2012 Kpss ders çalışma günlüğüm:) bana katılabilirsiniz...

kızlar günaydın hayırlı cumalar ve kadıller rabbım hepımızın su dualarını kabul etsın bu mubarek gunde

Amiin :)


ay şu çocuklara bayılıyorum pek bi sevimli oluyorlar :)
 
Son düzenleme:
bunlar çözümlümü. uzman kariyer ilk aşma için iyi değil sanki

kızlar çözümlü mat için tavsiye istiyorum

uzman kariyer evet ilk aşama için iyi değil canım konu anlatımı pek iyi değil temeli olmayanlar için. Tamamı Çözümlü soru bankaları şunlar: istikrar soru bankası, 7 iklim soru bankası,
Konu anlatımı olarak da 7 iklimi tavsiye ederim konu kısmında basit anlatıyor bi sürü de örnek var. Testleri de kolaydan zora doğru gidiyor. Temeli olanlar için de uzman kariyeri tavsiye ederim
 
Kızlar sizinle paylaşmak istediğim bi iki şey var. Çevremdeki insanları gözlemliyorum da. Bir iki arkadaşım daha var kpss'ye hazırlanan, onlara birlikte çalışmayı teklif ettim. Birlikte çalışmaktan kastım, Beraber buluşup konu çalışmak değil, Hani mesela ortak bi kitap alalım dedim ve onu anlaşarak belli bi gün tarih vererek bölüm bölüm bitirip sonra yapamdığımız sorulara beraber bakalım dedim.Aynı teklifi farklı iki arkadaşıma sundum. İkisi bizim oturduğumuz civarda oturuyor hani evler yakın olduğu için beraber çalışmak da zor olmayacaktı. Bir tanesi olur dedi. Anlaştık ben bütün gün boyunca onla anlaştığımız yere kadar gelmeye çalıştım kitaptan. Baya çoktu çalışılacak yer bunun bi sebebi de arkadaşım çok çalışalım şuraya kadar gelelim diye ısrar etti, çok ödev verirsek kendimize daha iyi motive oluruz o kadar azcık yerde ne var falan dedi benim çok çalışmam lazım sende çalış falan dedi neyse tamam dedim ve bitirdim sonunda. Bir de arkadaşınızla anlaşınca hani bu da insana sorumluluk yüklüyor. Bitirmezsem ben ona ne derim o kadar anlaştık o bitirecek ben bakmadığım için sorulara benim yüzümden bakamamış olacağız diye düşünüyorum ben o yüzden de önem veriyorum doğal olarak çalışmama. Neyse bitirdim sonra onunla görüştük meğerse o hiç başlamamış bile. Sordum neden yapmadın diye bana verdiği cevap şu oldu başka kitaptan başka derse çalıştım ben dedi. Orda kalakaldım. Yani ben mi yanlış düşünüyorum bilmiyorum, insan biraz sorumluluk sahibi olmalı bir söz veriyorsa da mutlaka tutmalı bence.

Diğer arkadaşıma gelince de ona da teklif ettim o da bana bi sürü kitabı olduğunu yetiştiremeyeceğini söyledi. Bende dedim ki bi saat fazladan çalışırsın ne olacak. Kaç saat çalışıyorsun sen dedim 2 saat dedi. Şaşırdım tam diyecektim 2 saat çalışma hiç bir kitap yetişmez tabi :) Dedim neyse moralini bozmayım şimdi dedim vazgeçtim. Ki bu arkadaşım da benim gibi dersaneye de gitmiyor, çalışmıyor ve bekar yani haftanın 7 günü 24 saati boş bir insan.

İnsanlarda bi sorumsuzluk, ümitsizlik, karamsarlık görüyorum. Ve bu şekilde iki arkadaşımın da sınavı kazanabileceğini hiç ama hiç sanmıyorum. İşte bu yüzden de insanları hiç anlayamıyorum. Sonuçta biz burda kendimiz için uğraşıyoruz. Sınavı kazanırsak yine kendimize fayda biraz da çevremizdekilere olabilir tabi maaşa bağlanınca :) Bu olayları anlattım çünkü siz onlar gibi değilsiniz gerçekten burda herkes birbirini motive ediyor ve de çok çalışıyor bu çok da hoşuma gidiyor yani :) Ben bu çalışmayla çok da iyi puanlar alacağımıza inanıyorum. VE o arkadaşlarım başarısız olduğu zaman da ne yapacaklarını da çok iyi biliyorum. Ya diyecekler sınav çok zordu, sınav anında konsantre olamadım, kaydırma yaptım,yanlış okudum, yok sınav günü başım ağrıyordu, gece uyuyamadım, sınava pek hazırlanmamıştım gibi binlerce bahane üretecekler çünkü başarısız insanların her zaman mazereti vardır her konuda. Başarılı insanların ise elinde elde etmiş oldukları başarıları vardır ve mutludurlar. Tabi herkesin bildiği gibi de önemli olan sonuçtur. Sınavı ya kazanırsınız ya da kaybedersiniz. MAzeretler sonucu değiştirmez.
 
Son olarak da hoşuma giden bi yazıyı paylaşayım alıntıdır.

KAZANAN VE KAYBEDEN

Kazanan : Ağlamak yerine ÇALIŞIR.
Kaybeden: Çalışmak yerine AĞLAR.

Kazanan : KAFASINI çalıştırır.
Kaybeden: ÇENESİNİ çalıştırır

Kazanan : Her sorunda bir ÇÖZÜM görür.
Kaybeden: Her çözümde bir SORUN görür.

Kazanan : Her zaman ÇÖZÜMÜN bir parçasıdır.
Kaybeden: Her zaman SORUNUN bir parçasıdır.

Kazanan : Her zaman bir PROGRAMI vardır.
Kaybeden : Her zaman bir MAZERETİ vardır.

Kazanan : "Uzak ama yolu biliyorum" der.
Kaybeden : "Yakın ama yolu bilmiyorum" der.

Kazanan : "Zor ama mümkün" der.
Kaybeden : "Mümkün ama zor" der.

Kazanan : Konuşmak yerine YAPAR.
Kaybeden : Yapmak yerine KONUŞUR.

Kazanan : Yaparım birşey öğrenirim der.
Kaybeden : Zaten sonuç alamam kendimi zorlamanın anlamı yok.
 

dün basettiğimizkitap dimi canım boşver bence
 
dün basettiğimizkitap dimi canım boşver bence

kimyon sana katılıyorum :) kitap biraz tuhaf sanırım ders çalışmaktan nefret edeneler için yazılmış bir kitap o yaa hani bazı öğrenciler geyikten hoşlanır falan yaa onlara göre bi kitap :) Ama onları okurken bayaa zaman kaybı olur yaa :) Bana mı öyle geliyor
 

Yook hayatım toplasan 1 sayfa ancak eder yazdıkları
Tuhaf birşeyy var bu kadar atmış atmış da ben yapamıyorum dediğim soru tarzını bu "alakasız" şeyi okuduktan sonra niye yaptım:26:
 
sevgi meleği sen önlisanstın dımı. evdemi çalışıyorum.. işte yoktu dımı..
denemelerin maş. çok güzel.. bu mübarekk günde adını vererek dua etceğim kişiler arasındasın. rabbim anlımızın akıyla bu işin çkmayı nasip etmeyi nasip etsin
 

Söylediklerinde çok haklısın. Üniversite de bunun örnekleriyle ben çok karşılaştım.
Mesela sunum yapardık bir marka dersinde falan. Bir grubumuz vardı. İçlerinde bir çalışkan bendim. Aslında mecburen o gruba katılmak zorunda kalmıştım.
Neyse...
Ben saatlerce pc de slayt yapıyorum kendi konuma çalışıyorum falan. Diğerlerine soruyordum daha 2 gün var yaparız ederiz nolcak yeağğ gibi kelimeler.
Hani okul bitti yapıyordunuz da niye yaz okuluna kaldınız?
Bu derste hocamız diğerleri doğru düzgün çalışmadığı için bize kötü not verir sanıyordum.
Çünkü notlar grup grup veriliyordu.
Finaller açıklandı ben AA almışım. O sırada hocamda netteydi. Teşekkür ederim hocam dedim.
Teşekkür etmene gerek yok o senin kendi puanın, o gün sunum yaparken çok duygulandım 5 kişinin işçinde bir önemsedin benim dersimi dedi.
Yani sırf bu kelimeyi duymak için bile olsa yine aynı şekilde günlerce çalışabilirim.
Ama insanlar çok salaş bir tuhaf "nasıl olsa bir şekilde yolumuzu buluruz" düşüncesinde.
Daha iyisi olmak varken neden en alt kademeden ilerleyesinki...
Hayretler...
O nedenle ben birşeyler yapmak istemeyen insanlarla uğraşmıyorum.
Herkes kendi seçiminden mesuldür.
Burda sizlerde o istek olmasa, bu kadar motivason sağlanabilir mi? Hayır..
Biz çalışalım onlar bize özensin boşver, hiç uğraşma bundan sonra azıcık aşım ağrısız başım :))
 

Güzel duaların için çok ama çok teşekkür ederim. Allah razı olsun arkadaşım.
Ölisansım + lisans devam.
Evde çalışıyorum. Sınava kadar iş düşünmüyorum artık zaman yaklaştı...
 
Güzel duaların için çok ama çok teşekkür ederim. Allah razı olsun arkadaşım.
Ölisansım + lisans devam.
Evde çalışıyorum. Sınava kadar iş düşünmüyorum artık zaman yaklaştı...

bende işteyim.. işteyken tarh videolarını dinliyorum.facebooktan soru paylaşımı var onlara bakıyorum.. deneme falanda çözmeye çalışıyorum..
işten çıksammı mayıs gibi bilemedim. sen ne düşünüyosun bu konuda.. şuanda işim iyi maaşım falanda iyi.. ALLAH korusun olmazsa iyi puan alamazsam orta kalırsam diyorum..
işteykende dolu geçiyo. çok boş geçirmiyorum.. bizim evde kalabalık.. 2 kçk çocuk var.. aile apartmanı oldugu için gelen gidende çok olur.s evde olursam acaba çalışırmıyım diyorum..
tarihi bitirdim..
matematiğie geçtim.
türkçennde yarsındayım öyle işte
 
Yook hayatım toplasan 1 sayfa ancak eder yazdıkları
Tuhaf birşeyy var bu kadar atmış atmış da ben yapamıyorum dediğim soru tarzını bu "alakasız" şeyi okuduktan sonra niye yaptım:26:

Olsun demek ki motive ediyor kitap :) işe yarıyor yani önemli olan da o :)
 

sevgi meleği yazdıklarını okuyunca kendimi gördüm sende :)
Gerçekten ben bir işi en iyi şekilde yapınca çok mutlu oluyorm o yaptığım işi kimse görmese bile yani :) Çünkü ben biliyorum Allah biliyor o bana yetiyor zaten
 

İş yerinden ayrılma derim ben. Rahatsa ve maaşı iyiyse neden ayrılasın.
Yavaş yavaş bitirirsin konularını.
Evde olunca öyle sabah akşam mesaisi yapamıyosun ki...
Her iş sana bakmaya başlıyor, ses oluyor bizde de 2 küçük var akşama kadar tantana yani.
Annem işten gelicek diye yemek faslı.
Bitmiyor anlayacağın.
Sen en azından çalışıyorsun diye elleyen olmaz eve gidince.
Yok sofra kur kaldır bilmem ne öff içim sıkıldı
Şu saate kadar temizlik yaptım heryeri sildim ellerim yumuşatıcı koktu ıyy..
Rahat senin ciddi söylüyorum...
 

asmunikal sana şöyle bi öneri getirebilirim. Gerçi sevgi meleğine sormuşsun ben atladım ama :) Bence işinden memnunsan evde de çalışamıyorsan çıkma işten, ama sen kendini daha iyi bilirsin kendine güveniyorsan kpss anlamında bu dersleri alt ederim bi yolunu bulur daha verimli çalışırım 90 üstünü de kesin alırım diyorsan ev dışında bi kütüphane tarzı bi yerde çalışma imkanın da varsa o zaman çıkabilirsin işten. Yani hangisinin artısı fazla ise onu seç risk almaktan da korkma hayatta risk almadan ilerleyemezsin çünkü. Sonuçlarını düşünerek karar ver yani.
 

est. sevgi meleğine sordum. senn anlatmanda mutlu eder beni.. evde illaki çalışırım. hani bana çokta fazla bi çalışma olmayack. eger işten çıkarsam hergn kütaphaneye giderim diyorum. bu nu düşünüyorum olurmu bilmiyorum..:S hangisinin artı sı var die mayısa kadar karar vermem lazım


saol sevgi meleği.. bakalım mayısa kadar bi bitirsem konularımı çok rahatlıcamda.. hayırlı inş hepimiz için

dularınız eksik etmeyin
 
kzıalr ders calsımak ıstıyorum ama calsıamıyorum gece sanırım acıkta kamıs omuzlarım tum vucudum agruyro dokunamıyorum nasıl gecer bu agrı ya
 
Merhabalar arkadaşlar,
uzun zamandır takip ediyorum bu topiği. kaçak gibi yazdıklarınızı okuyup gidiyorum
azminize, çalışma isteğinize hayran olduğumu söylemek istiyorum. Gerçekten harikasınız !
bende topik açmıştım ama sessiz kaldı.itiraf ediyorum sebebi biraz da benim tembelliğim
burda yazdıklarınızı okuyunca benimde motivasyonum artıyor. hepinizden allah razı olsun. hiçbir desteği esirgemiyorsunuz birbirinizden.
sevgi_melegi özellikle sana çok teşekkür ederim verdiğin linkler için. tarih videoları başta olmak üzere hepsi çok işime yaradı.
kpss de burdaki herkesin iyi netler çıkaracağından eminim.
herkese iyi çalışmalar arkadaşlar. seneye bu vakitlerde atandığımız kurumlardan bahsediyor oluruz inşallah.
 

why be bugun kandil. birimize ettiğimiz dualarla inş daha iyi yerlere geliriz
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…