2012 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

canım yaa..Allah şifa versin..çok garip bi durum..tekrardan bi doktora götürün olmazsa, alerjilerde uzman birine..öyle bi oto koltuğu olduğunu sanmıyorum canım ancak özel sipariş yaptırabilirsin sanırım..ben de bebek arabası için düşünüyorum.çünkü arabamız yok ve kışın da bakıcıya bebek arabasıyla götürüyoruz

Gunaydin sevgili anneler
benim kizim suan 8aylik ve bugune kadar maalesef dort defa idrar yol.enf.gecirdi kllandigimiz antibiyotikler ise yaramadigi icin suan igne ve flagly surup kullaniyoruz ama bu surubun yan etkileri okadar cokki aglaya aglaya veriyorum yavruma ilaciogrenmek istedigim aranizda bu ilaci kullanan var mi
birde dr onerebilirmisiniz ist.da

gunaydın kızlar, hayırlı cumalar..

adacım çok geçmış olsun ılk defa duyuyorum bu hastalığı. ınşallah buyudukce gecen bı durumdur. benım de aklıma puset yağmurluğundan başka bışey gelöıyor:26:

kızımın ılk ıncısını gorduk kızlar..

Son düzenleme:
Canım sakın yanlış anlama ama bişey sorucam..bebeişinin genel durumu iyi değil mi?hani hamileyken doktorlar bişeylerden şüphelenmişlerdi filan hatta o yüzden bazı tartışmalar yaşanmıştı biliyosun..ama bi sorun yaşamadın değil mi?

Sağolun arkadaşlar geçmiş olsun dilekleriniz ve cevaplarınız için:)
Salihacım evet çok garip bi durum bu.İnan bu sonradan ortaya çıkan bi durum.2,5aylıkken avm'ye gitmiştik.O gün ilk defa oldu,bebeğim önce acıktı,emzirdim,ilk defa o zaman sancıdan ememedi ve çok şiddetli ağladı,sonr akusunca rahatladı.O gündne sonra bebeğime bişeyler oldu.Normalde daha 20günlükken Eyüp Sultana gitmiştik.Floryaya falan gitmiştik,ki üstelik o zaman havalarda bi hayli soğuktu.Hamd olsun o zamanlar rahattı ve böyle bi sorunu hiç olmaıd.İlk defa avm de oldu ve biz o zaman klimalar çarptı dedik.Midesini üşüttü yorumu yaptık.O gündne sonrada bu sorunu artarak devam etti.Özel siparişle nereden yaptırabiliriz tam olarak bilmiyorum ama snaırım bi oto koltuğu alıp üstüne yağmurluk alırız.O tamamen dışarıdan hava almasını engeller dimi.Bizim bebek arabamız var ama kendinden yağmurluklu ve şeffaf değil;ama arka kısımalrdan hava alıyo maalesef.O nednele yazın her ne kadar arabaısnd aolup tamamen kapatsakta hava aldığı için bebeğim sancılanıyordu.
Canım sıkıntılı şüpheli bi hamilelik geçirdim,çok zor günlerdi benim için.Bedenen çok rahattım ama psikolojjmen hiç iyi değildim.Çünkü bebeğimde gelişme geriliği olduğudnan doktorlar çeşitli şüphelerine maruz kaldım ve sonuçta hiç bişey çıkmamıştı tahlillerde.Tam oh dediğim dönemde bebeğim dünyaya geldi. 9aylıkken 7aylık fizikte doğduğu için [44cm 1890gr) tekrardan araştırıldı.bİ ton tahlil,film ve tomografi.Genetiğine yani kromozonalrına bile bakıldı.Hamd olsun olumsuz bi sonuç çıkmadı.Tbai ben o dönemde öldüm öldüm dirildim.şuan bi sorun yok denildi.Bebeğimin kilo alımı ilk 2ay iyiydi,sonra bu gaz sorunundan dolayı çok yavaşladı.1gün dışarı çıksak 3gün sacılanıyo,Gündüzleri gazlı huzursuz olduğudnan ememiyordu,akşamlarıda snacılandığı için emmiyordu.Herkes bişey diyordu yediğin dokunuyo,şunu yap bunu yap,en sonunda fark ettikki açık hava dokunuyo.Şuandada açık havadan korumaya çalışıyoruz işte.Bunun içinde ne yapabilirimin peşine düştüm:) Rabbim YAR VE YARDIMCIMIZ OLSUN.
Kızlar bugün Rabbşm kabul etsin orucum.Yarında Allahım izin verirse oruç tutacam.Birazdan kalkıp sela ile ezan saati arasında dua yapıcam.Sizle riçind edua edicem.Sizlerde benim için dua ederseniz çok sevinirim.Şimdiden Allah razı olsun.

Ha bide şunu paylaşmak istiyorum:
Her kim Muharremin 9-10(Kasım 23-24) ya da 10-11(Kasım 24-25) oruç tutarsa 2YIL İBADET ETMİŞ GİBİ SAYILIR.BÜTÜN DİLEKLERİ KABUL OLUR.
Ve her kim bunu başkalarına bildirirse 80YIL İBADET ETMİŞ GİBİ OLUR.
(HADİS-İ ŞERİF).!!!

merhaba 2012 kasım anneleri ve minikleri.. formun ilk konularında yer alıp sonra devam edememiştim ama ik göz ağrım olan bu topiği uzunca süre takip ettim birbir yavrulanızı kucağınıza aldığınız günleri okudum sizinle o duyguları yaşadım.. belki hatırlayan olur die yazıyorum çok şükür ben de oğlumu 6 kasım salı günü kucağıma aldım bugün 17. günümüz.. benim için dua edenlere çok teşekkür ederim.. rabbim isteyen herkese bu güzel duyguyu yaşatsın.. sizleri ve abi ablalarımızı öpüyoruz

canım cok geçmiş olsun Allah tez zamanda sifa versin. anlattıkların çok zor şeyler gerçekten. dışarı çıkmadan veya üzerini örterek ne kadar daha devam edebilirsin ki bildiğim kadarıyla istanbulda bi alerji hastanesi varmış. ben sakaryadayım tam bilmiyorum ama bence bu durumun peşini bırakma bizim başımıza bi olay gelmişti 6 aylıkken kızımın bacaklarında boğum farkı görüldü ve film çekildi ama biz daha çocuğu tutamadan kız çekti biz hareket ettiğini farkettik ama sonuca baktıklarında kalça çıkığına meyilli tam çıkmamış ama çıkabilir hemen önlem alınmalı dendi ve bize ortasından demir geçen bi kalça ortezi verdiler berbat bişeydi. eşim ve benim içimde hep bi şüphe kaldı bizde filmi mail yoluyla netten bulduğumuz bu konu hakkında uzman olan bütün prof.lara yolladık ve 48 prof.un 32 tanesi bize cvp yazdı ve bir çoğu film yanlış dedi ve biz araştırmaya gittik muayene ve filmlerden sonra anlaşıldı ki bebeğimin hiç bir şeyi yokmuş yani demem o ki sende netten bulduğun bütün doktorlara mail at eminim çok faydasını göreceksin

Bizde gece acile gittik. Sabah Alp in burnu akıyordu. Gece iyice kötü oldu. Hem burnu akmaya hem öksürmeye başladı. Burnu tıkalı olduğu için uyuyamadı bir türlü sürekli kalkıp durdu. Gece 3 te iyice tıkandı nefes alamamaya başlayınca hastaneye gittik. Doktora anlatıyorum olabilir normal öyle olur zaten diyor ben anlattıkça. Acayip uyuz oldum doktora. Olabilir doğrudur ama bebek bu ve nefes alamıyor yani. Gecenin 3 ünde yatağımdan kalkıp hastaneye gelmeye meraklı değilim heralde. Bir burun spreyi verdi bir de şurup. Onları kullanmaya başladık sabah. Eve gelince de uyumadı Alp. sıfır uykuylayım şu anda.
iclal18 teşekkür ederim. nicki yanlış yazmış olabilir. Dün yaptım ıhlamur ama içmedi. idrar söktürücü özelliği varsa hiç vermeyeyim ya da azıcık veririm. çok sağol tekrardan...

Geçmiş olsun arkadaşım, çok ilginç bi durum bu Allah şifasını versin, hava almamalı gibi düşünüyosun ama neyle örtersen ört o havayı alacak,üşütme değil alerji diyorsun, pusetin üstünü örtmek havayı filtrelemezki, hatta evdeki havada bile olması lazım neticede evde de kapı pencere açıp havalandırıyorsun, mesela benim polene alerjim var baharda dışarıda berbat olurum, evi de olabildiğince havalandırmam ama yinede evde rahat olamam gözümüzün göremediği maddeler mutlaka evede giriyorlar, bence sen alerji diye düşünme, araştırma hastanesi veya tıp fakültesine gitmelisin evet biraz fazla git gel yaparsın bebek biraz hırpalanır belki ama netice mutlaka alırsın, eğer üzerini örterek netice alırsan zaten alerji değil üşütmedir, tekrar geçmiş olsun

Sağol Canım.Amin İnşaallah.
Canım araştırma hastanesine gittik bu konuda,çeşitli tahliller yapıldı.Bu tahlillerin bi kısmı acıbadem labaratuvarında,bi kısmkı cerrahpaşada,bi kısmıda gittiğimiz araştırma hastanesinde yapıldı.Tüm tahlil sonuçalrında bi sonuç çıkmadı.İnaın o araştırma sürecinde bebğimdne o kadar kan aldılarki.Ben zaten dayanamıyorum diye eşim kan odasına beni girdirmiyordu;ama bebeğimi odadan çıakrken gördüğüm hali bile beni mahfetmeye yetiyordu.Bi seferde 6tüp kan almışlardı.Bebeğim böyle bitkin çıktı odadan ve ağlamaktan mahfolmuş durumdaydı.Eşim bile o kacdar kötü olmuşki kan alınırken.Sonuç çıkmayınca dedikki o kadar tahlili boşuna yaptırdık.bebeğimin canı boşuna yanmış.çok sinirlendi doktorlara,bebeğimizi deneme tahtası olarak kullanıyorlar dedi.Bi daha doktora falan götürmeyecem,2damla kanı var,onuda tahlillerde çekip alıyorlar,bilemiyorlar,tıb çok çaresiz falan dedi.Bende o an aynı fikirde olsamda bebepğimin sancılandığı dönemde yinede eşime doktora gidelim diyordum.
Karşı komşumuz Çapada doktor.Onunla konuşuyoruz zaman zaman.Onun oğlununda bitmek bilmeyen hırıltısı ve öksürüğü var.Onunda bişeye karşı alerjisi varmış,çok doktora götürmüşler çıkmamış neye karşı alerjisi olduğu.Bize çevreden 1yaşına kadar sürer dedikleri için biz 1yaşını bekliyoruz şuan için,bazı alerjik hastalıklarda 1yaşındna önc eçıkmıyomuş.bizde o sürece kadar en iyi şekilde korumaya çabalıyoruz;ama çok sağol bana güzel bi fikir evrdin.Ben daha önce hiç dymamaıştın netten doktorala tahlilleri sormayı,fikir danışmayı falan.Ki netteki doktorlar içinde ya sahte yada dikkate almazlar diye düşünüyordum.Dediğine göre mailleri dikkate alıp cevap veriyolamrış.Bende bunu yapıcam Canım.İnan geçen zamanda doktora götürmek istemesekte çaresi varsa ihmalde etmek istemiyorum.İnan o yüzden kafam rahat değildi.Bunun için netteki doktorları araştıracam hemen.
Herker çok güzel fikir veriyo ya,inanın buraya yazıp paylaştığıma seviniyorum.ÇOK SAĞOLUN ne diyim.

Teşekkür ederimmmmm Arkadaşımmm.Evet çok ilginç maalesef.Doktor üşütme olamaz dedi.Alerji vardır dedi,alerjiyi araştırdı.Bizde önce üşütme olarak düşünüyorduk;fakat o Adananın kavurucu sıcakalrında bile gaz oluyordu.Sancılanıyordu.Sonra doktorun deidğine geldik bizde üstünü tamamen örtüp en ufak rüzgar bile almasını engelleyince.Evi evet hergün havalandırıyorum.Efe'yi odadan çıakrtıyorum,pencereyi kapattıktan bi süre sonr atekrar odasına alıyorum.Ya valla inanın bend etam kafamda oturtamadım.Banada çok ilginç geliyo.Üşütme desen değil,işte en ufacık açık havayı doğrudan saniyelik solumasıyla oluyo.Belkide dediğiniz gibi üşütmedir,Efe mide olarak çok hassassa açık havada aldığı en ufacık rüzgar etkiliyoda olabilir;ama doktor üşütmeyi reddediyo,alerji diyo.Ay bilmiyorum.Sadece açık havadan korumaya çalışıyorum.çünkü çareyi bunda buldum şimdilik.Allahım iyi bi doktora rast getirsinde bu durumdan bizi kurtarsın en yakın zamand ainşllh.

Canım ÇOK ÇOK GEÇMİŞ OLSUN.Doktorlaırn rahatlığı gerçekten insanı çok sinir ediyo bazen .Hatta onlara karşı inancın güvencin azalmasına nedne oluyo.ama bazı durumlardada doktorun rahat olması,rahat görünmesi snein daha da strese girmeni engelliyo.Düşünsene bi bebeğine böyle şaşkın baksa,kaşlarını çatsa muayene ederken,düşünceli dursa insna nasıl endişelenir kötü bi durum mu var diye.Bne kendimden biliyorum doktor muayene ederken doktorun mimiklerini takip ediyordum,mimikleirndne bişey çıkartmaya çalışuyordum.özellikle kardiyolojiye gidip kalp kontrolümüzü yaptırırken kalbim duracaktı sanki dotkorun dikkatli bakışlaırnı seyrederken(trajikomik).
Ben ıhlamur denemiştim,faydasını gördüm.az verdim zaten.send eçok verme canım.az az ver.ACİL ŞİFALAR dileği ile.
HOŞÇA KAL.

hatırladım seni canım,çok sevindim okuyunca tüylerim diken diken oldu.Allahım analı babalı sağlıklı sıhhatli mutlu huzurlu günler nasip etsin inşallah bebeğine.

üşüttüğüne dair ihtimal çok çok düşük ama dediğini bi uygulayacam Canım,SAĞOL.çok enteresan bi bilgi bu Canım,ilk defa duydum.Deneyecem.

bu yöntemi eskiler büyüklerimiz kumla yaparmış bebeklerin karın ağrısı olduğunda,şimdi kum bulmak zor diye yerine tuz demişti bana teyzemin gelini,2 aylıkken yoncaya yapmıştım bende gazlı olduğu dönemlerde

bütün testleri yaptırmanız çok iyi olmuş en azından alerji dışında bir sorun yok, alerji testleri 1 yaşa kadar net cevap vermezmiş zaten. bebeğin çok düşük ağırlıklı doğmuş çok hassas olması çok normal. dünyayı tolere etmesi biraz zaman alacak, benim bebeğim normal ağırlıkta ve normal zamanda doğdu geçen tırnak kadar mandalina verdim direk yuttu ve kakasından direk çıktı baloncuk sandım şaşırdım onu bile sindirememiş vücudu, demekki senin bebeğinde açık havada daha yoğun olan bir maddeye duyarlılık gösteriyor, zamanla geçecek bence için rahat olsun

ada_01,

çok geçmiş olsun, gerçekten tuhaf bir durum ne iyi gelir ne işinize yarar hiç bilemiyorum. ama puset yağmurluklarında hava delikleri var eğer havadan oluyorsa ona dikkat etmeniz gerekebilir.

Zeynepcim çok geçmiş olsun Alp'e, Arda da ufak ufak hastalanıyor gibi. daha doğrusu ben üşüttüm onada benden geçiyor sanırım ben nane limon kaynatıyorum kendime, ona da 4-5 tatlı kaşığı içiriyorum, bir de ayva çok işe yarıyor soğuk algınlığında. ister eline ver kemirsin istersen haşla ezerek yedir. doktoru da takma kafaya onlar hep öyle muayene ettikleri bütün bebekler sanki o anki annenin bebeğiymiş de annede bu duruma çok alışkınmış gibi rahat olabiliyorlar maalesef.

Esracım maaşallah Çınar ne kadar güzelleşmiş ya, yanakları da dolmuş baya :)) bu uyku düzeni yavrumun kilosunu bile etkiledi görüyor musun? ee boşa dememişler uyusun da büyüsün diye :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…