2012 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

öptüm gelinini cnm sende damadımı öp tatlım yaa bu arada senide tebrik ederim hayırlısıyla kurtulmussun

Kızlar benn hastaneden geldiğimizden beri her gün yıkıyorum kızımı. eve gelen hemşire öyle söyledi ve ben aşılı diye yıkamamıştım banada kızı:) şimdi 1 aylık olduk ve kızım 1100 gr almış 2 cm uzamış.. bu arada saçlarıda 2 cm uzadı.) çok saçımız var.

benim kızım da da kaka yapma sorunu var.2 gündür yapmadı . bütün gece ıkındı hala ıkınıyor. en iyisi bir rezene kaynatıp içireyim.

bu arada benimde ev düzenim yok yemek yapma ve yemek benim için çok zor. allahtan temizliğe kadın geliyor. akşamdan akşama eşim gelince yemek yiyebiliyorum.

pardon canım özür dilerim bilmiyodum geçmiş olsun Allah analı babalı büyütsün

Arkadaşlar, benim de kızımın geçmek bilmeyen pişikleri var. Hatta poposunda bazı yerler açık yaraya dönüştü. Yavrum krem sürerken avaz avaz bağırıyor doğal olarak Kullanmadığım ilaç kalmadı. Siz neler yapıyorsunuz pişik için, hangi bezi kullanıyorsunuz?

bizimde pişik sorunumuz var cnm prima kullanıyoruz su an ıyı emıo çişini ve kakasını ben öncelerı ıslak mendıl kullanma hatasına düştm pişti kızım sımdı her seferınde ılık suyla temızlıom bıde popolın sürüyorum hafifledı cok şükür ya

20 günlük oldu kızım cok sükür artık gecelerı uyuyup gündüz uyanık geçirmeyi tercih edıo sesler çıkarıo gülüo bide hapşırnca cook hosuna gidio cadının Allahım hep yüzünü güldürsn yavrularımızın

Canım çok geçmiş olsun ya kıyamam ben ona. primanın beyaz poşetlisini kullanıyorum yani prima sensetive. hiç krem kullanmıyorum. üstelik sık sıkta değiştridiğim söylenemez. bak sana en güzel tavsiye her altını açtığında açık bırak altını. biraz açık kalsın kurusun. yazık ona şimdi her çişini yaptığında nasıl acı veriyordur. heh birde pamuğu ıslatıp onunla temizle altını sakın ıslak mendil sürme. pamukla sildikten sonrada peçete ile mutlaka kurula. çok geçmiş olsun. Türkiyede olmadığım için krem söyleyemiycem. ama zeytin yağı sürebilirsin.

bende aynı sorun var. saçım kıyafetlerimmm her yerim kusmuk:) kızımı değiştirmekten de bıktım walla:d

Ah sadece kıyafetler mi yatak yastık koltuk, ne varsa

Benim oğlum hala gece gündüz demeden uyuyor, acıkınca uyanıyor, emdikten sonra da kendince mırıldanıp etrafı inceliyor, sonra tabi kusuyor, kusunca da canı yanıyor, ağlıyor 45 günlük oldu ama erken odğum olduğu için daha yeni yeni adapte oluyor dünyaya.

Erken dogum dedigin nekadar erkendi ki... Bizde biraz erkendik ama sadece 2 hafta..

slm travazol,hametan ve travocort 3ünüde denemişliğim var oğlum için ve bunların iyi geldiğini söyleyebilirim
oğlumda sık pişik oluyordu ılık suyla yıkayıp poposunu kremliyordum

Arkadaslar yarin bebegim 40 gunluk oluyor... Ne yapilir hic bilemiyorum kirkinda.... Bilen varmi? :26:
Biz büyüynce benzemesini istediğimiz bir eve misafirliğe gittik, yumurta aldık çıkarken.

Erken dogum dedigin nekadar erkendi ki... Bizde biraz erkendik ama sadece 2 hafta..

36. haftama girdiğim gün doğmuştu. Suyum geldiği için engelleyemedik doğumu. Oğlum gülüyor ama ben bilinçli güleceği zamanı bekliyorum dört gözle. Şimdiki gülmeleri refleks gülmesi gibi geliyor sanki. Özellikle emerken gülüyor gibi.

Bende prima kullanmaya başladım. Islak mendil hiç kullanmadım. Pamuğu ıslatıp siliyorum. Sonra da kurulayıp pişik kremi kullanıyorum. Ama bana mısın demiyor.
Maşallah senin yavruna da:)Benim de kızım 23 günlük oldu artık. Sürekli emmek istiyor. Hamileyken Allahım sütüm bol olsun, kızım da emmeyi sevsin diye dua etmiştim. Fazla mı abartmışım acaba diye düşünüyorum şimdi:)

slm travazol,hametan ve travocort 3ünüde denemişliğim var oğlum için ve bunların iyi geldiğini söyleyebilirim
oğlumda sık pişik oluyordu ılık suyla yıkayıp poposunu kremliyordum

Slm cnm,
Bende şu an yaklaşık bir haftadır travacort ve fito kullanıyorum. Ama hala bir sonuç alamadım. Çok üzülüyorum çok

Slm cnm,
Bende şu an yaklaşık bir haftadır travacort ve fito kullanıyorum. Ama hala bir sonuç alamadım. Çok üzülüyorum çok

Merhabalar serce.Öncelikle bebeğin için çok geçmiş olsun.
Yazını görünce dayanamadım ve cvp yazma ihtiyacı hissettim.
Piyasada pişikler için çok güzel bir krem var.İsmi "Sudocrem"
Eskiden sadece yurtdışında satılıyordu ama artık türkiyedeki eczanelerde de bulabilirsin.
Geçen haftalarda yeni doğum yapmış olan halamın gelininin bebeğide aynı senin anlattığın şekilde pişik olmuş.
Bu kremi önerdim ve 1 gün içerisinde iyileşme gösterdi gerçekten.
Şiddetle tavsiye ediyorum.

AĞLAYAN BEBEĞİ SUSTURMANIN 5 YOLU.......

Swaddling: Kundak yapmak: Ancak siz Türklerin eskiden yaptığı şekilde, kollarını bacaklarını sıkı sıkı saracak şekilde değil. Bebeğinizi önce büyükçe ve tülbente benzeyen yumuşak dokulu, bebeği sıkıntıya sokmayacak bir kundağa sarın. Kolları vücudunun iki yanında sabitlenmeli. Ancak ayaklar gevşek sarılacak. 5 aylık olana kadar bu şekilde uyutun. Ayrıca mutlaka uyuduğu odada 'beyaz gürültü' dediğimiz ses olsun.

Side/Stomach position: Bebeği yana çevirmek: Bebeğinizi kucağınızda sağa doğru yatırarak yüzü aşağıya bakacak şekilde tutun.

Shushing: ‘Şşşşşşşşşşt’ demek: Kulağına yüksek sesle ‘şşşşşşşşşşt’ deyin. Bu ses, ona anne karnındaki gürültülü ortamını hatırlatır.

Swinging (and jiggling): Hafifçe sallamak: Başını jöle gibi elinizin altında hafifçe, çok sarsmadan sallayın. Bu eylem ona anne karnındaki hareketli ortamı hatırlatır.

Sucking: Emmesini sağlamak: Emzik kullanın.

- Bebek susmadığında bütün bu saydıklarınız sırayla mı yapılacak?

Evet. Bebeğiniz ağlıyor, panik yok, hemen kundağa sarın. Dediğim gibi tutup kulağına 'şşşşşşşşştt' deyin yüksek sesle ve hafif hafif sallayın. Çok kısa sürede yüz ifadesinin değiştiğini, sakinleştiğini göreceksiniz.

- Bu yöntemle anne mi daha başarılı bebeği sakinleştirmekte, baba mı?

Babalar daha başarılı.

- 5 S yöntemi uygulanan bebekler, nasıl erişkin oluyorlar, gözlemleyebildiniz mi?

En önemlisi size güvenmeyi öğrenmesi ve kendilerini güvende hissetmeleri. Büyüdüklerinde de kendilerine çok güvenen, mantıklı, dışa dönük bireylere dönüşüyorlar.

"Mağara adamıyla az kelime kullanarak konuşun"

Türkçeye de çevrilen kitaplarında 8 ay-5 yaş arasındaki çocukların eğitiminde anne ve babalara yol göstermek için geliştirdiği “mağara adamı” tekniklerini de anlatan Dr. Harvey Carp, Amerika’nın kitapları en çok okunan çocuk hastalıkları uzmanı olmasıyla tanınıyor.

Halen UCLA Tıp Fakültesi’nde çalışan Dr. Harvey Karp‘ın “Mahallenin En Mutlu Bebeği” ve “Mahallenin En Mutlu Çocuğu” başlıklı 2 kitabı 20’den fazla dile çevrildi. Bu dönemdeki çocukların tıpkı mağara adamlarına benzeyen, ilkel ve medeniyetten uzak davranışlar sergilediğini, ancak anne babaların bu terimi kullandığı için alınmamaları gerektiğine dikkati çeken Dr. Carp, mağara adamı tekniklerini anne ve babalara şöyle anlattı:

"Sekiz ay-5 yaş arası çocuklar basit düşünerek olaylara çözüm bulurlar. Ben onları bu nedenle “evcilleşmemiş mağara adamına” benzetiyorum. Bu yaş grubu çocuklarına “TRAFİK IŞIKLARI” yöntemi ile yaklaşmak en doğrusudur. İyi davrandıklarında YEŞİL ışık, sinir bozucu davrandıklarında SARI ışık, kesinlikle yapmamaları gereken davranışlar sergilediklerinde ise KIRMIZI ışık yakmalıyız. Onları eğitmek için bağırmak çağırmak iyi bir yol değildir, her yaptıklarını onaylamak da doğru değildir"

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…