• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Şubat Anneleri

merhaba melittacım. biz iyiyiz hamdolsun. senin minnoşlar napıyor?
eşim de, pazar günü açık süt geliyormuş, daha salı gününden 3 litre ısmarlamış. ben de kefir yapmaya cesaretim yok nedense, yoğurt mayalayacağım inşallah.

allah allah neden cesaretin yokkine :44:

kızıma kocaman maşallah valla hugocuk :nazar::nazar: Allah onu nazardan saklasın, 6 yaşındaki çocuğa göre gayet sabırlı ve anlayışlı. saçını çekiyor sürekli ömer, gıkı çıkmıyor yavrumun.

sizde ömerin saçını çeksenizee :1:
ben öyle yapa yapa bıraktırdım
o benim saçlarımı yoldukça bende onunkini hafifçe çekerdim hemen ayy derdi canı pek kıymetli böyle yapa yapa unutturdum
ama ensemdeki saçlar filan hala yoluk kısa uzamadılar beslemelere çevirdi beni

oyuncaklardan bahsedilmiş bende eğitici öğretici oyuncaklardan almak istiyorum.lap top almıştım yere vura vura tuşlarını kopardılar ama öğrendiler de :):):):)

a,b d e u gibi bazı harfleri söylüyorlar.birde bir iki üç dört altı diyorlar.ve bazı rakamları da söylüüyorlar tabi parmaklarıyla da söz de gösteriyorlar.:1:

bu şekilde eğitici öğretici oyuncaklar istiyorum.

birde bi oyuncağımız daha vardı izmirdeki bıraktım.bazı şekiller var o şekillerin deliğine göre sokuyorsun kutuya çok güzeldi kızım bir iki denedi yapamayınca bıraktı ama oğlum yapmaya çalışıyordu ilgisini çekiyordu.

var mı bir yaş buna benzer oyuncaklar.

hayırlı olsun canım
valla ben bile sevindim çünkü bazen yazardın ben burda istediğim şeyi alıp bebeklerime yediremiyorum imkanım olmuyo ne gelirse onu alıyorum yazardın ben bile üzülürdüm
şimdi türkiyede istediğini bulursun yaparsın gezersin imkanların geniş olur hadi hayırlısı canım

teşekkür ederim hugocuk ne umutlarla gelmiştim ama en kötü yere geldim ama buraların en iyi yeriymiş :53:

inan görsen durumumu için parçalanırdı.şimdi evimin bi duvarı rutubet felaket hasta olcaklar diye korkuyorum.

şanslı olamadık ya şöyle merkez de deniz e nazır bir evde oturamadım :) bana da kaktüslü ucu bucağı olmayan yollar düştü :1: bu halimize de şükür.

inşallah buradan sonra doğu bakalım nereye gidicez.ben seviyorum ama gezmeyi eşim nereye ben oraya.hatta emeklilikte ne yapcaz diye konuşuyoruz.göçebe gibi dolaşırız gene diyorum :):):) patlarız herhalde bi yerde sabit durmaktan :D:D:D

inşallah hayırlısı olur.o zamanda paylaşırım bulunduğum yeri bol bol konuşuruz :):):)

allah allah neden cesaretin yokkine :44:

tamam itiraf ediyorum, cesaret değil de, üşengeçlik diyelim :1: tarifi bile o kadar karışık geldi ki bana yapmaya gözüm korktu benim de.

sizde ömerin saçını çeksenizee :1:
ben öyle yapa yapa bıraktırdım
o benim saçlarımı yoldukça bende onunkini hafifçe çekerdim hemen ayy derdi canı pek kıymetli böyle yapa yapa unutturdum
ama ensemdeki saçlar filan hala yoluk kısa uzamadılar beslemelere çevirdi beni

valla babası diyor, ben de senin saçını çekeyim mi diye :1::1: ama bizim ramboda işe yarar mı bilmem.

tamam itiraf ediyorum, cesaret değil de, üşengeçlik diyelim :1: tarifi bile o kadar karışık geldi ki bana yapmaya gözüm korktu benim de.

valla babası diyor, ben de senin saçını çekeyim mi diye :1::1: ama bizim ramboda işe yarar mı bilmem.

benim eşim çekiyor.oğlum kızımın saçını çekiyor.eşim de oğlumun çekiyor acıtıyım mı diyor oğlumda bıgı bıgı diye kızıyor.

tembih ediyor ama babası kalktığı anda bu sefer kızı ittiriyor zavallı kızım pat diye sesle ağlıyor ama oğlum gayet kool hiç sesini çıkarmıyor.

ama kızım saçını okşuyor oğlumun arada bize bakıp saçını çekiyor ama can atıcı türden değil birde oğlumun hoşuna gidiyor gülüyor.şiddet yanlısı çocuk :emir_bebek::1:

kuzucuklarıma bir yoğurt çorbası yaptım ki ne çorba.içinde neredeyse yok yok.nohut ,kıyma ,havuç ,pirinç oh oh mis gibi.biraazdan da bahçemden maydonoz toplicam azıcıkta çorbanın içine katcam.

ama eşim ilk defa canım birşey istiyor dedi tlf da.

biber ve patates kızatması.şaşırdım ama mutlu da oldum.hep sorardım canın birşey istiyor mu akşama ne yapıyım diye sen bilirsin işini deyip geçiyordu.

domateste rendeleyip dökücem üstüne.

geçenler de de bebeklerime internetten ev ve dışarı ayakkabısı aldık.alıştılar giyiyorlar

teşekkür ederim hugocuk ne umutlarla gelmiştim ama en kötü yere geldim ama buraların en iyi yeriymiş :53:

inan görsen durumumu için parçalanırdı.şimdi evimin bi duvarı rutubet felaket hasta olcaklar diye korkuyorum.

şanslı olamadık ya şöyle merkez de deniz e nazır bir evde oturamadım :) bana da kaktüslü ucu bucağı olmayan yollar düştü :1: bu halimize de şükür.

inşallah buradan sonra doğu bakalım nereye gidicez.ben seviyorum ama gezmeyi eşim nereye ben oraya.hatta emeklilikte ne yapcaz diye konuşuyoruz.göçebe gibi dolaşırız gene diyorum :):):) patlarız herhalde bi yerde sabit durmaktan :D:D:D

inşallah hayırlısı olur.o zamanda paylaşırım bulunduğum yeri bol bol konuşuruz :):):)

melitta canım hayırlısıyla gelin türkiyeye..tayininizin nereye çıktığı belli mi? desene yine ev toplamaya başlayacaksın..Allah kolaylık versin sana..kuzucuklarla işin zor:)

kuzucuklarıma bir yoğurt çorbası yaptım ki ne çorba.içinde neredeyse yok yok.nohut ,kıyma ,havuç ,pirinç oh oh mis gibi.biraazdan da bahçemden maydonoz toplicam azıcıkta çorbanın içine katcam.

ama eşim ilk defa canım birşey istiyor dedi tlf da.

biber ve patates kızatması.şaşırdım ama mutlu da oldum.hep sorardım canın birşey istiyor mu akşama ne yapıyım diye sen bilirsin işini deyip geçiyordu.

domateste rendeleyip dökücem üstüne.

geçenler de de bebeklerime internetten ev ve dışarı ayakkabısı aldık.alıştılar giyiyorlar

melitta canım Allah mutluluğunuzu bozmasın,güzel yuvanız hep şen olsun..sana gerçekten gıpta ediyorum,yüreğin çok güzel o güzelliği burdan bile yansıtıyorsun..maşallah size:nazar:
ne güzel demek bahçeden maydonoz topluyorsun..ben de çok seviyorum bahçe işlerini ama apartmanda 5. katta ancak saksılarda ne yapabilirsem onları yapıyorum..kendimi böyle kandırıyorum işte:) havalar biraz daha düzelsin saksılara yine ekmeye başlıyacağım..soğan,biber,maydonoz artık ne yapabilirsem

melitta canım hayırlısıyla gelin türkiyeye..tayininizin nereye çıktığı belli mi? desene yine ev toplamaya başlayacaksın..Allah kolaylık versin sana..kuzucuklarla işin zor:)

amin inşallah dha belli değil ama doğuya gideceğimiz kesin.belli olduğumda paylaşırım gideceğimiz yeri :)bende merak ediyorum :) her dönem heyecanla bekliyorum bu sefer neresi diye :)

mobilyalar buranın ben sadece tabak çana ve giysilerimizi toplayacağım.götüremeyeceklerimi vereceğim burada kalan arkadaşlara :)

büyük bi ihtimalle annem gelir.annem bebeklerle ilgilenirken bende eşyalarımzı toplarım ama baya bi koli çıkar yine .

gittiğimiz yerde yeni eşyalar alacağım inşallah :):):) ay çok heyecanlı :):):)

melitta canım Allah mutluluğunuzu bozmasın,güzel yuvanız hep şen olsun..sana gerçekten gıpta ediyorum,yüreğin çok güzel o güzelliği burdan bile yansıtıyorsun..maşallah size:nazar:
ne güzel demek bahçeden maydonoz topluyorsun..ben de çok seviyorum bahçe işlerini ama apartmanda 5. katta ancak saksılarda ne yapabilirsem onları yapıyorum..kendimi böyle kandırıyorum işte:) havalar biraz daha düzelsin saksılara yine ekmeye başlıyacağım..soğan,biber,maydonoz artık ne yapabilirsem

amin cümlemizinkini inşallah.güzel rabbim eşimi evlatlarımı bana bağışlasın herkese mutluluk versin rabbim sağlık huzur versin. (amin)

çok güzel sözler diclle çok teşekkür ederim çok mutlu oldum ah bi de sağlığım yerinde olsa yine de hamdolsun yetişmeye çalışıyorum bi şekilde.
burada komşumla ortak bahçemiz benimde küçücük bi bahçem var.geçen sene gebe iken turp , maydonoz roka semiz otu vs ekmiştim birde soğan ekmiştim.doğum dan gelince maşallah rokalarım tohum atmıştı bile yetiştim bol bol yemiştik :)

bu sene brokoli maydonoz marul soğan biber patlıcan ektim.patlıcanlar sebze vermedi ben yokken çok soğuk geçmiş geçen ay geldim ya memleketten.iki ay da brokolilerim büyümüş soğanlarım çıkmıştı maydonozlarım da çıkmıştı birde küçük saksım vardı ona da ekmiştim

bende öyle bi önceki yerimizde 6.katta oturuyordum.salatalık biber domates maynıoz soğan ekmiştim saksılara bi tek biber nasip olmuştu.tohumdan. komşuma verip gelmiştim onlar yemişler hepsini helal olsun :):)

inşallah bi daha ki gittiğimiz yerde yine balkonda yetiştireceğim. :):):) seninle sohbet ederiz artık neler ektiğimiz konusunda :9:

çok güzel değil mi uğraşmak toprakla :)

tohum aldığım bi amca topakla uğraşmayı seviyoruz çünkü topraktan geldik toprağa gidicez demişti.gerçekten doğru :)

Son düzenleme:
Kefirin Yararları - Kefirin Faydaları

•Mikrobik enfeksiyonlara karşı direnci arttırır,
•Serinletici aromasıyla kronik yorgunluğu giderir,•stres azaltır, sakinleştirir ve kolesterolü düşürür,
•Sinir sistemini güçlendirir,
•Uykusuzluğu ve sinirsel depresyonu ortadan kaldırır,
•Damar sertliğini ve kas kasılmalarını önler,
•Yüksek tansiyonu düzenler ve dengeler,
•Kan bozukluklarını giderir ve kanı temizler,
•Karaciğer rahatsızlıklarını iyileştirir,
•Cildi güzelleştirir ve parlaklık verir,
•Egzema ve benzeri deri hastalıklarına iyi gelir,
•Yara ve yanıkların hızla iyileşmesini sağlar,
•İdrar yolu iltihaplarını tedavi eder,
•Mide ve bağırsak rahatsızlıklarına iyi gelir,
•Safra kesesi ve böbrek hastalıklarına iyi gelir,
•Sindirim sistemini mükemmel şekilde düzenler,
•Sağlıklı diyet için önemlidir, kilo almayı önler.

•Bebeklikten ergenliğe kadar; kemiklerin ve dişlerin oluşumu ile sağlıklı dokuların ve kasların gelişimini olumlu etkiler.
•Vücudun gelişmesi için gerekli olan vitamin, mineral ve protein desteğini sağlar.
•Bağışıklık sistemini güçlendirdiği için mikrobik enfeksiyonlara karşı direnci arttırır.
•Aşırı çikolata, şeker ve sakız tüketen çocukların sağlık risklerini azaltır.
•Diş çürüklerini önler.
•Şekerin özümlenmesini sağlar ve şekeri enerjiye dönüştürür.
•İştah açar ve beslenmeye güçlü destek oluşturur.
•Asabi hastalıklarda rahatlatıcı görevi görür.
•İshale ve kabızlığa karşı etkindir.
•Kansızlığı önler ve kan bozukluğunu giderir.Tırnakların sağlıklı kalmasını sağlar.
•Görme yeteneğini güçlendirir.
•Kesiklerin ve yaraların hızla iyileşmesini sağlar.
•Zekâ gelişimine önemli katkı ve zihinsel aktiflik sağlar.
•Astım ve Alerjiye karşı direnç oluşturur.
•Çocukların büyümesinde doğal koruma ve güvenli Beslenme sağlayan nefis bir süt içeceğidir.
•Büyümeye güçlü destek sağlar.
•Boy uzamasına ve sağlıklı gelişime yardımcı olur.
•Ergenlik dönemine Pozitif etkinlik katar.
•Hormon dengesinin kuruluşuna yardımcı olur.
•İhtiyaç duyulan enerji için mükemmel destek verir.
•Zihinsel ve fiziksel gelişime benzersiz katkı sağlar.
•Beyin hücrelerini aktifleştirir ve beyinsel dinamizmi arttırır.
•Aşırı şişmanlamaya veya zayıflamaya karşı frenleyici görev üstlenir.
•Sindirim sistemini inşa eder ve tam beslenme sağlar.
•Sindirim esnasında protein sentezine olumlu yardım eder.
•Bağırsak florasını inşa eder.
•Böbrek fonksiyonlarını düzenler.
•Vitamin ve mineraller arasında işbirlikçi yapısıyla simbiotik çimento görevi görür.
•Cilt güzelliğine ve parlaklığına olumlu etkiler yapar.
•Ciltteki yağlanmayı ve kepeklenmeyi önler. Saçları kuvvetlendirir.
•İç ve dış kanamalarda kanamaları durdurmaya yardımcı olur.
•Yanıkların hızlı iyileşmesini sağlar.
•Dokuları tamir eder.
•Vücudun Sıvı dengesini optimum seviyede tutar.
•DNA sentezini ve yenilenmesini olumlu etkiler.
•Hücrelerin Oksijen almasında etkili görev üstlenir.
•Gençlik döneminin etkin, enerjik ve aktif bir dönem olmasında unutulmaz bir partnerdir.
•Gençlik ve dinçlik duygusunun sürekliliğini sağlar.
•Yorgunluk ve strese karşı koruyucu bir kalkandır.
•Cinsel fonksiyonların devamlılığında aktiflik kazandırır.
•Vücudun bütün organlarının uyumlu ve senkronize çalışmasını düzenler.
•Kanı temizler, klosterolü dengeler ve yüksek tansiyonu düşürür.
•Damar sertliğini ve kalp krizi riskini önler.
•Uykusuzluğu giderir. Spor yapanlar için enerji deposudur.
•Ferahlatıcı hoş kukusu ve benzersiz tadıyla rahatlık verir, dinlendirir ve gevşetir.
•Yemeklerde keyfinize keyif katar.
•Hazmı kolaylaştırır.
•Diyet yapanlar için en ideal içecektir.
•Kilo aldırmaz ve beslenme sentezi oluşturur.
•Kemoterapi tedavisi sürerken vücudun güçlü kalmasını ve Beslenmenin devamlılığını sağlar.
•Kas kasılmalarını ve krampları önler.
•Selülitlere karşı etkindir.
•Yağ dokularını çözümleyici fonksiyon içerir.
•Sindirim sistemindeki trafiği düzenler.
•Birçok hastalığın oluşumunu ilk başlangıçtan itibaren hemen önler.
•Başta üreme hormonları östrojen, progesteron, testesteron olmak üzere kortizon, ensülin, trioid, serotonin ve adrenal hormonları üzerine olumlu etkiler yapar.
•Mide asitleri ile salgıların düzenli ve verimli üretilmesine katkıda bulunur.
•Alkol alanlar açısından kaybolan vitaminlerin geri alımında tam bir takviye sağlar.
•Zehirlenmelere karşı kanı temizler.
•Vücuda giren siyanürü etkisizleştirir.
•Saç dökülmesini azaltır.
•Doğum kontrol hapı ve idrar söktürücü ilaç alanlara yardımcı olur.
•Antibiyotik ilaçlar vücuttaki tüm vitaminleri ve bakterileri öldürdüğünden; doğal savunma ve savaş ordularını kurarak doğal antibiyotik görevi üstlenir.
•Sinir sistemini sürekli reorganize ettiğinden çelik gibi güçlü yapı oluşturarak sakinlik ve rahatlık verir.
•Antioksidan özellikleri ile hücre yenilenmesine katkı sağlar.
•Menopoz dönemindeki riskleri azaltır.
•Aşırı yıpranmayı ve yaşlanmayı yavaşlatır.
•Damar sertliğini engeller.
•Uzun ve sağlıklı bir ömür trendine yönelik metabolizmanın mimarıdır. Kemiklerin ve kasların güçlü kalmasına destek sağlar.
•Osteoporoz ve Alzheimer hastalığına karşı direnç oluşturur.
•prostat ve Bağırsak Kanseri başta olmak üzere birçok kanseri önleyici etkisi olduğu bilinmektedir.
•Adale kasılmaları ile felce karşı etkindir.
•Ellerdeki titremeler ile bellek zayıflığını ve dikkat azalmasını önler.
•Kronik güçsüzlüğe karşı kuvveti arttırır.
•Sinir iltihaplarına bağlı olarak el ve ayaklardaki uyuşma ile karıncalanmaları azaltır.
•Görme zayıflığını ve katarakt oluşumunu engeller.
•Serbest radikallerin, ağır metallerin ve zehirli Gazların vücuttaki olumsuz etkilerini azaltır.
•Kronik depresyona karşı olumlu iyileştirmeler yapar.
•Genç yaşlanmayı sistemize eder.
•Mutlu bir yaşlılık dönemi için vazgeçilmez doğal bir dosttur

herkese selam geçmişi okuyamadım herkes iyidir inşallah bu gün gastrologa gittik kontrol için durumumuz iyi çok şükür soracaklarımıda sordum sizede yazayım dedim hugo özellikle senin için bıldırcın yumurtasını sordum :) bıldırcın yumurtası sandığımız gibi ağır falan değilmiş hatta bir tane tavuk yumurtasının besleyiciliğini ve kalorisini karşılamak için 2 3 tane yedirmek gerekiyormuş onuda mesela sabah bir tane yedirdin öğlende bir tane daha yedirebilirmişsin ama yinede tavuk yumurtası daha iyi dedi, yiyeceklerini sulu değilde püre şeklinde ver dedi yani çorbasını fazla sulu yaparsak midesini çabuk şişirip yemesi gereken miktarı yemesini engellermiş bu dönemde mideleri bir çay bardağı kadarmış bu miktarda yedilermi yeterli olurmuş yani yemedimi zorlama dedi ama dedim daha fazla yiyor hatta sizin söylediğiniz miktarın çok üstünde yiyor dedim midesi kaldırıyorsa kusma yada herhangi bir rahatsızlığı olmuyorsa yesin dedi birde hazır ve konserve ürünleri içindeki katkı maddelerinden dolayı kesinlikle yedirme dedi özellikle 2 yaşına kadar hiç iyi değilmiş 2 yaşına kadar olan çocuklarda büyümeden kaynaklı hücre bölünmesi fazla oluyormuş bizde bu tarz besinleri verirsek bu bölünme esnasında kanserli hücreye dönüşme olasılıkları artıyormuş bu tarz besinlerden olabildiğince uzak tut dedi herşeyi mevsiminde yedirmeye çalış dedi, paylaşmak istedim yine aklıma birşey gelirse yazarım :)

mehmete kefiri biberonla içirerek hata etmişim
iki gündür kaşıkla yediiriyorum zaten yoğun oluyor
bugün 1 su bardağı kefiri kaşıkla yedi

herkese selam geçmişi okuyamadım herkes iyidir inşallah bu gün gastrologa gittik kontrol için durumumuz iyi çok şükür soracaklarımıda sordum sizede yazayım dedim hugo özellikle senin için bıldırcın yumurtasını sordum :) bıldırcın yumurtası sandığımız gibi ağır falan değilmiş hatta bir tane tavuk yumurtasının besleyiciliğini ve kalorisini karşılamak için 2 3 tane yedirmek gerekiyormuş onuda mesela sabah bir tane yedirdin öğlende bir tane daha yedirebilirmişsin ama yinede tavuk yumurtası daha iyi dedi, yiyeceklerini sulu değilde püre şeklinde ver dedi yani çorbasını fazla sulu yaparsak midesini çabuk şişirip yemesi gereken miktarı yemesini engellermiş bu dönemde mideleri bir çay bardağı kadarmış bu miktarda yedilermi yeterli olurmuş yani yemedimi zorlama dedi ama dedim daha fazla yiyor hatta sizin söylediğiniz miktarın çok üstünde yiyor dedim midesi kaldırıyorsa kusma yada herhangi bir rahatsızlığı olmuyorsa yesin dedi birde hazır ve konserve ürünleri içindeki katkı maddelerinden dolayı kesinlikle yedirme dedi özellikle 2 yaşına kadar hiç iyi değilmiş 2 yaşına kadar olan çocuklarda büyümeden kaynaklı hücre bölünmesi fazla oluyormuş bizde bu tarz besinleri verirsek bu bölünme esnasında kanserli hücreye dönüşme olasılıkları artıyormuş bu tarz besinlerden olabildiğince uzak tut dedi herşeyi mevsiminde yedirmeye çalış dedi, paylaşmak istedim yine aklıma birşey gelirse yazarım :)

hugocuk başlığımıza önemli bir içeceği önemli kıldın ve kazandırdın seni tebrik ediyorum :65::46::46::46::74::92::81:

sağol canım paylaşımın için.bizim doktorumuzda öyle diyor.bende hazır olan hiçbirşey i vermiyorum.hatta frında yapacağın yiyecekleri alüminyum folyoya sarma ama yağlı kağıtta yapabilirsin dedi.örneğin balık.

daha birçok şey söyledi ama unuttum akılma geldikçe paylşırım bende dikkat ediyorum.birde herşeyi mevsiminde ver dedi ama bulmak ne mümkün bende elimde olanlarla birşeyler yapıyorum hazır olan hiçbirşey i vermiyorum.

benim bebeklerimde bazen birşey içeceği zaman kaşıkla içiyorlar.çok yoruluyorum birde bacağıma vuruyorlar ver ver diye.bardakal veriyorum içiyorlar ma döküyorlar pipetle ise kızım güzel içiyor ama oğlum emiyor :16:

annemde oğluma kaşıkla yediriyor, içine birazda ekmek katıyor, çok severek yiyomuş :1:

ya ben hala bankadayım, kampanyamız vardı mesaiye kaldım, haftasonuda eğitim var,
çok yoğun geçiyo yine bu hafta :44:

hugocum, canım çok teşekkür ederim kefirin faydalarını yazmışsın. Allah kısmet ederse en kısa zamanda mayasını aktardan alıyorum ve sonra da forumda senin kefir tarifini bulup, uyguluyorum. kızıma da içiririm inşallah.

sağol canım. :16:

Back
X