• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Şubat Anneleri

1 yaş erkek çocuk boy kilo cetveline baktım da şimdi.

kilo : Alt sınır 7.4 ortalama 10.0 üst sınır 12.5
boy: Alt sınır 68 ortalama 74.7 üst sınır 80.5

bu durumda bizimki ortalama bi çocuk yani :1:

Bende normal doğum yaptm karmax valla gözüm çok korktu normalden..bi daha olsa normal yaparmıyım bilmiyorm senin kolaydı sanırım benm 14 dikişim oldu zor geçti yaa..:19:istemem normal bi daha...inş kolayca doğar cnm bazıları 2cide çok çekmezmiş..inş sende onlardan olursn...

Gingerus normalmiş demek bu cetvele göre...benm oğlumda..

Bende normal doğum yaptm karmax valla gözüm çok korktu normalden..bi daha olsa normal yaparmıyım bilmiyorm senin kolaydı sanırım benm 14 dikişim oldu zor geçti yaa..:19:istemem normal bi daha...inş kolayca doğar cnm bazıları 2cide çok çekmezmiş..inş sende onlardan olursn...

Gingerus normalmiş demek bu cetvele göre...benm oğlumda..

benim de dikişim fazlaydı iç dış ama yine olsa yine normal yaparım. bi suni sancı beni zorladı açıkcası.... 2. si daha kolay oluyormuş canım hiç gözün korkmasın. ben de sezeryanda o ameliyathaneye gir falan daha çok stres yaparım... amin canım inşallah kolayca doğar bakalım.

biz chicco eletta aldık emniyet kemeriyle sabitleniyor şuan memnunuz kızım seviyor koltuğunu birde isofiks bağlantılılar var ama onların fiyatı emniyet kemeri ile sabitlenenlerden bayaa fazla aldığımız yerde emniyet kemerininde güvenli olduğunu ve isofiks bağlantı daha pratik dediler, güvenlik olarak pekte farkları yok dediler bize,

Cevap için tesekkür ederım.bende ısofıx ıçın aynı şeyi düşünüyorum sanırım...

hugocuk canım izninle bana daha önce anlattığın kefir mayalama mesajını paylaşıyorum..saolasın ayrıntılı yazmıştın o zamandan beri ben de kefir mayalıyorum ve azıcık kefirlerim epey çoğaldı..birkaç arkadaş senden tarif isteyince eski yazdıklarını buldum ve paylaşayım istedim..

melitta canım burda ayrıntılı yazıyor ben de bu şekilde yaptım,bu mesajdan faydalanabilirsin..kefir çoğaldığı için ben 1 gün beklitiyorum epey koyu kıvamlı oluyor

tabisi canım :9:
öncelikle plastik süzgeç hani şu süt süzmek için olandan lazım
sonra cam veya plastik kavanoz olmalı ve kapağıda plastik olmalı metal asla olmayacak mayaya metal deymeyecek alyansını dahi çıkartacaksın
oda sıcaklığındaki sütü kavanoza veya saklama kabına koy ilk önce 1 bardak sütten yap maya az o yüzden
sonra kavanoza kefir mayasını koy
istersen plastik süzgeçe dök içinden al elinle mayayı koy içine ama asla kaşık yok metal kaşık yok
mayayı süte koyunca kavanozun kapağını koy ama sıkıca kapatma bu önemli üzerine koy yeter
sonrada kavanozun üzerine bir bez koy ve az kullandığın mutfak dolabına koy güneş ışık almasın diye
iki günde hazır olur sıcaksa 1 gündede tutar ama yeni kefir mayan daha üremedi o yüzden iki gün beklet
ikinci günü kefir hazırdır zaten
plastik süzgeçle bir tabağa süz içmeye hazırdır
süzgeçteki kefir tanelerini al ve şişeye veya plastik bir kaba koy içine içme suyu koy ve buzdolabında sakla
uzun süre kullanmayacaksan buzlukta saklarsın
ilk sefer yaptığını içme bence ikinciyi içersiniz
yarın bende mayalıcam benimki uzun süredir var ve artık yoğurt gibi koyu kıvamlı oluyo mayasından
ben az bişey yapıyorum memoya kadar içine su ekleyip içiriyorum
meyve suyu içiyorsa bebekler içine meyve filanda eklenip verilebilir
suylada ayran gibi oluyo zaten ne kadar içseler kar yanii

Son düzenleme:
hugocuk canım izninle bana daha önce anlattığın kefir mayalama mesajını paylaşıyorum..saolasın ayrıntılı yazmıştın o zamandan beri ben de kefir mayalıyorum ve azıcık kefirlerim epey çoğaldı..birkaç arkadaş senden tarif isteyince eski yazdıklarını buldum ve paylaşayım istedim..

melitta canım burda ayrıntılı yazıyor ben de bu şekilde yaptım,bu mesajdan faydalanabilirsin..kefir çoğaldığı için ben 1 gün beklitiyorum epey koyu kıvamlı oluyor

iyi olmuş canım :9:

slm kızlar..,
canım sıkkın...
bugün cerraha gidecektik demiştimya,ne için gittik neler yaşadık.
çok şükür umutun testşsş normalmiş,hatta iki cerrah birden kontro letti,çok da iyi açıklama yaparak bizi aydınlattılar sağolsunlar.sonuç:bi sorun yok yani.utangaç testis diye bi durum oluyormuş bazen :soğuklarda falan aşağıya yukarıya haraket edebiliyornuş testis,ama hiçbir cerrahı müdaheleye gerek olmayan bi durummuş,ama bizimkinde o bile yok.gaet normal ve yerinde dedi.sünnet düşünüyorsanız 2 yaşına kadar yapılması çok uygun i zaman dedi.sanırım biz yaza kadar yaptırıcaz.

doktor biraz geç geldi,ameliyattaymış,beklerken umutun ateşi olduğunu farkettik.ama baya bi yanıyordu kafası,alnı falan,bide çok huzursuzdu.acile inip ölçtürdük 38.6 çıktı kulaktan.çok yüksek değil dedi ordaki hemşire,zaten doktor gelir sıramız geçmesin diye çıktık bizde.sonra cerrah çocuk doktoruna gösterin belki enfeksiyon falan vardır dedi.çocuk doktoruna çıktık.orada 38.8 çıktı.hemen acile inin fitil vr azğızdan damla novalgin versinler dedi.boğazları da kızarıkmış çok.
birde ılık gazlı bez koysunlar ateşi 37.5 görünce kan ve idrar tahlili yaptırın dedi.
neyse zar zor ateşi düştü,ama bağır çağır kıyaemt koptu acilde.ateşini ölçtürmüyor,novalgini iki kerede anca yuttu.fitili geri çıkardı vs..
onu atlattık sıra kan vermeye geldi,damarları etten buttan hiç görünmüyor.arter den alıcam dedi.korktum ben ya durmazsa diye.yoğun bakım hemşiresiyiş tecrübeliyim bişey olmaz dedi.neyse aldı bişekilde.sonra poşeti taktılar bekle bekle çişini yapmadı ,kan tahlilinin sonucunu alıp eve geldik.
canımı sıkan hgb yani hemogram düşük çıktı.kansızlık görünüyor.doktora yarın göstericez .12 den baaşşlaması gerekirken bizimki 10.
demekki kilolu olması iyi beslendiğini göstermiyor!!!!!!!!!!!!!!!!!!
eşimde bana kızıyor demir damlasını erken bıraktım diye.neyapıyım kabızlık yapıyordu.
böyle işte kılar.arabada uyudu umut.öylece üstü başı pis yatapına bıraktım,uyansın herşeyini değiştiricem,çarşafına yastığına kadar.bide yıkarım rahatlar.

cevap yazanlar olmuş.
demek siizinkilerde paytak paytak yürüyorlardı.demekki düzelir.benimkide yürürken o omuzları bi kaldırarak yürüyüşü var ki,sanki kendini sıkarak yürüyor giibi görünüyor.çok tatlı ama.bide bacaklar ayrık ayrık...:))

benim olan hamileliğimi sormuşsun:
mide bulantılarım var çok,istifra 1 kez ettim sadece.canım hiç bişey çekmiyor,yemek görmiyim yeter.
çizi,haşlanmış patates ve tosta hayır diyemiyorum birtek.ne ekşi çekiyor ,ne tuzlu.tatlıdan iğreniyorum.umuttada aynı belirtiler vardı.zaten rüyamda iki kez erkek gördüm.çin takvimide erkek gösteriyor.herkesin içine doğan erkek.umuta erkek bi kardeş gelicek sanırım.abi olacak yavrum.daha kendinden haberi yok!:))

Selam kızIar nasılsınız?
Bugün inanılmaz derecede yoğundum.İşler biranda yığıldı.Tam toparlayamadan çıktım, pazartesi devam ederim işlere. Çok yorgunum.
Sizlerde ne var ne yok?
sinem gelmiş bugün, her şey yolundaymış oğlunda sevindim canım.
Neyse sonra yine gelirim.görüşürüz kızlar

slm kızlar..
doktor biraz geç geldi,ameliyattaymış,beklerken umutun ateşi olduğunu farkettik.ama baya bi yanıyordu kafası,alnı falan,bide çok huzursuzdu.acile inip ölçtürdük 38.6 çıktı kulaktan.çok yüksek değil dedi ordaki hemşire,zaten doktor gelir sıramız geçmesin diye çıktık bizde.sonra cerrah çocuk doktoruna gösterin belki enfeksiyon falan vardır dedi.çocuk doktoruna çıktık.orada 38.8 çıktı.hemen acile inin fitil vr azğızdan damla novalgin versinler dedi.boğazları da kızarıkmış çok.
birde ılık gazlı bez koysunlar ateşi 37.5 görünce kan ve idrar tahlili yaptırın dedi.
neyse zar zor ateşi düştü,ama bağır çağır kıyaemt koptu acilde.ateşini ölçtürmüyor,novalgini iki kerede anca yuttu.fitili geri çıkardı vs..
onu atlattık sıra kan vermeye geldi,damarları etten buttan hiç görünmüyor.arter den alıcam dedi.korktum ben ya durmazsa diye.yoğun bakım hemşiresiyiş tecrübeliyim bişey olmaz dedi.neyse aldı bişekilde.sonra poşeti taktılar bekle bekle çişini yapmadı ,kan tahlilinin sonucunu alıp eve geldik.
canımı sıkan hgb yani hemogram düşük çıktı.kansızlık görünüyor.doktora yarın göstericez .12 den baaşşlaması gerekirken bizimki 10.
eşimde bana kızıyor demir damlasını erken bıraktım diye.neyapıyım kabızlık yapıyordu.
böyle işte kılar.arabada uyudu umut.öylece üstü başı pis yatapına bıraktım,uyansın herşeyini değiştiricem,çarşafına yastığına kadar.bide yıkarım rahatlar.
/QUOTE]

çok geçmiş olsun günışığım. İnşaallah en kısa zamanda toparlar miniğimiz. ben de uzun süredir demir ilacı vermiyorum, pekmez veriyorum ama umarım karşılıyordur. baktırmak lazım aslında. tekrar geçmiş olsun.

Günışığım, cerrahi müdahaleye gerek olmadığına sevindim, küçücük çocukların ameliyat olmasına dayanamıyorum. Burada da enfeksiyon geçirmeyen çok az herhalde, ilaçlarını kullanırsın hemen atlatır inşallah. Çok geçmiş olsun.
Kansızlık ise ülkemizde çok yaygın görülen birşey. Bende de var ki defalarca bunun için tedavi olup ilaç kullanmama rağmen... Hücrelerin kan tutma kapasiteleri az oluyormuş ve yediklerinle ilgisi yok demişti dr, bana sürekli üzüm filan yedirmeye çalışırdı büyükler, tamamen yapı. Kendinizi üzmeyin ilaç vermedim de oldu diye. Belki de biz bebekken anneler bu kadar bilinçli değildi ve küçükken iyileşebilecek durumlara zamanında müdahale etmediler, bilemiyorum belki küçükken üzerine düşülünce iyileşiyorlardır, umarım iyileşirler.

Son düzenleme:
ay masallah ne cabuk hamıle kalmıssınız:)) rabbım saglıkla dogum yapmayı nasıp etsın...
oncelıkle elı ayagı duzgun bı bebek daha snra cınsıyetı evde olan kızsa erkek erkekse kız olsun ınsallahhhhh
aminnnnnnnnnnnnnnn:))

Günaydınnn
Dün akşam Ayaz'ı doktora götürdük muayene için,genel olarak bi sorun yok.Kilosu 9 kg.Daha iyi olabilirdi dedi

Yemediğinden iştahsızlığından bahsettim,sevdiği şeylerle karıştır yemediği şeyleri dedi ama bizimki bişey sevmiyo ki :52:
Vitamin verdi bol bol .
Vitagil şurup,sevenseas balık yağı,bi tane daha verdi Bekozim gibi bişey ama onu bulamadım eczanede üretilmiyomuş artık dediler ama araştırıcam yine.Dönüşümlü kullanıcaz bunları .

Kan tahlili için kan verdik,pazartesi sonucu alıcam, haftaya da kontrole çağırdı o zaman da idrar tahlili yapıcak.

İnşallah bişey çıkmaz.

Günaydınnn
Dün akşam Ayaz'ı doktora götürdük muayene için,genel olarak bi sorun yok.Kilosu 9 kg.Daha iyi olabilirdi dedi

Yemediğinden iştahsızlığından bahsettim,sevdiği şeylerle karıştır yemediği şeyleri dedi ama bizimki bişey sevmiyo ki :52:
Vitamin verdi bol bol .
Vitagil şurup,sevenseas balık yağı,bi tane daha verdi Bekozim gibi bişey ama onu bulamadım eczanede üretilmiyomuş artık dediler ama araştırıcam yine.Dönüşümlü kullanıcaz bunları .

Kan tahlili için kan verdik,pazartesi sonucu alıcam, haftaya da kontrole çağırdı o zaman da idrar tahlili yapıcak.

İnşallah bişey çıkmaz.

balık yagı kullanımı nasıl neden kullanılır? bu konuda bıllgım yok benım ya :/

Evet canım ikinciye hamileyim. teşekkür ederim iyi dileklerin için. İnşallah hayırlısıyla sağlıcakla gelsinler bakalım:)

2-3 günde bir yapıyor ama tam kabız gibi de değil ama kafama takıldı. bir doktora götürelim o zaman. inek sütüne bağlıyordum ben de. o zaman bu hafta bir dr a götürelim bakalım küçük hanımı.

motor gelişiminde sorun yoksa problem yok yediklerinden de olabilir ama göstermekte yarar var.

Melitta gözümün önüne geldi şimdi ikizlerin...birbirlerindn gördüklerini yapıyorlarmı.mesela birinin yediğini görünce diğeride ondn yiyormu..aralarında kıskançlık oluyormu ikizlerde mesela..seni paylaşamamazlık falan...ayyy çok ttatlılardır yaa...:9:

olmaz mı :):):):) mesela biri yer diğeri yiyor diye yer mama yedikten sonra diğeri kalkınca öteki de kalkıyor biri bana gelsin diğeri uzaktan akıyor gelmek için.oğlum bazen kızımı ittiyor saçını çekiyor ve gülüyor kızım ise birazcık sinsi gibi okşuyor oğlumun saçını sonra da çekiyor ama oğlan sesini çıkarmıyor :):):)

biz kendimiz için yiyecek getirelim hemen ikisi de ağlar gibi yapıp dibime geliyor.bazen gece mamalarını öyle yapıyorum.tabağa koyuyorum ben yiyormuş gibi yapıyorum hemen geliyorlar :):):)

güzel bir duygu ama yorucu ):):) ama herkesin öyle abarttığı gibi zor değil sadece uykusuzluk çok kötü :52::52:

birde sevmesi güzel bakması değil :1::16::16:

burada işi şansa bırakmıyorlar, oğlum daha küçücüktü, hemen kan grubu kartını verdiler. aile hekimliğindeki hemşiremiz neredeyse her ay arar, hal hatır sorar, her konuda bilgi verir, kafama birşey takılsın cepten bile ararım.

çok güzel güzel ülkemin gözünü yiyim :9: uzakta olunca çok anladım değerini.

nerede yazmış ya hugocuk ben görmedim.mayalarken mi çoğalıyor ?

çoğaltmak için mi suda bekletiyorsun?

ya lütfen kusura bakmayın arkadaşlar bana kırk kere söylemeniz gerkiyor.günlerdir kafanızı şişirdim inanın uykusuzluk yorgunluk koşuşturmadan kafa kalmadı.

kendimi umutsuz ev kadınlarındaki elif gibi hissediyorum :(:(

slm kızlar..,
canım sıkkın...
bugün cerraha gidecektik demiştimya,ne için gittik neler yaşadık.
çok şükür umutun testşsş normalmiş,hatta iki cerrah birden kontro letti,çok da iyi açıklama yaparak bizi aydınlattılar sağolsunlar.sonuç:bi sorun yok yani.utangaç testis diye bi durum oluyormuş bazen :soğuklarda falan aşağıya yukarıya haraket edebiliyornuş testis,ama hiçbir cerrahı müdaheleye gerek olmayan bi durummuş,ama bizimkinde o bile yok.gaet normal ve yerinde dedi.sünnet düşünüyorsanız 2 yaşına kadar yapılması çok uygun i zaman dedi.sanırım biz yaza kadar yaptırıcaz.

cevap yazanlar olmuş.
demek siizinkilerde paytak paytak yürüyorlardı.demekki düzelir.benimkide yürürken o omuzları bi kaldırarak yürüyüşü var ki,sanki kendini sıkarak yürüyor giibi görünüyor.çok tatlı ama.bide bacaklar ayrık ayrık...:))

geçmiş olsun rabbim şifalar versin inşallah enfeksiyondur muhtemelen.38 in üstündeki ateşler enfeksiyondan oluyormuş ben de nisane den duydum yanlış hatırlamıyorsam ve doktorumuz dedi.geçen gün

Dayanamadın dünür gene burayada sordun demi.pipirikli hatun seni...

Umuta geçmiş olsn cnm inş kansız çıkmaz ama çıkarsada endişe etme kan yapar bi sürü gıda var..bide bu hamileliğinde kan yapan şeyler yeki anne karnında bebek kansız kalırsa doğduğundada kansızlık yaşarmış..annem öyleydi kardeşim kansız şimdi...yani aslında kansızlık anne karnında başlıyoo..ama birazda türkiye bu olasılık çok yüksek nedense...çoğu çocukta var..bende baktırcm esada bu hafta randevu alıp

kızlar devletemi götüreyim kan tahlili için özelemi siz nerde yaptırdınız ?bunda kararsız kalldım

burda hava çok güzel bugün esadın uyku saati geçmese dışarı çıkaracaktım ama uyursa diye tırsıyorm şuan..

balık yagı kullanımı nasıl neden kullanılır? bu konuda bıllgım yok benım ya :/

Bana da bırı anlatsın bızımkının de balıkla arası cok yok onun ıcın cevıze yuklenıyorum ama ne kadar yerını tutar tabı

eğer balık tüketmiyorsa o zaman balık yağı verilir.bazen doktorlar kilo alması için de veriri.

balıkta omega var ve bu kemik zeka gelişimi için çok önemlidir.zekayı destekler.

günde bir ceviz de aynı işi görür fakat balığın da yeri ayrı tabi ki.

ben şu balıkları tüketiyorum bebeklerim için size de tavsiye ederim.özellikle sardalya ardından ise uskumru , çupra .mezgitte iyidir ama buradaki şartlardan deenyemedim.bulsam buralarda alcam.

internetten sardalya ya bakabilirsiniz.bna izmir deki balıkçımız tavsiye etmişti bu balıklarla berbaer.

Çocukların beyin ve zeka gelişimini güçlendirmek için…

Yapılan araştırmalar sonucu, sardalye balığı ile beslenen çocukların, balık tüketmeyen çocuklara oranla yaklaşık %27 daha zeki oldukları belirlenmiştir. Bu örnek araştırma da gösteriyor ki; Çocukların beyin gelişiminde balığın önemli yeri bulunmaktadır.

Omega-3 Yağ Asitlerinin Faydaları

Bebekler ve Çocuklarda

Büyüme ve gelişmesini desteklemesi

Merkezi sinir sisteminin gelişmesi,

Bilişsel yetenekte ve öğrenim başarısının; beyin gelişiminin desteklenmesi

Görme keskinliğinin artmasında yardımcı

Kan ve dolaşım sağlığının korunmasında etkili

kısaca faydaları önemli boy uzaması içinde iyi :)

Son düzenleme:
Back
X