yeni başladım
hedef bu sefer 2 ayda 10 kilo
yağ oranı yüzde 32
hedef: yüzde 20-22 arası
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?