- Konu Sahibi antidepresif
-
- #27.241
Keşke kan değerlerine baktırsaydınız bir. Bizim sarılığımız idrar yolları enfeksiyonu sebebindenmiş. 6 sebebi varmış, ayrı ayrı test yapılmıştı da idrar kültürü sonucunda çıkmıştı bu durum.
biluribin değeri yüksek olduğu için çocuk hep uyumak istermiş.uyanmak istemezmiş.sarılık olan bebekler uyurmuş.[/QUOTE
biz bebeğimiz 8 günlükken doktora gittiğimizde saarılığımız vardı ama 11di değer. o zamanlar çok uyurdu ben de zor uyandırırdım şimdilik yok öyle birşey,uyusa diye bakıyorum çoğunlukla artık
merhaba canım ;
benim oğluma konan teşhis anne sütü sarılığı...doğumdan 2 hafta sonra başladı benim oğlum sararmaya,burnunda,göz çevresinde,göz aklarında ve hafif hafif yanaklarında sarılık vardı...doktor pediatrik bilirubin istedi değerimiz ilk testte 18 , 1 hafta sonraki testte 15 çıktı..doktorumuz sonuçları görünce başka testler istedi..idrar testi,tsh,serbest t3,t4,retikülosit v.s sonuç olarak testlerimiz temiz çıktı anne sütü sarılığı teşhisi kondu,3-4. aydan sonra kendiliğinden geçer dedi doktor
bebegi gazlı olan anneler gaz ilacı kullanıyormusuz ve hangi marka gunde kac kez biz sap simplex kullanıyorum gunde bır kez 4damla
kızım doğduğunda,ablam onu iki kat giydiriyordu.birda battaniyeye sarıyordu.
emzirirken battaniyeyele uğraşmak çok zor gelince bana bir battaniye yerine tulum giydimye başladım böylece 3 kat giyinmiş oldu.
uzun kollu çıtçıtlı badi,havlu çorap,kilotlu çorap.
zıbın,çorap,patikli pantolon.
tulum.bere.
fazla giydirdiğimi,bebeğimin rahat hareket edemediğini düşünerek giyimini azalttım.
sıfır kollu çıtçıtlı badi.
zıbın,havlu çorap,patikli pantolon.
tulum.bere.
şimdi de, kızım belki kalın giyinmeye alışmıştır bu şekilde üşür diye endişe yaşıyorum.
oda ısısı 23-25 arası.
uyurken üzerine penye battaniye ve yorgan örtüyorum.ama yorgan kalıp gibi kalıyor pek ısıttığını sanmıyorum.
dilinin sütten olduğunu düşünüyordum ama kayınvalidem kafamı karıştırdı
gaz damladı zinco kullanıyorum.8 saatte bir iki damla veriyorum.düzenli kullanınca işe yarıyor gibi.
banyo yaoptırırken başını nasıl yıkıyorsunuz ?
sırdı yukarı,yüzü aşşagı bakacak şekilde kolumun üzerine alıp yıkayınca ağzına su kaçıyor.(acayip gaz yapıyor)
sırt üstü küvvette yatırarak yıkayınca sağa sola çeviriyor kafasını bu şekilde de kulağına su kaçırma ihtimalim çoğalıyor hem de kafasının arka kısmını güzel yıkıyamıyorum.
file kullanmayı denedim ama file çok soğuk oluyor.
küvvette suyun içinde kalıyor fazla üşümüyordur herhalde.
siz nasıl yapıyorsunuz ?
canım ben en altta yarım kollu çıtçtılı badi, ve patikli tek alt, üstünede bir tulum ve yelek giydiriyorum genelde yarım kundak gibide bataniyeye sarıyorum..
uyurkende yeleğini çıkartıp battaniyeye sarılı şekilde yatağına koyuyorum üstünede yorganını örtüyorum..
çok fazla üst üst giydirme özellikle kolları iki kat olmasın rahat hareket edemiyor.. önemli olan sırt ve ayaklar onları üşütme sakın ayaklı tulumda giydirsen ya içinden çorap giydir yada tekrar patik giydir üstünden.. ben yavaş yavaş şapkayı çıkartıyorum alışsın artık..
diline gelince tabiki beyaz olacak her daim süt içiyor özellikle içtikten sonra benimkindede oluyor ama madenm için rahat etmiyor göster doktora.
banyo yaptırırkende senin gibi yüzü yere bakacak şekilde koluma yatırıyorum ama kafasını biraz daha eğimli aşağı doğru tutuyorum kafasına suyu döker dökmez yüzünündeki suyu elimle sıyırarak yıkıyorum yüzünü (ama bende su döken biri oluyor mutlaka tek başına yapabilirmiyim aynısını bilmiyorum)
birde evin ısısı ne kadar iyi olsada banyo yaptırırken elektirikli ısıtıcıyı açıyorum..
banyodan sonra hemen giydirmiyorum havlusuna ve battaniyesine sarıp emziriyorum bi yarım saat sonrada tüm vucudunu losyonlayıp uyutuyorum sonrasında en az 3 saat kesintisiz uyuyor..
Ben kafasına suyu elimle döküyorum, bıngıldağı zarar görmesin diye. Annem korkuttu da biraz beni:) Eşim tutuyor, ben de suyu döküp yüzünü elimle sıyırıyorum, bir yandan da ellerine mukayet olmaya çalışıyorum ki fırsat bu fırsat deyip emmesin elini:)
bıngıldağı kolay kolay zarar görmez canım korkma.. bizimkide bi yerden düşüyomuş gibi eline ne gelse onu sıkıca tutuyor banyodayken
ağlamıyor ama gözlerindeki korkuyu bi görseniz
bebeklerinde gaz olan annelere birşey sormak istiyorum.. diyoruz ya gaz sancısı çekiyor diye nasıl oluyor bu sizin bebeğinizde yani kıvranıp ıkınıp zor da olsa gazını çıkarıyor mu yoksa boş yere saatlerce kıvranıyormu. bebeğim bazen boş yere kıvranıyor çıkaramıyor gaz falan diyorum acaba başka bişeymi var sizde de oluyormu böyle.. ve kakasını yaparken bir süre zorlanıyor ıkınıyor ağlıyor sonra yapıyor. sizin gaz sancılarınızda böylemi
bebeklerinde gaz olan annelere birşey sormak istiyorum.. diyoruz ya gaz sancısı çekiyor diye nasıl oluyor bu sizin bebeğinizde yani kıvranıp ıkınıp zor da olsa gazını çıkarıyor mu yoksa boş yere saatlerce kıvranıyormu. bebeğim bazen boş yere kıvranıyor çıkaramıyor gaz falan diyorum acaba başka bişeymi var sizde de oluyormu böyle.. ve kakasını yaparken bir süre zorlanıyor ıkınıyor ağlıyor sonra yapıyor. sizin gaz sancılarınızda böylemi
Bıngıldağı kolayca hasar görmez ama biz banyoda yıkıyoruz, duş başlığı ile. Tazyikli su zarar verir dedi annem, o yüzden ben duş başlığından elime su akıtıp öyle kafasını yıkıyorum. 2 aydır öyle alıştık :)
Canım benim bebeğimin gaz sancısı olmuyor ama eşimin yeğeni doğal gaz boru hattı gibi hala. O sürekli ayaklarını karnına doğru çekip durur, bu gaz sancısının işaretiymiş. Şunu denedin mi? Düz bir zemine yatır, bol bol ayağını çekip bağırsağını harekete geçirsin. Çünkü pusetlerde ayaklarını kolayca tekmele çekme hareketini yapacak denli serbest hareket ettiremiyorlar. Bizim sancımız yok ama h.sonundan beri oyun halısına ne zaman yatsa ayakları hareket ettiği için zorul zorul salıyoruz.
Sana birşey sorabilir miyim? Rezene içiriyorum demiştin sanırım, tohum rezene mi yoksa poşet çay şeklindeki rezeneyi mi içiriyorsun?
kızlar bebeğimin gaz çıkarmadan bazen saatlerce ayaklarını karnına çekip ıkınması normal mi? böyle oluyor mu sizde de? gaz sancısı mı bu da yoksa başka bir sorunumuz mu var
ishal demek için günde en az 8 defa yapması gerekirmiş digerleri normal kabul edilirmiş su aralar kıvamı cıvık olması normal biz mama ile beslendiğimiz halde cıvık oluyo hoş cıvıkta bu kadar zorlanıyor katı olsa ne olurdu acaba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?