- 11 Ocak 2009
- 6.184
- 106
- 688
- 39
- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #73.301
su çiçeği miiiiiiah yavrum yaaa ne kadar zor, daha çok küçük onlar. geçmiş olsun miniğine cnm
kızlar bir sorum var, sizinkiler yumurta sarısını nasıl yiyor? tek başınamı yoksa bişeylerin içinemi karıştırıyorsunuz? ben önceden yoğurtla karıştırıyordum sonra yememeye başladı, sade verince hiç yemio. kısacası uzun zmndr yumurta yiyemiyor huysuz kızım
geçmiş olsun kuzuya.
evet akşam 10 la gece 2 arası önemliymiş hatta yetişkinler içinde. seninki kaçta yatıp kalkıyo?
ben devam sütünün içine karıştırıyorum peynir falanda koyuyorum.
deliksiz mibenim kuzum önceden daha ii uyuyordu şimdi öyle çok kalkıyor ki bazen saat başı ya da 2 saatte 1. niye böyle acaba
çok geçmiş olsun yaa. ben de bu aralar fizik tedaviye gidyorum. ordaki hemşiremin kızı da su çiçeği geçiriyormuş. Allah kolaylık versin cnm.. bir an önce geçsin inşallah
oy oyyy masallah kuzuya o
dudaklar ne tatli oyle..
bende buyume hormonlarinin 22 ile 0:2 arasinda calistigini duymustum ve dikkat etmeye calisiyorum. yalniz yedi de uyursq sabah kacta uyanir hayal etmek bile istemiyorum
esra ve yasemin cevaplar icin tesekkur ederim..
erdemi genelde akşam 7,30 -8 gibi yatırıyorum,zaten kendisi de durmuyo o saatten sonra...sabah da erken veya geç yatmış olsun farketmiyor,genelde 5,30 -6,30 arası uyanıyor.alt değişmesi,oynaması,hafiften bişeyler yemesi 2 saati buluyo ve uykusu geliyor.çalışmadığım için erken uyanmayı sorun yapmıyorum.akşam erken yatması benim için de iyi,doğru dürüst bi öğün sadece akşam o uyuyunca yiyorum,bi de üstüne çayımı içince kendime geliyorum
bende 7:30- 8 arası yatırıyorum. 6:30-7 arası uyanıyor genelde ama alp kalktıktan 30 dk sonra esnemeye başlıyor. gece öyle çok uyanmıyor, emmeye uyansa da hemen dalıyor. anlam veremiyorum sabah sabah esnemesine. ve direniyor uyumamaya. sonunda o kazanıyor 9 da uyuyordu genelde. bugün esner esnemez uğraştım uyuttum. uyudu uyandı. 10 da yine uykusu geldi. şimdi yine uyudu.
Sabah sabah evde merdivenden düştüm ya. kalçam belim felaket ağrıyor... iyi ki alp kucağımda değildi...
erdemi genelde akşam 7,30 -8 gibi yatırıyorum,zaten kendisi de durmuyo o saatten sonra...sabah da erken veya geç yatmış olsun farketmiyor,genelde 5,30 -6,30 arası uyanıyor.alt değişmesi,oynaması,hafiften bişeyler yemesi 2 saati buluyo ve uykusu geliyor.çalışmadığım için erken uyanmayı sorun yapmıyorum.akşam erken yatması benim için de iyi,doğru dürüst bi öğün sadece akşam o uyuyunca yiyorum,bi de üstüne çayımı içince kendime geliyorum
Arkadaşlar merhaba?
Dilerim siz ve bebekelriniz iyisinizdir.
Size bi sorum olacak.Benim oğlumun açık havadaki bilinmeyen bi şeye karşı alerjisi var.Kendini gaz sorunu şekilde gösteriyo.Açık havada 1saniyelik bile bi hava alsa çok feci sancılanıyo,adeta gaz sancısı şeklinde ve devamlı ağızdan gaz çıakrtıyo.Tahlillerinde neye karşı alerjisi olduğu tesbit edilemedi.O yüzden bebeğimi açık havadan korumak zorudnayım;yoksa çok sancılanıyo ve artık ağrı kesicide fayda etmiyo,fitil veriyorum oda onu uyuşturuyo ve uyutuyo;ama yine arada sancılarla uyanıyo.Ne kadar sarıp sarmalasam,ağızdan nefes almayacağı şekilde korusamda yinede bi şekidle hava alıyomuş ve gittiğimiz yer arka blokta olsa bebeğimin karnı semsert oluyo ve başlıyo sancılanmaya.İnanın arka bloğa arabamızla bile gittik,kapımızın önünde bindik,gideğimiz bloğun kapısının önünde inmamize rağmen diyorumki saniyelik hava almasıyla bebeğim çok kötü sancılanıyo.ve çok enteresan bu sancı 3akşam sürüyo.Yani dışaır çıkmasakta gündüzleri iyi,ama akşamları bi gün öncesi çıktığımız saatlede başlıyo yine sancılanmaya ve böylece 3gün azalarakta olsa sürüyo sancısı.Ve bu durum hem yemesini hemde uyumasını çok etkiliyo.Evden çıkmama kararı almıştıkki dün çıkmak zorunda kaldık ve büyüdüğü için el altından kaldırdığımız ana kucağını dün denedik.Oğlumu onun içine koyduk.küçük geliyordu ama bebeğime dar ve küçük gelsede onu denemek zorudna kaldık.ve üstünüde tamamen kapattık örtüyle.ve öyle gittik arka bloktaki babaannesine.İnanın ilk defa dün sancılanmadı,rahattı.ve o kadar mutlu oldukki eşimle.Çözümü şuan bu gibi görünüyo ama ana kucağında bebeğim 2büklüm oluyo,acilen bizim tamamen kapalı,bebeğimi açık havadan koruyacak,asla ağızdan hava almayacaüı bişey almamız gerekiyo;ama ne!!!?
Bilmiyprum piyasada varmıdır da aklıma şu geldi:bebe oto koltuklaırnın üstünün tamamen camdan kapanablir şekli olanı varmıdır?Yani dışardan hava alamayack şekilde olanı.Motorsiklet kullananların kaskları var ya camdan.Ona benzer bişey yada başka bi önerisi olan.ÇOK ACİL ARKADAŞLAR VE ÇOK BÜYÜK İHTİYAÇ BU.
Yardımcı olabilneniz dileği ile.
HOŞÇAKALIN.
zeynepcim çok geçmiş olsun canım umarım ciddi bir sorun yoktur...
bende genelde çınarı 20:30-21:00 arası uyutuyorum çalıştığımız için akşam toplanıp yemek yememiz ancak o saati müsayit kılıyor çünkü sabahları da bizimle birlikte sabah 07:00 da uyanıyor gecenin bana kalıyor olması çok işime geldi doğrusu çınarı uyuttuktan sonra ancak ev işlerine bakabiliyorum bazen çayımı bile içemiyorum(
canım geçmiş olsun yapılan tahlillerde bir sonuç çıkmaması kötü olmuş doğrusu şimdi bebeğin küçük koruyabilirsin ama ilerleyen zamanlarda neden bu şekilde hastalandığını bilmezsen nasıl önlem alabilirsin ki...araba koltukları içinde aklıma gelen tek şey hani şu bebek arabalarının üzerini örtmek için kullanılan şeffaf yağmurluklar var ya onlardan denesen acaba işe yarar mı ki hem bebeğini görebilirsin hemde hava almamış olur..hatta belki araba koltuğunun şekline uygun şekilde çadır branda filan yapanlara diktirtebilirsin arkasına lastik yaparlar geçirirsin koltuğa aklıma başka birşey gelmedi umarım sana bir fikir verebilmişimdir...
çOK tEŞEKKÜR ederim Canım,ÇOK.İnan bende aynı şeyi dedim tahlil sonuçlaır için.Herkes bişey çıkmamaısna sevinirken bu iyi bişeymi kötü bişeymi diyordum.En azındna bişey çıksa ona yönelik tedavimizi olur kurtulurduk dedim;ama bu şekilde elimiz kolumuz bağlı bebeğimin sancı çekmesini izliyoruzİnan bana naıslsın diye sprdukalrında şu cevabı veriyorum:Efe iyiyse bende iyiyim,değilse bende kötüyüm.Güzel önerilerini dikkate alıcam Canım;ama öncelikle camlı tamamen kapanabilir bi oto koltuğu varmıdır yokmudur bunu araştırıyoruz.Tekrardan ÇOK SAĞOL.SEVGİLER.
tatlım çok haklısın bir anne olarak bebeğinin acı çektiğini görmek elbetteki çok zor üstelikte sebebini bilememek elinin kolunun bağlı olması umarım EFE bir an evvel bu sorundan kurtulur ve umarım sende aradığın gibi korunaklı birşey bulabilirsin ben daha önce hiç rastlamadım öyle bir araba koltuğuna ama artık herşeyi yapabiliyorlar...
canım uyku periyodları 45 dk. 45 dk da bir hafif uyanıp tekrar dalmaları lazım. ama gökalp uyanıyorsa (tracy nin dediğine göre) siz daha önceden en ufak mızırdanmasında uyandı sanıp müdahale etmişsiniz o da bu yüzden bunu alışkanlık haline getirmiş. tracy diyor ki; uyanmasını beklemeden uyuduktan 30-40 dk geçtikten uykusu hafiflemeye başladığında odasına girin pışpışlayın tekrar uykuya dalmasını sağlayın. birkaç gece boyunca bunu yapın diyordu.
ada çok geçmiş olsun, ilk defa böyle birşey duyuyorum, dışarı çıktığında üşüyor ve sancılanıyor, demekki hiç üşümemesi lazım, yazın böyle birşey olmuyordu değil mi??Arkadaşlar merhaba?
Size bi sorum olacak.Benim oğlumun açık havadaki bilinmeyen bi şeye karşı alerjisi var.Kendini gaz sorunu şekilde gösteriyo.Açık havada 1saniyelik bile bi hava alsa çok feci sancılanıyo,adeta gaz sancısı şeklinde ve devamlı ağızdan gaz çıakrtıyo.Tahlillerinde neye karşı alerjisi olduğu tesbit edilemedi.O yüzden bebeğimi açık havadan korumak zorudnayım;yoksa çok sancılanıyo ve artık ağrı kesicide fayda etmiyo,fitil veriyorum oda onu uyuşturuyo ve uyutuyo;ama yine arada sancılarla uyanıyo.Ne kadar sarıp sarmalasam,ağızdan nefes almayacağı şekilde korusamda yinede bi şekidle hava alıyomuş ve gittiğimiz yer arka blokta olsa bebeğimin karnı semsert oluyo ve başlıyo sancılanmaya.İnanın arka bloğa arabamızla bile gittik,kapımızın önünde bindik,gideğimiz bloğun kapısının önünde inmamize rağmen diyorumki saniyelik hava almasıyla bebeğim çok kötü sancılanıyo.ve çok enteresan bu sancı 3akşam sürüyo.Yani dışaır çıkmasakta gündüzleri iyi,ama akşamları bi gün öncesi çıktığımız saatlede başlıyo yine sancılanmaya ve böylece 3gün azalarakta olsa sürüyo sancısı.Ve bu durum hem yemesini hemde uyumasını çok etkiliyo.Evden çıkmama kararı almıştıkki dün çıkmak zorunda kaldık ve büyüdüğü için el altından kaldırdığımız ana kucağını dün denedik.Oğlumu onun içine koyduk.küçük geliyordu ama bebeğime dar ve küçük gelsede onu denemek zorudna kaldık.ve üstünüde tamamen kapattık örtüyle.ve öyle gittik arka bloktaki babaannesine.İnanın ilk defa dün sancılanmadı,rahattı.ve o kadar mutlu oldukki eşimle.Çözümü şuan bu gibi görünüyo ama ana kucağında bebeğim 2büklüm oluyo,acilen bizim tamamen kapalı,bebeğimi açık havadan koruyacak,asla ağızdan hava almayacaüı bişey almamız gerekiyo;ama ne!!!?
Bilmiyprum piyasada varmıdır da aklıma şu geldi:bebe oto koltuklaırnın üstünün tamamen camdan kapanablir şekli olanı varmıdır?Yani dışardan hava alamayack şekilde olanı.Motorsiklet kullananların kaskları var ya camdan.Ona benzer bişey yada başka bi önerisi olan.ÇOK ACİL ARKADAŞLAR VE ÇOK BÜYÜK İHTİYAÇ BU.
HOŞÇAKALIN.
canım çok üzüldüm çok geçmiş olsun. benim de aklıma esranın dediği gibi bebek arabası için olan şeffaf yağmurluklar geldi. acaba havadan değilde başka birşeyden olabilir mi? mesela dışarı çıkarken giydirdiğiniz bir şeyden olabilir mi? siz onu giydirip dışarı çıktığınız için dışarıdan sanıyorsunuzdur ama belki kıyafetten ya da normalde yapmayıp tam dışarı çıkarken yapılan birşeyden kötü oluyordur belki...
ada çok geçmiş olsun, ilk defa böyle birşey duyuyorum, dışarı çıktığında üşüyor ve sancılanıyor, demekki hiç üşümemesi lazım, yazın böyle birşey olmuyordu değil mi??
..ama dediğin gibi birşey gelmiyor aklıma, rüzgarlık kullanabilirsin kenarlarını tutturursun pusete, ya da yenidoğanlar için pusetler oluyor ya üstü kapaklı gibi, içine sığarsa ondan kullan.. Rabbim acil şifa versin kuzucuğuna..
ada
geçmiş olsun kuzucuğa.karnı semsert oluyo diyosunya muhtemelen üşüttüğü için oluyordur.sana bir önerim var;
iki çorba kaşığı tuzu tavada ısıt tülbente sar fazla sıcak olmasın soğuk olursada işe yaramaz elinle kontrol et ve bezinin arka kısmının içine tam poposunun yukarısına gelecek şekilde beline koy beziyle sıkıştır. bi bunu yap iyi gelmezse alısınız öyle bi şey.
kızlar günaydın...
bebişlerinize ıhlamuru nasıl veriyorsunuz. alp nezle gibi olmuş, burnu akıyor. ıhlamur yapayım dedim ama kaç yaprak konur kaç cc vermek gerek hiç bilmiyorum...
kendim sordum kendim cevapladım gibi oluyor ama nette cevabı bu kadar çabuk bulacağımı tahmin etmemiştim vakit kaybetmek istememiştim...
cevabı da yazayım belki birilerinin işine yarar... nurturia da buldum cevabı.
Bebegim 8 aylık, ben ıhlamuru şöyle yapıyorum. Bir su bardağı sıcak suya bir tutam ıhlamur atıyorum, bir parca elma da ekliyorum ağzını kapatıyorum.Kendi kendine demleniyor. Ben kendinden demligi olan bardaklardan kullanıyorum ama diğer bardaklarda da olur, sonrasında süzebilirsiniz. Ilıdıktan sonra da suluguna koyuyorum.Beni düşündüren kısım ne kadar vereceğim idi. Fazla vermekten korktuğum icin gunde 60-80 cc civarında veriyorum.
Arkadaşlar merhaba?
HOŞÇAKALIN.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?