2012 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

bizimki banyo filan yaptıkça azallıyor, bu aralar hasta diye yaptirmadık pek bi sürü oldular

*banyo maşrapası - şu yeni bölmelilerden hiç memnun kalmadık daha klasik tavsiye ederim
*banyo küvet süngeri(banyo filesi yerine ) - banyodan sonra nasıl temizlendiğini filan öğrenin, biz minder almıştık kirlenince temizlenmez bu diye vazgeçtik

*bebek çamaşır tozu - yerine dalin sıvı deterjan tavsiye ederim

*hastane çıkışı
+ağustosta gerekmeyebilir ama tulum

*ELEKTRONİK CİHAZLAR*

*oda nemlendiricisi - doktor kullanmayın dedi

*BEBEK BESLENME*

*biberon(cam ve kolik önleyici-dr brown veya chicco) -- biz aventten memnunuz
+pompa tavsiye ederim
bu aşağıdakilerin çoğu çok sonra gerekecek:
*diş kaşıyıcı
*meyve-sebze emziği
*meyve -sebze emziği filesi(yedek)
*mama sandalyesi
*cam rende(vitamin değeri korumak için)

*BEBEK ODASI*
*alt açma örtüsü- can bebenin alt açması varken çok kullanışsız

*ağız mendili- 40 tane filan alabilirsiniz ziyan olmaz

*ANN E BAKIM*

*emzirme sütyeni ++ emzirme atleti

bemin çok az kalmıştı hastalanınca üzüntüden sütüm azalacak korkusuyla o kadar çok şey yiyip içtim ki haftada 5 kilo filan aldım, doktor yavaş yavaş mekiğe filan başlayabilirsin dedi ama benimki normal doğum

2 fincan süt yapıcı çay
1 fincan boza
3 bardak süt bulgur pilavı
1 bardak meyve suyu
ve su içtim fırkırması lazım ama malesef daha hareket yok desem yeri
bol bol yeşillik yemek gerekiyor.roka tere Kuzu kulağı.süt yapıyor ben denedim etkiledi baya sende dene canım.
ve birde oğluşunuz her altını açtığında hoooop diye bütün yüzüne üstüne çişini yaptığı için bol bol çıtçıtlı badi

Son düzenleme:

kullandıktan sonra banyo minderini nasıl temizliyorsunuz kızlar?

çarşamba gecesi bebegim çok agladı ama nasıl bi aglama ne yaptıysam susmadı banyo ettirdim yinede sakinleşmedi 4e kadar uyumadı hiç agladı.bezini 1 gibi takmıştım fakat 6 gibi baktıgımda bez tertemizdi çişini yapamamış kuzum pipiside şişti kaç defa açıp baktım hep öyleydi.1 saat açık bekledim işemedi sonra hasstaneye gittik.doktor teyzemiz baktı ve pipisinin tepesi kapalıydı zorladı açtı kanadı kuzumun pipisi antibiyotik krem verdi sürüyorum fakat her ugraştıgımda kanıyor haftaya sünnet ettirmeye karar verdik eşimle doktorda bi engel görmezse sünnet olacak oglum.

ferro sanolu lisede kullanmıştım kansızlık vardı. şimdi ferramat diye ilaç verdi doktor doğum sonrası hatırladıkça kullanıyorum

çok üzüldüm canım oğluşuna geçmiş olsun.Kapalı olduğu için mi sünnet ettirmek zorunda kaldınız?

kızlar bebeğimin kakası bazen yeşil bazen sarı oluyor çoğu zaman da sümüksü şekilde oluyor.İnternetten baktım bazıları sümüksü kakaya normal diyor bazıları da amip enf. gibi bi şeyler yazmış.Böyle durum yaşayıp da dr. a soran var mı?

Sümüksü ve yeşil olması kafamı karıştırıyor.Birkaç gündür var bu durum :44::44:

Herkesin bebeğiyle ilgili farklı bir sıkıntısı var. inşallah tez zamanda atlatırız.
benim bebeğim zaten geç emmeye başlamıştı. bu sabah beşten beri emmeyi reddediyor. 2 defa ağlatark çoook zor emzirdik. memeyi tuttuktan sonra çok güzel emiyor. ama başlangıcı işkence gibi. inş. geçici bir durumdur. bunun çözümü yarı uyur pozisyonda emzirmekmiş. onu da denedik olmadı. çokk zor. çözümü olan varsa yazabilir mi arkadaşlar?

günaydın kızlar sizin bebeğinizin karnındanda gur gur sesler geliyormu?
emzirirken daha çok gurulduyo bizim

belki bi sıkıntısı vardır geçici bi durumdur belki

benimkide bazen sümüksü yapıyor hiç yeşil olmadı ama hala sulu kaka yapıyor intertte yazılanlar içime kurt düşürdü bazıları bağırsak enf. falan yazmış pazartesi götürücem doktora bide kakasını yapmadan önce kıvranmaya başlıyor benimki

ah canım yaa aynısı bendede var.. memeyi ilk verdiğime yüzünü ekşitiyor kafasını oyana bu yana sallıyor bi 30 sn sonra iyice ağzına dayıyorum sonra başlıyor çekmeye neden anlamıyorum.. bu bilinmezlikler insanı çıldırtıyor

Son düzenleme:

benimkide geç emmeye başladı ve bugün memeyi reddediyor ağzına bile almıyor kaç saat aç bıraktım emsin diye ama banamısın demedi. daha öncede zorlasamda biberonu emmiyordu kesinlikle, bugünde onu emmeye başladı şaka gibi. bilmiyorum bende ne yapacağımı.

biz çoğunlukla mama ile beslendiğimiz için fıstık yeşili krem kıvamında kakası oğlumun, 2 doktora danıştım çok korktum rengi değişmeyince, ikisi de kanlı ve sümüklü olmadığı sürece endişelenme dediler.. ama yine de doktora danışmakta fayda var

doktor zorla kanatarak açtı fakat şimdi her krem sürmeye çalıştıgımda yine kanıyo acıyo kuzum bagırıyo.en iyisi kestirelim 4 5 gün de iyileşir inşallah bir daha sorun yaşamayız pipiden allahın izniyle

Canım yeşil kaka bebeğin üşüdüğünü gösteriyor demişti hemşire hanım. Bi de biraz kalın giydirip kontrol et bakalım ne olacak...

Benim bebeğim 3 - 4 günlükken böyle bi sorunla karşılaşmıştık. Göğüslerim yara olduğu için krem kullanıyordum. Meğer bizim ufaklık kremin kokusunu sevmemiş. Emzirmeden önce ılık su ile yıkıyordum ben. Hemen işe yaradı. İnşallah seninki de bu kadar başit bir şeydir:)

kızlar herkese merhaba
hamileyken çok düzenli takip ediyordum forumu ama kızım doğduktan sonra bi çoğumuz gibi bende ara sıra bakabiliyorum
biz 45 günlük olduk artık düzene oturmaya başladı kızım
doktor 15 günden sonra d vitamini kullanmamı söylemişti
ama ben ihmal ettim sizler kullandınız mı ne zaman kullandınız çok mu geç kaldım sizce

20 günlükken başladık sanırım, sanırım bende çok kullandım 1 ayda bitmesi gereken vitamin 23-24 günde bitti. biz multitaps kullanıyoruz.

canım bize aile hekimin daha 5 günlükken alın dedi 15 günlükken başlarsın kullanmaya dedi.. günde 3 damla.. hala devam ediyoruz ve 1 yaşına kadar kullanılması gerekiyormuş..
sakın ihmal etme canım .. bebeklerimizin sağlığı için.. hiç vermediysen hemen al başla derim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…