- 14 Eylül 2012
- 2.724
- 3.299
- 333
- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #72.741
ya bişey sorcam ben kemale yemek yedirirken çok zorlanıyorum azını açmıyor kolay kolay napmam lazım sence
Her yemekte mi öyle yoksa sevdiği olunca kocaman açıyomu
Günaydın herkese
Geçen hafta emara girmiştim sonucu aldık gösterdim cuma
Dr kesin ameliyat fıtık çok büyük dedi: bende Olamam çocuklarım küçük bakan yok dedim o da ilaçları düzenli kullan Çelik korseyi çıkarma fiziğe git dedi düzelir demiyorum ama iyi gelir filan dedi
Eşime söyledim bi fıtıkçı var dedi fıtıkçı değil masör aslında neyse o geldi
Çok canım acıdı ama en azından dik durabiliyom artık ağrılarım kısmen geçti sağ kalçam ve bacağım çok ağrıyor sadece neyse adamın demesine göre her iki tarafta sibir şıkışması belde kayma ve fıtık zaten var ne oldu böyle siz neyapmışsınız diyo
İşte biraz daha iyim bacağımı saymazsak
Allah kimseye göstermesin çok zordu gerçekten
Geçmişe şöyle bi baktım da uyku eğitimi bayağı konuşulmuş banada akıl verebilir fikrinizi paylaşabilirsiniz düşüncelerinizi bekliyorum deyip konuya dalayım
Enes'in kıskançlıklarını biliyorsunuz arkamı döner dönmez bazen gözümün içine baka baka Eyüp'ü mahvediyor Ata biniyo boğazını sıkıyo tırmıklıyo daha neler neler. Bu yüzden aynı odada yatırmaktan korkuyorum bide Enes deliksiz uyur 9-9:30arası yatar 7:30da kalkar Eyüp ise her gün değişmekle birlikte 10-11gibi uyur gece 2kez uyanır bazen gece 1-2 saat ağlarsusmaz bazen uykuya dalmasına bi emZik yeterlidir bazen çoğunluk belkide aramıza alırım ama çok zor olur bu sefer de biz uyuyamayız eşim çok rahatsız uykusuzluktan kendi kendine uyusa çocuk odasına koycam ama olmuyo
Gündüz öğleden önce yarım saatlik bi uykusu var bide akşamüstü o da bazen yarım saat bilmiyom ne olcak
Her türlü fikriniz önemli benim için özelden de yazabilirsiniz
zeynep hoşgeldin
nerdesiniz hatunlar kocalarınızı gördünüz bizi unuttunuz :)))
gece yine çok kötü geçti, gökalp 12 de uyuduuyutmak adına tüm çabalarımız sonuçsuz kaldı..ananesi kollarında salladı pışpışladı da öyle uydu. 2.30 da uyandı 5 e kadar da uyumadıı, 2.5 saatboyunca ne denesem olmadı ayakta sallamak kucakta pışpışlamak yanımıza almak ninniler okşamalar, yok uyumadı.. 5 de biir daha ayağıma aldım salladım zorla uyudu .. 8 de de uyandı.. önceden hiç böyle yapmazdı çocuğuma bi haller oldu..
Günaydın herkese
Geçen hafta emara girmiştim sonucu aldık gösterdim cuma
Dr kesin ameliyat fıtık çok büyük dedi: bende Olamam çocuklarım küçük bakan yok dedim o da ilaçları düzenli kullan Çelik korseyi çıkarma fiziğe git dedi düzelir demiyorum ama iyi gelir filan dedi
Eşime söyledim bi fıtıkçı var dedi fıtıkçı değil masör aslında neyse o geldi
Çok canım acıdı ama en azından dik durabiliyom artık ağrılarım kısmen geçti sağ kalçam ve bacağım çok ağrıyor sadece neyse adamın demesine göre her iki tarafta sibir şıkışması belde kayma ve fıtık zaten var ne oldu böyle siz neyapmışsınız diyo
İşte biraz daha iyim bacağımı saymazsak
Allah kimseye göstermesin çok zordu gerçekten
Geçmişe şöyle bi baktım da uyku eğitimi bayağı konuşulmuş banada akıl verebilir fikrinizi paylaşabilirsiniz düşüncelerinizi bekliyorum deyip konuya dalayım
Enes'in kıskançlıklarını biliyorsunuz arkamı döner dönmez bazen gözümün içine baka baka Eyüp'ü mahvediyor Ata biniyo boğazını sıkıyo tırmıklıyo daha neler neler. Bu yüzden aynı odada yatırmaktan korkuyorum bide Enes deliksiz uyur 9-9:30arası yatar 7:30da kalkar Eyüp ise her gün değişmekle birlikte 10-11gibi uyur gece 2kez uyanır bazen gece 1-2 saat ağlarsusmaz bazen uykuya dalmasına bi emZik yeterlidir bazen çoğunluk belkide aramıza alırım ama çok zor olur bu sefer de biz uyuyamayız eşim çok rahatsız uykusuzluktan kendi kendine uyusa çocuk odasına koycam ama olmuyo
Gündüz öğleden önce yarım saatlik bi uykusu var bide akşamüstü o da bazen yarım saat bilmiyom ne olcak
Her türlü fikriniz önemli benim için özelden de yazabilirsiniz
ya bişey sorcam ben kemale yemek yedirirken çok zorlanıyorum azını açmıyor kolay kolay napmam lazım sence
evet çok haklısın gündüz bilerek uyanık tutmuyorum paşa keyfi öyle istiyo abisi 3 saat uyuyo bu sıpa yarım saat enesde bunun gürültüsüne uyanır oldu 2saate düşürdü uykusunu 1haftadır 2saat uyuyo nedenseSunacığım hiç zorlama bence bir dönem öyle oluyor, zorladıkça iyice soğur yemek yemekten. Bir de muhallebiye neden devam sütü koydun bildiğim kadarıyla emziriyorsun hiç gerek yok devam sütüne bence :)
ay çok zordur ya çok geçmiş olsun. yani fıtık yok bende (inşallah) ama Arda'yı kaldır indir bazen çok feci bel ağrım oluyor da dayanılmaz bir şey ya, Allah şifa versin.
vallahi ben çok şey yazmıştım bu konuyla ilgili ama senin iki taneler. Enes deliksiz uyuyorsa aynı odada yatırsan Eyüp onu uyandırır mı ki? gerçi ben oda ayırmak için erken olduğunu düşünüyorum ama :) bence önce gündüz uykularını düzene koymalısın, gündüz ne kadar iyi uykusunu alırsa gece de o kadar iyi uyuyorlar. öyle gündüz yorulsun gece güzel uyur falan inanmıyorum ben. yani Arda'dan tecrübe ettiğim kadarıyla gündüz az uyuduysa geceler uykumuz çok daha fazla bölünüyor ve uyanınca uyumuyor. ama gündüz uykusunu iyi alırsa gece daha güzel uyuyor, uyansa da emip tekrar devam ediyor.
bizim için de öyle değil mi gece geç saate kalınca insanın iyice uykusu kaçıyor ama erken yatarsak sabahları uyudukça uyuyasımız geliyor, yani ben öyleyim:)
canım senin gece uyanmaları bence dişten... diş çıkarınca rahatlayacak inşaallah kuzun...
çok geçmiş olsun canım. azıcık belim ağırdığında bile yerimden kalkamıyorum seni düşünemiyorum bile. bir de 2 çocuk olunca hiç düşünemiyorum...
uyku eğitimi ile ilgili en son okuduğum kitapta 2 çocuk olunca ne yapılması gerektiği yazıyor. onu yazayım sana yoksa en ufak bir fikrim bile yok 2 çocukla ne yapılması gerektiğine dair...
eğer aynı odada yatıyorlarsa bebeğe kendi odanızda uyku eğitimi verin sonra çocuk odasına geçirin diyor. ya da büyük çocuğu sizin odanıza geçici olarak geçirip büyük çocuğa durumu anlatın ve bebeğe çocuk odasında uyku eğitimi verin diyor. ve mutlaka yaşı büyük olan çocuğa kardeşine uyku eğitimi verildiği söylenmeli ve büyük çocuk kendini eğitimin bir parçası olarak görmeli yazıyor. onun uyku konusunda kendisini bebek açısından bir rol model olarak görmesini sağlayın ve bu eğitim sırasında bebeğin yanında olmanız gerektiğini belirtin yazıyor. umarım yardımcı olur sana canım... bol şans şimdiden.
bence zorla yedirme yemek. belki acıkmadan veriyor olabilir misin? 2 öğünün arası olması gerekenden daha kısaysa acıkmadıysa henüz ondan yemiyordur belki.
Bide şu kitabın adını verir misin başka nelerden bahsediyor beğendin mi yazarı Türk mü ne çok sordum
Demin aklıma geldi bi yazayım sizce doğru olurmu ne dersiniz
Bu kışı atlatalım bi Eyüp gene bizim odada kalsın enesde kendi odasında havalar ışınında Eyüp'ü önce başka odada salon veya oturma odasında beşikte yalnız alıştırırım alışınca da enesle aynı odaya koyabilirim
Siz ne diyorsunuz geç mi olur bize çok alışırsa ayrı oda da yatmaz diye korkuyom:18:
bizde sonunda oto koltuğumuzu aldık. maxi cosi tobi aldık. oğluşum anakucağında hiç rahat değilmiş meğerse. anakucağındayken sürekli kucağıma gelmek istiyordu zaten ayakları felan da sığmıyordu da diğeri için de erken mi acaba diyordum. dönüşte oto koltuğuna oturttuk. koltuğa bir yayılışı dışarıyı bir izleyişi vardı görmeniz lazım.
enes kıskanabilir bence o kadar uzun süre aynı odada kalırsanız eyüple. kendini dışlanmış hissedebilir diye düşünüyorum. eyüp e sizin odada ver uyku eğitimi. sonra aynı odaya alırsın.
bizde sonunda oto koltuğumuzu aldık. maxi cosi tobi aldık. oğluşum anakucağında hiç rahat değilmiş meğerse. anakucağındayken sürekli kucağıma gelmek istiyordu zaten ayakları felan da sığmıyordu da diğeri için de erken mi acaba diyordum. dönüşte oto koltuğuna oturttuk. koltuğa bir yayılışı dışarıyı bir izleyişi vardı görmeniz lazım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?