2012 Kpss ders çalışma günlüğüm:) bana katılabilirsiniz...


çok sevinirim canım alınca bi göz at eğer iyiyse bana da haber ver lütfen.

Matematik senin de çok vaktini aldı değil mi, çok oyalıyor insanı, neyse ha gayret.

Ben doktora gittim canım 5 haftalık dedi dr, 1,5 hafta sonra yine gidicem bu sefer kalp atışlarını görücez inşallah, ama ben kötüyüm açıkçası midem çok yanıyor, biraz da bulantım var ama zaten benin gastiritim bir de bu yanma beni mahvetti, biliyorsun derse ara vermiştim, üç gündür başladım ama özet yüzünden resmen yerimde saydım.
 
BÖLÜNEBİLME KURALLARI
Bu konuda çok fazla geyik yapmaya gerek yok. Ama başlamadan şunu da söyleyeyyim. Bu konudan soru gelmeyen sınav neredeyse.
Gerçi bölünebilme kuralları çok da faydalı kurallar aslında. Çünkü her zaman bakkal bölmesi yapmaya vaktiniz olmayabilir.:)
Örneğin; 56304 sayısının 9a tam bölündüğünü görmek için ille de bölmeye gerek yok. Veya 6324 ün 4 e tam bölündüğünü yada 10063 ün 5 e bölümünden kalanın 3 olduğunu görmek için.
Ha! Bu arada bakkal bölmesi yaparak kalanı bulmak tam bir amele işi:) ama ben amelelikten keyif alıyorum hocam diyorsanız size diyecek tek şey yolunuz açık olsun.:)

Bölünebilme kuralları tabiki trafik kuralları gibi herkesin bilmesi gereken kurallar değil.
Ama yine de bay x amca :) bu kurallar günlük hayatta nerede kullanılıyorki? gibi muhteşem sorular geliyorsa aklınıza size diyeceğim o ki kamyon şöferleri sanayinin ayak elemanları ve apartman dedikoducu meclis üyelerinin bir işine yarayacağını zannetmiyorum. ama sınavlarda geliyor. :)

neyse kuralları veriyim...

Sonra kuralları veriyor. 3 ile 6 ile böl falan
ne kadar saçmalamış dimi.
şuan kitaba verdiğim paraya oturup ağıt yakmak istiyorum
hangi kafayla yazdı acaba
anlamadığım neden övülüyor bu kadar? bu konu anlatımımı şimdi yani.
ilk konuda çok güzel açıklamış ama gerisi fiyasko
 

tmm cnm hbr ederim sana apartmandan bir komşumada sipariş ettim kargoyu paylaşıcaz çok tasarrufluyum mat benim iyi aslında ama çok ayrıntılı sorular var takılıyor insan konuyu bilmek yetmiyor soru tarzlarınıda kavramak gerek ben mat türkçe bir ayda biter dedim ama 2 ayımı aldı benim simdi genel kültürde yavaş yavaş gidicem sindire sindire yoksa anlamam çok zor

inş.en kısa zamanda sağlıgına kavuşursun cnm şimdi hamileliğin yeni ya ilk 3 ay fln biraz sorunlu geçiyor ablamdan biliyor

sen geometriye çalıştınmı cnm ben tarihle birlikte çalışıcm sıkılınca geometriye bakıcm sayısal ya iyi gelir diye düşünüyorum
 

ben geometri çalışmamaya karar verdim, zaten matematik soruları çok vaktimi alıyor, valla bi de ona çalışamıcam geometri de kusur kalsın diyorum. Ama bilmiyorum kötü mü ediyorum.

Şimdi ben şöyle düşündüm. Ben mat ve türkçeyi bitirdim ya(ihtiyaçtan). Şimdi gündüz tarih çalışırken, akşamları da türkçe ve matematikten datanın sorularını çözeyim dedim, hem ço sıkılmam hem onları da unutmam.
 

cnm ben konuyu bitirdiğimde elimdeki 4kaynaktan soruları çözdüm konuyla ilgili şimdi tarihe geçince günde bir genel tekrar tes çözücm ihtiyaçta var ya karma testler onlardan fln konu testlerini bitirdim ben geometriyede çalışmaya düşünüyorum bugün genel yetenk denem çözdüm türkçe 22 doğru 8 yanlış mat 23 doğru 1 yanlış 6 boş bu boşların 5i geometri bari bir kaçını yapabilsek türkçeden yanlışım çok çıkıyor daha çoooook test çözmem lazım hep iki şık arasında kalıyorum:26: moralim bozuldu ama yapçk bişi yok bir şekilde arttırcm
 

o sen iyi yapmışsın, ben birer kitap bitirdim tama dedim, diğer kaynaklara yeni geçicem. Neyse çözeriz napıyom.

Anlayamadığım 5 geometri sorusu da ne oluyor, genelde 3 çıkmış en fazla da 4 tane. Ben de diyorum ki onları bırakıyım, bir iki tane de öyle yapamasam, matematikten toplam ve en az 25 net yapayım diyorum. Bakalım denemelerde görücem.

Senin netlere gelince, matematik çok iyi, çünkü çalıştığın kadarının hepsini yapmışsın. Evet Türkçe biraz daha iyi olsa daha iyi olur, hangi konularda sorun var onlara yeniden bak bence.
 

denemeede 2 üçgen bir çember 1 analitik geometri vardı yargı denemede artar inş. cnm yaa bari genel yetenek yüksek gelsin 50 net yapalım en az bakalım sınava daha var artar diye düşünüyorüm mattanda soru tarzları unutuluyor yaa kesir problemlerini iyi çözüyordum bugün denemede takıldım baya ugraştım çözmeye unutmuşum:18:
 

ya evet matematiği ben de hep unutuyorum, o yüzden sürekli matematik çözmem lazım. Bence de genel yetenekten en az 50 net çıkmalı, ben 25 mat, 26-28 türkçe diyorum, bakalım. Ama sözeli napıcaz işte sorun orda. Ben şimdi özet çıkarmadan çalışmayı denemeye karar verdim, eğer olursa şubat sonuna kadar tarihi, mart sonuna kadar coğrafyayı, nisan ortasına kadar da vatandaşlığı rahat rahat bitiri, bu arada da hepsinden karışık soru çözerim hep diyorum.

Benim bu sınavı kazanmam lazım, şimdi daha çok lazım, yıllarca özelde çalıştım, işten çok geç çıktım, saatlerce yol çektim, çok yoruldum, bebeğim olunca daha rahat şartlarda daha güvenli bir yerde çalışmak istiyorum, inşallah ve hayırlısıyla benim bu sınavdan en az 85 almam lazım.
 

inş. cnm hepimizin hakkında hayırlısı olur bebeğinde kısmetiyle gelir inş. benimde kazanmam lazım eşim askeri personel sürekli tayin görücez örneğin bu yıl 5. bölge var ve ben kazanamazsam eş durmundan gidemiycm özel sektör benim için evlendiğimde bitti maleseff bende konudan özet çıkaramam bana herşey gerekli geliyor seçemiyorum doğru bilgiyi o yüzden böyle ders notu alayım dedim bakalım iyiyse sana hbr ederim cnm alırsın sende
 

yani sınavı kazanırsan nereyi kazanırsan kazan, eşinin gideceği yere eş durumundan gidebileceksin değil mi, ben bu işleri pek bilmiyorum da. Kazanamazsan (inşallah kazanırsın), eşinle gideceksin ama ev hanımı olacaksın öyle mi?
 

kazanırsam eşim benim kazandığım sehrede tayin isteyebilir çalışabileceği birlik varsa birde 5. bölgede ona göre yere gider karakola veriyorlar genelde
 
kazanırsam eşim benim kazandığım sehrede tayin isteyebilir çalışabileceği birlik varsa birde 5. bölgede ona göre yere gider karakola veriyorlar genelde

bu daha iyi yani onun senin kazandığın yere gelebiliyor olması, sen teknikerdin değil mi, inşllah güzel bir şehirde kadro açılır. Ne kadar kadro açılıyor nerde araştırdın mı? Ben ist. dışına gidemem.
 

inşaat teknikeriyim cnm il özel idarede bakanlıklarda fln açılıyor olmadı düz memurluk yazıcambu yıl yerleşmem lazım hayırlısıyla bir yere senin eşin ne iş yapıyor özel sektördemi sizin yokmu tayin olma durumu eşinden dolayı?
 

inşallah atanırsın, yok benimkisi kendi işini yapıyor, devletle bir alakası yok. Ama istanbuldan başka bir yere gitmek istemiyorum zaten.

Ben artık uyumaya gideyim, yarın akşam görüşürüz inşallah.

İyi geceler.
 

iyi geceler cnm öptüm hoşçakal.
 
kızlar günaydın hayırlı cumalar ve kadıller rabbım hepımızın su dualarını kabul etsın bu mubarek gunde
 
kızlar iyi akşamlar bir sorum var tarih ve coğrafyayı nasıl çalıştınız ya da çalışıyorsunuz, sadece okuyor musunuz, özet mi çıkarıyorsunuz?

ben cografyadan ozet cıkarmadım cografyam ıyı oldu ıcın tum konular 1haftada bıttı suan ıcın 15 net cıkıyor tabııı bunu atırmam lazım pegemın ders notları kıtabını aldım haftada onla bır okusam aklıma ıyıce kaznır fullerım dıye dusunuyorum
 

bunlar çözümlümü. uzman kariyer ilk aşma için iyi değil sanki

kızlar çözümlü mat için tavsiye istiyorum
 
kızlar ders calsıyordum geldı oglum kucagıma oturdu yavru kusum benım öpüyor sarılıyor anne senı cok sevıyorum ders calsıam lutfen dıyorr aldım karsıma bak senın ıcın akzanırsam sana her ısteıgını alıcam dedım anlamdınmı dıyorum anladım anne dıyor ıkı dakıka sonra tekrar gelıyor der dest calışma olglumun tabırıce
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…