• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 ..ocak -şubat aylarında tüp bebek yaptıracak olan arkadaşlar....

endometriozis çok tehlikeli bir hastalık. Bende haz. ayında laparoskopi oldum bu kistlerden dolayı. benim toplamda 10 cm. olan iki taraflı kistlerim aldılar ama rezerv azaldı ne yazıkki..
bende geçen sene bikere olduğumda küçüktü hemen tekrarladı ama dr. almadı 2.ye gebe kalınca geçecek dedi bu arada kist büyüyünce artık amelyat şart oldu.. 9 cm. sora 3. denee inş. martta.. sevmiyoruz amelyatı rezervi etkiliyo dedi ama kistin durmadsıda iyi değil napalım.. inş hayırlı hbrler alırısın..

merhabalarr bi kaç gündür giremedim , çok teşekkür ederim cevaplar için kızlar, aynen dediğiniz gibi her yapışımda yeni bir ilaç taktım kaleme herhangi bir yanlışlık olmasın diye, geçiştirme olayına gelince yarın sabah kontrolüm var adanada başlarına yıkacam resmen merkezi, bilmiyorum siz de benim gibimisiniz ama ben çok ilgi bekliyorum sanırım telefonda o kadar kısa kesmeye calışıyorlar ki bi soru sorduktan sonra diğerini sormaya utanıyorum resmen , ama yarın tüm bu hissettiklerimi çalışanlarla değil direk doktorumla konuşacam ve şunu anladım sizlerle yazıştıkça ben çok fazla ödedim sanırım arkadaşlar benim ilaçlar dahil 7000 tuttu onu da tekrar görüşmeyi düşünüyorum var mı benim kadar ödeyen ?

bencede git konuş bende baştan tartışmıştım ara ara sanki hani bi çocuğum var ikinciyi yapıyuorum die önemsemiyolar gibi gelmişti.. nasılsa bitane var diyip duruyolardı bi kızdım.. bunca eziyet çekiyorum can sıkıntısına mı dedim.. nesse öle böle şimdi şok iyiyiz... bnmde 5bin küsür tuttu sgk yok.. şimdi ise sadece amelyata okadar para diolar.. bakalım ne kadar düşcek.. varmı acaba endo lu olup tüp tutturan kaçıncı denemede tuttu.. yazarlarsa sevinirim moral olur.. ben sayfa açamıyorum biri açabilir mi yaa endometriossiz olup tüp bebek yapanlar tutturanlar fln gibi .......

ceylo
sende bendensin.. şu endomtrosz nasıl bir illetse.. bnmde bir oğlum ve bende çok istiyrm kardeş... 24 yaşndym.. iyiki erken evlenmişim 6 yşnda oğlum.. allahtan onlar var rabbim herkese nasip etsdin inş..

Çok teşekkürler canım, benim aslında dondurulmuş olmayacaktı fakat doktorum bir polip gördü ve bunun tutunmayı tehlikeye atabileceğini söyledi. O yüzden yumurtalar toplandıktan sonra polip ameliyatı oldum. Ardından cyclo progynova adlı bir ilaç verdi (21 taneydi sanırım) O bittikten sonra 2. gün kontrole gittim. Arada bu tür ilaçlar da kullanınca son adet dönemim ne zamandı onu bile şaşırmış vaziyetteyim şu an :1: Transferden 20 gün öncesinden ilaca başladım estrofemle. 5 gün kala progynex iğneye ve birkaç ilaca daha başladım. Sonra transfer... Bugün de 3. günüm.
Şimdi takvime baktım, 21 Aralıkta adet olmuşum. 25 Aralıkta ilaca başlamışım. 13 Ocakta da transfer oldu. 25 Ocakta da test var inşaallah :49:

merhaba canım inş hayrlı haberler alırsın, ben ilkdefa giriyorum bu topiğe yazını görünce yazmadan geçemedim canım seninle aynı şeyleri yaşamışız ben 27 ekimde negatif sonuç aldım ardından histereskopi oldum dondurulmuşla tedaviye başlıyacakken polipler tekrarlamış ve 2. histeroskopiyi oldum senin kullandığın ilacın aynısı kullandım ama beni ilaç bitince kontrole çağırmadılar çok düznliydi adetim ama geçirdiim histereoskopiler sonrası düzenimbozuldu bende bahçeci fulyaya gidiyorum bugunde adet oldum bakalım bu sefer tedavim başlacakmı inş pilpler yine çıkmamıştır canm sanada bant verdilermi dondurulmuş tedavinde bana sürekli bant veriyorlar adetin 1.gününde başlıyorum.senin sürecin nasıl oldu acaba

merhaba canım inş hayrlı haberler alırsın, ben ilkdefa giriyorum bu topiğe yazını görünce yazmadan geçemedim canım seninle aynı şeyleri yaşamışız ben 27 ekimde negatif sonuç aldım ardından histereskopi oldum dondurulmuşla tedaviye başlıyacakken polipler tekrarlamış ve 2. histeroskopiyi oldum senin kullandığın ilacın aynısı kullandım ama beni ilaç bitince kontrole çağırmadılar çok düznliydi adetim ama geçirdiim histereoskopiler sonrası düzenimbozuldu bende bahçeci fulyaya gidiyorum bugunde adet oldum bakalım bu sefer tedavim başlacakmı inş pilpler yine çıkmamıştır canm sanada bant verdilermi dondurulmuş tedavinde bana sürekli bant veriyorlar adetin 1.gününde başlıyorum.senin sürecin nasıl oldu acaba

Selam canım, ben de Bahçeci Umut'a gidiyorum :) Bu arada gerçekten aynı süreçten geçmişiz, çünkü benimki de tekrarladı bu ikinci histeroskopiydi. Bant vermediler bana, Estrofem, coraspin bir de Crinone jel kullanıyorum şu an. Transferden önceki 5 gün progynex iğne kullanmıştım, ondan kurtulduğuma şükrediyorum şu an. Gerçi burada okuduklarım gibi bir yan etkisi olmadı ama her gün iğneye gitmek zor geliyordu. Bantı ne için verdiler, progesteron mu?

Selam canım, ben de Bahçeci Umut'a gidiyorum :) Bu arada gerçekten aynı süreçten geçmişiz, çünkü benimki de tekrarladı bu ikinci histeroskopiydi. Bant vermediler bana, Estrofem, coraspin bir de Crinone jel kullanıyorum şu an. Transferden önceki 5 gün progynex iğne kullanmıştım, ondan kurtulduğuma şükrediyorum şu an. Gerçi burada okuduklarım gibi bir yan etkisi olmadı ama her gün iğneye gitmek zor geliyordu. Bantı ne için verdiler, progesteron mu?

senindemi canım 2.histeroskopin yaa aynı şeyleriyaşamışız vala:)) inş canım sonucun güzel olurda banada umut olursun:) bende aynı iğneden kullandım ilk tedavimde hala iğnenin yerleri geçmedi her gün eve arkdaşım geldi o yaptı iğneleri bana bu tedavimdede aynı iğneleri kullanırsın demişti hemşire şimdiden iğnelerimi bile hazırladım:) bantları diğer tadavimdede kullandım iğneyle birlikte, dondurulmuş tedavinin ilk günlerinde başlayacağımbantlara, östrojen salgılıyormuş bntla genelde benim merkez herkeze bu bantlardan veriyorlar benimde 21 günlük ilaç bittikten 5 gün sonra adet.2 kere histerokopi olunca dr a neden sürekli polip çıkıypr dedim yeterli bi açıklama yapmadı bana senin bünyen üretiyo bu polipleri dedi inş bu ay çıkmaz bende yarın klınkle görüşeceğim bakalım ne zaman çağıracaklar
canım senin bu tedavinde polipler için yine usg lemi baktılar yoksa speulumlamımuayene ettiler polipler tamamen gitmimi canım. ben aslında geçtiğimz ay dondurulmuş tedavime başlıcaktım polip yüzünden 2 kere iptal edildi
herşey için çok tşk ederim gece gece seninde kafanı şişrdim canım:)

senindemi canım 2.histeroskopin yaa aynı şeyleriyaşamışız vala:)) inş canım sonucun güzel olurda banada umut olursun:) bende aynı iğneden kullandım ilk tedavimde hala iğnenin yerleri geçmedi her gün eve arkdaşım geldi o yaptı iğneleri bana bu tedavimdede aynı iğneleri kullanırsın demişti hemşire şimdiden iğnelerimi bile hazırladım:) bantları diğer tadavimdede kullandım iğneyle birlikte, dondurulmuş tedavinin ilk günlerinde başlayacağımbantlara, östrojen salgılıyormuş bntla genelde benim merkez herkeze bu bantlardan veriyorlar benimde 21 günlük ilaç bittikten 5 gün sonra adet.2 kere histerokopi olunca dr a neden sürekli polip çıkıypr dedim yeterli bi açıklama yapmadı bana senin bünyen üretiyo bu polipleri dedi inş bu ay çıkmaz bende yarın klınkle görüşeceğim bakalım ne zaman çağıracaklar
canım senin bu tedavinde polipler için yine usg lemi baktılar yoksa speulumlamımuayene ettiler polipler tamamen gitmimi canım. ben aslında geçtiğimz ay dondurulmuş tedavime başlıcaktım polip yüzünden 2 kere iptal edildi
herşey için çok tşk ederim gece gece seninde kafanı şişrdim canım:)

Olur mu hiç öyle şey, benzer şeyleri yaşayanlar birbirinin halinden daha iyi anlarlar ;) Zaten benim yatmaktan gecem gündüzüm birbirine girdi. Poliplerin sebebi için benim doktorum da herhangi bir şey söylemedi ama bir yerde kullandığımız hormon ilaçlarının poliplere neden olduğunu okumuştum. Belki sebebi budur. Polipleri ultrason muayenesinde gördü doktor, bir iki kere çağırdı emin olmak için. Ayrıca başka bir şeyle bakmadı. Sonra da histeroskopiye karar verdi zaten. Polipler tamamen gitti inşaallah bir daha olmaz. Bu süreç zor gerçekten, sürekli bir şeyler için beklemek... Kafayı dağıtmak lazım yoksa gerçekten sıkılıyor insan. İnşaallah bu sefer senin de her şey yolunda gider, güzel haberlerimizi buradan duyururuz :49::49: Kaç dondurulmuşun var acaba?

Olur mu hiç öyle şey, benzer şeyleri yaşayanlar birbirinin halinden daha iyi anlarlar ;) Zaten benim yatmaktan gecem gündüzüm birbirine girdi. Poliplerin sebebi için benim doktorum da herhangi bir şey söylemedi ama bir yerde kullandığımız hormon ilaçlarının poliplere neden olduğunu okumuştum. Belki sebebi budur. Polipleri ultrason muayenesinde gördü doktor, bir iki kere çağırdı emin olmak için. Ayrıca başka bir şeyle bakmadı. Sonra da histeroskopiye karar verdi zaten. Polipler tamamen gitti inşaallah bir daha olmaz. Bu süreç zor gerçekten, sürekli bir şeyler için beklemek... Kafayı dağıtmak lazım yoksa gerçekten sıkılıyor insan. İnşaallah bu sefer senin de her şey yolunda gider, güzel haberlerimizi buradan duyururuz :49::49: Kaç dondurulmuşun var acaba?

çok tşk ederim canım çok sağol:) benimde 2 tane dondurulmuşum var inş sağlıklı çözülürler 5.gün embriyosu.ilk transferimde tek embriyo konulmuştu,inş canım güzel haber alıcksın sende benimde umudum olucaksın:)
benim polipler ne rahim filminde ne muayene hiç birinde gözkmemişti dr herşeyin çok güzldi neden tutmadı arştrmak istiyorum dedi bende aklıma takılmasın diye hist olmak istemiştim iyikide olmuşum
tarnsferim bile anestezili olmuştu ama şimdi anestezi istemiyorum:)heşeyi görmkek istiyorum.
canım senin kaçıncı denemem ben 2 kere aşılama oldum jinemedde bahçecidede 1 tüp şimdede bakalım nasıl olacak çokmerak ediyorum bana duaet canım:) bu arada genelde donrulmuşla şansını deneyecekler topiğindeym senide beklerim :)

Çok teşekkürler canım, benim aslında dondurulmuş olmayacaktı fakat doktorum bir polip gördü ve bunun tutunmayı tehlikeye atabileceğini söyledi. O yüzden yumurtalar toplandıktan sonra polip ameliyatı oldum. Ardından cyclo progynova adlı bir ilaç verdi (21 taneydi sanırım) O bittikten sonra 2. gün kontrole gittim. Arada bu tür ilaçlar da kullanınca son adet dönemim ne zamandı onu bile şaşırmış vaziyetteyim şu an :1: Transferden 20 gün öncesinden ilaca başladım estrofemle. 5 gün kala progynex iğneye ve birkaç ilaca daha başladım. Sonra transfer... Bugün de 3. günüm.
Şimdi takvime baktım, 21 Aralıkta adet olmuşum. 25 Aralıkta ilaca başlamışım. 13 Ocakta da transfer oldu. 25 Ocakta da test var inşaallah :49:
slm konuya yeni katıldım ama kaçınçı tüp bebek ben bu ay yine deneyecegim dondurulmuş emriyonuzlamı deniyorsunuz;?

Benim iki aşılama, bir de tüp bebek denemem olmuştu Cerrahpaşa'da. Bu seferkini de Bahçeci'de denedim. Doktorumdan da, merkezden de çok memnun kaldım, olmasa bile ellerinden geleni yaptıklarını biliyorum. Transfer o kadar çabuk oldu ki görmedim bile :( Sonra kendi kendime amaan ilkini gördüm de ne oldu dedim. İnşaallah her şey yolunda gider canım ve sen de anne olur, bebiş(ler)ini kucağına alırsın;) Hayal etmesi bile çok güzel, sıcacık bir duygu. Dilerim gerçeğine de kavuşuruz.

Diğer topiğe de yazarım, her iki tarafta da görüşürüz. Ben yavaş yavaş veda edeyim, tekrar konuşuruz umarım. Kendine iyi bak. Yatarken senin için de dua edeceğim, inşaallah Rabbim kabul eder...

Benim iki aşılama, bir de tüp bebek denemem olmuştu Cerrahpaşa'da. Bu seferkini de Bahçeci'de denedim. Doktorumdan da, merkezden de çok memnun kaldım, olmasa bile ellerinden geleni yaptıklarını biliyorum. Transfer o kadar çabuk oldu ki görmedim bile :( Sonra kendi kendime amaan ilkini gördüm de ne oldu dedim. İnşaallah her şey yolunda gider canım ve sen de anne olur, bebiş(ler)ini kucağına alırsın;) Hayal etmesi bile çok güzel, sıcacık bir duygu. Dilerim gerçeğine de kavuşuruz.

Diğer topiğe de yazarım, her iki tarafta da görüşürüz. Ben yavaş yavaş veda edeyim, tekrar konuşuruz umarım. Kendine iyi bak. Yatarken senin için de dua edeceğim, inşaallah Rabbim kabul eder...

iyi gecelr canım allah razı olsun kendine ve bebişine çok iyi bak:)
tedavi aşamalarımız bile aynı canım :) bende çokmemnun kaldım klınkten aynı şeyi ben de söylüyorum dr um çok titiz negatif olsa bile elinden geleni yaptı diyorum.
tekrar herşey için çok tşk ederim tanıştığama çok memnun oldum görüşmek üzere:)

Merhaba arkadaşlar 39 yaşındayım geçen yıl şubat ayında 1. denememi yaptım.... 2 tane embriyom yerleştirildi... grade 1 grade2 fakat sonuç negatif hiç tutunma olmadı...:50: sonrasında benden rahim filmi istediler bişey çıkmadı.. ama enfeksiyon kaptım hormonlarım bozuldu 2 ay hormon tedavisi gördüm... geçen ayda ofis histeroskopi yapıldı.. yine bişey cıkmadı... yeniden deniycem insallah Allah dualarımızı kabul eder... hepinizin topiklerini okuyorum kimisine cok üzülüp hatta aglıyorum kimisine kendim hamileymişim gibi sevinip inanılmaz mutlu oluyorum... Benim eşimde problem... Allah hepimize inşallah bebeklerimizi almayı nasip eder...

canım sorma ya ben mersinliyim ve mersinde yasıyorum, mersinde özde tıp merkezinden baska tüp bebek merkezi oldugunu bilmiyordum..adanaya basladıktan sonra öğrendim mersin tüp bebek merkezini hatta önceden de yazmıştım çok iyi şeyler duydum..umut tüp bebek istanbul da sanırım yoksa mersinde de mi umut tüp bebek var ? bizim merkezde de ssk anlaşması yok ilaçlar dahil olunca 7000 dediler çok fazla ödemişim sonradan anladım , senin de gözün aydın canımm benim allah hayırlısıyla kucağına almayı nasip etsin inşallah:nazar:

saol canım. özde tüp bebk ben yanlış yazdım pardon:))

Son düzenleme:
günaydın herkese kızlar ben lucrin kullanıyorum ayın 5inden beri 14-15i gibi adet olmalıydım olamıyorum neden lucrindenmi acaba adet olunca 2. gün gidecektim hastaneye gonal-f başlayacaktık offff ne olacak şimdi başına bu durum gelen varmı???şimdiden teşekkürler:2: :2:

sevgili arkadaşlar umarım herşey dilediğiniz gibi olur...umarım meleklerinizi kucagınıza alırsınız...
bende tüp bebek merkezi konusunda kararsız oldugum için ve birazda korktugum için sanırım.
bir türlü başlayamadım...sürekli araştırıyorum bu ay kesin karar verip başlamam gerekiyor.
çok gerginim kafam karışık vs. işte siz bilirsiniz bu halleri...

teşekkür ederim canım ...ben biraz sabırsızlık yaptım 5.gün yaptırdım 65,6 çıktı..hatta 3.çü günü idrardan yaptım biri net diğeri silik çıkmıştı...:nazar:

canım ben az önce dayanamayıp idrar testi yaptım 10. gün bugün, malesef tek çizgim var.:50: Aslında yapmayacaktım test gününe kadar ama negatifse o gün orada üzülmek istemedim, en azından şimdi beklentim pek kalmadı olursa da süpriz olur. çift çizgi çıksaydı emin olmak için bugün yakındaki sağlık ocağına gidip kanda baktıracaktım.

Back