arkadaşlar bende aranıza katılmak istiyorum.. kpss ye girmeye yeni karar verdim.geç kaldım diye endişeleniyorum.derslerin çoğunu hatırlamıyorum.sil baştan çalışmam gerekicek. daha çalışmalara başlamadan stres basıyo.bide netten biraz araştıma yapım.düet matematik ve tarih videoları var.görmelisiniz .acayip bişy .adamlar oyle bi anlatmışlar ki en unutkan olan unutmaz. sizde deneyin bence daha satışa çıkmadı 1 aya kadar çıkıckmş.bende alt yapı 0 olduğu için yararı olck kesinlikle. benim gibi arkadaşlar varsa tavsiye ederim.ortadoğulular derstanesi düet matemetik yazın google a çıkıo
Merhaba kızlar yaklaşık 3 aydır kpss ye hazırlanıyorum dershaneye gidiyorum düzenli çalışmaya gayret göstersemde tam bir randımana oturtamadım hala
Yazılanları okudum destek olmak çok önemli bu süreçte sınav yaklaştıkça heyecanım artıyor ve panik yapıyorum ne çalışsam ne yapsam diyerekten baya bir zaman kaybediyorum :) bende sürekli plan yapıpta o plana tam anlamıyla uyamayanlardanım ..
Matematikten köklü sayıları yeni bitirdik tarihten inkılaplara yeni geçtik vatandaslık ve turkce bitti cografyada 1 aya kadar bitecek
işlediğimiz konular dışında inanın hiç bir bilgim yok ve kazanamayacağım düşüncesiyle hem motiivasyonumu düşünüyorum hemde cok korkuyorum ..
matematikten 13 net yaptım denemede
işlediğimiz konuların sorularının tamamını yaptım diye kendimi avutuyorum fakat yüksek netli arkadaşları görünce paniğe kapılıyorum
bana günde kaç saat çalıştıgınızı ve ne sekılde calıstıgınızı söyleyebilirseniz cok memnun olurum
En çok takıldığım konuda şu sizce konu çalışmayamı agırlık verilmeli yoksa soru çözümünemi bazen sürekli soru çözüyorum bazen sadece konu çalışıyorum :)
moral bozukluğundan birileriyle paylaşma ihtiyacı duydum sanırım Yardım ediiiinnnnnnnnnnnnnn
Canım en iyisini sen bilirsin elbette tabi ama insanın bir sosyal hayatı olmalı ya. Ben bu sene kpss için evde kaldım ama kriz geçiriyorum evde. Sıkıntıdan. İnsanın çalışması, kendi gelirini kazanması kadar güzel bir şey yok. Hem eşler arasında da iyi bir durum. Yani hiç para sıkıntısı çekmeseniz bile birikim yaparsanız çocuklarınıza güzel yatırımlar yaparsınız. Memurlukta sabahtan gecenin körüne kadar çalışmıyorsun, taş da taşımıyorsun. İşten gelip evine de baya zaman ayırabiliyorsun.
canım ayda bir bayan alırız yardım eder bize evi süpür sil camlar böyle daha rahat olur hem iş vermiş oluruz o insana da işveren oluruz. eşin olacak kişiyle de anlaşman lazım günlük işlerde yardım etmeli. yoksa zor olur.
yaa bende aynen senin gibi düşünüyodum biliyomusun ..ev hanımlıgı bizim yapımıza daha uygun galiba.. iinden geliyo insanın ya seviyoruz.. ama hayatta zor .hem eşin hemde kendin alıstın mı cok cok iyi bence..hemde memurluk öyle zor bişeyde degil aynı anda evinide yönetebilirsin ..benim düşüncem artık böle ..degişti
bence sende korkma..ikisinide aynı anda kolaylıkla sürdürebilirsin ..yeter ki isteyelim dimi
Merhaba Canım
Eğer eşim çok kazanıyor ekonomık sıkıntımız yok ben 2,3 cocugum olsun onlara vereyım kendımı dıyorsan bu da bir tercih. Ama maddi olarak çok iyi değilse malesef çalışmak zorundayız. Eve iki maaşın girmesi kadar güzel birşey yok. Tabi çalışınca evdeki bir bayan kadar titiz olamıyorsun. ama eşin de sana yardım ederse birlikte yaparsınız ev işlerini
fattum doğru yapabilirsin ama matematik ezber işi değildir yani ve de 15 soru bence çok az bir net yani 30 sorudan tabi bu benim için öyle çünkü benim atanmam için en az 95 gerekiyor garanti olması açısından yani. Ama diğer bölümler içinde aynı yüksek alan önümüze geçiyor. Her yıl kazanmak zorlaşıyor bunu şansa bırakmak pek doğru değil bence. MAtematikte ezberlersen her soruyu çözemezsin ayrıca kontrol senin elinde olmaz o şekilde bu da insana eksi bir güven oluşturur matematik dersinde. Mesela ben mecbur kalmadıkça çok çok önemli formüller olmadıkça asla ezberlemem matematikte. Hatta sınav anında bazı dersaneler formül gerektiren soru soruyorlar mesela geçen ihtiyacın sınavında çokgenin köşegen sayısını sormuş, ben de hatırlamıyordum düşünerek formülü iki dakikada kendim çıkardım. Yani eğer her şeyin mantığını kavrarsan hiç bir sorudan korkmazsın formülü bilmesen bile kendin çok rahat çıkarabilirsin canım. VE matematikte ne kadar kassalarda sıkıntı yaşamazsın asla.
Ki sözelde bile ezber yapınca ne kadar çabuk unutuyoruz. Sözelde bile mecbur kalmadıkça ben ezbere karşıyım. Mantığını kapınca olayların daha uzun sürede aklında kalıyor. Yorum sorularında da başarılı oluyorsun yani.
Süleyman Beledioğlunun bi yazısını indirip okumuştum paylaşayım sizlerle de
"
AZ ÇALISMA
MOTIVASYON KAYBINA
KONSANTRASYON KAYBINA
SINAVLARDA ASIRI
DIKKAT DAGINIKLIGINA
BASARININ DÜSMESINE
KAZANMA INANCININ KAYBINA
ÇALISMAYI TAMAMEN BIRAKMAYA
DEPRESYON HALINE
YOL AÇAR
Çözüm yolunu sizlere biraz sonra söyleyecegim. Ancak simdi az çalısmaya baslamanın
belirtileri üzerinde duralım ki, erken önlem alalım. Az çalısma süreci kendisini masa veya sıra
sendromu seklinde hissettirir.
Masa sendromunun belirtileri nelerdir?
- Çalısma odasında yataga uzanarak çalısmak.
- Halı üzerine uzanarak çalısmak,
- Masanın üzerine oturup çalısmak,
- Odada dolasarak çalısmak,
Bu asamanın bitiminde,
- Mutfakta çalısma dönemi baslar.
Artık ögrenci çalısma odasından çıkmıstır. Mutfakta geçen çalısma dönemi çok uzun sürmez.
Çünkü; oradan salona, bütün ailenin oldugu televizyonun bulundugu ortama geçilir.
* Ögrenci bu asamaların hepsinde, bulundugu konumda daha iyi çalıstıgını ve anladıgını
söyler.
* Bir sonraki asama ise,
- Uzayan ögünler,
- Uzun uzun içilen çaylar,
- Tam çalısma saatinde gelen uykular,
Peki sıra sendromunun belirtileri nelerdir?
- Derste dalgınlık belirtilerinin baslaması,
- En sevdiginiz ders ve ögretmeninden sıkılmaya baslama,
- Sırada sık sık pozisyon degistirme,
- Sınıfta oturdugunuz yeri degistirme,
- Küçük bahanelerle dısarı çıkma.
Sonraki asama,
- Kolay derslerden kaçma.
Sonra
- Sırasıyla bütün derslerden kaçma.
Peki bütün bunların çözümü nedir?
ÇÖZÜM
MASA MAHKUMIYETIDIR.
Yani, zorunlu olarak masada kalmaktır.
- Uykunuz gelse de,
- Çalıstıgınızı anlamasanız da, masada kalıp çalısmaya çalısmaktır."
yazının tamamını www.sbeledioglu.com'da bulabilirsiniz.
Bu masa sendromuna bir kaç şey de ben ekleyim :
1)DErs çalışmanız gerektiği halde:
-internete girmek,
-televizyon izlemek,
-bunun gibi gereksiz başka işlerle uğraşmak da olabilir.
iyi gidiyor.Uzmanın tarih kitabı vardı bende tüm osmanlıyı bir ünitede anlatmış onu okumaya başladım ön bilgi olsun hepsi önce dedim sonra diğer kitaplardan parça parça çalışcam.Bugün onu okuyup bitircem hepsi aklımda kalmıyor ama ilk çalışmam da hep öyle oluyor zaten. Pazartesi günü yediiklimin sınavına gircem de belki netlerim biraz artar dedim ondan hepsini okuyorum Bir de geometriden 90 soru çözdüm bugün.İşte bende yatana kadar osmanlıyı baştan sona bir kez okumuş olacağım.
Ya kızlar ben çok yavaşım napıcam
Matematikten 40 soru çözdüm sabahtan beri
Toplamda 245 soru çözdüm ama yavaşım
Ve yanlışlarım aynı yerde sayıyor benim ya ilerleme yok
hemen hemen yanlış sayıları hep aynı çıkıyo
250 den daha mı fazla çözsem konuyu bitirdikten sonra sizce
Ya kızlar ben çok yavaşım napıcam
Matematikten 40 soru çözdüm sabahtan beri
Toplamda 245 soru çözdüm ama yavaşım
Ve yanlışlarım aynı yerde sayıyor benim ya ilerleme yok
hemen hemen yanlış sayıları hep aynı çıkıyo
250 den daha mı fazla çözsem konuyu bitirdikten sonra sizce
sınava ne zman gırıcen bılmıyorum ama gunluk 245de ıyı soru cozumun bır konuyu pekıstırmeden gecem dıgerıne derım
arkadaşlar bende aranıza katılmak istiyorum.. kpss ye girmeye yeni karar verdim.geç kaldım diye endişeleniyorum.derslerin çoğunu hatırlamıyorum.sil baştan çalışmam gerekicek. daha çalışmalara başlamadan stres basıyo.bide netten biraz araştıma yapım.düet matematik ve tarih videoları var.görmelisiniz .acayip bişy .adamlar oyle bi anlatmışlar ki en unutkan olan unutmaz. sizde deneyin bence daha satışa çıkmadı 1 aya kadar çıkıckmş.bende alt yapı 0 olduğu için yararı olck kesinlikle. benim gibi arkadaşlar varsa tavsiye ederim.ortadoğulular derstanesi düet matemetik yazın google a çıkıo
Ay koptumGüzel anlatıyor valla
şu videoya ya baktım da : Ezber Bozan ,Düet Matematik 0312 418 2008 Ortadoğulular Dershanesi - Dailymotion videosu
Bende sevdim ama çok pahalı yaw ben veremem o kadar
Endişe ve panige gerek yok. Daha 4 ay var güzel bi plan yapın ve buna uyun mutlaka. 3 ayda konuları bitirin. son bir ay da deneme çözersiniz. Tüm gün konu çalışmak aslında çok da mantıklı değil, yani ben bi ara öyle yapıyordum.Bu sefer bi bakıyorum tüm hafta konu çalışmışım ve soru sayım haftalık 400-500 kadar bu da moralimi bozuyordu. Çünkü soru çözmek de konu çalışmak kadar önemli bir şey. Ama sadece test çözerek öğrenmek de olmaz. Bir gün konu çalışıp üstüne test çözebilirsiniz. Sözellerde konu çalışırken araya matematik ekleyebilirsiniz. Ben hem konu çalışmayı hem soru çözmeyi birlikte yürütüyorum. Haftalık 1200 sorunun altına düşmüyorum. Günde de 5 saat çalışıyorum. Bazen bu değişebiliyor. YAni 5in altına düştüğü üstüne çıktığı zamanlar da oluyor. Ama ortalama 5 saati buluyor haftalık. Siz yeni başlayacağınız için size tavsiyem. İlk hafta minimum 3 saat çalışın sonraki hafta 4 saate sonra 5e sonra 6ya çıkarırsınız. Ben martta 6 saate çıkarmayı düşünüyorum mesela. Son aylar daha önemli çünkü.Bir de tavsiyem genel yetenekten bir ders genel kültürden bir ders şeklinde yürütebilirsiniz. Tüm derslere aynı anda bakınca çok yavaş ilerliyorsunuz bu da moral bozuyor. En azından bir dersten bi kitap bitirirseniz moraliniz de yerine gelir. Ben şimdi tarih ile matematiği bir arada yürütüyorum mesela. Tarihten bunalınca matematik sıkıştırıyorum araya hemen.
Arkadaşlar kafam karışık birisi yol gösterebilir mi
Ben aöf 1. sınıftayım kısmetse 2013 haziranında mezunum.Öncelikle ben eylülde yapılacak olan kpss sınavına gireceğim fakat aklıma takılan şeyler var 26:
- 2012 kpssye lise düzeyinden gireceğim hangi derslerin sınavına gireceğim ? ( genel kültür genel yetenek falan bunlar ne hala anlayamadım :) ) Hangi yayının hangi kitaplarını almam gerek ? Set olarak ucuz ve iyi olarak önerebilieceğiniz kitap yayını hangisidir ?
- 2012 kpssden aldığım puanı 2013de mezun olduğumda tercih yaparken kullanabilecek miyim ? Kullanırsam tercihlerde bir değişiklik olur mu girerken lise çıkışlı girdiğim için , tercih yaparken ön lisans çıkışlı olacağım.Tercih yaparken ön lisans olarak tercih yapabilecek miyim?
- Ygs-lys sisteminde ve eğitim sisteminde çok fazla değişiklik oluyor ve olmakta aöf çıkışlı olduğum için KPSSde dez avantajım var mı ? ( Bazen korkuyorum aöflilere Kpss kaldırılacak diye :) Kendi hüsnü kuruntum )
- Vermek istediğiniz püf noktalar var mı ? KPSS sürecinden dikkat etmem gereken noktalar nelerdir ?
Teşekkürler :)
Arkadaşlar kafam karışık birisi yol gösterebilir mi
Ben aöf 1. sınıftayım kısmetse 2013 haziranında mezunum.Öncelikle ben eylülde yapılacak olan kpss sınavına gireceğim fakat aklıma takılan şeyler var 26:
- 2012 kpssye lise düzeyinden gireceğim hangi derslerin sınavına gireceğim ? ( genel kültür genel yetenek falan bunlar ne hala anlayamadım :) ) Hangi yayının hangi kitaplarını almam gerek ? Set olarak ucuz ve iyi olarak önerebilieceğiniz kitap yayını hangisidir ?
- 2012 kpssden aldığım puanı 2013de mezun olduğumda tercih yaparken kullanabilecek miyim ? Kullanırsam tercihlerde bir değişiklik olur mu girerken lise çıkışlı girdiğim için , tercih yaparken ön lisans çıkışlı olacağım.Tercih yaparken ön lisans olarak tercih yapabilecek miyim?
- Ygs-lys sisteminde ve eğitim sisteminde çok fazla değişiklik oluyor ve olmakta aöf çıkışlı olduğum için KPSSde dez avantajım var mı ? ( Bazen korkuyorum aöflilere Kpss kaldırılacak diye :) Kendi hüsnü kuruntum )
- Vermek istediğiniz püf noktalar var mı ? KPSS sürecinden dikkat etmem gereken noktalar nelerdir ?
Teşekkürler :)
Cnm matematik türkçe vatandaşlık coğrafya anayasa ve tarihten giriyoruz sınava.
Yayınlar sırasıyla ihtiyaç yediiklim fem ve yargı olarak gidiyor.
Bu yıl alınan puanlar 2 sene boyunca geçerli oluyor yani herhangi bi atama zamanında istediğin zaman tercih yapabilirsin.
Aöf çıkışlı olmanın hiç bir dezavantajı yok çünkü farklı değil diğer fakültelerden. aynı düzeyde tutuluyorsun yani.
Vermek istediğim püf noktası şu ki çooook çalışmamız gerekiyor.
1 dakikanı bile kaybetme hemen başla
merhaba
lise düzeyinde gireceğiniz sınavda,türkçe,matematikk,tarih,coğrafya,anayasa derslerinden sorumlusunuz.
tavsiye edebileceğimiz kaynaklar, yargı,data,yediiklim ve ihtiyaç yayınları gibi kült yayınevlerinin piyasada çokça kaynağı yer almakta.
2012 puanınızı 2013 yılında da kullanabilirsiniz fakat,ben şahsen önlisans olarak tercih yapmanızı tavsiye ederim.lise düzeyindeki kadrolar hizmetli,kaloriferci vs. bedenen yoruculugu çok yüksek kadrolar. önlisans kadroları biraz daha masa başı iş. hele bir vhki kadrosu var ki önlisanslar için gayet maddi açıdan getirisi yüksek :)
aöf çıkışlı olmanız hiçbir zaman dezavantaj değildir. özel sektörde sıkıntı yaratır ama kamuda asla yaratmaz. özel sektörde de şu şekilde, bazı belli başlı bankalar,ulusal firmalar şart koşuyor aöf mezununu asla çalıştırmam diye,o şekilde.
kpss sürecinde dikkat etmeniz gereken tek şey,çok değil verimli,hazmederek çalışmak.anlayarak soruları çözmek. yanlışlar çıktıgında pes etmeyip üstüne gitmek,bol soru ve kaynak taraması yapmak. sözel dersler içinse bol bol tekrar yapmak.
aöflilere kpss kaldırılması hususu ise,sanmıyorum böyle birşey olacağını,o zaman yer yerinden oynar
çalışmalarınızda başarılar dilerim
Arkadaşlar kafam karışık birisi yol gösterebilir mi
Ben aöf 1. sınıftayım kısmetse 2013 haziranında mezunum.Öncelikle ben eylülde yapılacak olan kpss sınavına gireceğim fakat aklıma takılan şeyler var 26:
- 2012 kpssye lise düzeyinden gireceğim hangi derslerin sınavına gireceğim ? ( genel kültür genel yetenek falan bunlar ne hala anlayamadım :) ) Hangi yayının hangi kitaplarını almam gerek ? Set olarak ucuz ve iyi olarak önerebilieceğiniz kitap yayını hangisidir ?
- 2012 kpssden aldığım puanı 2013de mezun olduğumda tercih yaparken kullanabilecek miyim ? Kullanırsam tercihlerde bir değişiklik olur mu girerken lise çıkışlı girdiğim için , tercih yaparken ön lisans çıkışlı olacağım.Tercih yaparken ön lisans olarak tercih yapabilecek miyim?
- Ygs-lys sisteminde ve eğitim sisteminde çok fazla değişiklik oluyor ve olmakta aöf çıkışlı olduğum için KPSSde dez avantajım var mı ? ( Bazen korkuyorum aöflilere Kpss kaldırılacak diye :) Kendi hüsnü kuruntum )
- Vermek istediğiniz püf noktalar var mı ? KPSS sürecinden dikkat etmem gereken noktalar nelerdir ?
Teşekkürler :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?