fattum doğru yapabilirsin ama matematik ezber işi değildir yani ve de 15 soru bence çok az bir net yani 30 sorudan tabi bu benim için öyle çünkü benim atanmam için en az 95 gerekiyor garanti olması açısından yani. Ama diğer bölümler içinde aynı yüksek alan önümüze geçiyor. Her yıl kazanmak zorlaşıyor bunu şansa bırakmak pek doğru değil bence. MAtematikte ezberlersen her soruyu çözemezsin ayrıca kontrol senin elinde olmaz o şekilde bu da insana eksi bir güven oluşturur matematik dersinde. Mesela ben mecbur kalmadıkça çok çok önemli formüller olmadıkça asla ezberlemem matematikte. Hatta sınav anında bazı dersaneler formül gerektiren soru soruyorlar mesela geçen ihtiyacın sınavında çokgenin köşegen sayısını sormuş, ben de hatırlamıyordum düşünerek formülü iki dakikada kendim çıkardım. Yani eğer her şeyin mantığını kavrarsan hiç bir sorudan korkmazsın formülü bilmesen bile kendin çok rahat çıkarabilirsin canım. VE matematikte ne kadar kassalarda sıkıntı yaşamazsın asla.
Ki sözelde bile ezber yapınca ne kadar çabuk unutuyoruz. Sözelde bile mecbur kalmadıkça ben ezbere karşıyım. Mantığını kapınca olayların daha uzun sürede aklında kalıyor. Yorum sorularında da başarılı oluyorsun yani.
Süleyman Beledioğlunun bi yazısını indirip okumuştum paylaşayım sizlerle de
"
AZ ÇALISMA
MOTIVASYON KAYBINA
KONSANTRASYON KAYBINA
SINAVLARDA ASIRI
DIKKAT DAGINIKLIGINA
BASARININ DÜSMESINE
KAZANMA INANCININ KAYBINA
ÇALISMAYI TAMAMEN BIRAKMAYA
DEPRESYON HALINE
YOL AÇAR
Çözüm yolunu sizlere biraz sonra söyleyecegim. Ancak simdi az çalısmaya baslamanın
belirtileri üzerinde duralım ki, erken önlem alalım. Az çalısma süreci kendisini masa veya sıra
sendromu seklinde hissettirir.
Masa sendromunun belirtileri nelerdir?
- Çalısma odasında yataga uzanarak çalısmak.
- Halı üzerine uzanarak çalısmak,
- Masanın üzerine oturup çalısmak,
- Odada dolasarak çalısmak,
Bu asamanın bitiminde,
- Mutfakta çalısma dönemi baslar.
Artık ögrenci çalısma odasından çıkmıstır. Mutfakta geçen çalısma dönemi çok uzun sürmez.
Çünkü; oradan salona, bütün ailenin oldugu televizyonun bulundugu ortama geçilir.
* Ögrenci bu asamaların hepsinde, bulundugu konumda daha iyi çalıstıgını ve anladıgını
söyler.
* Bir sonraki asama ise,
- Uzayan ögünler,
- Uzun uzun içilen çaylar,
- Tam çalısma saatinde gelen uykular,
Peki sıra sendromunun belirtileri nelerdir?
- Derste dalgınlık belirtilerinin baslaması,
- En sevdiginiz ders ve ögretmeninden sıkılmaya baslama,
- Sırada sık sık pozisyon degistirme,
- Sınıfta oturdugunuz yeri degistirme,
- Küçük bahanelerle dısarı çıkma.
Sonraki asama,
- Kolay derslerden kaçma.
Sonra
- Sırasıyla bütün derslerden kaçma.
Peki bütün bunların çözümü nedir?
ÇÖZÜM
MASA MAHKUMIYETIDIR.
Yani, zorunlu olarak masada kalmaktır.
- Uykunuz gelse de,
- Çalıstıgınızı anlamasanız da, masada kalıp çalısmaya çalısmaktır."
yazının tamamını
www.sbeledioglu.com'da bulabilirsiniz.
Bu masa sendromuna bir kaç şey de ben ekleyim :
1)DErs çalışmanız gerektiği halde:
-internete girmek,
-televizyon izlemek,
-bunun gibi gereksiz başka işlerle uğraşmak da olabilir.