• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

İzlar lutfen yardim edin.oglumun kulagi agriyor cok kotu.saat5bucuktsn beri uyanik..kulak agrisina ne iyi gelir bilen varmi.

bugun anasaglıgına gittik oglum 20 günde 300 gr almış az geldi bana:((( sütüm yaramıyo mu ne:(( siz neler yiyorsunuz bebişleriniz bi ayda kaçar kilo aldı??? 1,5 kilo falan olmuş galiba banada söyleyin neyle besleniyorsunuz sütün yaglı yarar olması için ne yenir ki??

bugun anasaglıgına gittik oglum 20 günde 300 gr almış az geldi bana:((( sütüm yaramıyo mu ne:(( siz neler yiyorsunuz bebişleriniz bi ayda kaçar kilo aldı??? 1,5 kilo falan olmuş galiba banada söyleyin neyle besleniyorsunuz sütün yaglı yarar olması için ne yenir ki??

canim kasar ye yumurta ye sabahlari ac karnina pekmez yemege bak.

cay icerken yaninda bir seyler atistir bisküvi falan... ben öyle yapiyorum.

kızlar bebeğim kakasını yapamıyordu.uykusunda bile ıkınıyor rengi değişiyordu.
hametan isminde krem kullanarak kakasını yaptırmaya çalışıyordum ama popo deliğinin kenarlarını tahriş edince birdaha kullanmamaya karar verdim.
bugün doktorumuzu arayıp durumu anlattım.
bu dönem bebeklerinde kabızlığın moda olduğunu.anne sütü ile beslendiği için kızıma birşey yapamayacağını,büyüdükçe karın kasları gelişecek zamanla düzeleceğini söyledi.
seçenek olarak hametan kreme devam edebileceğimi,yada fitil önerebileceğini ve anne sütüne hakiki zeytin yağı sürerek popo deliğine masaj yapabileceğimi söyledi.

kızlar az önce sütüme zeytinyağı ekleyip doktorun dediğini yaptım.öylebir kaka yaptıki kızım normalde 3 beze yaptığı kakayı tek seferde yaptı.
canım yavrum ne sıkıntı çekiyormuş meğer :((

bu sıkıntıyı yaşayan arkadaşlar bunu kesinlikle yapın rahat etsin yavrucaklar..

merhaba

gaz için colinox kullanan oldumu ilaç biraz kremsi gibi geldi iyice çalkalayarak kullanın yazıyor çalkaladım ama kıvamı aynı gibi ilaç mı bozuk acaba.

kızlar bi gününüz nası geçiyo hayatınızı düzene sokabildinizmi...ben daha hiçbişeyi rayına oturtamadım ya bazen kahvaltı bile yapmaya fırsat bulamıyorum.. bazen çok daralıyorum yemek mutfak temizlik ooffff sizde aynı sorunları yaşıyomusunuz...anneleri yanında olanlar gerçekten çok şanslı keşke annemle aynı yerde olsaydık...
Valla bizim evin hanımı eşim oldu desem yeridir, temizlikten yemeğe dek her işi o yapıyordu ama en son o da hasta olunca bugün kadın çağırdım eve. Bir de bebek görmeye gelenler oluyor gün aşırı, pasta börek yapıyorum ben sürekli.
kızlar bebişlerinizi ne sıklıkla yıkıyorsunuz bide 1 günde kaç tane bez değiştiriyorsunuz
Doktor imkanınız varsa her gün yoksa gün aşırı yıkayın dedi. Gün aşırı yıkayınca bizimki o gece sanırsın ki koca evi temizleyip de yatmış gibi deliksiz uyuyor. Çok seviyor banyoyu.

kızlar bebeğim kakasını yapamıyordu.uykusunda bile ıkınıyor rengi değişiyordu.
hametan isminde krem kullanarak kakasını yaptırmaya çalışıyordum ama popo deliğinin kenarlarını tahriş edince birdaha kullanmamaya karar verdim.
bugün doktorumuzu arayıp durumu anlattım.
bu dönem bebeklerinde kabızlığın moda olduğunu.anne sütü ile beslendiği için kızıma birşey yapamayacağını,büyüdükçe karın kasları gelişecek zamanla düzeleceğini söyledi.
seçenek olarak hametan kreme devam edebileceğimi,yada fitil önerebileceğini ve anne sütüne hakiki zeytin yağı sürerek popo deliğine masaj yapabileceğimi söyledi.

kızlar az önce sütüme zeytinyağı ekleyip doktorun dediğini yaptım.öylebir kaka yaptıki kızım normalde 3 beze yaptığı kakayı tek seferde yaptı.
canım yavrum ne sıkıntı çekiyormuş meğer :((

bu sıkıntıyı yaşayan arkadaşlar bunu kesinlikle yapın rahat etsin yavrucaklar..
Ben anne sütü eklemeden normal zeytinyağını pamuğa batırıp masaj yaptım, rahatladı gibi. Zaten bizim gündüz sorunumuz yok da gece bezlerimiz kakasız oluyor 2 açışta da, o yüzden. Sabah bezini açınca da geceden kalanlar da geliyor, haliyle canı yanıyordur yavrumun.

Bebeğin kakalı bezi bakın neler diyor...

Bebeğin kakalı bezi bakın neler diyor...
Yavrunuzun altını değiştirirken, kakasının rengine bakıp, sağlığı hakkında çok şey anlayabilirsiniz. Kabız ve ishal durumlarında da ne yapacağınızı erken öğrenmenizde yarar var.

Bebeğinizin sağlığı acaba yerinde mi, değil mi? Bu soruya kuşkusuz iyi bir muayeneden sonra, ancak doktoru karar verebilir. Fakat siz de her bez değiştirişte uyanık davranırsanız, daha doğrusu "bezindeki kakasını" şekline, rengine göre "okumayı" bilirseniz, doktora büyük ölçüde vardımcı olabilirsiniz. Bebek bu ilk dışkısını, doğumdan ya bir gün sonra, ya da ikinci günün bitiminde çıkartır. Siyah ve yapışkandır. Yapısını, bebeğin ana karınındayken barsağının oluşumundan artakalanlar meydana getirir. Yani bir besin posası değildir.

ANNE SÜTÜYLE BESLENENLER
Dışkı, altın sarısı renkte, krem kıvamında ve gevşektir. Hafif asitli, ekşi bir kokusu vardır. Kundak biraz açık bırakılırsa, havadaki oksijenin etkisiyle rengi hafiften yeşile döner. Anne sütüyle beslenenler, biberon bebeklerinden daha seyrek bez kirletirler. Çünkü anne sütünün bileşimi, bebek için ideal bir besindir. Sindirildikten sonra, geriye, hemen hiç artık kalmaz.

BİBERONLA BESLENENLER
Dışkının rengi daha açık, kıvamı katıdır. Bir öncekine oranla, daha kötü kokar. Bebeğin günde 2-3 kez altını kirletmesi normaldir.Sonraları katı besinler verildiğinde, dışkının rengi, karbonhidratların etkisiyle koyu sarıdan,kahverengiye kadar değişir.

KABIZLIK ÇEKERSE
Kabızlık çeken bebeklerin kakası oldukça sert ve kurudur. Besin artıklarının bağırsakta uzun süre kalması, bu arada suyunun emilmesi, buna sebep olur. Böyle katı bir dışkı, bebeğin makatını yaralayabilir. Bu nedenle kabızlığı bir önce gidermek gerekir.

İSHAL OLURSA
Dışkı lapamsı, oldukça yumuşaktır. Rengi yeşil, kirli-yeşil arasıdır. Kan ve doku artıkları görülebilir. Eğer bebek, günde altı kezden fazla kaka yapmaya başlarsa, ve görünümü yukarıda anlattığımız şekildeyse hiç gecikmeden doktora gitmek gerekir. İshalle birlikte kusma da varsa bebek iki misli su kaybeder.

Açık gri renkte dışkı da, safra asitlerinin yokluğuna, yani bir bakıma sindirim bozukluğuna işarettir. Yine doktora danışmakta yarar vardır.
Bebeğinizin kirlettiği bezde, bazen her zamankinden farklı bir renk görürseniz, hemen telâşa kapılmayın.Ogün yedirdiklerinizi önce şöyle bir düşünün. Örneğin, ıspanak yemişse koyu yeşil, havuç ezmesi verdinizse kırmızımsı, demirli ilaçlar içiyorsa siyah dışkı çıkarması normaldir.

Sık sık kusuyor, salya akıtıyor ve hıçkırık tutuyorsa...

BEBEKLİ annelerin yavrularının kusma, hıçkırık ve salyasından çoğu şikâyetçidir. Bebeğin boynuna astıkları önlük, hemen hiç kuru kalmaz: Ya devamlı salyaları akar, ya da süt içtikten sonra sık sık kusarlar. Anneleri üzen ve endişelendiren bu sıkıntıların nedenlerini doktorunuza sorduk. Bakın bu konuda ne diyor:

Soru: Bebeğin tükürmesi ve salyasının akması,endişelenecek bir şey midir, doktor?
Cevap: Eğer bunun miktarı pek az ise, bebeğin gelişmesinde bir aksaklık yaratmıyorsa, hayır.
Soru: O halde bu olaya "normaldir" diyebilir miyiz?
Cevap: Bir ölçüde evet. Genellikle altıncı aya kadar sık görülen salya akışı, giderek azalır, en sonunda kendiliğinden geçer.
Soru: Peki, bu duruma karşı anne bir şey yapamaz mı?
Cevap: Bebeğin mamasını, ya da sütünü, biraz yulaf ezmesi ya da mısır nişastasıyla kıvamlandırabilir. özellikle bir konuya dikkat etmesi yararlı olur: Bu da, bebeğin altını, emzirmeden veya mama vermeden önce değiştirmektir. Çünkü bebek bu işlem sırasında sağa-sola döndürülüp, çok hareket ettirildiğinden, mamasını hemen az önce yemişse, bunun bir kısmını çıkarması olağandır. Yine bebeğe mamasını yedirdikten sonra bir süre başının altına alçak bir yastık koyarak yükseltmek de, kusmasını önleyen bir çare olabilir.
Soru: Bebeğin kusması, nelerin belirtisi olabilir?
Cevap: Kusma genellikle önemli bir belirtidir. Bir hastalığın habercisi olabilir. Süt çocukları mide-barsak yolunda olsun, ya da bir başka bölgede olsun, hastalıklara genellikle kusmayla tepki gösterirler. Özellikle kusmayla birlikte ishal de görülürse, durum daha tehlikeli sayılabilir. Bunun sonucu, bebeğin su kaybı ve buna bağlı olarak tuz eksilmesi, metabolizmasını felce uğratabilir. Bu da hayatî tehlike yaratabilir. Böyle bir durumda, hemen doktora giderek tedaviye başlamak en doğru yoldur.
Soru: Öyleyse, kusmanın nedenini mutlaka bulaşıcı bir hastalıkta mı aramak gerekir?
Cevap: Bazı durumlar dışında, evet. örneğin, bebek daha doğumunu izleyen ilk günlerde kusmaya başlamışsa, mide-barsak kanalındaki bir tıkanıklıktan kuşkulanmak gerekir. Bir başka olasılık da, mide çıkışını kapatan mide alt kapakçığının fazla gelişmesi sonucu, sindirilen besinlerin mideden çıkamayışlarıdır.
Soru: Peki, ya bebeği hıçkırık tutarsa ne yapmalı?
Cevap: Genellikle hıçkırık, zararsız bir kas seğirmesidir. Ancak çok sık tekrarlıyorsa, her emzirmeden, ya da mamadan sonra görülüyorsa, bebeğin doktor kontrolünden geçmesi gerekir. Bebeği her beslenmeden sonra karın üstü yatırmak da, yararlı olabilecek bir yoldur.

Sonuç olarak, bir tavsiyemiz daha var: Zararsız gibi görünen kusma ve salya akışını, anne titiz bir gözle izlemelidir. Çünkü bebek, vücut ağırlığının % 20'sini, günlük beslenmesiyle sağlamaktadır. Bunun en ufak bir kısmını bile kaybetmemesi doğru olur. Bu yüzden anne, fazla telâşlı ve evhamlı olmamalı, ama gerektiğinde de doktora danışmaktan, sormaktan çekinmemeli, belirli aralarla bebeğini kontrole götürmeyi de unutmamalıdır

sütün yağlı olması için cevizin çok faydası var canım..

merhaba

gaz için colinox kullanan oldumu ilaç biraz kremsi gibi geldi iyice çalkalayarak kullanın yazıyor çalkaladım ama kıvamı aynı gibi ilaç mı bozuk acaba.

canım doktor bana da aynı ilacı yazmıştı evet kıvamı yoğun krem gibi bozuk değil yani merak etme,sıvıya karıştırarak verin diyor,ben 1-2 damla süt sağıp ona karıştırdım..

lymonata beni niye listeye eklemiyosun :2:

canım merhaba:3:
şimdi bakıyordum ben de listeye inan daha yeni vaktim oluyor. henüz kendimi bile ekleyemedim düşün:5: doğumum hazırlıksız oldu sonra 5gün hastanede yatmak zorunda kaldık çıkınca da gün aşırı hastanenin yolunu tuttuk okadar yorgundum ki daha yeni kendime geliyorum forumu kızları da çok özledim artık daha çok girerim listeye de bakıyorum şimdi:54:

sütün yağlı olması için cevizin çok faydası var canım..

canım doktor bana da aynı ilacı yazmıştı evet kıvamı yoğun krem gibi bozuk değil yani merak etme,sıvıya karıştırarak verin diyor,ben 1-2 damla süt sağıp ona karıştırdım..

ben de kullandım colinoxu, üstüne süt sağıp sulandırıp veriyorum çok faydasını gördüm ilk zamankar ama artık o da kesmiyor gaz sancılarını :((

ben de kullandım colinoxu, üstüne süt sağıp sulandırıp veriyorum çok faydasını gördüm ilk zamankar ama artık o da kesmiyor gaz sancılarını :((

evet aynen ilk zamanlar benimkine de iyi geliyordu şimdi işe yaramıyor maalesef..rezene demleyip veriyorum 2 çay kaşığı,bir de ben kimyon yiyorum

kızlar hepinizi tebrik ediyorum.. ne zaman kavuşcaz meleklerimize diye düşünürken hepimiz çoktan bebeklerimizi kucağımıza aldık şükürler olsun:nazar: şimdi artık bebeklerimizden konuşuyoruz ne güzel:16:
kübraaaa canım seni de çok tebrik ediyorum gelinimi de öp benim için:1: ne güzel normal doğum yapmışsın çok sevindim canım:16:

kızlar bebeğimde aşırı gaz varmış buğün kalça çıkıklığı için götürdük metsil diye bağırsak gazları için verdi sizce nasıldır. biraz işe yardı sanki bird şurubunu verdi özelden aldık onu sigorta ödemiyormuş onları adını tam bilmiyorum bu gaz nasıl çıkıccak ya

Back
X