2012 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

geçmiş olsun canım.Allah başka dert vermesin evllatlarımıza.

gaz için hindistan cevizi deniyor küçük musat gibi.aktarlarda vardır.onu rendeden geçiriyorsunuz bebişin diline değdirip çekiyorsunuz.doktorum önermişti.ilaç falan kullanma.ilaç bebekte kabızlık yapıyormuş.

kızım doğduğunda,ablam onu iki kat giydiriyordu.birda battaniyeye sarıyordu.
emzirirken battaniyeyele uğraşmak çok zor gelince bana bir battaniye yerine tulum giydimye başladım böylece 3 kat giyinmiş oldu.

uzun kollu çıtçıtlı badi,havlu çorap,kilotlu çorap.
zıbın,çorap,patikli pantolon.
tulum.bere.

fazla giydirdiğimi,bebeğimin rahat hareket edemediğini düşünerek giyimini azalttım.

sıfır kollu çıtçıtlı badi.
zıbın,havlu çorap,patikli pantolon.
tulum.bere.

şimdi de, kızım belki kalın giyinmeye alışmıştır bu şekilde üşür diye endişe yaşıyorum.
oda ısısı 23-25 arası.

uyurken üzerine penye battaniye ve yorgan örtüyorum.ama yorgan kalıp gibi kalıyor pek ısıttığını sanmıyorum.

dilinin sütten olduğunu düşünüyordum ama kayınvalidem kafamı karıştırdı

gaz damladı zinco kullanıyorum.8 saatte bir iki damla veriyorum.düzenli kullanınca işe yarıyor gibi.

banyo yaoptırırken başını nasıl yıkıyorsunuz ?
sırdı yukarı,yüzü aşşagı bakacak şekilde kolumun üzerine alıp yıkayınca ağzına su kaçıyor.(acayip gaz yapıyor)
sırt üstü küvvette yatırarak yıkayınca sağa sola çeviriyor kafasını bu şekilde de kulağına su kaçırma ihtimalim çoğalıyor hem de kafasının arka kısmını güzel yıkıyamıyorum.
file kullanmayı denedim ama file çok soğuk oluyor.
küvvette suyun içinde kalıyor fazla üşümüyordur herhalde.
siz nasıl yapıyorsunuz ?

canım ben en altta yarım kollu çıtçtılı badi, ve patikli tek alt, üstünede bir tulum ve yelek giydiriyorum genelde yarım kundak gibide bataniyeye sarıyorum..
uyurkende yeleğini çıkartıp battaniyeye sarılı şekilde yatağına koyuyorum üstünede yorganını örtüyorum..
çok fazla üst üst giydirme özellikle kolları iki kat olmasın rahat hareket edemiyor.. önemli olan sırt ve ayaklar onları üşütme sakın ayaklı tulumda giydirsen ya içinden çorap giydir yada tekrar patik giydir üstünden.. ben yavaş yavaş şapkayı çıkartıyorum alışsın artık..
diline gelince tabiki beyaz olacak her daim süt içiyor özellikle içtikten sonra benimkindede oluyor ama madenm için rahat etmiyor göster doktora.
banyo yaptırırkende senin gibi yüzü yere bakacak şekilde koluma yatırıyorum ama kafasını biraz daha eğimli aşağı doğru tutuyorum kafasına suyu döker dökmez yüzünündeki suyu elimle sıyırarak yıkıyorum yüzünü (ama bende su döken biri oluyor mutlaka tek başına yapabilirmiyim aynısını bilmiyorum)
birde evin ısısı ne kadar iyi olsada banyo yaptırırken elektirikli ısıtıcıyı açıyorum..
banyodan sonra hemen giydirmiyorum havlusuna ve battaniyesine sarıp emziriyorum bi yarım saat sonrada tüm vucudunu losyonlayıp uyutuyorum sonrasında en az 3 saat kesintisiz uyuyor..

Ben kafasına suyu elimle döküyorum, bıngıldağı zarar görmesin diye. Annem korkuttu da biraz beni:) Eşim tutuyor, ben de suyu döküp yüzünü elimle sıyırıyorum, bir yandan da ellerine mukayet olmaya çalışıyorum ki fırsat bu fırsat deyip emmesin elini:)

bıngıldağı kolay kolay zarar görmez canım korkma.. bizimkide bi yerden düşüyomuş gibi eline ne gelse onu sıkıca tutuyor banyodayken
ağlamıyor ama gözlerindeki korkuyu bi görseniz

bebeklerinde gaz olan annelere birşey sormak istiyorum.. diyoruz ya gaz sancısı çekiyor diye nasıl oluyor bu sizin bebeğinizde yani kıvranıp ıkınıp zor da olsa gazını çıkarıyor mu yoksa boş yere saatlerce kıvranıyormu. bebeğim bazen boş yere kıvranıyor çıkaramıyor gaz falan diyorum acaba başka bişeymi var sizde de oluyormu böyle.. ve kakasını yaparken bir süre zorlanıyor ıkınıyor ağlıyor sonra yapıyor. sizin gaz sancılarınızda böylemi

bıngıldağı kolay kolay zarar görmez canım korkma.. bizimkide bi yerden düşüyomuş gibi eline ne gelse onu sıkıca tutuyor banyodayken
ağlamıyor ama gözlerindeki korkuyu bi görseniz

Bıngıldağı kolayca hasar görmez ama biz banyoda yıkıyoruz, duş başlığı ile. Tazyikli su zarar verir dedi annem, o yüzden ben duş başlığından elime su akıtıp öyle kafasını yıkıyorum. 2 aydır öyle alıştık :)

Canım benim bebeğimin gaz sancısı olmuyor ama eşimin yeğeni doğal gaz boru hattı gibi hala. O sürekli ayaklarını karnına doğru çekip durur, bu gaz sancısının işaretiymiş. Şunu denedin mi? Düz bir zemine yatır, bol bol ayağını çekip bağırsağını harekete geçirsin. Çünkü pusetlerde ayaklarını kolayca tekmele çekme hareketini yapacak denli serbest hareket ettiremiyorlar. Bizim sancımız yok ama h.sonundan beri oyun halısına ne zaman yatsa ayakları hareket ettiği için zorul zorul salıyoruz.

Sana birşey sorabilir miyim? Rezene içiriyorum demiştin sanırım, tohum rezene mi yoksa poşet çay şeklindeki rezeneyi mi içiriyorsun?

cnm bizde gaz pek yok ama kaka yapaken bizdede aynısı oluyor.. kıpkırmızı oluyor bikaç dk kıvranmazdan son sonra pofff..dün beline kadar yaptı aynı şekilde..
baya sulu sümüksüydü şimdi bende korkuyorum ishalmi oldu diye..

o zaman doğru cnm ben tasla döküyorsun sandım..

bizimki de 2.doğalgaz boru hattı sanırım:)) canım evet genelde hareket etsin diye rahat bırakıyorum ama pek faydası olmuyor bizde ya şaşkın durumdayım ayaklarını çekiyor kıvranıyor budan anlıyorum gaz sancısı olduğunu ama boş ıkınıyor saatlerce ovuyorum bazen ıkınıyor ama çıkan birşey yok işte merak ettiğim bu normalmi yani gaz sancısı olan diğer bebeklerde de oluyormu bu
ben milupanın rezene çayını veriyorum canım çok da memnundum ama bu 2 gündür bezdirdi oğlum

kızlar bebeğimin gaz çıkarmadan bazen saatlerce ayaklarını karnına çekip ıkınması normal mi? böyle oluyor mu sizde de? gaz sancısı mı bu da yoksa başka bir sorunumuz mu var

kızlar bebeğimin gaz çıkarmadan bazen saatlerce ayaklarını karnına çekip ıkınması normal mi? böyle oluyor mu sizde de? gaz sancısı mı bu da yoksa başka bir sorunumuz mu var

canım gazdan başka birşey değil bu..
oğlum da o şekilde çok çabalıyor.. yapamıyor da pırt pırtları.. masajdı oyddu buydu hiç fayda etmiyor..
bazen de uyurken ıkınır gibi oluyor öyle çekiyor bacaklarını karnına ve kıpkırmızı oluyor..
bazen de bakıyorsun öyle rahat dururken pıtır pıtır gidiyor alttan kendisini hiç zorlamadan..

Haydut
bebeğinin kakasının sümükümsü olması normal değil.. eğer birkez daha bu şekilde dışkılarsa mutlaka doktora görünün derim..
heryerde kanlı veya sümükümsü kaka olunca doktora gidin diye yazıyor

evet gaz sancısı aynen öyle kıvranıyo kıvranıyo bişey yok uykudan bile uyandırıyo kaka yaparkende büyük adam gibi ıkınıyo aglıyo bazen ellirini falan yumruk yapıp öyle bi ıkınıyo tabi o arada eger yaparsa resmen mayısıyo suratını garip bi ifade alıyo rahatlamış bi şekilde sırıtıyor

ishal demek için günde en az 8 defa yapması gerekirmiş digerleri normal kabul edilirmiş su aralar kıvamı cıvık olması normal biz mama ile beslendiğimiz halde cıvık oluyo hoş cıvıkta bu kadar zorlanıyor katı olsa ne olurdu acaba

kızımda sümüksü bir şekilde yapıyor kakasını.ciddi bişi olacağını sanmamaıştım.doktoruna söyliyim en iyisi.
bacaklarını toplayıp ıkınmaya başladığı zaman biraz hareket yaptırıyorum gazı bu şekilde çıkmazsa altını açıp hametanla popo deliğini yumuşatıyorum hemen çıkıyor gazı.bazen ne yapsam fayda etmiyor.
kakasını emerken daha rahat yapıyor.

banyodan sonra ben hemen masajını yapıp giydiriyorum,üşür diye korkuyorum.bide benim kızım banyodan sonra emince hemen uyuyor ve neredeyse 6 saat uyuyor.arada birkere uyanıp emiyor ve sonra yine uyuyor.genelde geç banyo yaptırmaya çalışıyorum ki gece ben de uyuyabileyim.

kolları tek kat üşümez mi ? bir de file ile yıkayan var mı bebeğini ?

eyvahhh bizimki yapıyor 8 defa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…