- Konu Sahibi BeyazOrkidem
-
- #81.261
Selam kızlar
Oğlum tam bir haftadır hasta hemde çok hasta.Hastanede yattık iki gün,boğaz şiş kulak kızarık,değil yemek yemek tükürüğünü bile yutamıyor,salyaları akıyor ateşi 40c çıktı antibiyotik iğne ve serumla besledik yinede ateş düşmedi.Baktım gelen bütün çocuklarda aynı şikayet yüksek ateş doktorumuz bir salgından sözetti bence herkez dikkat etsin kuzucuklara geçmesi çok zor çünkü.Emire antibiyotikte yan etki yaptı alerji ve isal oldu herşeyi kusuyor,uyumuyor hep ağlıyor,yutknamıyor yavrum inşallah iyileşir.
güle güle kullan canım
benim kafam karıştı bu aşı kaçıncı ayda vuruluyor en son 1 yaşında aşı yaptırdık 18. ayda olacak diye biliyorum
Hugocuğum, bir süre yapıp sonra bırakıyorlar, nedir ruh halleri bilemiyorum ama, bu 2012 şubat model bebekler hep aynı :)dün akşam kipaaya gittik memoş oğlana çıtçıtlı kısa kollu body aldık güneş kremi aldık askılı tişörtte aldık 4 tane
sıcaklarda zaten çıtçıtlı bodyle duruyorlar
ordayken eşime telefon geldi konuşurken memoşu bana verdi kucağımda memoş reyonlara bakıyordum
memoşta sürekli mız mız babasını istiyor bende vermedim diye bana okkalı bir tokat attı ve yüzüme bakıp hıı diyor
bu dayak olayı hiç iyi değil nerden öğrendi hiç anlamıyorum ısırma huyuda var başka çocuklara yapacak diye korkuyoum
saç yolup parmaklarını insanın gözüne sokuyor
Çok geçmiş olsun yavruna. Salgını ben de duyuyorum, ilginç şekilde seyrediyor hastalık. Şimdi nasıl oğlun, daha iyi mi bari??Selam kızlar
Oğlum tam bir haftadır hasta hemde çok hasta.Hastanede yattık iki gün,boğaz şiş kulak kızarık,değil yemek yemek tükürüğünü bile yutamıyor,salyaları akıyor ateşi 40c çıktı antibiyotik iğne ve serumla besledik yinede ateş düşmedi.Baktım gelen bütün çocuklarda aynı şikayet yüksek ateş doktorumuz bir salgından sözetti bence herkez dikkat etsin kuzucuklara geçmesi çok zor çünkü.Emire antibiyotikte yan etki yaptı alerji ve isal oldu herşeyi kusuyor,uyumuyor hep ağlıyor,yutknamıyor yavrum inşallah iyileşir.
Güle güle kullan saçlarını, dönüş öncesi iyi gelmiştir değişiklik.bugün aşı olduk ve bi cesaret kuaför e gittik.kızım babasında durmadığı için yanıma aldım kızımı ben uzandım kızım kucağımda sessiz sakin işimi halleettim ve saçlarımı kestirdim.ilk defa küt bombili kestridim kısacık ama yakıştı güzel oldu.tabi fıtıklardan dolayı artık uzatmıyorum önceden saçlarım belime kadardı .gören arkadaşlar bilirler :)
bu model de hoş oldu :) bu kuaför ü mü özleyeceğim :)
sizler nasılsınız?
güle güle kullan canım
benim kafam karıştı bu aşı kaçıncı ayda vuruluyor en son 1 yaşında aşı yaptırdık 18. ayda olacak diye biliyorum
Güle güle kullan saçlarını, dönüş öncesi iyi gelmiştir değişiklik.
Selam kızlar
hugocum demin cümleni yanlış okumuşum.biz bir yaşından beri aşı oluyoruz.son aşımız önümüzdeki ay.doktorumuzun dediğine göre kasımda yine olacak dedi.
sen aile hekiminle görüşmedin mi yada seni bilgilendirmediler mi ? birde burada iki üç aşıyı birden vurmuyorlar her ay bir aşı yani aylara dağıtılıyorlar yüklenmemek için.
kafam karıştı ?sen 1 yaşından sonra hiç aşı yaptırmadın mı yada hemşireler gel demedi mi yada doktorunuz önümüzdeki ay bu aşı olcak demedi mi ?
çok teşekkür ederim :) bu sıcaklarda iyi oldu kestirmem.tayin gideceğimiz yerde ise hala kar kış imiş.kalorifer yanıyormuş
Geçmiş olsun Memoşa, çok zor hem de. Poyrazımın ilk dişleri bile çıktığında anlamamıştık bu azılar yüzünden 2 haftadır perişan oldu, dün tavan yaptı artık. İyice elime geliyor çıkmış ama ağrısı çok demek ki bebeğimin, dün gece çok ağladı.memoşun alttan iki azı dişi kabarmış ama daha patlamamış
iki gündür çok keyifsiz devamlı ağlıyor iştahsız
azılar zor
daha ne zaman patlar belli değil öff öff
bilmiyorum ama artık devlet ödediği için burada da yapılıyormuş artık bizim doktorumuz bu ay yaptırdı.umarım bi karışıklık yoktur[/QUOTE
Bize de kimse başka aşıdan bahsetmedi, ne aşısıydı canım yaptığınız? Yarın sabah bizim aile hekimini arayayım bakalım.
hugocum demin cümleni yanlış okumuşum.biz bir yaşından beri aşı oluyoruz.son aşımız önümüzdeki ay.doktorumuzun dediğine göre kasımda yine olacak dedi.
sen aile hekiminle görüşmedin mi yada seni bilgilendirmediler mi ? birde burada iki üç aşıyı birden vurmuyorlar her ay bir aşı yani aylara dağıtılıyorlar yüklenmemek için.
kafam karıştı ?sen 1 yaşından sonra hiç aşı yaptırmadın mı yada hemşireler gel demedi mi yada doktorunuz önümüzdeki ay bu aşı olcak demedi mi ?
çok teşekkür ederim :) bu sıcaklarda iyi oldu kestirmem.tayin gideceğimiz yerde ise hala kar kış imiş.kalorifer yanıyormuş
1 yaşında karma aşı yaptılar sonra bidaha olmadı ağustosta diye kağıda yazmışlar
yaw yine soruyorum nereye gideceniz tayin neresi çıktı çok merak ettim
bilmiyorum ama artık devlet ödediği için burada da yapılıyormuş artık bizim doktorumuz bu ay yaptırdı.umarım bi karışıklık yoktur[/QUOTE
Bize de kimse başka aşıdan bahsetmedi, ne aşısıydı canım yaptığınız? Yarın sabah bizim aile hekimini arayayım bakalım.
"hepatit a "aralıkta yanlış hatırlamıyorsam tv de bile reklamı dönmüştü.artık devlet karşılıyor bu aşıyı.kıbrıs a da gelmiş.ama su çiçeği aşısını ücretli yaptırdık çünkü burada ücretli idi hala.şimdi bilmiyorum buraya da geldi mi ücretsiz.
Kızlar, menenjit aşısı yaptıran var mı? Görümcemin kızının doktoru yaptırmış aşıyı da, vaktim olmadı araştırmak için.
Bilgisi olan var mı acaba??
hiç bilgim yok yaptırıldıysa bilmiyorum inan.bende bi doktora danışayım bi daha ki gittiğimde.allah korusun önemli bir aşı.
Sizin gideceğiniz yerler deniz kenarındaki yerler değil mi, kar kış nasıl oluyor :) Şu anda kar olsa olsa doğuda vardır orda da deniz yokKaradenizde bir yer o zaman
selam millet napıyosunuz
memoş sıpası sekizde kalkıp 11 de yeniden uyuyor akşam üstüde uyuyor dobiş
iki kere uyuması iyi olmuyor sabah erken kalkmasa iyi oluyor o zaman günde 1 kez uyuyor
menenjit aşısını bende merak ettim çok önemli çünkü
dün gece biraz netten baktım karma aşılar içinde var diyor ama menenjite sebep olan farklı virüs türleri var diyor hepsine karşı korumuyor diyor
yurtdışında yasal olup ülkemizde ücretleri bir menejit aşısı daha varmış isteyen onu yaptırsın diyor
o da farklı bir tür menenjit mikrobundan koruma amaçlıymış benim kafam karıştı
slm kızlar..
nasılsınız..
1 haftadır giremedim sanırıım.hafta sonu kızkardeşimi evlendirdik,ailemin yaındaydım,3-2=1 ..1 kişi bekar kaldı kız kardeşlerimden.
kız vermek nekadar zormuş.evden çıkma anı,babamın kurdeleyi bağlayışı falan,babamın odasına kardeşimin odasında ağlamasınıı gördükten sonra zaten yüzüne bakamadım hiç babamın.çok kötü oldum.anneciğimin ağlaması vs....offf zordu ya...allahtan o annemlere benden daha yakına evlendi .düğüne enzon biz gittik bi abla olarak.kına günü ordaydım.öncesinde gidecektim ama umut kucağımda,bide karnımdaki cesaret edemedim.eşimde anca cumadan izin kullanabildi.neyseki erkenden yetiştik.
çok güzel oldu.allah mesut etsin..
gelelim bize.dün umutu doktora götürdüm.hani yürümesi hala bacaklar ayrık diyordum ya.doktora gösterdik.aç karnına gelin kalsiyum,d vitamini ne bakalım falan demişti öncesinde.dün aç karnına sabahtan götürdük.
önce elinin üzerinden kan almaya çalıştı laborant,elleri toplu diye damar bulamadı,delik deşit etti yavrumun elini.sonra hemşire geldi koldan deniyim dedi.nihayet buldu damarı.ama umut korktu bikere ,bağrış çağırış ,göz yaşıda akmıyor çığlık çığlığa bağırdı.ben dayaanamadım dışarıda bekledi.3 kişi anca tutmuşlar.
neyseki sonuçlarda kötü bişey çıkmadı.herşey normal.hafif bi dedmir eksikliği vardı 2 ay önce geçmiş oda.bi bitamin yazdı sadece.bacaklarıda kendisi zamanala yürüdükçe daha düzgünleşir dedi.
2 aydır hiç kilo almamış.en son marrta götürmüştük.12.5 hala.boyu 84.
eşimle umutu bi kaçırdık dün ,git asansöre bas düğmeye,asansör geldi,kapısı açıldı .görmesek binicek gidicek.aklımız çıktı.yaaa dedim eşime bak nasıl oluyormuş baş etmek.hemde tek başıma.haklıymışsın diyor.daha öncesinde hep derdi bana,bi çocuğa sahip çıkamıyorsun ,niye düşüyor,niye biyerine bişey oluyor diye.şimdi hak verdi.hastanedeki heryeri dağıttı durdu.su sebilindeki bardaklara kadar,bardak bırakmadı ..
bizden habrler böyle kızlar..vitamin verdi umuta..iştahsızlığı çok bu aralar dedim. 2 ay kullanıcaz.
benim bebişlerde 9 -9:30 arası uyanıyorlar gündüz ise 12 :30 15:00 arası uyku saati ondan sonra akşama kadar uyutmuyorum akşam erken yatsınlar sabah a kadar uyusunlar diye.
gece uykularımız az çok düzene girdi bazen gece bir iki uyanıyorlar su veriyorum baktım uyumuyorlar mama veriyorum öylelikle anlıyorum acıktıkları için uyandıklarını.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?