• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 ..ocak -şubat aylarında tüp bebek yaptıracak olan arkadaşlar....

selam kızlarr
ben bugün doğum kontrol ilacına- elevite ve tek kullanımlık bir antibiyotiğe başladım. inşallah tedavilerimiz hepimiz için hayırlı olur:16:
ocak 5-6 gibide menagon a başlıcak gibiyim inşallah hiç bir aksilik çıkmazda herşey yolunda ve güzel ilerler ve güzel sonuçlanır inşallahhhh:16:

Son düzenleme:

Hoşbulduk ;P ben İzmir'deyim, eşimin sayı, hareket ve morfoloji sorunu var, geçen ay negatif bir tüp bebek hikayem var, tekrar yapacağız inşallah kendimi ne zaman hazır hissedersem...insanı baya yıpratıyor çünkü.
siz hangi şehirdesiniz ve sorununuz nedir?

canım bizim sorunumuzda aynı ama benim ilk tüp denemem olacak beni biraz bilgilendirirmisin neler yapalım nasıl hareket edelim uyarıda bulunacağın önemli bişey vardır mutlaka:29::29::29::29: bide tedavini baştan sona neler kullandın anlatırmısın zahmet olmazsa:29:

Yarın ön görüşmeye gideceğim bir sürü soru hazırladım umarım doktorum sorularıma bıkmadan cevap verir

ben ne zaman merkeze gitsem sürekli kalabalık oluyor.
ulun bey de çok sempatik biri ama bazen sen kafana takma öyle şeyleri deyip geçiştiriyor.
daha fazla açıklayıcı olmasını isterdim ama adamın da o kadar çok hastası var ki?
ne gibi sorular hazırladın cnm.
bir de ben hep kafamda bişiyler var bunu da sormalıyım diyorum o anda unutuyorum telaştan.

Son düzenleme:
selam kızlarr
ben bugün doğum kontrol ilacına- elevite ve tek kullanımlık bir antibiyotiğe başladım. inşallah tedavilerimiz hepimiz için hayırlı olur:16:
ocak 5-6 gibide menagon a başlıcak gibiyim inşallah hiç bir aksilik çıkmazda herşey yolunda ve güzel ilerler ve güzel sonuçlanır inşallahhhh:16:

merhaba , tedavin hayırlı olsun.
sen yumurta büyütme aşamasında mısın cnm?

ben istanbuldayım..bizdede morfolojı düşük bide kanımda pıhtılaşma var.. 1 aşılama 1de tüpbebek denememz oldu negatif ocak adetinle tekra bi tedaviye başlıcaz..dediğin gibi kendini hazır hissetmen çok önemli..ben ne kadar hazırım orası biraz tartısılır gerçi ama...

hadi inşallah canım Rabbim kucağını boş bırakmasın, ben de ocaktan sonra düşünüyorum yine..bakalım nasip tabi.

canım bizim sorunumuzda aynı ama benim ilk tüp denemem olacak beni biraz bilgilendirirmisin neler yapalım nasıl hareket edelim uyarıda bulunacağın önemli bişey vardır mutlaka:29::29::29::29: bide tedavini baştan sona neler kullandın anlatırmısın zahmet olmazsa:29:

Canım anlatırım tabi.
Bizim ne yaptıksa pek öyle değişim olmadı aklına gelen tüm sperm için iyi gelen şeyleri yaptık, sadece hareketlenmede artış olmuş azıcık da sayıda..Sayımız önceleri binlerdeydi şimdi 2,3 milyon arasında değişiyor, hareket ve morfolojimiz 0 idi bunlarda pek değişiklik olmuyordu ama en son hareket %50 olmuştu.zaten tüpte hareketlilik önemli değil.asıl sorun morfoloji bu ise genetik maleesef...sayı artarsa düzgün bulunma şansı artıyor..denilse de genetikti bizimki.....

benim tedavim uzun protokol ile başladı ben önce yumurta baskılama sonra da geliştirme hormon ilaçlarını kullandım, ilaç olarak decapeptyl ile prugon idi benim kullandıklarım..ilk üç hafta iğnelerimi olurken dr gözetiminde yumurtaların nasıl geliştiklerine dair kan ve muayene oldum.sonrasında yumurta toplama işlemi oldu, bu biraz en zor kısmı diyebilirim, sonrasında kasıklarda ağrılar olabiliyor azıcık da kan gelebiliyor, sonra transfere çağırıyorlar.size kolay giibi gelebilir ama benim çok zordu çünkü morfoloji sorunu olanların döllenme yeteneği olmuyor bu yüzden de mikroenjeksiyon yapıldı bize.neyse ki bir tane embriyo transferim olmuştu.sonra da iki hafta bekleme süreci; bu dönemle stressten uzak durmak ki ben bunu beceremedim, besinlerine hareketlerine dikkat etmen lazım, hatta yatmak en iyisi, 14. günün sonunda da kandan gebeliğe bakıyorlar.

diyebileceğim tek şey her şey Allahtan ne zor durumda olan kişilerin tedavileri olumlu sonuçlandı, her şeyde vardır bir hayır demek lazım ve oluruna bırakıp stressten uzak durmak lazım..yediklerine dikkat etmelisin ve ananas ye mesela , hücrelerin bölünmesi için c vitamini çok önemli ananasta ise bu bol miktarda ye, fazlaya kaçmadan.

bilemedim nereden başlayım , merak ettikleriniz olursa sorun söylerim ben..Allahım hepimizin emeklerini boşa çıkarmasın...

Selam kızlar, ben 2.ci tüp bebeğimi yeni yılda yapacağım, bakalım hayırlısı artık ...İzmirdeyim ve Ege Üni.deyim.

arkadşlar hepinize slm cnm senın yazın dikkatimi çekti ben de izmir dym irenbe de tedvidym buay ben de dondurulmş denicem bilgin varmı dondurulmşla ilgili ben tedaviye başaldım bugun 3 .gun rabbm hepimize yardım etsin inşallah hepimiz anne olucaz

arkadşlar hepinize slm cnm senın yazın dikkatimi çekti ben de izmir dym irenbe de tedvidym buay ben de dondurulmş denicem bilgin varmı dondurulmşla ilgili ben tedaviye başaldım bugun 3 .gun rabbm hepimize yardım etsin inşallah hepimiz anne olucaz

selam canım, sorunumuz hepimizin aynı aslında karşılaşıyoruz sürekli farklı konu altında :)) irenbe yi biliyorum evet ancak sgk ile anlaşması olmadığı için hiç gidemedim oraya, ama ben ege den çok memnunum..sonuçta araştırma hastanesi..aman smyrna ya gitmeyin dee...

dondurulmuşlarla ilgili bir bilgim yok canım, benim malesef ki dondurulmadılar :(( gelişimleri olmadığı için..ama yapan kişiler duyuyorum ve okuyorum neden olmasın.eğer gelişimi iyi ise aynı, artısı opu n olmuyor tekrar...bu da güzel bir şey..İnşallah hayırlısı olur arkadaşım..

Canım anlatırım tabi.
Bizim ne yaptıksa pek öyle değişim olmadı aklına gelen tüm sperm için iyi gelen şeyleri yaptık, sadece hareketlenmede artış olmuş azıcık da sayıda..Sayımız önceleri binlerdeydi şimdi 2,3 milyon arasında değişiyor, hareket ve morfolojimiz 0 idi bunlarda pek değişiklik olmuyordu ama en son hareket %50 olmuştu.zaten tüpte hareketlilik önemli değil.asıl sorun morfoloji bu ise genetik maleesef...sayı artarsa düzgün bulunma şansı artıyor..denilse de genetikti bizimki.....

benim tedavim uzun protokol ile başladı ben önce yumurta baskılama sonra da geliştirme hormon ilaçlarını kullandım, ilaç olarak decapeptyl ile prugon idi benim kullandıklarım..ilk üç hafta iğnelerimi olurken dr gözetiminde yumurtaların nasıl geliştiklerine dair kan ve muayene oldum.sonrasında yumurta toplama işlemi oldu, bu biraz en zor kısmı diyebilirim, sonrasında kasıklarda ağrılar olabiliyor azıcık da kan gelebiliyor, sonra transfere çağırıyorlar.size kolay giibi gelebilir ama benim çok zordu çünkü morfoloji sorunu olanların döllenme yeteneği olmuyor bu yüzden de mikroenjeksiyon yapıldı bize.neyse ki bir tane embriyo transferim olmuştu.sonra da iki hafta bekleme süreci; bu dönemle stressten uzak durmak ki ben bunu beceremedim, besinlerine hareketlerine dikkat etmen lazım, hatta yatmak en iyisi, 14. günün sonunda da kandan gebeliğe bakıyorlar.

diyebileceğim tek şey her şey Allahtan ne zor durumda olan kişilerin tedavileri olumlu sonuçlandı, her şeyde vardır bir hayır demek lazım ve oluruna bırakıp stressten uzak durmak lazım..yediklerine dikkat etmelisin ve ananas ye mesela , hücrelerin bölünmesi için c vitamini çok önemli ananasta ise bu bol miktarda ye, fazlaya kaçmadan.

bilemedim nereden başlayım , merak ettikleriniz olursa sorun söylerim ben..Allahım hepimizin emeklerini boşa çıkarmasın...

çok teşekkür ederim çok güzel detaylı yazmışsın
bizim allahtan merfoloji 0 değil bizim 12 yıllık eviliğim boyunca hep sebepsiz infertilite denildi son 6 ayda çıktı bu merfoloji sorunumuz
sayımız iyi fakat %97 si işe yaramıyor dedi doktor
eskiden bu kadar deteylı bakmıyorlaymıydı neden sonradan çıktı anlamadık:26::26:en son 6 yıl önce filan yaptırmıştık sperm analizini:26::26::26:
sonuçta tüp kararı aldık doktorumun yönlendirmesiyle tabi ve bende uzun protokol başlıyorum yumurta baskılayıcı iğnemiz aynı ben geliştirici olarak menagon kullanacam
inşallah hepimizin sonucu hayırlısıyla pozitif olsun:38:

Bende onumuzdeki ay baslayacagim kizlar. Butun testler yapildi genetik testlerde tamamlandi sayilir. Ocak veya Subatta ilk tup bebek yapilacak

Bende onumuzdeki ay baslayacagim kizlar. Butun testler yapildi genetik testlerde tamamlandi sayilir. Ocak veya Subatta ilk tup bebek yapilacak

hayırlı olsun canım..allah kucağımızı boşta gözümüzü yolda bırakmasın inşallaaaaah

morena..

bu arada merkzi merak ettim bu kadar ayrıntılı hiç incelenmedim, baya ciddi bi yer galiba..

Son düzenleme:
:nazar::emir_bebek:TEDAVİYE BAŞLAYACAK OLANLAR:nazar::emir_bebek:

:nazar::nazar::nazar::nazar:
:emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek:

[TABLE="class: grid, width: 770"]
[TR]
[TD]İSİM
[/TD]
[TD]YAŞI
[/TD]
[TD]NEDENİ
[/TD]
[TD]MERKEZİ
[/TD]
[TD]KAÇINCI DENEMESİ
[/TD]
[TD]HANGİ AŞAMADA
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]neldelin
[/TD]
[TD]28
[/TD]
[TD]tüpler kapalı
[/TD]
[TD]UMUT TÜP BEBEK MERKEZİ
[/TD]
[TD]2.deneme
[/TD]
[TD]Ocak adetinde başlayacak
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]1979senem
[/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD]1.deneme
[/TD]
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]güzgüllüm
[/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD]ANTALYA TÜP BEBEK MERKEZİ
[/TD]
[TD]1.deneme
[/TD]
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]esraberat
[/TD]
[TD]29
[/TD]
[TD]çikolata kisti
[/TD]
[TD]ANKARA TIP FAKÜLTESİ
[/TD]
[TD]3.deneme
[/TD]
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]kedersiz
[/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[/TD]
[TD]3.deneme
[/TD]
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]minnnik
[/TD]
[TD]30
[/TD]
[TD]sperm prob.
[/TD]
[/TD]
[TD]3.deneme
[/TD]
[TD]Şubat adetinde başlayacak
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]elize
[/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[/TD]
[TD]3.deneme
[/TD]
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]sevalçicek
[/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[/TD]
[TD]1.deneme
[/TD]
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]happywomen
[/TD]
[TD]25
[/TD]
[TD]Sperm prob.
Kan pıhtılaşma

[/TD]
[TD]KADIKÖY ACIBADEM TÜP BEBEK MERKEZİ
[/TD]
[TD]2.deneme
[/TD]
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]sevdanehri54
[/TD]
[TD]27
[/TD]
[TD]Sperm prob
[/TD]
[/TD]
[TD]2.deneme
[/TD]
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]lara

[/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD]GELECEK TÜP BEBEK MERKEZİ
[/TD]
[TD]1.deneme
[/TD]

[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]acelya30
[/TD]
[TD]30
[/TD]
[TD]Açıklanamayan
[/TD]
[TD]BURSA ACIBADEM TÜP BEBEK MERKEZİ
[/TD]
[TD]1.deneme
[/TD]

[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]durulife
[/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD]ANAKARA BAŞKENT ÜNV.

[/TD]
[TD]1.deneme
[/TD]
[TD]Aralık sonu
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]banada
[/TD]
[TD]27
[/TD]
[TD]Açıklanamayan
[/TD]
[TD]BÜRÜKSEL TÜP BEBEK MERKEZİ
[/TD]
[TD]Dondurulmuş emb.
[/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]selo26
[/TD]
[TD][/TD]
[TD]Azoospermi[/TD]
[TD]MEMORİAL[/TD]
[TD]1.deneme[/TD]
[TD]Şubat adetinde başlayacak[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]melish83
[/TD]
[TD][/TD]
[TD]Sperm prob.[/TD]
[TD]EGE ÜNV.[/TD]
[TD]2.deneme[/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Morena
[/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD]1.deneme[/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[/TABLE]

PAYLAŞIMLAR

:nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:

Mubîn Duası

Sübhânel müneffisi an külli medyün* sübhânel müderrici an kulli mahzun* sübhâne men ceale hazâinehy beynel kâfi ven nun* sübhâne men izâ erâde şey’en en yekule lehu kün fe yekun* yâ müferriicü ferric* yâ müferricü ferric* yâ müferricü ferric* yâ müferricü ferric* ferric annî hemmi ve ğammî fercen âcilen ğayra âcilin bi rahmetike yâ erhammer râhımiyn*

Mübin Duası’nın Hikmetleri

Dünyevî ve uhrevî her türlü dilek ve hacetlerin yerine gelmesi; sıkıntı keder, elem ve kasvetlerin gitmesine niyet ederek Yasin Süresi’ndeki her “mübîn”
den sonra üçer-beşer veya yedişer defa bu duanın okunması gerekir.

İhlasla okunduğu zaman Allah (c.c.( dua edenin dileğini yerine getirir. Yasin tilaveti bitince bu duanın okunması tavsiye edilmekttedir. Bu şekilde duanın, hacetlerin kabulüne vesile olcağı, Mevlâmız’ın okuyanları sıkıntı ve kederden kurtaracağı rivayet olunuyor. Şu halde ihlasla okumak, Yasin bitince tilavet etmek faydalı olacaktır.

:nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:

40 gün boyunca günde 2256 defa YA RAHMAN desin demiş şuan onu okuyorum birde bizim kuran kursu hocamız bana 500 yasin okuttu herkes bir tane yani toplam 500 kişi okuması gerek(gerçi benim 500ü geçti 592 oldu sayı)
bide hurma olayı var:)biliyorsunuz belki bunuda hocam söyledi .şöyleki 41 hurmayı 41 kişiye dağıtıyorsun dağıttığın kişiler hurmaya MERYEM SURESİ okuyorlar sonra o hurmalardan her gün birer tane yiyorsun afiyetle:)

:nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:

Çocuk Olması için,

Çocuğu olmayan bir kadın, yedi gün oruç tutup iftar vaktinde "Yâ Musavvir, Ya Bari, Ya Halık" isimlerini su üzerine 21 kere okuyup üfürse ve o sudan iftar eylese Cenab-ı hak bu isimlerin hürmetine makbul bir çocuk ihsan eder." (7)

Aşağıdaki ayetler dua makamında okundukları vakit, çocuk istemeye ve hayırlı bir mirasçı dilemeye yaramaktadır. Çünkü Zekeriya aleyhisselam Rabbine böyle dua eylemiştir. Bu bakımdan bizlerin de bu çeşit sıkıntısı olduğu zaman bu ayetlerle dua etmemiz menfaatımız icabıdır. (11)

"Fe hebli min ledünke veliyya" "Yerisüni ve yerisü min âli Yâkûb." "Yühricüküm tıflen sümme li tebluğû eşüddeküm" (12) (13) (14)
(Binnaenaleyh, bana tarafından bir veli oğul ihsan et) (Ki bana da mirasçı olsun, Yâkub hanedanına mirasçı olsun.)

ALLAH HEPİMİZİN YARDIMCISI OLSUN
KUCAKLARIMIZ BOŞ KALMASIN

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
وَوَصَّيْنَ الْإِنسَانَ بِوَالِدَيْهِ
حُسْنً وَوَصَّيْنَا الْإِنسَانَ بِوَالِدَيْهِ حُسْناً وَإِن
جَاهَدَاكَ لِتُشْرِكَ بِي مَا لَيْسَ لَكَ بِهِ عِلْمٌ فَلَا تُطِعْهُمَا إِلَيَّ
مَرْجِعُكُمْ فَأُنَبِّئُكُم بِمَا كُنتُمْ تَعْمَلُون[/QUOTE][/QUOTE]

Aramıza yeni katılan arkadaşlar HOŞGELDİNİZ

Son düzenleme:
Merhaba ben adetin 3 günü baslamistim ignelere 8 gün igne yaptim onuncu gün yumurtalar toplaniyo 2 gün sonra transfer yapiliyor fakat blastokist transferi yapilacaksa o 5 gün yapiliyor.
tüp bebek tedavisi icin ortalama 15 gün yeterli. Allah simdiden gönlüne göre versin

Kızlar selam nasılsınız. safyalar ne kadar ilerlemiş. İşlerim yoğun ve stresliydi bu hafta bakamadım.. Maşallahh epey kişi gelmiş. Öncelikle yeni gelen arkadaşlara hoşgeldiniz diyorum...Tüm arkadaşalra tedavisinde başaılar diliyor bu son olsun ve sğlıkla bebeklerinize kavuşun diye dua ediyorum

selam kızlarr

Selam kızlar, ben 2.ci tüp bebeğimi yeni yılda yapacağım, bakalım hayırlısı artık ...İzmirdeyim ve Ege Üni.deyim.

merhaba kızlarr.
Bugün tüp bebek için start aldım.ilk gonalf i bugün vurdum.Heyecanlıyım çok.ne olur tutsun.İstanbul tüp bebek merkezindeyim.
Hepinize bol şans arkadaşlar
:31:Ailem ve cevrem tüp bebek tedavisi yaptığımı bilmiyor o yüzden kimseyle dertleşemiyorum burayı keşfettikten sonra o kadar çok rahatladım ki burda paylaşımlarda bulunmak beni çok rahatlatıyor

Umut tüp bebek merkezi koşuyolunda ben ise avcılarda oturuyorum aslında bana çok uzak
:10:ama olsun

Bende avcılardayım ve bende Umuttayımm :)

kızlar benim sorunum yumurta rezervi, yaş 33. ilk denemem olacak.
Biosteron diye bir dhea hormon ilacına başladım, hiç kullanan oldu mu bilmiyorum aranızda. Adetin 2. günü nasip olursa bu sefer başlayacaz, dört gözle bekliyorum. Düşünüyorum da hiç bu kadar istememiştim bir an önce adet olmayı.

Back