2012 Şubat Anneleri

ama bildiğim kadarıyla karın gerdirme düşünüyorsan bir daha çocuk düşünmemen lazım.öyle hatırlıyorum.ayrıca kilon ne kadar ?çok mu vahim durumdasın.iki yıl bekle toparlanır vücut.hemen karar verme.

bende çok zayıfım fakat bu kist patlamasından sonra göbeğim çıktı biraz.tabi birşey de yapamıyorum bel ve boyun fıtığından.öyle kalacak gibi görünüyor belki yüzme iyi gelebilir.

hugocuk bugün öyle kötü oldum ki mutfakta birşeyler hazırlıyordum deli gibi bir kalp çarpıntısı ani nefesim kesildi hemen içeri geldim ayaklarımı yukarı kaldırdım eşimi aradım bilgilendirmek için.kalp krizi geçiriyorum sandım kızım yanıma geldi öpüyor ceee yapıyor benim halim yok.

biraz toparlandım ama başladım ağlamaya.dua ettim Allah a yavrularıma bağışlaması için.hep terslikler eşimin nöbetine gelir.birde evde ölmem hastaneye yetişirken ölürüm hastaneler uzakta

kalktım kefir içtim ekmek yedim allah bi geğiriyorum ufak ufak anlatamam.sanırım midem kalbimi sıkıştırdı.midemden kaynaklıydı yoksa kalp krizi hemen geçmez sallar herhalde.şimdi hamdolsun iyiyim ama korkuyorum ne yapacağımı bilmiyorum.

hugocuk ve diğer arkadaşlar sizde de doğumdan sonra hastalıklar oldu mu?benim üst üste oldu kime hangi doktor a gitsem hep stresten dedi.tamam stresten olabilir ama gerksiz ağrır mı bir yer yaaa

hiçbirşeyden değil de bu hastalıklardan psikolojim bozulacak.zaten doğumum ve lohusalık dönemim b. gibi geçti.

bi türlü toparlayamıyorum su vücudu.

bu arada benim oğlum çok babacı artık beni babasının yanına bile sokmuyor yanyana oturmamıza bile müsade etmiyor.kızım ise anneci.babasının yanında bile durmuyor.ben varken iyi gidip öpüyor babasını ama ben odadan çıkınca ağlamaya başlıyor.

şimdiden başladık yani kıskançlığa.

sizlerde de var mı bu tür şeyler ?

birde doğum sonra hastalık çıktı mı sizlerde de ?mesela kimilerinde doğumdan sonra safrasında taş kum çamur falan çııkyormuş

çok güzel akşam ne yiyorlar peki ?doyuruyor mu yemek? eşim üç yaşa kadar mama verelim diyor ben ise iki yaş a kadar anne sütü alsınlar istiyorum.

senin bebeklerinin de uyku düzenleri çok güzel

Günaydın herkese kızlar, haftasonu okudum yorumları ama, yorgunluktan hiç bir şey yazamadan sızıp kalmışım.
Cumartesi denize götürdük oğlanları, çok yordu bizi.
Benim oğlanlar her sabah uyandıklarında 260 ml ve akşam yatarken 250-260 ml toplamda 500 ml günlük mama içiyorlar. Ama süte alıştırmak istediğim için çoğunu su yerine sütle hazırlayıp üzerine de 2-3 kaşık mama ekliyorum. 2 yaşına kadar böyle devam edip sonrasında tamamen bırakacağım mamayı. Şu anda protein çok yemedikleri için eksiklerini mamadan karşılasın diye veriyorum yoksa çoktan bırakmıştım, çok yararı olduğunu düşünmüyorum açıkçası.
7-7,30 gibi yedikleri mamadan sonra 11-11,30 gibi cicibebe, süt, ceviz, yumurta karışımı yiyorlar. Uykudan sonra arada bazen meyveli yoğurt (hazırlardan) ya da meyve püresi yiyorlar, sonra çorba, yoğurt, tekrar meyve akşama da bizimle masada yemeklerden 1-2 kaşık yiyorlar. Aralarda da ellerine çubuk kraker, meyve ne bulursak veriyoruz. Doyuyorlar herhalde, gece boyunca diş ağrıları sıkıntıları yoksa kalkmıyorlar. Çok şükür uykuları düzene girdi. Özellikle yatak odalarına geçince çok iyi oldu. Bana çok zor oldu, git gel, üstlerini hep açıyorlar, onu kontrol et derken son 2-3 aydır ben nerdeyse hiç uyumuyorum. En fazla 2 saat deliksiz. Geçenlerde 5 saat uyumuşum deliksiz de belim ve sırtım ağrımış Alışık değil vücut o kadar sabit durmaya.
Sen hala emziriyor musun bebeklerini? Maşallah size ya, ne güzel. Sarp 7,5 aylıkken kendisi istemedi, diliyle itiyordu hep, Poyraz da dişi çıkınca beni dişliyor diye 9,5-10 aylıkken 2 gece üst üste veremedim, sonra istemedi.

Benimkiler mamayı bırakmadı canım, hala en sevdikleri şey, sadece gece uyanıp mama istemiyorlar artık. Yoksa hala günde 500 ml içiyor ikisi de . Maaammmmaa maaaammma diye ağlayıp istiyorlar hem de : Ama öğün gibi vermiyorum, yetmiyor çünkü. Eskiden 250 ml mama içseler 5-6 saat bişey yemezlerdi, şimdi 2 saat sonra ver birşeyler gene yerler.
Yeni yeriniz tekrar hayırlı olsun, içine sinmesi çok önemli

Oyy Memoşş, oyy Memoşş, yerim ben senii, serseriii. Dürüm yesin sucuk yesin, bu nasıl çocuk yaaa Bırak yesin annesi, ne yapacaksın onun ağız tadı da böyle, içine büyük adam kaçmış gibi.

:) Bak sennn yaaa, o hali çok şekerdir. Yasak galiba turşu, gizli gizli yiyor bir de yaa. Sıpacıklar

Ya ben bir türlü kefir işine giremedim, çok emin olamadım cidden o kadar yararlı mı diye. Ama senin oğlana baksana , maşallah çok gelişken. Anne baba da sanırım iri yapılısınız, biz de öyleyiz, baba da uzun ben de standart sayılırım 165 boyum, vücut tipim de öyle narin kırılgan değil. Bizim oğlanlar ufak kalıyor yaşıtlarına göre. Hoş, prematüre olmaları, ikiz olmaları etkili bunda. Sanırım Melitta demişti, 2 yaşından sonra yakalıyor ancak yaşıtlarını.

Kola abur cubur veren annelere de gıcığım ya, kusura bakmayın kızlar. Hadi bir nesli kaybettik de bizim çocuklara birşey olmasın bari.
:) Bu yaşlarda nasıl şeker olur öyle peltek peltek konuşması

:))) Bence de çok kötü ama maalesef hep yapıyorlar bunu, bir de görmediğimiz şeyler var, üzgünüm Göz görmeyince gönül katlanırmış

Oyy canım yaaa, baba da çok düşkündür kesin ona.
Bizde henüz kıskançlık yok ama, ikisi de ben çıkınca babanın yanında pek durmuyor. Mutfakta ayağımın dibinde iki tane bücürük, iş yapmaya çalışıyorum. Arada kucağıma gelmek istiyorlar, içeri gidip biraz oyalanıyoruz, sonra tekrar babalarına veriyorum, gene geliyorlar. Tüm gün bu şekilde devinimimiz
Bende doğum sonrası özellikle Poyrazımın ağır olmasından dolayı, bir de yıllardır bilgisayar kullanmaktan ellerim çok ağrıyor. İnternette araştırdım, karpal tünel sendromu deniyor, doku sıkışması. Ellerimi bazen hissetmiyorum, birşeyleri tutamıyorum. Mutlaka düşer yere, özellikle çamaşır asarken aşağı komşunun balkonuna çok düşerdi, balkonun içine tel aldık, ona asıyorum
Bunun dışında bir sorun olmadı, reflüm çok kötüydü doğumdan önce, hamilelik boyunca da. Şimdi kalmadı :) Çocuklar yokken yemek yer uzanırdım hemen, çok sakıncalı imiş, şimdi mümkün mü, yemeği ayakta yiyorum nerdeyse, o yüzden midem düzeldi bayağı.

selam kızlar uzun zaman oldu girmeyeli beni de hatırlayan yok galiba neyse:)) bebeklerden bize fırsat kalmıyor.Bizim ki tam park hastası oldu.Nerede park görse paa paa:)) oraya gidincede merdivenlere saldırıyor salıncakta pek oturmak istemiyor.Şimdi yaz için kova kürek aldık kum görsek bir yerde denemeler yapacağız ama daha göremedik.Uyku konusunda berbat durumdayız.Ne zaman düzelir bilemedim.Yemek konusunda da fena değil.Bu zamana kadar kahvaltı karışım halindeydi ayırmaya çalışıyorum ama biraz zor olacak gibi 2 saatte anca yeriz o da oyunlarla ama alışssın artık istiyorum.Gün içerisinde bazen ne yedireceğim şaşırıyorum.Size sorum kaç öğün yiyor bebişleriniz.Bizim ki akşam yemeğinden biraz yiyior ama öyle tabak tabak değil.Azar azar tadıyor diyebilirim.Çok uzun oldu galiba uykudayken yazabildiğim kadar yazayım dedim

çalışınca daha az yoruluyosun demi evde yaramazlara bakmak daha zor

Oyy Memoşş, oyy Memoşş, yerim ben senii, serseriii. Dürüm yesin sucuk yesin, bu nasıl çocuk yaaa Bırak yesin annesi, ne yapacaksın onun ağız tadı da böyle, içine büyük adam kaçmış gibi.

bazen çok şaşırtıyor beni
cumartesi kayınvalidelere gittik karpuz almış kayınpeder çilek kiraz almış memoş seviyor diye
önce çorba yoğurtlu filan yemek yedi karpuzda yedi üzerine 1 kaseye yakın irmik helvası yedi
tatlı yemeyen memoş oğlan irmik helvasını lüpletti güzelce
ilerleyen saatlerdede kiraz yedi
sonra gitti kayınvalidenin üzerine kustu parmaklarını boğazına sokarak
dürüm hastası çok seviyor pizza filan hiç yemez ama dürüm oldumu pek mutlu olur tüm gün sırıta sırıta gezer
eşimde haftada 1 dürüm yedirelim sıpaya diyor
valla bizimde protein çok kaçıyor yaşına göre ama napim aç duruyor o zamanda
zaten muhallebi tatlı vs.. bebek yiyeceklerini yemiyor bende veriyorum napim bugünde köfte kefir salatanın suyu ve peynirlitarhana çorbası yiyecek

canım hamileyken ben düzenli içerdim iki günde bir doktor öyle demişti doğum doktoruda çok faydalı içersen bebeğinde reflü olmaz dedi
ondanmıdır nedir mehmet doğdu hakikaten hiç reflü olmadı hiç kusmadı
nette çok faydalı diye birsürü yazı var ama doktorumuzda bize çok tavsiye etti hergün düzenli içiyor seviyor dişlerine iyi geliyor
yemekte önce kefir ister bikaç kaşıktan sonra ancak yememk yemeyi kabul eder

Kola abur cubur veren annelere de gıcığım ya, kusura bakmayın kızlar. Hadi bir nesli kaybettik de bizim çocuklara birşey olmasın bari.
:) Bu yaşlarda nasıl şeker olur öyle peltek peltek konuşması

ben şöyle düşünüyorum sağlıklı besleniyorsa yemek yiyorsa yanında çikolata filan verilebilir ama yemek istemez böyle şeyler isterse vermem hemen keserim
sabahları bizim sıpa hep sucuk istiyor bu sabahta öyle istedi yapmadım ben zaten diyetteyim
baktı baktı bekledi bekledi gelen giden yok oflaya puflaya geldi lor peyniri normal peynir domates zeytin yedi ama çok değil azcık azcık yiyor karnı çok aç hemen az doyunca bırakıverdi tospaa
sonrada mama içti
sucuk artık haftada bir kez babasıyla pazar kahvaltılarında yiyecek başka yok

evet yaa gelmiyosunuz
birsürü arkadaş gelmiyor artık
mozp yok gingerus yok pukicim yok ginger curls yok daha kimler kimler yok gelmiyor hangi birini yazsak kızsak acep
o uyku sorunu diştendir
valla diş bizdede hat safhada ama tetagil içince rahatlıyor
akşam 1 tane tetagil veriyorum gece hiç uyanmıyor ertesi günde iyi oluyor ama tetagil olmazsa fitil verirsem geece rahat uyusa bile ertesi gün çok husuz oluyor sanırım iki yaşına kadar tetagili düzenli kullanıcaz biz

ben yeni diyet listeme daha ancak bugün başlayabildim
yeni lsitemi yazayım merak eden olabilir belkim
sabah uyanınca önce 1 bardak ılık su sonra 1 bardak soğuk su

kahvaltı:1 yk. lor peyniri
1 dilim peynir
5 zeytin
1 dilim esmer ekmek
(haftada 3 kez yumurta, haftada 3 kez ilave 1 yk. lor 1 tatlı kaşığı bal)
(domates salatalık kırmızı biber bunlardan biri tercih edilecek aynı anda domates salatalık beraber yemek yok hangisi seçildiyse o sınırsız yenebilir)

öğlen: doyana kadar az yağlı sebze yemeği
1 dilim esmer ekmek
1 bardak cacık

(haftada 2 kez ilave olarak 6 yk. bulgur pilavı veya kısır )

ara: 10 çilek
10 erik
10 çiğ fındık
(yani iki porsiyon meyve )

akşam: sınırsız sebze yemeği az yağlı. haftada 5 kez et( tavuk balık )
salata
4 kaşık yoğurt veya 1 bardak kefir veya cacık

ara:1 yk. lor 1 salatalık

çok spor yaptığım için bolca lor verdi whey protein olduğu için
carnitin ve cla beraber kullanıyorum
göbek yağlarını erittiği rivayet edilen doğal enzim olduğundan clayı merak edip aldım. ilaç değildir doğal enzimdir o yüzden kullanıyorum. yeni maratona yeni başladım
hedef bu sefer 2 ayda 10 kilo
yağ oranı yüzde 32
hedef: yüzde 20-22 arası

Selam, hoşgeldin.
Uyku sorunu Hugocuk'un dediğine ben de katılıyorum, kesinlikle dişlerdendir. 13-19 arası azı dişlerini çıkarıyorlar ki, en ağırı. Benim oğullarımdan biri çok ağrılı çıkardı ilk azısını ki bu çok fazla ağlayan sızlanan oğlum değil, ilk dişlerini bile bize farkettirmeden çıkardı. Diğeri çıkarırken düşünemiyorum bile, herşeye ağlayan bir çocuk
Benim oğlanlar bir ara karışımdan, karışımdaki cevizden sıkılmıştı, şu ara gene yiyorlar, dönem dönem değişiyor tercihleri. Biz aynı şeyleri yedirip duruyoruz. Çorba yerine artık hafta içi sulu yemek yapıyorum akşamları, gün içinde annem ondan yediriyor. Bize ne yemek yaparsam artık kabak mı olur, domates tava mı olur, patates yemeği mi olur, yiyor ikisi de.
Mama içip 2-3 saat sonra karışım kahvaltı (Peynir, domates de yer ikisi, her gün olmuyor bu tabii) sonra meyve ya da danone peynir, çorba meyve püresi, yoğurt ve mama tekrar. (Akşam yemekte bizimle beraberlerse masada ne yiyorsak onlardan 1-2 kaşık.
Ama dediğin gibi öyle tabak tabak değil. Bir kaseyi bazen bölüşüp yiyorlar, bazen birer kase. Tek değişmeyen, hasta dahi olsalar geri çevirmedikleri şey, yoğurt ya da ayran. Ben de çok severim, hamileyken de çok yerdim, ondan mı bilemiyorum.
Annem tv karşısında reklam izlerken yediriyor ama ben evdeysem açmıyorum tvyi, öyle de yiyorlar, çok uğraştırmıyorlar, zaten yemek yemeyi bıraktıkları anda ben de bırakıyorum, koşmuyorum peşlerinden, alışmasınlar. İki tane olunca hangisi yemezse diğerine geçileceğini biliyorlar bence, karınları doymadıkça gitmiyorlar bir yere

çalışınca daha az yoruluyosun demi evde yaramazlara bakmak daha zor

:) Hahahahah kesinlikle öyle canım, burda oturuyorum, bak yazı bile yazabiliyorum. Evdeyken mümkün mü. Uyanıklarsa zaten elime alamam, uyuduklarında da ya çamaşır vardır asacak, ütülenecek, ya toplanacak çekmece, ya da yemek yapılacaktır. Haftasonları öyle çok yoruluyorum ki ama, gene de evde olmayı tercih ederdim. O güzel zamanlarının hepsini kaçırıyorum ve bir daha yok, geri dönüşü olmayacak. Çocuklarımın şu anını şu yaşını bir daha göremeyeceğim.

Son kilo durumun ne? Ne kadar verebildin?Hayatımız, oğlanlar biraz düzene girince biz de hemen diyetisyene gideceğiz. Paylaşırım artık:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…