2012 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Vallahi yardımcı şart, burada annem ya da bir yakınım olmadığından Arda 7-24 bende (ay bunu çok tekrarlıyorum sanırım:) olsun kuzumun başımın üstünde yeri var, zaten son zamanlarda gerçekten hep başımdaya neyse :) hem Arda hem ev işleri çıldırırdım herhalde, neyse ki her işime koşan bir yardımcım var..

Yasemin bence çarşafta sallarken bir müzik aç, bebek cdleri ya da uyku arkadaşları falan varya onlardan, 1 hafta 10 gün öyle devam et müziğe de alışsın sonra çarşaftan beşiğe terfi et ve müziği yine açmaya devam et, bir de uyku sinyallerine çok dikkat etmen gerektiğini düşünüyorum, tam uyku geldiğinde yakalamalısın azıcıkta geçse yaygarayı koparıyorlar çünkü. bir de emzirdikten sonra altını açmasan daha iyi olabilir çünkü emzirmek mayıştırıyor ama alt açmak uykusunu açar.

Esperanza geçmiş olsun kuzucuğuna inşallah temiz çıkar sonuçlar...

Biz de bugün 8. ay kontrolüne gittik. geçen seferr gittiğimiz doktorda çok ağlamıştıya bu sefer değiştirdik doktoru ve sanırım Baküdeki doktorumuzuda böylece bulduk. çok tatlı bir bayan, çok güzel ilgilendi Arda'yla:) kanını ölçtürmek istedim, 3. ayda ölçülmüş düşük çıkmıştı. güzelce anlattı gerek görmediğini, Arda'nın çok sağlıklı olduğunu söyledi.haftada en az 3 kez yumurta sarısı, 3 köfte kadar et, bir kaşık pekmez alıyorsa demir eksikliği olmaz dedi. yani boy ve kilosuna göre.

boyumuz 76 olmuş ama kilomuzu yazmaya utanıyorum:26:. ekmek vermeyin dedi ya :) ben zaten vermiyorum ki arada çok saldırırsa çavdar ekmeğinden bir dilim anca veriyorum kemirsin diye:)

bir de muhallebisini biberon mamasıyla hazırlayın kalsiyum ihtiyacı artar artık anne sütü yetmez dedi ama ben kararsızım bu konuda.

uyku arkadaşını ben denemiştim. ama uyku arkadaşı bizde tam fiyasko oldu. kuzucuğunu havalarda uçuruyordu, çığlıklar atıyordu bende en sonunda vermedim kuzuyu...
müzik olarak ben dalga sesi denemiştim işe yarıyordu ama benim sürekli sesten tuvaletim geliyordu :):) pili bitti kendisinin öyle kaldı o da.
şu ayağa kalkma olayı bitsin yatakta bir normal karşılamaya başlasın bu davranışı tekrar yatağına alıştıracağım.
bugün bizim yatakta kendi gece uykusuna geçti ama bir sefere mahsustu bu herhalde.

bende anne sütü veriyorum ama sabahki kahvaltısında mama ile devam sütü mü kullansam acaba diye düşünüyorum. doktor mama ile yaptır kahvaltısını demişti. bisküvi kullanma dedi, evde yapsam dediğimde de o bebek kurabiyesi olur arada olabilir dedi. ben bisküvi veriyorum ama acaba tahıllı mama ile devam sütü mü kullanmak daha doğru mu olur bilemiyorum...

ben bazan tahıllı mama bazen bisküvi veriyorum dönüşümlü istersen öyle yap canım sende

Son düzenleme:

kendi erik gibi zaten bunun yahu:))))

selam gönülcüm nasılsın ay kuzum maşallah çok tatlı kilonun yerinde olduğuda belli gönül sen yazmasanda

çok tatlı maşallah.

teşekkür ederiz teyzoşları. Sorma Suna ya artık taşıyamıyorum, bel, sırt, boyun ağrıları aldı başını gidiyor... hatta birkaç kez düşürcektim Arda'yı Allah'ım korusun ya...

Zeynep ben uyku arkadaşı olarak Vtech kuzu aldım müzikli, şimdi onunla uyutuyorum Arda'yı ama sallıyorumda tabi, Arda doğduğundan beri beşikte sallanarak uyuduğundan bundan kolay vazgeçebileceğini sanmıyorum. şimdi bu müziğe alışmaya başladı sallanma süresi azaldı, zamanla sallanmayı tamamen bırakmaya çalışacağım. bakalım benim kendi kendine uyuma yöntemim ne yanıt verecek:) böylece kuzumu ağlatmadan bu işi çözmeyi hedefliyorum :)

ben sabahlari tek tek veriyorum kahvaltiya bizimle oturuyor biraz peynir biraz yumurta zaten cok istahli olmuyor. mamaydi devam sutuydu pek kullanmak istemiyorum hata mi ediyorum acaba? gece yatmadan princ unlu muhallebi yapiyorum icine meyve rendeliyorum zaten yedigi de yarim caybardagini gecmiyordur belki..farkli neverebilirim?

ARKADAŞLAR BRİ ÖĞRETMEN ARKADAŞIMIN KIZI begüm için yapabileceğiniz tek yardım....!!!
tanıdıklarınızla paylaşıp 2 şer tüp toplu kan bağışı yapabilirsiniz...

adres:
ankara üniversitesitıp fakültesi ibni sina hastanesi hematoloji lab.(asma kat) sıhhiye/ankara 06100 )

bu adrese kargo toplu kan bağışı yapabilirsiniz YADA adrese gidip kan verebilirsiniz kişi başı 2 tüp kan
yardımlarınız için şimdiden tşk. ederim..

Kök Hücre ve Kemik İliği Bağışı İçin Onam ve Başvuru Formu yazan butona tıklayınız..

başvuru formu alttaki linkte

AÜ Akraba Dışı Doku Bankası > Gönüllü Verici Kaydı

bu linkteki formu pc de doldurup yazıcıdan çıkartıp size verilen numara ile toplanan kanlarla birlikte yukarıdaki adrese kargo yapabilirsiniz...
daha detaylı bilgi için : SİNEM ŞEN İLE İRTİBATA GEÇEBİLİRSİNİZ
CEP NO : 0505 256 24 72

canım inş. bebişinin bir şeyi yoktur ama 3 kere İYE geçirmiş hele birinde hastanede tedavi görmüş çocuğa mutlaka voiding yaptır. benim kızım 2 kere geçirdi hele birini çok kolay atlattı çok ateşlenmedi bile. ultrason da çektirdik gayet normaldi çeken yer de düzgün bir yerdi. hem de toplam 3 kere ultrason çekildi. anormal hiçbir şey görülmedi. eğer reflü varsa ve derecesi düşükse ultrasonla belli olmaz. maalesef bizim reflü çıktı. olmadığından emin olmalısın. bence voiding yaprır. eğer çocuk dr.un gerek görmüyorsa mutlaka bir nefrologla görüş. çünkü reflü varsa İYE kesinlikle böbreğe zarar veriyor...
inş. hayalin bir şeyciği yoktur sende şüpheyle yaşama.

bizimkide kendi yemeye bayılıyor. Eriğini yerken ki fotosunu ekliyorum, kuzum benim Maşallah
Eki Görüntüle 556892 Eki Görüntüle 556893

maaş. çok tatlı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…