Kafam rahat değil, düzenim bozuldu...

İnternette kaynak araştırması yapabilirsiniz ve belki e-kitap olarak ya da pdf formatlarını bulabilirsiniz.

Keşke burada da böyle bir alan olsaydı, çok güzel olurdu.
Öğretmen üyelerin de sayesinde bilgi düzeyimizi geliştirirdik. Kitap veya ödev paylaşımı olurdu. Peki, teşekkürler.

Benim görüşüm öncelikle liseyi bitirin. Bu size hem daha çok şevk verecek hemde en fazla hangi alana ilgi duyduğunuz konusunda netlik sağlayacak.Kendinize bir yol, bir program yapmanız açısından da yol gösterici olacak.
Daha sonra üniversite için bir bölüm seçerek ona ağırlık verirsiniz. Aynı zamanda diğer ilgi duyduğunuz alanlarda da çeşitli kaynaklar okursunuz.

Hedefleriniz cok guzel ama diplomaniz olmadigi surece herhangi bir gecerliligi olmayacak kariyeriniz acisindan. Acik lisede herhangi bir zorunluluk hissetmezsiniz, mutlaka once liseyi bitirin derim. Sonra ilgi alaniniza gore bir bolum okursunuz universitede. Diger konularda genel kultur olarak kitap okuyup belgesel izleyerek kendinizi gelistirebilirsiniz, ders calisma gibi bir programa ihtiyac oldugunu sanmiyorum. Hem bu sekilde daha akilda kalici olur.

Benim görüşüm öncelikle liseyi bitirin. Bu size hem daha çok şevk verecek hemde en fazla hangi alana ilgi duyduğunuz konusunda netlik sağlayacak.Kendinize bir yol, bir program yapmanız açısından da yol gösterici olacak.
Daha sonra üniversite için bir bölüm seçerek ona ağırlık verirsiniz. Aynı zamanda diğer ilgi duyduğunuz alanlarda da çeşitli kaynaklar okursunuz.

M moonna moonna ,

Bunu bir zamanlar istemiştim. O zaman süreci içerisinde kendimi çok yalnız hissetmiştim. Kısa bir zamandan sonra hemen 1 aylık süre sonunda sınav olmam gerekliliği vardı. Bu durum o an ki içinde bulunduğum durumda yeterli değildi. Çünkü o zamanlar hiç kendime vakit ayıramıyordum, şimdi ise özel alana ve kendim öğrenebilecek kıvama ve kafaya ulaştığımı sanıyorum. Yaşanılanlar ve okuduklarım beni bu kıvama getirdi. Bir de herkes çıkmış soruları çalışıp bir kıvama gelmeye çalışıyorlardı. Benim amacım liseyi bitirmek değil, üniversite okumak değil, amacım sıfırdan eğer ortaokul derslerinden başlarsam hızlandırılmış bir şekilde temel eğitimimi güncellemek, eğer lise derslerinden başlarsam diğer konuları çok daha iyi algılamak, psikolojik, sosyolojik konuları daha rahat kavrayabiliyor olmak.

Böyle işte bilmiyorum.
Ne yapacağım nasıl yapacağım ?
Evden öğrenmek konusuna takık durumdayım :)

Dediğim gibi bir sınav stresi, zaman sorunu çekmek istemiyorum. Özgür olmalıyım, yavaş öğrenmeliyim, ama program konusunu hala çözemedim. Bu süreci atlatsam gerisi de gelir inşallah diye düşünüyorum.

Hedefleriniz cok guzel ama diplomaniz olmadigi surece herhangi bir gecerliligi olmayacak kariyeriniz acisindan. Acik lisede herhangi bir zorunluluk hissetmezsiniz, mutlaka once liseyi bitirin derim. Sonra ilgi alaniniza gore bir bolum okursunuz universitede. Diger konularda genel kultur olarak kitap okuyup belgesel izleyerek kendinizi gelistirebilirsiniz, ders calisma gibi bir programa ihtiyac oldugunu sanmiyorum. Hem bu sekilde daha akilda kalici olur.

Geçerliliği umrumda değil, kendime kattıklarımla ilgileniyorum. üniversite okuyup da okuduğu bölümle alakası olmayan bölümlerde çalışan insanlar biliyoruz. Hem de çok düşük ücretlerle. Sizde takdir edersiniz ki...

Amacım iş sahibi olmak değil, öğrenmeyi öğrenmek ve bunu hayat boyu sürdürmek, belki biraz insanlara ve kendime faydası sebebiyle...

M moonna moonna ,

Bunu bir zamanlar istemiştim. O zaman süreci içerisinde kendimi çok yalnız hissetmiştim. Kısa bir zamandan sonra hemen 1 aylık süre sonunda sınav olmam gerekliliği vardı. Bu durum o an ki içinde bulunduğum durumda yeterli değildi. Çünkü o zamanlar hiç kendime vakit ayıramıyordum, şimdi ise özel alana ve kendim öğrenebilecek kıvama ve kafaya ulaştığımı sanıyorum. Yaşanılanlar ve okuduklarım beni bu kıvama getirdi. Bir de herkes çıkmış soruları çalışıp bir kıvama gelmeye çalışıyorlardı. Benim amacım liseyi bitirmek değil, üniversite okumak değil, amacım sıfırdan eğer ortaokul derslerinden başlarsam hızlandırılmış bir şekilde temel eğitimimi güncellemek, eğer lise derslerinden başlarsam diğer konuları çok daha iyi algılamak, psikolojik, sosyolojik konuları daha rahat kavrayabiliyor olmak.

Böyle işte bilmiyorum.

Dediğim gibi bir sınav stresi, zaman sorunu çekmek istemiyorum. Özgür olmalıyım, yavaş öğrenmeliyim, ama program konusunu hala çözemedim. Bu süreci atlatsam gerisi de gelir inşallah diye düşünüyorum.
Ben istediğinizi bir amaca bağlayarak daha istikrarlı olacağınızı düşünerek böyle bir öneri sundum. Bunu kendinizi strese sokmadan da yapabilirsiniz. Hem öğrenme isteğinizi gidermek bunu yaparken de aynı zamanda okul vasıtasıyla program oluşturmak... Yoksa bilgi dediğimiz şey derya-deniz... Bir sonu yok. Böyle olduğu içinde nereden başlayacağınızı bilememeniz normal. Okulla başlayın sonra zaten bir program oluşturursunuz kendinizi netleştirirsiniz.

Aslinda sinav stresi, zaman sorunu olmasi bazen iyi bir sey.
Biraz stres faydalidir.
Surenin kisitli olmasi plan yapma firsati saglar.

Geçerliliği umrumda değil, kendime kattıklarımla ilgileniyorum. üniversite okuyup da okuduğu bölümle alakası olmayan bölümlerde çalışan insanlar biliyoruz. Hem de çok düşük ücretlerle. Sizde takdir edersiniz ki...

Amacım iş sahibi olmak değil, öğrenmeyi öğrenmek ve bunu hayat boyu sürdürmek, belki biraz insanlara ve kendime faydası sebebiyle...

Hayatiniz boyunca maddi - manevi calismadan gecinebilecek imkaniniz varsa tabii ki sadece zamaninizi kisisel gelisiminize ve belki sosyal yardim faaliyetlerine ayirabilirsiniz. Ama onun is sahibi olmak en onemlisi, kotu ornek ornek degildir siz de bolumunuz ile alakali is bulabileceginiz bir bolum secersiniz. Hem genel kulturu yuksek hem de meslek sahibi bir kadin olabilirsiniz, hedef kucultmenin bir anlami yok ki :)

Ogrenmenin bir sonu yok, bu sekilde kaybolursunuz. Okul size kendinizi programlama firsati tanir, lisans ogrencilerime de hep dedigim gibi saglikli duzeyde stres de sizi motive eder. Okula donmeye onyargili olmayin derim.

Ben istediğinizi bir amaca bağlayarak daha istikrarlı olacağınızı düşünerek böyle bir öneri sundum. Bunu kendinizi strese sokmadan da yapabilirsiniz. Hem öğrenme isteğinizi gidermek bunu yaparken de aynı zamanda okul vasıtasıyla program oluşturmak... Yoksa bilgi dediğimiz şey derya-deniz... Bir sonu yok. Böyle olduğu içinde nereden başlayacağınızı bilememeniz normal. Okulla başlayın sonra zaten bir program oluşturursunuz kendinizi netleştirirsiniz.

Arada, vasıta veya bir aracı olsun istemiyorum.
Arada da ben olayım merkezimde de ben olayım. Araya girecek tek şey program olsun istiyorum. Düşünceniz ve samimiyetiniz için teşekkür ederim.

Hayatiniz boyunca maddi - manevi calismadan gecinebilecek imkaniniz varsa tabii ki sadece zamaninizi kisisel gelisiminize ve belki sosyal yardim faaliyetlerine ayirabilirsiniz. Ama onun is sahibi olmak en onemlisi, kotu ornek ornek degildir siz de bolumunuz ile alakali is bulabileceginiz bir bolum secersiniz. Hem genel kulturu yuksek hem de meslek sahibi bir kadin olabilirsiniz, hedef kucultmenin bir anlami yok ki :)

Ogrenmenin bir sonu yok, bu sekilde kaybolursunuz. Okul size kendinizi programlama firsati tanir, lisans ogrencilerime de hep dedigim gibi saglikli duzeyde stres de sizi motive eder. Okula donmeye onyargili olmayin derim.

Allah düşürmesin geçimim olmasa zaten bu kadar kolay bir şekilde zaman sorunum yok demezdim. Bu duruma güvenerek belirttim. Dedikleriniz konusunda kesinlikle haklısınız. Gerçekten çok değişik bir yapım var. Kolay değilim. Genelde herkes yargılarıyla son sözü söyleyip gider. Benim tecrübelerimden dolayı kendi öğrenme sistemimle bir şeylerin beni motive ettiğine inanıyorum.

Herkes gibi öğrenemiyorum, herkes gibi bakamıyorum.
Bazı noktaları hemen göremiyorum, öğrenmeden level atlamak istemiyorum. Bu zamana kadar kendimi kandırıyordum.
Şimdi ise öyle olmadığını, yeterli olmadığımı görebiliyorum. Neyi göremiyorum, bilmiyorum.

Bu arada Öğretmen misiniz ?

Lise bitirmek konusuna neden bu kadar negatifsiniz ki,

Aslinda her uzmanligin temeli lise derslerinde neredeyse,

Genel Fizik, Kimya, Biyoloji ornegin, lisede direk temel verilir, ondan sonra universitede ayrintisina gecilir.
Sosyal Bilimler konusunda tam emin olmamakla birlikte yine Lise 1 Sosyal dersleri en temel konulari iceriyordu benim donemimde. Baslangic seviyesi icin iyi olacaktir.

Simdi gidip ilkokul seviyesine donmeye de gerek yok, bazi konulari anlamadiginizda elinizin altinda internet olacagi icin, gider arastirirsiniz, ancak her konuda bilgim olsun deyip Lise programina hic bakmiyor olusunuz bana dogru bir yaklasim gibi gelmedi.

Hem diyelim ki bu alanlardan birinde uzmanlasmak istediniz,
iste o zaman belki suan gereksiz gordugunuz lise diplomasi isinize cok yarayacak.

Kendimden ornek vereyim, yabanci dil ogreniyorum, normalde meslegimde sertifikasina diplomasina hic ihtiyacim yok, ama ben yine de sertifika konularini takip ederek calisiyorum, imkanim olursa da sinavina girip belgesini alicam. Belli mi olur bir yerde isime yarar, oyle olmasa bile daha evrensel bir programa gore calismis olurum, konu atlamamis olurum. Elbette dil calisirken en cok kendi kisisel ilgi duydugum alanlarda o dilin pratigini yapiyorum.

Allah düşürmesin geçimim olmasa zaten bu kadar kolay bir şekilde zaman sorunum yok demezdim. Bu duruma güvenerek belirttim. Dedikleriniz konusunda kesinlikle haklısınız. Gerçekten çok değişik bir yapım var. Kolay değilim. Genelde herkes yargılarıyla son sözü söyleyip gider. Benim tecrübelerimden dolayı kendi öğrenme sistemimle bir şeylerin beni motive ettiğine inanıyorum.

Herkes gibi öğrenemiyorum, herkes gibi bakamıyorum.
Bazı noktaları hemen göremiyorum, öğrenmeden level atlamak istemiyorum. Bu zamana kadar kendimi kandırıyordum.
Şimdi ise öyle olmadığını, yeterli olmadığımı görebiliyorum. Neyi göremiyorum, bilmiyorum.

Bu arada Öğretmen misiniz ?

Turkiye`de arastirma gorevlisiydim, su an yurtdisinda doktora yapiyorum ve arastirma asistanligi ile lisans derslerine giriyor+ son sinif lisans ogrencilerinin bitirme projesine danismanlik yapiyorum. Bir nevi ogretmen de sayilabilirim yani, ogretmeyi seviyorum :)

Ben o kadar spesifik bir alanda doktora yapiyorum ki dunyada calisan cok az insan var. Buna ragmen her gun yeni bir sey ogreniyorum alanim hakkinda. Hatta bugun bilgisayar basinda kendime kizdim kac aydir bu bilgiyi nasil gozden kacirdim diye. Bu sebeple ogrenmenin sonu yok kaybolursunuz dedim.

Genel Fizik, Kimya, Biyoloji ornegin, lisede direk temel verilir, ondan sonra universitede ayrintisina gecilir.
Sosyal Bilimler konusunda tam emin olmamakla birlikte yine Lise 1 Sosyal dersleri en temel konulari iceriyordu benim donemimde. Baslangic seviyesi icin iyi olacaktir.

Simdi gidip ilkokul seviyesine donmeye de gerek yok, bazi konulari anlamadiginizda elinizin altinda internet olacagi icin, gider arastirirsiniz, ancak her konuda bilgim olsun deyip Lise programina hic bakmiyor olusunuz bana dogru bir yaklasim gibi gelmedi.

iste o zaman belki suan gereksiz gordugunuz lise diplomasi isinize cok yarayacak.

Kendimden ornek vereyim, yabanci dil ogreniyorum, normalde meslegimde sertifikasina diplomasina hic ihtiyacim yok, ama ben yine de sertifika konularini takip ederek calisiyorum, imkanim olursa da sinavina girip belgesini alicam. Belli mi olur bir yerde isime yarar, oyle olmasa bile daha evrensel bir programa gore calismis olurum, konu atlamamis olurum. Elbette dil calisirken en cok kendi kisisel ilgi duydugum alanlarda o dilin pratigini yapiyorum.
Sizinle ayni fikirdeyim tum konularin detaylarina bakip lise konularina bakmamak mantikli degil
Boylece lise universite mezunu da olabilirsiniz
Devaminda ogrenmeniz icin bilgisayardan ulasabileceginiz ucretsiz sertifika programlari bulunuyor
Bir hafta calisip sertifika alabiliyorusunuz

Bence açık liseye kayıt ol.Oranın derslerini takip et.Sınavlarına gir ve diplomanı al.Başka türlü bu hengamenin icinde kaybolursun.Egitimde planlılık esastır.Sonra da ilgi duydugun bir bölümü acıktan okursun.Emeklerin de boşa gitmez.(Nacizane ögretmen tavsiyesi)

İlkokul seviyesinden kastım,

Türkçe, Sosyal, Fen, İnkılâp Tarihi, Din gibi dersler olabilir.
Yani beni gerçek Türk yapacak noktada inanılmaz eksiklerim olduğunu söyleyebilirim.
Belki ileri düzeyde disleksi sorunu gibi düşünebiliriz.

Matematiğe hiç girmiyorum zaten :) Temel matematik yeterli benim için. Geri kalanlarla ilgilenmiyorum. Aslında hepsinden önemli bir ders hayat bir matematik farkındayım ama benim için çok zor olduğu için görmemezlikten geliyorum.

Çok netim ben, ömrü yarıladık sayılır.
İş sahibi olmak gibi bir niyetim yok, sonrası için ne olur bilemem. Çok uzun bir süreci okulda geçireceğime evde geçiririm, hem kendime, aileme de yakın olurum aynı zamanda da kalan zamanımı eğitime ayırırım diye düşünüyorum.

Benim dil konusuna hala zaman ayıramıyor olmamın sebebi ilk önce Türkçe'min eksik olmasıdır. Bir dile hakim değilsem diğerlerine hiç olamam. Bunun için de temel eğitimin ne kadar önemli olduğunu ve hangi kıvamda olduğumu anlatabilmişimdir umarım. Sonuç olarak evde Rum Pontus Lehçesi konuşulur ama ben sadece anlarım, konuşamam.

Turkiye`de arastirma gorevlisiydim, su an yurtdisinda doktora yapiyorum ve arastirma asistanligi ile lisans derslerine giriyor+ son sinif lisans ogrencilerinin bitirme projesine danismanlik yapiyorum. Bir nevi ogretmen de sayilabilirim yani, ogretmeyi seviyorum :)

Ben o kadar spesifik bir alanda doktora yapiyorum ki dunyada calisan cok az insan var. Buna ragmen her gun yeni bir sey ogreniyorum alanim hakkinda. Hatta bugun bilgisayar basinda kendime kizdim kac aydir bu bilgiyi nasil gozden kacirdim diye. Bu sebeple ogrenmenin sonu yok kaybolursunuz dedim.

Güzel bir meslekmiş.

Sizin litaritürde yeriniz var, benim olsun istemem. O öğrenme sürecinde kaybolmak isterim.
Kimselere hiç bir şey kanıtlamadan... Temeliniz olmamış olsa böyle sürekli level atlamazdınız sanırım. Bir de iyi bir temel eğitimden geçmemiş bir insanı düşünün. Benim okullara hiç iyi bir bakış açım yok. Bu hayatta ne öğrendiysem maalesef kendim öğrendim. Gerçekten ben inat ettikçe iletişimde olduğum kişilerde inat ediyor :) Ben gerçekten neyi göremiyorum ya... Ben özgürce öğrenmek istiyorum, zaten bu yazdığım konular hep benim hali hazırda araştırma içerisinde olacağım konular olduğu için beni motive edeceğini düşündüğüm ve inandığım konulardır.

Bir şeyler gördüm, bir şeylerin herkesin ki gibi gitmediği çok belli benim nazarımda, o yüzden program yapmaya takıldım. Bazen sırf bu takıntım yüzünden, bakışlarım donuyor, boş bakıyorum. Örüntülerimin sonucunda en doğrusunun bu olduğuna inanıyorum. Hani babamıza annemize din ile ilgili bir şey sorduğumuzda bir kapı aradığımızda sorular sorarız ya o zaman bize hemen ilk önce namaz kıl derler. Bunu gibi bir şey mi ? İstediğim şey çok mu zor bir şey ? Ben bunu kendime kanıtlama ihtiyacı hissediyorum belki amacım bu da olabilir ? Şurada yazı yazarken yapamayacak mışım gibi bir enerji mi saçtım acaba ? Okulsuz olmaz mı ? Ev okul olmaz mı ? Kendi kendimin öğretmeni olamaz mıyım ? Her şeyi öğrenmek için her şeyin okuluna mı gideceğim. Her öğrendiğim şeyi kağıtta onayını almak zorunda mıyım ? Samimiyetinize istinaden soruyorum, size bir sanki sitem ediyor muşum gibi olmasın, biraz kendime biraz da size sormak istedim :)

Bence açık liseye kayıt ol.Oranın derslerini takip et.Sınavlarına gir ve diplomanı al.Başka türlü bu hengamenin icinde kaybolursun.Egitimde planlılık esastır.Sonra da ilgi duydugun bir bölümü acıktan okursun.Emeklerin de boşa gitmez.(Nacizane ögretmen tavsiyesi)

Kesinlikle saygım sonsuz öğretmenlere, ama iş sahibi olmak istemiyorum ben bu düzende. Geri kalan hayatımı sorgulayarak, öğrenerek, okuyarak geçirmek istiyorum ve bunu evimde yapmak istiyorum. Zaten kaybolmuş bir haldeyim, ruhum bozuldu. Ama kafamdaki tanımları değiştirdim. Beklentiler içerisinde yaşayamam. Belkiler için uğraşmak istemiyorum. Sırf bu yüzden de kendi kendime okumak istiyorum. Neden hep lise oku diyorlar anlamıyorum :KK43:

Herkese merhaba,

Kendimi tanıtmak için bir bölüm bulamadım Öğretmenlik ve Genel Paylaşım başlığı altından konu açmak istedim.
Fakat gözden kaçtığını düşünüp buraya taşımaya karar verdim. Eğer yanlış yaptıysam admin Öğretmenlik ve Genel Paylaşım başlığı altından açmış olduğum konuyu silmesini rica ediyorum.

Hali hazırda okuyan, üniversiteye hazırlanan hanımlar varsa yardım eder misiniz ?
Ortaokul mezunu bir kadın olarak, temel eğitimimin çok eksik olduğunu okuyup öğrenirken çok daha iyi anlamamdan dolayı ilk olarak bu uzun öğrenme maratonuna nereden başlamalıyım ?

Okumak ve öğrenmek, hep içimde dert ama bunu yalnız başıma yapmak istiyorum.
Çok fazla sorgulama sürecinden geçtikten sonra çok da geç olmadığını algılayabiliyorum.
Öğrenme ve ders çalışma konusunda bir gününüzün nasıl geçtiği ve tecrübelerinize, tespitlerinize ihtiyacım var. Temelim çok vasat olduğu için kendimi çok kötü hissedebiliyorum diye buradan yardım isteme ihtiyacı hissettim. Aramızda okuyan, üniversite sınavlarına hazırlanan çok fazla arkadaşımız olduğunu düşünüyorum. O yüzden detaylı bir programa ihtiyacım var...

Nasıl bir ders programı hazırlamam gerekiyor ?
Okul ya da yks-ayt sıkıntım olmadığından dolayı ( zaman ve sınav kaygım yok ) acelem yok.
Hayat boyu öğrenmek peşindeyim.
Nasıl bir program hazırlanmalı ?
Bu durumda, ortaokul mezunu bir insan olarak kaçıncı sınıftan başlamalı öğrenmeye ?

✅ Ortaokul dersleriyle mi başlamalıyım ?
✅ Çünkü temelim baya eksikmiş onu anladım. Yani ortaokul derslerinden başlasam, sonrasında nasıl gidebilirim ?
✅ Yks - Ayt gibi müfredatlarla ilerlesem sağlıklı olur mu ?
✅ Lise, Üniversiteye hazırlık, Kpss bu levellerde aynı konuların etrafında mı dönülüyor ?
✅ Benim için hard level olmasını istemem. Genel olarak dersler hep aynı mı ?
✅Dikkat edilmesi gereken bir şey var mıdır ?
✅ Yeni veya eski müfredat olması bir şeyi değiştirir mi ?

Şuradan başla ya da şöyle yap dediğiniz şeyler elbette vardır.
Sizlerden yardım bekliyorum...

Bir derse kaç saat ve günde kaç tane ders çalışmalı, zamanı derslere nasıl bölmeli ?
En çok merak ettiğim ise bu çalışılan konu ya da derslerin, testlerin tekrarı nasıl olmalı ?
Eminim çoğu kişi aynı şekilde çalışıyor ama gerçekten uygulayıp sonuç alabilen arkadaşlar rica ediyorum fikirlerinizi ve önerilerinizi benimle paylaşır mısınız ?

Günlük mü ? Haftalık Mı ? Aylık mı ?
Hangi derse kaç saat ayırmalı ve günde maksimum kaç derse ağırlık verilmeli ?
En önemlisi de gün içerisinde de tekrar yapmalı mı ?

Her şeyi bilgisayar ile yapmayı düşünüyorum, çalışmak, öğrenmek, araştırmak, sunum veya notlar hazırlamak, program hazırlamak dahi, bilgisayarı defter kalem olarak kullanmak gibi bir tercihim var. Hem masraf olmaması hem de çoğu işimi bilgisayardan hallettiğim için, bu fikir nasıl bilmiyorum ama verimli olur mu ?

Bu tabloyu bilgisayardan nasıl hazırlayabiliriz ?
Ya da kendimize göre nasıl oluşturmalıyız tabloları ?
Amacım verimli bir şekilde ders çalışabilmek olacak.

Çok ilgimi çeken dersler;

* Psikoloji - Sosyoloji ile beraber iyi kavramam gerekiyor - Sıfırdan Öğrenmeliyim,
* Sosyoloji - Psikolojiyle beraber iyi kavramam gerekiyor - Sıfırdan Öğrenmeliyim,
* Felsefe - Yatkınlığım olduğunu keşfettim - Sıfırdan Öğrenmeliyim,
* Türkçe - Eh işte, çat pat - Sıfırdan Öğrenmeliyim,
* Edebiyat - Sıfır Bilgi - Sıfırdan Öğrenmeliyim,
* Kimya - - Sıfır Bilgi - Sıfırdan Öğrenmeliyim,
* Fizik - - Sıfır Bilgi - Sıfırdan Öğrenmeliyim,
* Biyoloji - - Sıfır Bilgi - Sıfırdan Öğrenmeliyim,
* İngilizce - Yatkınlık Var - Türkçeyi kuvvetlendirdikten sonra, üstüne düşmeliyim,
* Hukuk - Kendi Haklarım ve Spesifik Konular
* Coğrafya - Çok önemli görüyorum ( Sıfıra Yakın Bilgi - Sıfırdan Öğrenmeliyim ) desem yanlış olmaz,
* Siyaset Bilimleri - Hakim olma ihtiyacı hissettim,
* Ekonomi - Parasız nasıl yaşarım diye sorgularken konu başlıklarına baktım kesinlikle bilmem gereken şeyler var,
* Tıp Bilimleri - Kesinlikle bilmem gereken bir kategori,
* Sanat - Bakış açım açısından önemli,
* Tarih - Çok Vasat - Sıfırdan Öğrenmeliyim,
* Din - Çok Vasat - Sıfırdan Öğrenmeliyim,

Gerçekten eğitimsizliğin acısı dayanılır gibi değil, geri dönüş yaparsanız çok sevinirim.
Paylaştığınız başlıklar o kadar uçlarda ki. Kimse bunlarla ilgili amaçladıklarınizi aynı anda bilemez. Ayrıca mesela tarih demişsiniz ama ne tarihi? Osmanlı mı? İslam mı? Asya mı? Avrupa mı? Ortaçağ mı?
Din demişsiniz. Bunda amacınız nedir? İbadet etmek için İslam bilgisi mı? Dinler tarihi mı? Mitoloji mı? Yoksa belirli bir kabilenin spesifik inancı mı? Diğerleri için de bu geçerli. Hele tıp ve hukuk var ki aman aman..
Bir de okul mu okumak istiyorsunuz genel kültür edinmek mi? Amacınız gerçekçi değil maalesef başlıklara bakınca.

Kesinlikle saygım sonsuz öğretmenlere, ama iş sahibi olmak istemiyorum ben bu düzende. Geri kalan hayatımı sorgulayarak, öğrenerek, okuyarak geçirmek istiyorum ve bunu evimde yapmak istiyorum. Zaten kaybolmuş bir haldeyim, ruhum bozuldu. Ama kafamdaki tanımları değiştirdim. Beklentiler içerisinde yaşayamam. Belkiler için uğraşmak istemiyorum. Sırf bu yüzden de kendi kendime okumak istiyorum. Neden hep lise oku diyorlar anlamıyorum :KK43:
İste kaybolmayip ,bi yerden baslamanız icin oneriyoruz.İş sahibi tamam olmayin.Sonra neyin daha cok ilginizi cektigini anlayacaksınız ve ona yoneleceksiniz.Ama sizin bileceginiz iş tabi ki.

X