• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Şubat Anneleri

kızlar sabah aile hekimine gittim kayıt yaptırmak için hamileliğin takibini yapmaları gerekiyomuş.oradaki doktor kafamı karıştırdı.ben decavit diye bi multi vitamin kullanıyorum ama bunun yanında folik asitte alman gerekiyo dedi aile hekimi.vitaminin içindede gebelikteki folik asit ihtiyacını % 120 karşılar diyo.siz ne kullanıosunuz

kızlar sabah aile hekimine gittim kayıt yaptırmak için hamileliğin takibini yapmaları gerekiyomuş.oradaki doktor kafamı karıştırdı.ben decavit diye bi multi vitamin kullanıyorum ama bunun yanında folik asitte alman gerekiyo dedi aile hekimi.vitaminin içindede gebelikteki folik asit ihtiyacını % 120 karşılar diyo.siz ne kullanıosunuz

Ben aile hekimine kayıt yaptırmadım canım. Ben folic plus kullanıyordum, annemlerin aile hkimi tavsiye etmişti, şimdiki doktorum bana folbiol kullanmamı önerdi mideye daha az dokunur dedi.
Şu sıralar bulantılarım arttı benim her halde haftanın ilerlemesindendir, folbiolen değildir...

evet canım benim bildiğim kadarıyla her hamile folikasit kullanmalı benim dr.umda ilk gittiğim günden itibaren başlattı vitamin hapını daha sonra vereceğim dedi

Merhaba arkadaşlar,günaydın...
Güzel bir hafta sonu geçirmenizi diliyorum..
Küçük mercimekler ve güzel anneleri nasıllar bu sabah bakalım?
Kızım saolsun dikti yine ayağa bizi. Allahtan babası evde sona sattım bugün.
Benim bulantılarım bu sabah hafif hissettirdi kendini. Off belki farklı olur sanmıştım ama yine 6. haftaya geliyor ve bulantılar başladı. Kızımda da aynen olmuştu. Sanırım bu da mı kız olacak ne?? Hayırlısı olsun inşallah...

:nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:ilk rewsminiz kizlar masallah subhanallahhh
Gurbetcim maşallah canım 41 kere.:nazar::nazar::nazar::emir_bebek: Kalp atışlarını duydun mu canım yoksa sadece kesemi?

salı gittim o zaman 5+2 mi neydi amagöremedi acaba sorun mu var ya cok korkyorum ağlamak istiyorum yaşlıydı acaba o mu göremedi ben cok kötüyümdış gebelik falan olabilrmi ya ama degermde cok iyiydi 17400 cıkmıştı :43::43: allahımnolur bebeğimi bana bağışla
Canım hoşgeldin öncelikle. Bence derhal doktorunu değiştir. Bebeğinde seninledir içini bozma cnm.:nazar::emir_bebek:

ben de hamileyim.sabah test yaptım potitif çıkınca öğlen doktora gittim.keseyi gördüm.5 haftalık gebeymişim.2 hafta sonra gel kalp atışlarını duyalım dedi.folik asit verdi.çok mutluyum.inş şubatta anne olacağım...

Hoşgeldin cnm hayırlı olsun inşallah.:nazar::emir_bebek:

Günaydın kızlar....
Nasılsınız?
Benim 1-2 gündür bulantılarım arttı. Ayrıca yine 1-2 gündür başağrılarım da başladı, baş dönmelerim de. Özellikle akşamları çok halsiz oluyorum, sürekli uyumak istiyorum.
Rahat bir hamilelik geçireceğim bulantım yok diye tin tin geziyordum ama bebişim bekle de gör bakalım dedi sanırım bana :49::emir_bebek::nazar:

Günaydın kızlar....
Nasılsınız?
Benim 1-2 gündür bulantılarım arttı. Ayrıca yine 1-2 gündür başağrılarım da başladı, baş dönmelerim de. Özellikle akşamları çok halsiz oluyorum, sürekli uyumak istiyorum.
Rahat bir hamilelik geçireceğim bulantım yok diye tin tin geziyordum ama bebişim bekle de gör bakalım dedi sanırım bana :49::emir_bebek::nazar:
Günaydın kızlar...
Canım benim bugün başladı bulantım, ara ara midem bulanıyor sabahtan beri.Canım birşey yemek istemiyor, zorla süt içip ceviz yedim.Dün de tavuktan midem bulandı :97:Önceden eşimle film izlerdik akşamları, şimdi filmin ilk yarısında uyuyakalıyorum.

arkadaşlar bende hafif bi kanama oldu sizde böyle bi durumda olan varmı çok tedirgin oldum nolur cevap

Canım doktora git eğer müsaitsen, kanama lafı duyunca korkuyorum ben, ama telaş yapma.Benim kuzende rafa uzanmıs ve kanaması olmuştu bir iki damla, şükür birşey olmadı ama yine de bi görün.

ben gideyimmi bugün yani?? doktoruu aradım amaa daha hastahaneye gelmemişş sorcaktımmm geleyimmii diee... ne zormuss bunlarr yaa.. kafamm karıstı cokk

Katılıyorum bblau 'ya.Sıkma canını güven dr'una. 3 ay içinde yapılması gereken bir müdahele olursa ne yapmayı düşünüyosun. Tipik görümce davranısları :47::47::47:

Hevesin kırılması git randevuna

merhaba kızlar
bizde kesemizi gördük herşey normal dedi doktorumuz çok şükür
şimdi sırada kalp atışını duymada inş onuda hayırlısıyla duyarız

bu arada birşey sorcam ben şimdi ultrason kağıdında yuvarlak beyaz birşeyin içinde siyah bir yuvalark varya o siyah yuvalark kesemi bebekmi birde bende 8,61mm diyo 5+5 deyim szinkiler daha yüksek sanki

merhaba kızlar

bu arada birşey sorcam ben şimdi ultrason kağıdında yuvarlak beyaz birşeyin içinde siyah bir yuvalark varya o siyah yuvalark kesemi bebekmi birde bende 8,61mm diyo 5+5 deyim szinkiler daha yüksek sanki

Hoşgeldin canım gözün aydın :69:
Evet beyaz şeyin içinde siyah yuvarlak kese, benimde öyle..İlk kez kese görüm ben de, o yüzden çözmem zaman aldı :1: Benim 7.7mm diyordu 2 haziranda. Sıkıntı yapma canım, normaldir, döllenme ile alakalı olabilir.

kızllarrrrr :64::66::52:H A M İ L E Y İ M:nazar:Alllahıma binlerce kez şükürler olsun.inşş hersey yolunda gider degerim katlar.benide aranıza alırsanız sevinirim.rabbim bebişlerimizi korusun

merhaba kızlar

tatlım öncelikle hayırlı olsun ben 2011 mart anneleri topiğindenim,24 şubatta doğum yaptım.
yuvarlak beyaz şey kese,içindeki siyah bebeğin canım.Allah sağlıkla tamamına erdirsin hepinizinkini

canım gebeliğin ilk 3 ayı kesinlikle folik asit kullanılmalı,multivitamine 3. aydan sonra başlıycaksın.

feryalefe çok şaşırdım ,kendi gebeliğimde de böyle kullandım ben ve çevremdeki bütün arkadaş olsun akraba olsun hamileliklerinde böyle kullandılar.hatta şu an 5 aylık hamile bi arkadaşım var,ilk 3 ay folik asit kullanırken bulantı yapıyodu 3.aydan sonra rahatladı multivitamine başlayınca.genellikle elevit pronatal veya supradyn pronatal veriyolar tabii ki bunların içinde yine folik asit var ama ilk 3 ay kullanılandan daha az miktarda.ilk 3 ayda bebeğin beyin ve sinir sistemi gelişimi için Allah korusun herhangi bi doğumsal anomaliyi önlemek için folik asit çok önemli.başka bi dr. a da danış istersen tatlım,önemli bi konu hatta bazı dr.lar gebelik öncesi başlatıyo folik asite

Son düzenleme:
Back