• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 ..ocak -şubat aylarında tüp bebek yaptıracak olan arkadaşlar....

neldelincim bende ocak adetimle başlıcam bu arada yaşım 25

kızlar 1. denememde doktorum 3. gün hiç kalkmadan yatacaksın sonrasında normal hayatına dönebilirsin demişti ama ben 10 gün boyunca hiç kalkmadan yattım bu sefer yatmayı düşünmüyorum açıkcası 3. gün sonra normal hayata dönmeyi ve çalışmayı planlıyorum.. yanlışmı yaparım sizce 10gün yatmalımıyım ????

Son düzenleme:

kızlar 1. denememde doktorum 3. gün hiç kalkmadan yatacaksın sonrasında normal hayatına dönebilirsin demişti ama ben 10 gün boyunca hiç kalkmadan yattım bu sefer yatmayı düşünmüyorum açıkcası 3. gün sonra normal hayata dönmeyi ve çalışmayı planlıyorum.. yanlışmı yaparım sizce 10gün yatmalımıyım ????

Kesinlikle katılıyorum bende ilk tedavimde sürekli yattım sadece zorunlu ihtiyaçlar için kalktım ama bu tedavide bende yatmayacağım

:nazar::emir_bebek:TEDAVİYE BAŞLAYACAK OLANLAR:nazar::emir_bebek:

:nazar::nazar::nazar::nazar:
:emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek:

[TABLE="class: grid, width: 770"]
[TR]
[TD]İSİM
[/TD]
[TD]YAŞI
[/TD]
[TD]NEDENİ
[/TD]
[TD]MERKEZİ
[/TD]
[TD]KAÇINCI DENEMESİ
[/TD]
[TD]HANGİ AŞAMADA
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]neldelin
[/TD]
[TD]28
[/TD]
[TD]tüpler kapalı
[/TD]
[TD]UMUT TÜP BEBEK MERKEZİ
[/TD]
[TD]2.deneme
[/TD]
[TD]Ocak adetinde başlayacak
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]1979senem
[/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD]1.deneme
[/TD]
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]güzgüllüm
[/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD]ANTALYA TÜP BEBEK MERKEZİ
[/TD]
[TD]1.deneme
[/TD]
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]esraberat
[/TD]
[TD]29
[/TD]
[TD]çikolata kisti
[/TD]
[TD]ANKARA TIP FAKÜLTESİ
[/TD]
[TD]3.deneme
[/TD]
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]kedersiz
[/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[/TD]
[TD]3.deneme
[/TD]
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]minnnik
[/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[/TD]
[TD]3.deneme
[/TD]
[TD]Şubat adetinde başlayacak
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]elize
[/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[/TD]
[TD]3.deneme
[/TD]
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]sevalçicek
[/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[/TD]
[TD]1.deneme
[/TD]
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]happywomen
[/TD]
[TD]25
[/TD]
[TD]Sperm prob.
Kan pıhtılaşma

[/TD]
[TD]KADIKÖY ACIBADEM TÜP BEBEK MERKEZİ
[/TD]
[TD]2.deneme
[/TD]
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]sevdanehri54
[/TD]
[TD]27[/TD]
[TD]Sperm prob[/TD]
[/TD]
[TD]2.deneme
[/TD]
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]lara

[/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD]GELECEK TÜP BEBEK MERKEZİ
[/TD]
[TD]1.deneme
[/TD]

[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]acelya30
[/TD]
[TD]30
[/TD]
[TD]Açıklanamayan
[/TD]
[TD]BURSA ACIBADEM TÜP BEBEK MERKEZİ[/TD]
[TD]1.deneme
[/TD]

[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

PAYLAŞIMLAR

:nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:

Mubîn Duası

Sübhânel müneffisi an külli medyün* sübhânel müderrici an kulli mahzun* sübhâne men ceale hazâinehy beynel kâfi ven nun* sübhâne men izâ erâde şey’en en yekule lehu kün fe yekun* yâ müferriicü ferric* yâ müferricü ferric* yâ müferricü ferric* yâ müferricü ferric* ferric annî hemmi ve ğammî fercen âcilen ğayra âcilin bi rahmetike yâ erhammer râhımiyn*

Mübin Duası’nın Hikmetleri

Dünyevî ve uhrevî her türlü dilek ve hacetlerin yerine gelmesi; sıkıntı keder, elem ve kasvetlerin gitmesine niyet ederek Yasin Süresi’ndeki her “mübîn”
den sonra üçer-beşer veya yedişer defa bu duanın okunması gerekir.

İhlasla okunduğu zaman Allah (c.c.( dua edenin dileğini yerine getirir. Yasin tilaveti bitince bu duanın okunması tavsiye edilmekttedir. Bu şekilde duanın, hacetlerin kabulüne vesile olcağı, Mevlâmız’ın okuyanları sıkıntı ve kederden kurtaracağı rivayet olunuyor. Şu halde ihlasla okumak, Yasin bitince tilavet etmek faydalı olacaktır.

:nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:

40 gün boyunca günde 2256 defa YA RAHMAN desin demiş şuan onu okuyorum birde bizim kuran kursu hocamız bana 500 yasin okuttu herkes bir tane yani toplam 500 kişi okuması gerek(gerçi benim 500ü geçti 592 oldu sayı)
bide hurma olayı var:)biliyorsunuz belki bunuda hocam söyledi .şöyleki 41 hurmayı 41 kişiye dağıtıyorsun dağıttığın kişiler hurmaya MERYEM SURESİ okuyorlar sonra o hurmalardan her gün birer tane yiyorsun afiyetle:)

Çocuk Olması için,

Çocuğu olmayan bir kadın, yedi gün oruç tutup iftar vaktinde "Yâ Musavvir, Ya Bari, Ya Halık" isimlerini su üzerine 21 kere okuyup üfürse ve o sudan iftar eylese Cenab-ı hak bu isimlerin hürmetine makbul bir çocuk ihsan eder." (7)

Aşağıdaki ayetler dua makamında okundukları vakit, çocuk istemeye ve hayırlı bir mirasçı dilemeye yaramaktadır. Çünkü Zekeriya aleyhisselam Rabbine böyle dua eylemiştir. Bu bakımdan bizlerin de bu çeşit sıkıntısı olduğu zaman bu ayetlerle dua etmemiz menfaatımız icabıdır. (11)

"Fe hebli min ledünke veliyya" "Yerisüni ve yerisü min âli Yâkûb." "Yühricüküm tıflen sümme li tebluğû eşüddeküm" (12) (13) (14)
(Binnaenaleyh, bana tarafından bir veli oğul ihsan et) (Ki bana da mirasçı olsun, Yâkub hanedanına mirasçı olsun.)

ALLAH HEPİMİZİN YARDIMCISI OLSUN
KUCAKLARIMIZ BOŞ KALMASIN

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
وَوَصَّيْنَ الْإِنسَانَ بِوَالِدَيْهِ
حُسْنً وَوَصَّيْنَا الْإِنسَانَ بِوَالِدَيْهِ حُسْناً وَإِن
جَاهَدَاكَ لِتُشْرِكَ بِي مَا لَيْسَ لَكَ بِهِ عِلْمٌ فَلَا تُطِعْهُمَا إِلَيَّ
مَرْجِعُكُمْ فَأُنَبِّئُكُم بِمَا كُنتُمْ تَعْمَلُون

listemizin son hali :emir_bebek:

Son düzenleme:
Kesinlikle katılıyorum bende ilk tedavimde sürekli yattım sadece zorunlu ihtiyaçlar için kalktım ama bu tedavide bende yatmayacağım

on gün yatmak kişiyi stresten başka hiç birseye sokmuyor gibi geliyor bana.. kendimizi ne yaparak mutlu hissediceksek onları yapalaım kızlar.. bizim en çok motivasyona ihtiyacımız var..stresten uzak bebişli günler diliyorum hepimize en kısa zamanda...

on gün yatmak kişiyi stresten başka hiç birseye sokmuyor gibi geliyor bana.. kendimizi ne yaparak mutlu hissediceksek onları yapalaım kızlar.. bizim en çok motivasyona ihtiyacımız var..stresten uzak bebişli günler diliyorum hepimize en kısa zamanda...

:31:Valla ben bu sefer için 2 gün yatmayı daha sonra ise normal hayatıma geri dönmeyi düşünüyorum
Bol bol:6:örgü yapacağım işten ayrılınca kendimi örgüye:6: yapmaya verdim

:47:Stres hayatmız her anı stresle geciyor nasıl kendimizi stresten uzak tutacağız bilmiyorum

:31:Valla ben bu sefer için 2 gün yatmayı daha sonra ise normal hayatıma geri dönmeyi düşünüyorum
Bol bol:6:örgü yapacağım işten ayrılınca kendimi örgüye:6: yapmaya verdim

:47:Stres hayatmız her anı stresle geciyor nasıl kendimizi stresten uzak tutacağız bilmiyorum

en iyisini yaparsın canım.bebişine bişeyler örersin artık..uzak tutmak zorundayız kendimizi stresten..mesela beni burada sizinle yazışmak acaip rahatlatıyo .. dünyada sadece kendimin başına gelmediğini anlayabiliyorum..neler var neler..rabbim isteyen herkesin yüzünü güldürsün.. önce allaha sonra dr.una güven ve sen günlerinin keyfini çıkar .. umut tüp bebek nerede..:emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek:

en iyisini yaparsın canım.bebişine bişeyler örersin artık..uzak tutmak zorundayız kendimizi stresten..mesela beni burada sizinle yazışmak acaip rahatlatıyo .. dünyada sadece kendimin başına gelmediğini anlayabiliyorum..neler var neler..rabbim isteyen herkesin yüzünü güldürsün.. önce allaha sonra dr.una güven ve sen günlerinin keyfini çıkar .. umut tüp bebek nerede..:emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek:

:31:Ailem ve cevrem tüp bebek tedavisi yaptığımı bilmiyor o yüzden kimseyle dertleşemiyorum burayı keşfettikten sonra o kadar çok rahatladım ki burda paylaşımlarda bulunmak beni çok rahatlatıyor

Umut tüp bebek merkezi koşuyolunda ben ise avcılarda oturuyorum aslında bana çok uzak
:10:ama olsun

Son düzenleme:
Merhaba arkadaslar benim sorunum bile belli degil 1 defa normal yoldan hmile kaldim ama düstü. ekim 2011 de brüksel tüp bebek merkezinde ICSI yapildi. Almanyada yasadigim icin sonucu burda aldim. HCG positiv ama sadece 30 du yükselmesini bekledik ama olmadi kaybettim. Dondurulmuslar icin ocakta tekrar gidecegim. Allah hepimizin yardimcisi olsun. Rabbim bu mübarek günler hürmetine hepimiz icin "ol" deyiversin zira o Ol dedikten sonra hersey oluverir. ha buarada yasim 27

Son düzenleme:
Selam arkadaşlar, ben de aranıza yeni katıldım. Birkaç haftadır forumları okuyorum, burada birçok paylaşımlar gördüm.
Benim ilk tüp bebek tedavim olacak, daha önce hiç tedavi olmadım. Doktorum direk tüp bebek dedi, ben aşılama ile başlarız diye düşünmüştüm ama böylesi daha iyi sanırım. Aralık sonu adetimle ocak ayına sarkacak iğnelere başlıcam, FSH iyi çıkarsa tabi. kasım ayı fsh yüksek çıktı başlamak istemedi doktorum. Amh değerim çok düşük çıktı.Yaşım 33, yumurta rezervi sorunu, Ankara Başkent Ünv.Hast.

bir sorum olacak, adetin 2. günü eğer herşey normal gider de başlarsak yaklaşık kaç gün sonra yumurta toplama ve transfer yapılıyo? bilginizi paylaşırsanız sevinirim. Bu yılın kalan iznimi alacam da ona göre ayarlamak istiyorum.

merhaba kızlarr.
Bugün tüp bebek için start aldım.ilk gonalf i bugün vurdum.Heyecanlıyım çok.ne olur tutsun.İstanbul tüp bebek merkezindeyim.

:31:Ailem ve cevrem tüp bebek tedavisi yaptığımı bilmiyor o yüzden kimseyle dertleşemiyorum burayı keşfettikten sonra o kadar çok rahatladım ki burda paylaşımlarda bulunmak beni çok rahatlatıyor

Umut tüp bebek merkezi koşuyolunda ben ise avcılarda oturuyorum aslında bana çok uzak
:10:ama olsun

benim birincisinde herkes biliyodu.. ama bu sefer hiç kimseye söylemeyi planlamıyorum.. umut tüp bebek koşuyolunda bi tanıdığımız 38 yaşında gebe kaldı bana oraya gitmem için çok ısrar etmişlerdi karasız kaldım ve acıbademe başladım..iyi biyer inşallah seninde yüzünü güldürür..

Merhaba arkadaslar benim sorunum bile belli degil 1 defa normal yoldan hmile kaldim ama düstü. ekim 2011 de brüksel tüp bebek merkezinde ICSI yapildi. Almanyada yasadigim icin sonucu burda aldim. HCG positiv ama sadece 30 du yükselmesini bekledik ama olmadi kaybettim. Dondurulmuslar icin ocakta tekrar gidecegim. Allah hepimizin yardimcisi olsun. Rabbim bu mübarek günler hürmetine hepimiz icin "ol" deyiversin zira o Ol dedikten sonra hersey oluverir. ha buarada yasim 27

canım hoşgeldin aramıza..seninde yüzün gülsün inşallah..

:nazar::emir_bebek:TEDAVİYE BAŞLAYACAK OLANLAR:nazar::emir_bebek:

:nazar::nazar::nazar::nazar:
:emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek:

[TABLE="class: grid, width: 770"]
[TR]
[TD]İSİM
[/TD]
[TD]YAŞI
[/TD]
[TD]NEDENİ
[/TD]
[TD]MERKEZİ
[/TD]
[TD]KAÇINCI DENEMESİ
[/TD]
[TD]HANGİ AŞAMADA
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]neldelin
[/TD]
[TD]28
[/TD]
[TD]tüpler kapalı
[/TD]
[/TD]
[TD]2.deneme
[/TD]
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]1979senem
[/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD]1.deneme
[/TD]
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]güzgüllüm
[/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[/TD]
[TD]1.deneme
[/TD]
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]esraberat
[/TD]
[TD]29
[/TD]
[TD]çikolata kisti
[/TD]
[TD]ANKARA TIP FAKÜLTESİ
[/TD]
[TD]3.deneme
[/TD]
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]kedersiz
[/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[/TD]
[TD]3.deneme
[/TD]
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]minnnik
[/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[/TD]
[TD]3.deneme
[/TD]
[TD]Şubat adetinde başlayacak
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]elize
[/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[/TD]
[TD]3.deneme
[/TD]
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]sevalçicek
[/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[/TD]
[TD]1.deneme
[/TD]
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]happywomen
[/TD]
[TD]25
[/TD]
[TD]Sperm prob.
Kan pıhtılaşma

[/TD]
[TD]KADIKÖY ACIBADEM TÜP BEBEK MERKEZİ
[/TD]
[TD]2.deneme
[/TD]
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]sevdanehri54
[/TD]
[TD]27[/TD]
[TD]Sperm prob[/TD]
[/TD]
[TD]2.deneme
[/TD]
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]lara

[/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD]GELECEK TÜP BEBEK MERKEZİ
[/TD]
[TD]1.deneme
[/TD]

[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]acelya30
[/TD]
[TD]30
[/TD]
[TD]Açıklanamayan
[/TD]
[TD]BURSA ACIBADEM TÜP BEBEK MERKEZİ[/TD]
[TD]1.deneme
[/TD]

[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

PAYLAŞIMLAR

:nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:

Mubîn Duası

Sübhânel müneffisi an külli medyün* sübhânel müderrici an kulli mahzun* sübhâne men ceale hazâinehy beynel kâfi ven nun* sübhâne men izâ erâde şey’en en yekule lehu kün fe yekun* yâ müferriicü ferric* yâ müferricü ferric* yâ müferricü ferric* yâ müferricü ferric* ferric annî hemmi ve ğammî fercen âcilen ğayra âcilin bi rahmetike yâ erhammer râhımiyn*

Mübin Duası’nın Hikmetleri

Dünyevî ve uhrevî her türlü dilek ve hacetlerin yerine gelmesi; sıkıntı keder, elem ve kasvetlerin gitmesine niyet ederek Yasin Süresi’ndeki her “mübîn”
den sonra üçer-beşer veya yedişer defa bu duanın okunması gerekir.

İhlasla okunduğu zaman Allah (c.c.( dua edenin dileğini yerine getirir. Yasin tilaveti bitince bu duanın okunması tavsiye edilmekttedir. Bu şekilde duanın, hacetlerin kabulüne vesile olcağı, Mevlâmız’ın okuyanları sıkıntı ve kederden kurtaracağı rivayet olunuyor. Şu halde ihlasla okumak, Yasin bitince tilavet etmek faydalı olacaktır.

40 gün boyunca günde 2256 defa YA RAHMAN desin demiş şuan onu okuyorum birde bizim kuran kursu hocamız bana 500 yasin okuttu herkes bir tane yani toplam 500 kişi okuması gerek(gerçi benim 500ü geçti 592 oldu sayı)
bide hurma olayı var:)biliyorsunuz belki bunuda hocam söyledi .şöyleki 41 hurmayı 41 kişiye dağıtıyorsun dağıttığın kişiler hurmaya MERYEM SURESİ okuyorlar sonra o hurmalardan her gün birer tane yiyorsun afiyetle:)

Çocuk Olması için,

Çocuğu olmayan bir kadın, yedi gün oruç tutup iftar vaktinde "Yâ Musavvir, Ya Bari, Ya Halık" isimlerini su üzerine 21 kere okuyup üfürse ve o sudan iftar eylese Cenab-ı hak bu isimlerin hürmetine makbul bir çocuk ihsan eder." (7)

Aşağıdaki ayetler dua makamında okundukları vakit, çocuk istemeye ve hayırlı bir mirasçı dilemeye yaramaktadır. Çünkü Zekeriya aleyhisselam Rabbine böyle dua eylemiştir. Bu bakımdan bizlerin de bu çeşit sıkıntısı olduğu zaman bu ayetlerle dua etmemiz menfaatımız icabıdır. (11)

"Fe hebli min ledünke veliyya" "Yerisüni ve yerisü min âli Yâkûb." "Yühricüküm tıflen sümme li tebluğû eşüddeküm" (12) (13) (14)
(Binnaenaleyh, bana tarafından bir veli oğul ihsan et) (Ki bana da mirasçı olsun, Yâkub hanedanına mirasçı olsun.)

ALLAH HEPİMİZİN YARDIMCISI OLSUN
KUCAKLARIMIZ BOŞ KALMASIN

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
وَوَصَّيْنَ الْإِنسَانَ بِوَالِدَيْهِ
حُسْنً وَوَصَّيْنَا الْإِنسَانَ بِوَالِدَيْهِ حُسْناً وَإِن
جَاهَدَاكَ لِتُشْرِكَ بِي مَا لَيْسَ لَكَ بِهِ عِلْمٌ فَلَا تُطِعْهُمَا إِلَيَّ
مَرْجِعُكُمْ فَأُنَبِّئُكُم بِمَا كُنتُمْ تَعْمَلُون
[/QUOTE]

[/QUOTE]cnm eline sağlık neldelincim çooooook güzel olmuşş :16: bizim sperm problemi var ve yaşııımmmm :17: 30 cnm eksik bilgi olark [/QUOTE]

merhaba kızlarr.
Bugün tüp bebek için start aldım.ilk gonalf i bugün vurdum.Heyecanlıyım çok.ne olur tutsun.İstanbul tüp bebek merkezindeyim.

hayırlı olsunn arkadaşımmm çok güzel :21: bak başladın bile yolu yarılıcan allahın izniyle göz açıp kapayınca geçecek.ilk güzel haberleri senden alırız inşallah...:19::19:

CANIM ARAMIZA HOŞGELDİN:nazar:

hoşbulduk canım.

Son düzenleme:
bir sorum olacak, adetin 2. günü eğer herşey normal gider de başlarsak yaklaşık kaç gün sonra yumurta toplama ve transfer yapılıyo? bilginizi paylaşırsanız sevinirim. Bu yılın kalan iznimi alacam da ona göre ayarlamak istiyorum.

durulifecım yaklaşım 10 gün iğneler sürüyo bu +2,-2 de gün olabiliyo iğneler bitiminde toplama ve yükleme arası enaz 2 gün bekleniyo yüklemeden sorada 12 gün test gününü bekliyosun işte enzoru bu bekleme insan çok merak ediyo sonucu gerisi çar çabuk geçiyooo:4:

kızlar çok stresliyim neler yapmalıyım bilemiyorum.. ilkinde hiç böyle olmamıştım.. çok umutluydum ama bu sefer hiç bişey hissetmiyorum..psikolojik destek eşliğinde tedavim başlıyor..ocak ayı adetimi bekliyorum.. dr. gerekirse akapuntur tedavisiyle psikolojik destekte verebileceğini söylüyor çok kararsızım sizce buna gerek varmı.. bu ay hepimiz için çok önemli yememize içmemize dikkat etmemiz gerek eşlerede extra şeyler vermeliyiz.yardımınıza ve desteğinize ihtiyacım var .. sabır ve dua ile hoşçakalın..
kafanı dağıtacak bi meşgale bul kendine. sürekli kendini kurgulayıp düşünürsen, tabi ki tedavi sürecini etkiler. unutma ki en önemli etken psikoliji. bu yüzden de bol bol tevekkül et.dua et cnm.
slm.. kızlar ben de ocak başındaki adetimle tedaviye başlayacağım.30 yaşındayım ,ilk denemem olacak,sebepsiz infertilite olduğundan çok ümitsizim.. yani bir nedeni olsa ve onu çözmeye çalışsam yada şundan dolayı olmuyor diye kendimi avutsam başka olurdu sanırım..
Allah kimsenin kucağını boş bırakmasın...

Amin cnm, Allah yardımcın olsun.

Aslında bu konuda farklı söylentiler var, bazıları çok yatmaktan yana, bazıları da belli bir süre sadece. ben de burada bir topikte okumuştum. fazla yatmanın kan dolaşımını etkildeğini söylemişlerdi. ilk 3 günden sonra normal hayata dönmemiz gerektiği...henüz o aşamaya gelmedik ama ben de doktoruma bu konuyu soracağım.

Back