2012 Kpss ders çalışma günlüğüm:) bana katılabilirsiniz...

Bugün kimsecikler yok. Nasıl gidiyor çalışmalar kızlar? BEn geçen çalışamadım diye dün baya bi çalıştım. Bugün yine deneme yaptım. Netler de pek artış yok azıcık moralim bozuldu. Şimdi yine başlayacağım çalışmaya. Çalışmaya başlamadan bi bakim siteye dedim kimsecikler yok. Herkes harıl harıl çalışıyor sanırım ne güzel
 
valla benim bugün misafirm vardı dün de hastadeydik çok yol alamadım ama çalıştım tabi bırakmak yok. :) sabah iki test çözdüm türkçeden kırk soru. mat baktım çarpanlara ayırma bir video izledim. daha dört tane video var. :)
 

kzıalr sayfamız durgunluga alısık degıl yapmayın boyle gelın bakalım neler yaptık anlatın bende tarıh tekrarı yaptım bır konu 40 tane soru soru cozmeye devame deyım 150daha cozsem super olur
 
kzıalr sayfamız durgunluga alısık degıl yapmayın boyle gelın bakalım neler yaptık anlatın bende tarıh tekrarı yaptım bır konu 40 tane soru soru cozmeye devame deyım 150daha cozsem super olur

Ben bazen az çalışınca buraya yazmıyorum suçluluk hissediyorum az çalıştım diyemiyorum
sadece çok çalışınca yazıyorum Sizde de oluyor mu öyle, Ben bi deneme çözdüm bugün, osmanlıya baktım biraz ama daha tam oturmadı konu okumaya devam edeceğim yarında test çözerim :)
 
kzıalr sayfamız durgunluga alısık degıl yapmayın boyle gelın bakalım neler yaptık anlatın bende tarıh tekrarı yaptım bır konu 40 tane soru soru cozmeye devame deyım 150daha cozsem super olur
tatlı ben bir mat konusuna başlayınca bir hafta sürüyor napayım çok soru çözdüm diye yazamıyorum. türkçede de paragraf testlerindeyim onları da anlamam cevaplamam uzun sürüyor. haftaya coğrafyaya başlarım o daha hızlı ilerliyor.
 
yine buraya girmenin faydası oluyor azda olsa düzenli çalışıyoruz önemli olan bu.
 
Aranıza katılalı tam bir ay olmuş hatta bir iki günde geçmiş, o zaman karar vermiştim çok çalışacağım diye aslında çalıştım da gerçekten :) Ama yine bir kaç kez çalışma tarzımı değiştirdim. Şöyle bir geriye bakarak neler yaptım diye bugün bir değerlendirme yaptım sizlerle de paylaşmak istedim özetleyecek olursam:

1)Önce bütün dersleri birlikte yürütmeye karar verdim anayasa çalıştım ondan 3-4 konum bitmiş oldu tüm kaynakları taradım, matematik kitabı bitirdim aralara sıkıştırdım hep canım ders çalışmak istemedikçe matematiği seviyorum diye matematik çalıştım.

2) sonra dedim sözelim çok kötü tarihe başlayıp bitireceğim bu sefer de tüm kaynakları tarayarak sadece tarih çalışmaya başladım. Bu sefer her konudan 1000 soru çözerek bir konuyu 4-5 günde bitirmeye başladım. VE şimdi bi baktım tarihten sadece 4 konu çalışmış oldum bu bir ay içinde, tüm kaynakları taradım bu dört konudan. zaten bi konuya 5 gün verince 4 konu 20 gün ediyor,yaklaşık bir ay geçip gitmiş oluyor.Gerçekten çok iyi oturdu konular soru kaçırmıyorum hiç çalıştığım yerlerden. Tekrarlarımı da düzenli yapıyorum. Aralarda matematik de baktım, bu tarih çalışma sürecimde.

3) Ama istediğim hedefe ulaşmış olmadığımı farkettim sonuçta bir ay çok uzun bir süre ve ben daha konuların başlarındayım. Sonuçta bir ayda tüm konuları bitirmek mümkün sözelden. Bitiren adamlarda var biliyorum. SAnki sene başındaymışız gibi yavaş ilerledim az konu çalıştım bunu görünce kızdım kendime açıkçası.Sonra az kitaptan bitirmeye karar verdim. Şimdi bu şekilde çalışmaya başladım. Tarih çalışıyorum 2-3 kaynaktan bir konuyu bitirip diğerine geçiyorum. Bu şekilde hem aklımda kalıyor hemde daha hızlı ilerliyorum. TEkrar günlerinde de çalışmadığım kitaplardan birini alıyorum konu tekrarı yaptıktan sonra o kitaptan 2 test çözüp geçiyorum. Konu tekrarlarımı da iki haftaya bir yapıyorum.

4) Sonuç: anladım ki ben çok kararsız bir insanım. Gerçekten o kadar çok taktik değiştirdim ki, bir tüm kitaplara baktım, sonra tüm derslere baktım sonra dersi bire indirdim sonra kitap sayısını azalttım vs. vs. ve anladım ki bir söz var ya hani :"En kötü karar bile kararsızlık içinde beklemekten iyidir" diye bunu yaşayarak gördüm.

5)Kötü de olsa şimdi bir taktiğim var ve asla vazgeçmeden bu şekilde çalışmaya devam edeceğim bakalım. Bir ay sonra yine bir durum değerlendirmesi yapcam. İnşallah o zamana tüm sözel dersleri bitirmiş netlerimi yükseltmiş mutlu bir insan olarak burda sizlerle paylaşmış olacağım :114:

PES ETMEK YOK ÇALIŞMAYA DEVAM!!!
 
Denemem inan çalışmaya başladığım bende ilk hafta senin gibiydim. İlk önce tüm dersleri yürütebilirim belki diye hepsine baktım olmadı, sonra tek konuya bir sürü kaynaktan harmanlama yapıyım dedim yine olmadı. En sonunda tek dersi denedim. Daha hızlı ve verimli olduğunu anladım. Bir ayda tarihi bitirdim diyebilirim. Bence önemli olan konuları en fazla verim alınan yöntemle, daha çabuk bitirebilmek önemli. Bugün çok daha iyi anladımki sürekli konu çalışmak hiç de yararlı birşey değilmiş. 3 tane bilmediğim soru tarzı yakaladım. Burada da yazabilirim hatta sizde farkedersiniz. Konulardan yakayı sıyırıp teste yönelmek daha iyi oluyor. Bugün tarih soru bankam bitti. Diğer soru bankama başlayacağım. Toplamda tarihten 3 yaprak test kitabı ve 1 soru bankası bitmiş oldu. Coğrafyadan da 3 yaprak test kitabı. Vatandaşlıktan da 3 ünün yarısı kaldı işte.
Bakalım umarım bu emeklerimizin karşılığını alabiliriz. Vatandaşlık biter bitmez de matematiğe başlayacağım. Aöf derslerimde olduğu için 3 ders bir arada yapamıyorum.
 

Benim tek avantajım şimdiye kadar türkçe ile matematiği halletmiş olmam çünkü üniversitede insan unutuyor öss konularını bir de uzun süre test çözmeyince pratiğini kaybediyor insan, onu yakalamış oldum. Tabi türkçe ve matematikten ikişer kitap bitirdim ama daha bi sürü kitap var bitecek onlara da bakmam lazım ama onlara da belli günler belirledim tekrar günü gibi iki haftaya bir,iki tane test çözüyorum onlardan da . GErçekten tek ders verimli oluyor sevgi meleği, çünkü kafanda sadece o oluyor daha iyi oluyor, az konu çalıştım şimdiye kadar ama sonuçta boşa geçmedi günlerim çalıştım bi faydası olur o çalışmalarımın da diye düşünüyorum. Dediğin gibi konuları bir an önce bitirmek lazım bakalım yetişirse mart sonuna tüm konuları hızlı bir şekilde bitirip sürekli tekrarla test çözmeyi planlıyorum bende. Mesela matematikte iyiyim ama bi sürü yeni soru tipi çıkıyor karşıma benimde, özellikle beyaz kalemde çok değişik soru tiplerine rastladım bende. Her soru tipini görmek gerçekten çok çok önemli.
 

kızlar mtemetıkte kalıplamıs fprmuler varmıs ezberle dedıler onları 130tane kalıp varmıs onları bılırsen en az 15 matematık yakalarsın dedıler dogrumu bu
 
ben de tarihten kurtuluş savaşının hazırlık dönemini bitirdim bu hafta p.tesiden itibaren..

tüm tarih kitaplarımı taradım 750 soru var ...200 falan sorum kaldı bitirince hemen kurtuluş savaşı cephelere geçicem..

off maddeler ve kararlar acayip boğdu beni...

erzurum sivas misaki milli falan...

cephelerden sonra inkilaplar ve tarihim bitio...ilkeler ve dış politikayı daha önce bitirmiştim...

sonrada konu tekrarım var...bi an önce coğrafyaya geçmem lazım ygs'ye yetiştirmem lazım coğrafyayı...

ara ara türkçeden de soru çözdüm bu hafta toplamda 250 soru çözmüşüm...

full devam ediyorum bakalım...mayıs sonun da konularım biterse eylüle kadarda deneme çözerim die hesapladım ama nasip kısmet bakalım...

elimdeki tüm kitapları bitirmeden sınava girmek istemiyorum yoksa çok üzülürüm
 
Kızlar nerdesiniz ya
Neler çalışıyorsunuz
Kızlar benim kafama takılan şeyler var özel hayatla ilgili
Şimdi kpss ye gönül verdim ben
Fakat bundan önceki hayalim sadece ev hanımı olmaktı
Yani evlendikten sonra
Hep evle ilgiliydi benim hayallerim
Şimdi memur olmakla bu biraz ters düşüyo
Memurluk ve ev hanımlığı birlikte yürür mü :26:
Aslında kararım Allahın izniyle belli fakat bide bunu birinin dillendirmesi gerekiyo sanırım kabullenmek için
 

Canım en iyisini sen bilirsin elbette tabi ama insanın bir sosyal hayatı olmalı ya. Ben bu sene kpss için evde kaldım ama kriz geçiriyorum evde. Sıkıntıdan. İnsanın çalışması, kendi gelirini kazanması kadar güzel bir şey yok. Hem eşler arasında da iyi bir durum. Yani hiç para sıkıntısı çekmeseniz bile birikim yaparsanız çocuklarınıza güzel yatırımlar yaparsınız. Memurlukta sabahtan gecenin körüne kadar çalışmıyorsun, taş da taşımıyorsun. İşten gelip evine de baya zaman ayırabiliyorsun.
 
canım ayda bir bayan alırız yardım eder bize evi süpür sil camlar böyle daha rahat olur hem iş vermiş oluruz o insana da işveren oluruz. eşin olacak kişiyle de anlaşman lazım günlük işlerde yardım etmeli. yoksa zor olur.
 
kızlar selamlar sabahtan beri dün dediğim dört videoyu da izledim. çarpanlara ayırma ztv nin. ancak kitabımdaki soruların çeyreğini çözebiliyorum. şimdi aklıma geldi sayfamız varya oradan soru sorayım. türkçeden de iki test yaptım paragraf bir test daha yapınca bitecek paragraflar. artık dinlenmek istiyorum. sizler ne yaptınız?
 

yaa bende aynen senin gibi düşünüyodum biliyomusun ..ev hanımlıgı bizim yapımıza daha uygun galiba.. iinden geliyo insanın ya seviyoruz.. ama hayatta zor .hem eşin hemde kendin alıstın mı cok cok iyi bence..hemde memurluk öyle zor bişeyde degil aynı anda evinide yönetebilirsin ..benim düşüncem artık böle ..degişti
bence sende korkma..ikisinide aynı anda kolaylıkla sürdürebilirsin ..yeter ki isteyelim dimi
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…