2012 Kpss ders çalışma günlüğüm:) bana katılabilirsiniz...


Evet biliyorum bunu çok ilginç bir teknik ama güzel Fiyatları ne acaba 1 mart diyor.
 
Merhaba kızlar yaklaşık 3 aydır kpss ye hazırlanıyorum dershaneye gidiyorum düzenli çalışmaya gayret göstersemde tam bir randımana oturtamadım hala
Yazılanları okudum destek olmak çok önemli bu süreçte sınav yaklaştıkça heyecanım artıyor ve panik yapıyorum ne çalışsam ne yapsam diyerekten baya bir zaman kaybediyorum :) bende sürekli plan yapıpta o plana tam anlamıyla uyamayanlardanım ..
Matematikten köklü sayıları yeni bitirdik tarihten inkılaplara yeni geçtik vatandaslık ve turkce bitti cografyada 1 aya kadar bitecek
işlediğimiz konular dışında inanın hiç bir bilgim yok ve kazanamayacağım düşüncesiyle hem motiivasyonumu düşünüyorum hemde cok korkuyorum ..
matematikten 13 net yaptım denemede
işlediğimiz konuların sorularının tamamını yaptım diye kendimi avutuyorum fakat yüksek netli arkadaşları görünce paniğe kapılıyorum
bana günde kaç saat çalıştıgınızı ve ne sekılde calıstıgınızı söyleyebilirseniz cok memnun olurum
En çok takıldığım konuda şu sizce konu çalışmayamı agırlık verilmeli yoksa soru çözümünemi bazen sürekli soru çözüyorum bazen sadece konu çalışıyorum :)
moral bozukluğundan birileriyle paylaşma ihtiyacı duydum sanırım Yardım ediiiinnnnnnnnnnnnnn
 

Endişe ve panige gerek yok. Daha 4 ay var güzel bi plan yapın ve buna uyun mutlaka. 3 ayda konuları bitirin. son bir ay da deneme çözersiniz. Tüm gün konu çalışmak aslında çok da mantıklı değil, yani ben bi ara öyle yapıyordum.Bu sefer bi bakıyorum tüm hafta konu çalışmışım ve soru sayım haftalık 400-500 kadar bu da moralimi bozuyordu. Çünkü soru çözmek de konu çalışmak kadar önemli bir şey. Ama sadece test çözerek öğrenmek de olmaz. Bir gün konu çalışıp üstüne test çözebilirsiniz. Sözellerde konu çalışırken araya matematik ekleyebilirsiniz. Ben hem konu çalışmayı hem soru çözmeyi birlikte yürütüyorum. Haftalık 1200 sorunun altına düşmüyorum. Günde de 5 saat çalışıyorum. Bazen bu değişebiliyor. YAni 5in altına düştüğü üstüne çıktığı zamanlar da oluyor. Ama ortalama 5 saati buluyor haftalık. Siz yeni başlayacağınız için size tavsiyem. İlk hafta minimum 3 saat çalışın sonraki hafta 4 saate sonra 5e sonra 6ya çıkarırsınız. Ben martta 6 saate çıkarmayı düşünüyorum mesela. Son aylar daha önemli çünkü.Bir de tavsiyem genel yetenekten bir ders genel kültürden bir ders şeklinde yürütebilirsiniz. Tüm derslere aynı anda bakınca çok yavaş ilerliyorsunuz bu da moral bozuyor. En azından bir dersten bi kitap bitirirseniz moraliniz de yerine gelir. Ben şimdi tarih ile matematiği bir arada yürütüyorum mesela. Tarihten bunalınca matematik sıkıştırıyorum araya hemen.
 

Canım çok teşekkür ederim önerilerin için
Not defterine kaydettim aklıma çelişki düştüğünde bakıp okumak için



İnşallah Allah nasip eder de kazanırız cnm


Evet ben biraz anaç bi yapıya sahibim
İçinden geliyo konusunda çok doğru söylüyorsun.
Biz duygusal düşünüyoruz ama hayatın bide gerçek olan kısımları da var
Benimde fikrim değişti cnm
Allah izin verirse artık memur olmak istiyorum.




İnşallah cnm Rabbim hepimizin gönlüne göre versin



Bu yazı benim için gerçekten çok iyi oldu.
Çünkü ben ders çalışırken kendimden geçiyorum koltukta çalışıyorum
NEdense bi türlü geçemedim masa kısmına
Şöyle güzel bi masa lambası alıp akşam sadece onu yakıp loş bi ışıkta çalışmak istiyorum masa beni cezbetsin diye Loş ışıkta çalışmayı çok seviyorum.
Loş ışıkta özellikle elektrikler yokken mum ışığında çalışmasını çok seviyordum küçükken
Şimdi elektirikler gitmiyo napalım bizde kendi yöntemlerimizi deneriz.
 
Ya kızlar ben çok yavaşım napıcam
Matematikten 40 soru çözdüm sabahtan beri
Toplamda 245 soru çözdüm ama yavaşım
Ve yanlışlarım aynı yerde sayıyor benim ya ilerleme yok
hemen hemen yanlış sayıları hep aynı çıkıyo
250 den daha mı fazla çözsem konuyu bitirdikten sonra sizce
 

kongrelerı calsıtım dun 100 saoru cozdum cografyadanda 87 vatandaslıktanda 60 cozdum gunu butrdum bugun bakalım eler yapıcam
 

sınava ne zman gırıcen bılmıyorum ama gunluk 245de ıyı soru cozumun bır konuyu pekıstırmeden gecem dıgerıne derım
 

sınava ne zman gırıcen bılmıyorum ama gunluk 245de ıyı soru cozumun bır konuyu pekıstırmeden gecem dıgerıne derım

fattum a katılıyorum önemli olan öğrenmek yavaş da olsa, soru sayısı önemli çok soru görmek açısından ama öğrenmek daha da önemli. Öğrenmeden geçme.
 

Ay koptum Güzel anlatıyor valla
şu videoya ya baktım da : Ezber Bozan ,Düet Matematik 0312 418 2008 Ortadoğulular Dershanesi - Dailymotion videosu
 
Ben bugün hiç çalışmadım kızlar ev işleriyle falan uğraştım hep
Şimdi başlayacağım çalışmaya Bekleyin beni dersler ben geliyorum
 


teşekkür ederim yorumunuz için rahatladım :) konularda dershaneyle birlikte gidiyoruz onun dışında işlemediğimiz konuyu çalışmıyorum düzene oturtamadığımdan bu sıkıntım bugün bende adam gibi başlıyorum 2 saat - 2 saat çalışıp ara vererek yararlı olur sanırım en az 90 almam lazım allah hepimizin yardımcısı olsun
 
Arkadaşlar kafam karışık birisi yol gösterebilir mi

Ben aöf 1. sınıftayım kısmetse 2013 haziranında mezunum.Öncelikle ben eylülde yapılacak olan kpss sınavına gireceğim fakat aklıma takılan şeyler var 26:

- 2012 kpssye lise düzeyinden gireceğim hangi derslerin sınavına gireceğim ? ( genel kültür genel yetenek falan bunlar ne hala anlayamadım :) ) Hangi yayının hangi kitaplarını almam gerek ? Set olarak ucuz ve iyi olarak önerebilieceğiniz kitap yayını hangisidir ?

- 2012 kpssden aldığım puanı 2013de mezun olduğumda tercih yaparken kullanabilecek miyim ? Kullanırsam tercihlerde bir değişiklik olur mu girerken lise çıkışlı girdiğim için , tercih yaparken ön lisans çıkışlı olacağım.Tercih yaparken ön lisans olarak tercih yapabilecek miyim?

- Ygs-lys sisteminde ve eğitim sisteminde çok fazla değişiklik oluyor ve olmakta aöf çıkışlı olduğum için KPSSde dez avantajım var mı ? ( Bazen korkuyorum aöflilere Kpss kaldırılacak diye :) Kendi hüsnü kuruntum )

- Vermek istediğiniz püf noktalar var mı ? KPSS sürecinden dikkat etmem gereken noktalar nelerdir ?

Teşekkürler :)
 
Son düzenleme:

Cnm matematik türkçe vatandaşlık coğrafya anayasa ve tarihten giriyoruz sınava.
Yayınlar sırasıyla ihtiyaç yediiklim fem ve yargı olarak gidiyor.
Bu yıl alınan puanlar 2 sene boyunca geçerli oluyor yani herhangi bi atama zamanında istediğin zaman tercih yapabilirsin.
Aöf çıkışlı olmanın hiç bir dezavantajı yok çünkü farklı değil diğer fakültelerden. aynı düzeyde tutuluyorsun yani.
Vermek istediğim püf noktası şu ki çooook çalışmamız gerekiyor.
1 dakikanı bile kaybetme hemen başla
 

merhaba
lise düzeyinde gireceğiniz sınavda,türkçe,matematikk,tarih,coğrafya,anayasa derslerinden sorumlusunuz.
tavsiye edebileceğimiz kaynaklar, yargı,data,yediiklim ve ihtiyaç yayınları gibi kült yayınevlerinin piyasada çokça kaynağı yer almakta.
2012 puanınızı 2013 yılında da kullanabilirsiniz fakat,ben şahsen önlisans olarak tercih yapmanızı tavsiye ederim.lise düzeyindeki kadrolar hizmetli,kaloriferci vs. bedenen yoruculugu çok yüksek kadrolar. önlisans kadroları biraz daha masa başı iş. hele bir vhki kadrosu var ki önlisanslar için gayet maddi açıdan getirisi yüksek :)
aöf çıkışlı olmanız hiçbir zaman dezavantaj değildir. özel sektörde sıkıntı yaratır ama kamuda asla yaratmaz. özel sektörde de şu şekilde, bazı belli başlı bankalar,ulusal firmalar şart koşuyor aöf mezununu asla çalıştırmam diye,o şekilde.
kpss sürecinde dikkat etmeniz gereken tek şey,çok değil verimli,hazmederek çalışmak.anlayarak soruları çözmek. yanlışlar çıktıgında pes etmeyip üstüne gitmek,bol soru ve kaynak taraması yapmak. sözel dersler içinse bol bol tekrar yapmak.
aöflilere kpss kaldırılması hususu ise,sanmıyorum böyle birşey olacağını,o zaman yer yerinden oynar
çalışmalarınızda başarılar dilerim
 
kpss kaderdaşlarımmmm
bir süredir yazamıyorum,ygs ye 1 ay kaldı ona da hazırlandıgım için burayı ihmal ettim. ygs bitsin daha sık kpss hakkında yazacağım.
gerçi o zaman da lys olacak başımda ama napalım hayatımız sınav
hepinize şimdiden iyi haftalar ,herşey dilediğiniz gibi olsun bu hafta :13:
 




Çok çok teşekkür ederim aydınlattığınız için gerçekten çok açıklayacı oldu.Size de allah kolaylık versin , başarılar diliyorum :)
 

1. Tarih, coğrafya,anayasa, türkçe matematikten sorumlu olacaksın. Ben data ve yargı kullanıyorum. Tercihine göre ihtiyaç ve yediiklim, pegem de alabilirsin.
Ucuz olarak kitapseç.com dan alabilirsin.
2.evet kullanabilirsin.
3.Hayır, dezavantaj gibi bir durumun olmaz.
4. Dikkat etmen gereken nokta; ya da şöyle söyleyeyim çalışmaya başladığında elinden geldiğince verimli bir şekilde konu çalışmasını bitir ve bol soru çöz.
Tarihte tekrarı elden bırakma tekrar için ise pegemin ders notlarını mutlaka edin.
Kolay gelsin..
 
107 tane tarih sorusu çözdüm 35 tane de türkçe
Tarih tekrarı yapmam gerekiyor onu yapcam
Sonra da tarihten konu çalışcam. Bugün az çalıştım sanki :44:
Olsun yatana kadar daha vaktim var
ÇOOK ÇALIŞMAM LAZIM ÇOOOOOOK
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…