• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Mart Bebişlerinin Mini Mini Cicileri

amerda

AREN minik kuzucuğummmm
Kayıtlı Üye
24 Temmuz 2011
399
0
66
İzmir
:nazar::nazar:
Yavaş yavaş kuzucuklara hazırlık yapmaya başlarız önümüzdeki haftalarda.Bizim babamız sağolsun geçen aydan başladı :66:Doğum öncesi kendimiz vede bebişimiz için hazırlayıp aldığımız herşeyi burda paylaşalım.Hem deneyimli annelerimizde bize yardımcı olur:34:

DOĞUMDAN ÖNCE ALINMASI GEREKENLER LİSTESİ

GİYİM İHTİYAÇLARI
Hastane çıkış seti
Yeni doğan bezi
Body (İhtiyacınıza ve mevsime göre yarım kollu, kolsuz ya da uzun kollu body alabilirsiniz. Sayısı da tamamen ne sıklıkta çamaşır yıkayabileceğinize bağlı olarak değişir.)
4-5 adet geniş yakalı fanila
5-6 tane tulum
3 tane pijama
2-3 adet önlük
4-5 çift yumuşak çorap, patik
5-8 adet külot
Mendil
Bebek başlığı ya da şapka (özellikle pamuklu olanları tercih edin.)
Yelek

BEBEK BAKIM VE TEMİZLİK ÜRÜNLERİ
Yalancı emzik
Emzik Kutusu
Dişlik
Tırnak makası
Tarak ve fırça
Bakım çantası
İlaç kaşığı
Beden termometresi
Burun aspiratörü
Göbek bağı bandı
Bebek eldiveni
Bebek çorabı
Patik
Islak Mendil
Temizleme havluları
Alt değiştirme yatağı ya da örtüsü
Steril pamuk toplar (Bebeğin göz ve kordon temizliği için ve ilk haftalardaki pişiklerinde işinize yarar.)
Çeşitli ebatta tülbentler
Güneş koruyucu krem ve losyon (Mevsim ne olursa olsun bebeklere özel güneş kremini mutlaka kullanın.)
Steril yara bantları ve gazlı bezler

BANYO İÇİN
Bebek küveti ve filesi
Banyo süngeri
Başlıklı bebek bornozu
Bebek şampuanı, sabunu, bebek losyonu ve pişik kremi
Bakım yatağı
Banyo termometresi

MOBİLYA VE YATAK İHTİYAÇLARI
Bebek karyolası
Yatak
Yastık
Gardırop
Şifonyer
Yorgan, nevresim takımı, çarşaf
Kenar minderi
Cibinlik
Oda termometresi
Battaniye, pike, yorgan

ELEKTRONİK CİHAZLAR

Bebek telsizi
Sterilizatör
Biberon ısıtıcısı
Oda nemlendiricisi

SEYAHAT İHTİYAÇLARI
Puset
Oto koltuğu
Portbebe
Kanguru
Ana kucağı

ANNENİN İHTİYAÇLARI

Hijyenik kadın pedi
Göğüs pedi
Emzirme sütyeni
Hamile külotu
Loğusa külotu
Göğüs pompa seti
Göğüs koruyucu aksesuvar
Meme uçları için krem
Önden açılan gecelik ve pijamalar
Alçak topuklu terlik

Babamızın büyük bir heyecanla koşup aldığı ilk ciciler :66::66:
$DSC03562.webp$DSC03564.webp$DSC03569.webp$DSC03574.webp$DSC03576.webp$DSC03581.webp$DSC03583.webp

:nazar::nazar:
Yavaş yavaş kuzucuklara hazırlık yapmaya başlarız önümüzdeki haftalarda.Bizim babamız sağolsun geçen aydan başladı :66:Doğum öncesi kendimiz vede bebişimiz için hazırlayıp aldığımız herşeyi burda paylaşalım.Hem deneyimli annelerimizde bize yardımcı olur:34:

DOĞUMDAN ÖNCE ALINMASI GEREKENLER LİSTESİ

GİYİM İHTİYAÇLARI
Hastane çıkış seti
Yeni doğan bezi
Body (İhtiyacınıza ve mevsime göre yarım kollu, kolsuz ya da uzun kollu body alabilirsiniz. Sayısı da tamamen ne sıklıkta çamaşır yıkayabileceğinize bağlı olarak değişir.)
4-5 adet geniş yakalı fanila
5-6 tane tulum
3 tane pijama
2-3 adet önlük
4-5 çift yumuşak çorap, patik
5-8 adet külot
Mendil
Bebek başlığı ya da şapka (özellikle pamuklu olanları tercih edin.)
Yelek

BEBEK BAKIM VE TEMİZLİK ÜRÜNLERİ
Yalancı emzik
Emzik Kutusu
Dişlik
Tırnak makası
Tarak ve fırça
Bakım çantası
İlaç kaşığı
Beden termometresi
Burun aspiratörü
Göbek bağı bandı
Bebek eldiveni
Bebek çorabı
Patik
Islak Mendil
Temizleme havluları
Alt değiştirme yatağı ya da örtüsü
Steril pamuk toplar (Bebeğin göz ve kordon temizliği için ve ilk haftalardaki pişiklerinde işinize yarar.)
Çeşitli ebatta tülbentler
Güneş koruyucu krem ve losyon (Mevsim ne olursa olsun bebeklere özel güneş kremini mutlaka kullanın.)
Steril yara bantları ve gazlı bezler

BANYO İÇİN
Bebek küveti ve filesi
Banyo süngeri
Başlıklı bebek bornozu
Bebek şampuanı, sabunu, bebek losyonu ve pişik kremi
Bakım yatağı
Banyo termometresi

MOBİLYA VE YATAK İHTİYAÇLARI
Bebek karyolası
Yatak
Yastık
Gardırop
Şifonyer
Yorgan, nevresim takımı, çarşaf
Kenar minderi
Cibinlik
Oda termometresi
Battaniye, pike, yorgan

ELEKTRONİK CİHAZLAR

Bebek telsizi
Sterilizatör
Biberon ısıtıcısı
Oda nemlendiricisi

SEYAHAT İHTİYAÇLARI
Puset
Oto koltuğu
Portbebe
Kanguru
Ana kucağı

ANNENİN İHTİYAÇLARI

Hijyenik kadın pedi
Göğüs pedi
Emzirme sütyeni
Hamile külotu
Loğusa külotu
Göğüs pompa seti
Göğüs koruyucu aksesuvar
Meme uçları için krem
Önden açılan gecelik ve pijamalar
Alçak topuklu terlik

bayağı abartmışsınız

peki öyle olsun bakalım
biz henüz hiçbişi almadık
sizin ciciler çok şekermiş ama renkler güzel değil şöyle sarı kırmızı olsa daha iyi dururdu. :52: ayy sarı kırmızıda hiç iyi durmuyo yanyana doğrusu :4:

ay yapamayın böle şeyler yaa daha çok erken alış veriş i,çin ben 7 ay dolmadan iğne bile almıcam hamile kıyafeti bile alamıyorum ne olcamız belli değil ALLAH hepimize bebişlerimize sağlıkla kavuşmayı nasip etsinn:49::49::49::49::49:

cnm ellerine sağlık güzel olmuş ....
bu arada sizin baba baya hızlıymış walla ...bende zor zaptediyorum wallahi....:60:

Bebeğin cicilerini güle güle kullansın inşallah. Bizim baba da fenerli ama ben galatasaraylıyım bakalım ne olacak halimiz. Biz daha bir şey almadık. 9. haftadayız henüz biraz daha büüyelim diyoruz cinsiyetine göre alırız. Gerçi çok pembe mavi taraftarı değilim ben. Başka renklerde kullanılmalı diye düşünüyorum.

ama herşeyde son aylara bırakılırsa olmaz hem zaman yetmez hem maddi durumu zorlar
bence yavaş yavaş alınmalı, cinsiyetler belli olduktan sonra ayyy çok heyecanlı bir bekleyiş
Allah sağlıklısını ve hayırlısını versin

ay yapamayın böle şeyler yaa daha çok erken alış veriş i,çin ben 7 ay dolmadan iğne bile almıcam hamile kıyafeti bile alamıyorum ne olcamız belli değil ALLAH hepimize bebişlerimize sağlıkla kavuşmayı nasip etsinn:49::49::49::49::49:

İnşallah hepimiz sorunsuz bir hamilelik dönemi geçirip sağlıklı şekilde alıcaz bebişlerimizi kucağımıza:nazar::nazar: Özgür irade herkes istediğini alıp yapmakta hür.Siz almayın 7. aya kadar bize saygı duymak düşer bu görüşünüze...Sizede aynı şekilde sadece saygı duymak düşer..lütfen biraz daha yapıcı olalım

cnm ellerine sağlık güzel olmuş ....
bu arada sizin baba baya hızlıymış walla ...bende zor zaptediyorum wallahi....:60:

Akşam eve bi gelio eli kolu dolu :34: napayım hevesinide kırmak istemiyorum..bi 4 ay öncesine kadar ne zaman alışverişe çıksak mağazaya girip bakardı bunlara :52::52:

Bebeğin cicilerini güle güle kullansın inşallah. Bizim baba da fenerli ama ben galatasaraylıyım bakalım ne olacak halimiz. Biz daha bir şey almadık. 9. haftadayız henüz biraz daha büüyelim diyoruz cinsiyetine göre alırız. Gerçi çok pembe mavi taraftarı değilim ben. Başka renklerde kullanılmalı diye düşünüyorum.

Ya bende aynen senin gibi düşünüyorum illede mavi yada pembe olmalı cinsiyetine göre falan diyenlerden değilim hangi model ne renk hoşuma giderse artık ....:66:

İnşallah hepimiz sorunsuz bir hamilelik dönemi geçirip sağlıklı şekilde alıcaz bebişlerimizi kucağımıza:nazar::nazar: Özgür irade herkes istediğini alıp yapmakta hür.Siz almayın 7. aya kadar bize saygı duymak düşer bu görüşünüze...Sizede aynı şekilde sadece saygı duymak düşer..lütfen biraz daha yapıcı olalım

tabi canım ben kendi adıma konuşuyorum geçtimiz şubat ayında erken doğum yapıp mart ayında oğluşumu kaybettim şuan riskli hamilelik geçirdim için acele etmiyorum benim demek istedim sadece kimsenin hayal kırıklığına uğramasını istemem :34::34::34::34::34::34::34::34::50::50::50::50::50::50:

tabi canım ben kendi adıma konuşuyorum geçtimiz şubat ayında erken doğum yapıp mart ayında oğluşumu kaybettim şuan riskli hamilelik geçirdim için acele etmiyorum benim demek istedim sadece kimsenin hayal kırıklığına uğramasını istemem :34::34::34::34::34::34::34::34::50::50::50::50::50::50:

Başın sağolsun canım....
Ya risk hiçbirzaman yok diğebileceğimiz bir dönem yok hayatımızda..Çok yakın bir arkadaşımda geçen yıl bebek beklerken aileleri hirbirşey almalarına izin vermedi son aylara kadar uğursuzluk olur diye.Son aylara doğru kredi alıp herşeyini hazırladılar bebişlerinin ve malesef doğumdan 15 gün sonra kaybettiler kuzucuklarını.yani risk herzaman var hepimiz için.Bir arkadaş az evvel yazmıştı son aylara bırakırsak çok masraf olur diye gerçektende öyle ki benim sadece bebiş hazırlığı masrafım olmayacak offff malesef ev değiştirmek zorundayım buda kocaman bir masraf listesi anlamına geliyo :(((

Back
X