2012 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Sunacığım hiç zorlama bence bir dönem öyle oluyor, zorladıkça iyice soğur yemek yemekten. Bir de muhallebiye neden devam sütü koydun bildiğim kadarıyla emziriyorsun hiç gerek yok devam sütüne bence :)

ay çok zordur ya çok geçmiş olsun. yani fıtık yok bende (inşallah) ama Arda'yı kaldır indir bazen çok feci bel ağrım oluyor da dayanılmaz bir şey ya, Allah şifa versin.

vallahi ben çok şey yazmıştım bu konuyla ilgili ama senin iki taneler. Enes deliksiz uyuyorsa aynı odada yatırsan Eyüp onu uyandırır mı ki? gerçi ben oda ayırmak için erken olduğunu düşünüyorum ama :) bence önce gündüz uykularını düzene koymalısın, gündüz ne kadar iyi uykusunu alırsa gece de o kadar iyi uyuyorlar. öyle gündüz yorulsun gece güzel uyur falan inanmıyorum ben. yani Arda'dan tecrübe ettiğim kadarıyla gündüz az uyuduysa geceler uykumuz çok daha fazla bölünüyor ve uyanınca uyumuyor. ama gündüz uykusunu iyi alırsa gece daha güzel uyuyor, uyansa da emip tekrar devam ediyor.

bizim için de öyle değil mi gece geç saate kalınca insanın iyice uykusu kaçıyor ama erken yatarsak sabahları uyudukça uyuyasımız geliyor, yani ben öyleyim:)

canım senin gece uyanmaları bence dişten... diş çıkarınca rahatlayacak inşaallah kuzun...

çok geçmiş olsun canım. azıcık belim ağırdığında bile yerimden kalkamıyorum seni düşünemiyorum bile. bir de 2 çocuk olunca hiç düşünemiyorum...

uyku eğitimi ile ilgili en son okuduğum kitapta 2 çocuk olunca ne yapılması gerektiği yazıyor. onu yazayım sana yoksa en ufak bir fikrim bile yok 2 çocukla ne yapılması gerektiğine dair...
eğer aynı odada yatıyorlarsa bebeğe kendi odanızda uyku eğitimi verin sonra çocuk odasına geçirin diyor. ya da büyük çocuğu sizin odanıza geçici olarak geçirip büyük çocuğa durumu anlatın ve bebeğe çocuk odasında uyku eğitimi verin diyor. ve mutlaka yaşı büyük olan çocuğa kardeşine uyku eğitimi verildiği söylenmeli ve büyük çocuk kendini eğitimin bir parçası olarak görmeli yazıyor. onun uyku konusunda kendisini bebek açısından bir rol model olarak görmesini sağlayın ve bu eğitim sırasında bebeğin yanında olmanız gerektiğini belirtin yazıyor. umarım yardımcı olur sana canım... bol şans şimdiden.

ya bişey sorcam ben kemale yemek yedirirken çok zorlanıyorum azını açmıyor kolay kolay napmam lazım sence

bence zorla yedirme yemek. belki acıkmadan veriyor olabilir misin? 2 öğünün arası olması gerekenden daha kısaysa acıkmadıysa henüz ondan yemiyordur belki.

bizde sonunda oto koltuğumuzu aldık. maxi cosi tobi aldık. oğluşum anakucağında hiç rahat değilmiş meğerse. anakucağındayken sürekli kucağıma gelmek istiyordu zaten ayakları felan da sığmıyordu da diğeri için de erken mi acaba diyordum. dönüşte oto koltuğuna oturttuk. koltuğa bir yayılışı dışarıyı bir izleyişi vardı görmeniz lazım.

evet çok haklısın gündüz bilerek uyanık tutmuyorum paşa keyfi öyle istiyo abisi 3 saat uyuyo bu sıpa yarım saat enesde bunun gürültüsüne uyanır oldu 2saate düşürdü uykusunu 1haftadır 2saat uyuyo nedense
Sağol Cvp için

Çok yardımcı oldun canım sağol ama ne varki Enes Eyüp'e uyku eğitimi verdiğimi filan anlamaz nasıl anlatabilirim ki gel bizim odada yat desem gelmez uykusu gelince girer yatağına misafir olunca yatak odasına koyuyom çok zor uyuyo bilmiyom. Ne olcak

Bide şu kitabın adını verir misin başka nelerden bahsediyor beğendin mi yazarı Türk mü ne çok sordum

Demin aklıma geldi bi yazayım sizce doğru olurmu ne dersiniz
Bu kışı atlatalım bi Eyüp gene bizim odada kalsın enesde kendi odasında havalar ışınında Eyüp'ü önce başka odada salon veya oturma odasında beşikte yalnız alıştırırım alışınca da enesle aynı odaya koyabilirim
Siz ne diyorsunuz geç mi olur bize çok alışırsa ayrı oda da yatmaz diye korkuyom:18:

Bide şu kitabın adını verir misin başka nelerden bahsediyor beğendin mi yazarı Türk mü ne çok sordum

iyi uykular tatlı rüyalar kitabın adı. kim west yazarı. ben beğendim kitabı. bu yöntemle uyku eğitimi vereceğim, yatır kaldırdansa bu daha mantıklı geldi. bunda çocuk uyuyana kadar (alışma sürecinde) yanında oluyorsun bebeğin.

enes kıskanabilir bence o kadar uzun süre aynı odada kalırsanız eyüple. kendini dışlanmış hissedebilir diye düşünüyorum. eyüp e sizin odada ver uyku eğitimi. sonra aynı odaya alırsın.

Ay hayırlı olsun canım benim sanki gözümde canlandı
Kazasız belasız kullanın inşallah

enes kıskanabilir bence o kadar uzun süre aynı odada kalırsanız eyüple. kendini dışlanmış hissedebilir diye düşünüyorum. eyüp e sizin odada ver uyku eğitimi. sonra aynı odaya alırsın.

Bak. Şimdi bide işin o boyutu var ki hiç sorma zaten kıskanmalar hat safhada
Acaba ikisinide bizim odaya mı alsam oda geniş iki beşik sığar
İyice karıştım

Pazar pazar da hiç çekilmiyo anacım hadi hadi tutmayın beni ben gidiyorum sabahtan beri kendi kendime. Konuşuyom hıh

Ay demin bi dilimi yakmışım sormayın
Tamam sormadınız biliyom

Kahveyi fincana döktüm dibinde 2-3yudumluk kaldı hemen ficandan içtim off anaam... Güya kalanıda dökeyim ziyan olmasın dedim olan dilime oldu

günaydın kızlar..aklımdayken hemen söyleyim, bebkleri yemekte nazlananlar, yemek arasında su vermeyi denediniz mi
? tarık da isteksiz yiyodu yada hiç yemiyodu son günlerde..haftasonu yine çorba içirmeye çalışıyodum, ağzını kapatıyo, başını çeviriyo filan, sonra aklıma geldi, su verdim ama öyle sulukla biberonla filan değil, bardakla..yavrum bi su bardağı dolusu suyu kana kana içti..çok susamış meğersem..sonra 3-4 kaşık çorba, bi yudum su şeklinde yedirdim çorbasını..sonuna kadar yedi hiç itirazsız...pazar günü de bütün öğünlerinde öyle yaptım, yine çok güzel yedi..bi de bi ara kendi tuttu içti, tabi yarısı üstüne, yarısı mideye :) ama çok hoşuna gitti..gece de susuyolar sanırım, artık kombi yanıyoya, kurutuyo ağzı..gece uyandığında da verdim biraz.

Günaydın kızlar, güzl bir hafta olsun hepimiz için

oh yakışır paşaya, iyi günlerde sağlıkla kullansın yavrucuk

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…