- 21 Ağustos 2011
- 569
- 50
- 38
-
- Konu Sahibi aycaeceberen
benim gibi,ara ara bebişinin nefesini koklayıp oh çeken kaç çatlak var:))
öyle güzel koku yok... koku,parfüm,esanslı vücut kremi düşkünü biriydim,şimdi hiçbirini kullanmıyorum
kokusunu duyabileyim diye
sen de mi??
ben de valla ama çok tatlıııııı
bu arada kalça filmi çeken var mı kızlar
biz çektik canım 1. ayında
ekstra ücret aldılar mı yoksa muayeneye dahil mi fiyatı?
ekstra ücret aldılar mı yoksa muayeneye dahil mi fiyatı?
muayne ücreti ayrı kalça usg ayrı fiyatlandırılıyo canım.
bu arada bebişlerimiz aynı gün doğmuşlar:)
ne kadar aldılr peki
evet anım bende dikkat ettim yediklerimden çocuğun çok etkilendiği kanısına vardım. bazı doktorlar yediklerinizle alakası yok desede artık inanıyorum olduğuna. dün gece benim oğlumda uykusuzluktan bayılıyordu ama hep 10 dk. bir uyanıp ağladı çok gazı olduğu zaman böyle yapıyor.gündüz 3 ten gece 2 ye kadar uyumadı . artık ne yiyeceğimi şaşırdım canım inan bazen gaz olacak diye aç kalıyorum.hep sıvı şeyler tüketiyorum.kahvaltı yapmayı çok severdim ama süt ürünleri yendiği için hiç kahvaltı yapmıyorum diyebilirim.benim oğlumda çok gazlı bir bebek. ama çoğunu kendi çıkarıyor.
kendim bu aralar rezene kimyon içiyorum su kaynatıp demliyorum. biraz faydası oldum. birde sab simplex diye bir damla veriyorum. ve dizime ters yatırıp gaz masajı yapıyorum.sırtını ovup poposuna vuruyorum rahat çıkarıyor.
süt ve süt ürünleri tüketme yalnız bunlar çocuklarda çok gaz yapar. bazı bebeklerin bünyesi çok hassas herşey dokunabiliyor.kendi yemeklerine kimyon atarak ye birkaç gün sonra faydasını göreceksin..
kızlar dün gece oğlum akşam 5 den gece 2 ye kadar uykuya dalamadı. çok esniyor ama 10 dk. uyuyup yine açıyor gözlerini kocaman.hep 12 gibi uyuyan çocuk akşam çok sıkıntılıydı. dün kırkladık. acaba ondan mı ...
bu arada biz salı günü sünnet olmuştuk bugün itibariyle iyice iyileştik :) düşünenler varsa hiç korkmasın.
benim gibi,ara ara bebişinin nefesini koklayıp oh çeken kaç çatlak var:))
yok canım yok gazın çaresi yok vallahi çok üzülüyorum çocuğuma gaz atağı olduğu zaman yırtıyor ortalığı. ben kimyonlu karışımdan 2 kaşık veriyorum.ga ziçin nasıl masaj teknikleri linkini yollarmısın.benim oğlumda aynısını yapıyo..bende çok telaş oluyorum elini tutunca biraz sakinleşiyo gibi oluyo ama çok ağlıyor.sürekli çırpınıyor biyerleri tutuyor banyo yaptırmak çok zor annem bile zorlandı ben annem gidince nasıl yaptırcam bilmiyorum...
yaa bu gaza bi çağre yokmu?oğlum ıkınmaktan bi hal kalıyo ağlıyo sürekli.normal olarak hiç gaz çıkarmıyor ama kakasını gazlı yapıyo..
sabah akşam kaka krizi yaşıyoruz ne yapıcağımı şaşırdım. masajda fayda etmiyor.
bu kimyonlu karışımı kullanan varmı?erkenmi versemmi tereddütteyim.haftaya 1 ay olcaz dokotra götürcez inş dr bişeyler verirde düzelir yavrum..
aaa evet. sizde nasıl düzene girdi mi bebiş biraz. biz bi gün başka bi gün başkayz. tutturamadık istkrarı
gaz ıcın bebıslerınıze nsl masajlar yapıyorsunuzkı benımkı okadar cok tepınıyorkı ne ayagını sabıt tutabılıyrm ne kolunu bır basladımı tutmak zor oluyr sureklı tolayıp ayaklarını tepınıyor halıyle masaj yapmasıda zor oluyr acı elma yagı aldım ama bır kere masaj yapabıldım ayaklarına dokundurtmuyr hıc bır yerıne
yaa çok şükür bizim öyle sıkıntılarımız olmadı. sadece nazar değdiği zaman uykuya zor dalıyoruz. onun dışında şükür huzurlu bir bebeğiz. sen nerde doğum yaptın bu arada?
canım benim oğlum gaz sıkıştığında kendi çıkaramıyosa eğer ağlayacak gibi oluyo o zaman da ben hemen saç kurutma makinesini açıyorum(zaten yatağın yanında prizde hazır bekliyo:) )
makine sesiyle sakinleyince rahat rahat yapıyorum.
ilk altını açıyorum,krem yerine zeytinyağı sürüyorum böyle durumlarda. hatta bazen iğnesiz şırınga ile makattan az bişi zeytin yağı sıkıyorum.
zaten çocuk sakin olunca masajı da rahatça yapılıyo.
zeytinyağından sonra ilk önce yüzüstü yatırıyorum çünkü böyle çok kolay gaz ilerliyo gaz çıkıyo.
daha öncede çoğu kez söyledim tam ıkınırken sağ el-sol ayak veya sol el-sağ ayak çaprazlamasına yaklaştır böyle baya gaz çıkıyo. ayaklarını yukarı kaldırıyorum.
sonrada bi güzel emziriyorum. zaten oğlum sağolsun makine sesiyle hemen mayışıyor:)
bence bunları çocuk ağlama krizine girmeden yapmakta fayda var. o zaman herşey kolay oluyor.
gaz ıcın bebıslerınıze nsl masajlar yapıyorsunuzkı benımkı okadar cok tepınıyorkı ne ayagını sabıt tutabılıyrm ne kolunu bır basladımı tutmak zor oluyr sureklı tolayıp ayaklarını tepınıyor halıyle masaj yapmasıda zor oluyr acı elma yagı aldım ama bır kere masaj yapabıldım ayaklarına dokundurtmuyr hıc bır yerıne
gaz için masaj dışında bi şey yapıyo musun? biz zinco damla kullanıyoruz iyi geliyo. tavsiye ederim