- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
- #72.041
tünaydınn hanımlar...umarım herkes iyidir.biz 1.5 ayı anneannemizde geçirdikten sonra tekrar evimize geldik.oğlumda bende bi boşluğa düştük sormayın.gurbette olmak zor ne kadar sık gitmeye ççalışşanda olmuyor işte.biz 6 ayı doldurduk doktorumuz kan sayımı istedei biz hiç kan damlası kullanmadık mamayla büyüdümüz için.değerleri normal başlamana gerek yok dedi.kahvaltı şart dedei sabah uyanır uyanmaz 6-7-8 kaçta kalkarsa önce kahvaltı dedi.ben 11 gibi mamayala c.bebe veriyorudum.şimdi erkene aldık aldık labne yumurta c.bebe şeklinde başladım listede pekmez t.yağ da var.pekmezi yoğurtla t.yağı peynirlee dönüşümlü vermeye denicem.sebze meyve yoğurt kıyma tavuk listede var henüz başlamadım.tarhana çorbası veren arkadaşlarrr ben ilk gün çeyrek çay bardağı 2.gün biraz fazla bugün yarım çay bardağı vericem sevdi ama kakasısını ishal yapıyor günde bir yada 2 kez ağırmı geldi acaba sizde sorun oldumu?en azından 1 hafta felan tarhana vereyim bağırsak alışsın sonra t.suyu yoğurt çobası dönüşümlü vereyim diyorum doğrumu düşünüyorum acaba?
tatlım siz ne kadar hızlı başlamışınız ek gıdaya anlamadım ben :) biz çok ufak ufak başladık, ilk ay hafta hafta eklemek suretiyle; önce meyve suları sonra püreler sonra yoğurt sonra muhallebi. 7. ayımızda anca kahvaltıya başladık.
canım zahmet olmazsa çıkan kan sayımı değerlerini yazarmısın
çünkü bizde dün doktordaydık kansızlık varmı diye kızımı dr. götürdüm ona göre kullanacaktım ama dr çok yanlış yapmışsın tahlilsiz kullaman gerekirdi dedi bende ısrarla istedim kan alındı pzt sonuçları alcam.o dr a pek güvenmedim normal çıksa bile kullandıracak gibi o yüzden yazarmısın canım
Tr'de demir eksikliği çok yaygın olduğundan sağlık bakanlığının onayıyla 4. ayda bütün bebeklere zorunlu olarak veriliyor, tahlil de yapılmıyor.
Merhaba güzeller, iyisinizdir umarım. Biz ehh işte orta halli, Alyanın burnu akıyor ama genel durumu iyi. Sürekli serum fizy. otribebe devam ediyoruz.
Küçük hanımın zerre emekleme hevesi yok , yeltenmiyor bile. Bende her hareketini gözlemliyorum olurda emeklerse kaçırmayım diye ama cıkk İstemiyorsa emeklemesin napalım .
Dönüyor ordan oraya :))
iyiyiz canım iyiyiz, Arda da dönmede artık iyice ilerledi, hatta geri geri öyle sürünüyor ki sanki ayaklarından biri tutup çekiyormuş gibi hızlı:)
ben uyku eğitimine başlamaya karar verdim aslında alp uyuyordu yatağında hiçbir problemimiz yoktu ama babanesi ısrarla kucağında uyutuyordu en sonunda da alp kucakta uyumak istedi yatağı görünce ağlamaya başlamıştı bende ondan sonra zorlamadım. zaten odası dışında bir yerde de uyumakta zorlanıyordu hatta uyumuyordu çok zor durumda kalıyordum dışarıda. ama çok kilo aldı alp artık kollarım dayanmıyor taşıyamıyorum. gerçi çok zorlamıyor çoğu zaman beni hemen uyuyor ama tek ben uyuttuğum için çok zorlanıyorum. o yüzden uyku eğitimi şart oldu. bir de ayaklanırsa daha da kötü olacak yatağın içinde ayağa kalkmaya çalışacak ben yatırmaya çalışacam o zaman daha inatçı olacak. o yüzden şimdi en doğru zaman diye düşünüyorum.
ama zamanı gelince kendiliğinden uyuyor da olabilirler sonuçta eskiden herkes bebeğini sallıyormuş. bilmiyorum belki de çok zorlamamak lazım. şimdi uyku eğitiminden sonra da en ufak birşeyde rutini bozulacak sürekli uğraşacaksın ama gerçekten artık taşıyamıyorum. bakalım hayırlısı...
Arda aslında meyilli gibi ama önce ben sallayayım istiyor. ya ben şey diye düşünüyorum; ben onu uyurken izlemeye bayılıyorum o da uyumadan beni görmek istiyor bence:)) yatağına koyunca gideceğim sanıp hemen gözüme bakıyor mızırdanıyor, buradayım anneciğim hadi uyuyalım diyorum emziğini veriyorum, o zaman başını gömüyor yastığına bir iki sallıyorum sonra kendi kendine ıııı-ııı diye gözlerini yumup uyumaya çalışıyor:))