2012 kasım bebekleri büyüyor..

evet anım bende dikkat ettim yediklerimden çocuğun çok etkilendiği kanısına vardım. bazı doktorlar yediklerinizle alakası yok desede artık inanıyorum olduğuna. dün gece benim oğlumda uykusuzluktan bayılıyordu ama hep 10 dk. bir uyanıp ağladı çok gazı olduğu zaman böyle yapıyor.gündüz 3 ten gece 2 ye kadar uyumadı . artık ne yiyeceğimi şaşırdım canım inan bazen gaz olacak diye aç kalıyorum.hep sıvı şeyler tüketiyorum.kahvaltı yapmayı çok severdim ama süt ürünleri yendiği için hiç kahvaltı yapmıyorum diyebilirim.

benim gibi,ara ara bebişinin nefesini koklayıp oh çeken kaç çatlak var:))

ben :))

yok canım yok gazın çaresi yok vallahi çok üzülüyorum çocuğuma gaz atağı olduğu zaman yırtıyor ortalığı. ben kimyonlu karışımdan 2 kaşık veriyorum.ga ziçin nasıl masaj teknikleri linkini yollarmısın.

aaa evet. sizde nasıl düzene girdi mi bebiş biraz. biz bi gün başka bi gün başkayz. tutturamadık istkrarı

yaa çok şükür bizim öyle sıkıntılarımız olmadı. sadece nazar değdiği zaman uykuya zor dalıyoruz. onun dışında şükür huzurlu bir bebeğiz. sen nerde doğum yaptın bu arada?

gaz ıcın bebıslerınıze nsl masajlar yapıyorsunuzkı benımkı okadar cok tepınıyorkı ne ayagını sabıt tutabılıyrm ne kolunu bır basladımı tutmak zor oluyr sureklı tolayıp ayaklarını tepınıyor halıyle masaj yapmasıda zor oluyr acı elma yagı aldım ama bır kere masaj yapabıldım ayaklarına dokundurtmuyr hıc bır yerıne

canım benim oğlum gaz sıkıştığında kendi çıkaramıyosa eğer ağlayacak gibi oluyo o zaman da ben hemen saç kurutma makinesini açıyorum(zaten yatağın yanında prizde hazır bekliyo:) )
makine sesiyle sakinleyince rahat rahat yapıyorum.
ilk altını açıyorum,krem yerine zeytinyağı sürüyorum böyle durumlarda. hatta bazen iğnesiz şırınga ile makattan az bişi zeytin yağı sıkıyorum.
zaten çocuk sakin olunca masajı da rahatça yapılıyo.
zeytinyağından sonra ilk önce yüzüstü yatırıyorum çünkü böyle çok kolay gaz ilerliyo gaz çıkıyo.
daha öncede çoğu kez söyledim tam ıkınırken sağ el-sol ayak veya sol el-sağ ayak çaprazlamasına yaklaştır böyle baya gaz çıkıyo. ayaklarını yukarı kaldırıyorum.

sonrada bi güzel emziriyorum. zaten oğlum sağolsun makine sesiyle hemen mayışıyor:)

bence bunları çocuk ağlama krizine girmeden yapmakta fayda var. o zaman herşey kolay oluyor.

yaa çok şükür bizim öyle sıkıntılarımız olmadı. sadece nazar değdiği zaman uykuya zor dalıyoruz. onun dışında şükür huzurlu bir bebeğiz. sen nerde doğum yaptın bu arada?

bol bol oku canım bebeğe o zaman. Allah ım esirgesin hepsini nazardan kazadan beladan ben mersindeym. özel bi hastanede yaptım doğumu.

aynen cnm aglamaya baslaynca olmuyr denıycem bakalım yaptklarnı

gaz için masaj dışında bi şey yapıyo musun? biz zinco damla kullanıyoruz iyi geliyo. tavsiye ederim

gaz için masaj dışında bi şey yapıyo musun? biz zinco damla kullanıyoruz iyi geliyo. tavsiye ederim

canım ben ilaç kullanmıyorum ama rezene+kimyon kaynatıp her emmeden önce bi kaç yutmalık veriyorum. Ama fıtrat meselesi biz doğuştan böyleyiz,bazı bebekler gazlı doğuyo malesef..

kızlar nasılsınız bakalım inş. keyifler yerindedir bebişlerde de sizde de sıkıntı yoktur inş. burayı 2-3 günde bir girip takip ediyorum etmeye çalışıyorum ama o bile zor geliyor hala doğum hikayemi yazamadım ayrıntıları unutucam diye korkuyorum gerçi biraz imkansız ama yani benim hayat hem güzel hem kötü soldan yemiş şekilde mal gibi dolanıyorum misafirim bitmiyor hem konu komşu hem aileler (yatılı) beni bitirdiler sağolsunlar ama hiç yardıma gelen yok gurbetteyim kendi ailem 12 saat uzakta annem 2 hafta kaldı yanımda gittiği gün kala kaldım eyvah napıcam diye eşim çalışıyo doğal olarak onada kıyamıyorum sağolsun bakıyor oyalamaya çalışıyor oğlumuzu ama ben o sırada dinlenemiyorum ki yemek bulaşık temizlik çamaşır ütü temizlik misafirlere hazırlık... eminim çoğunuz böylesinizdir ama ben çok yoruldum burada kış yüzünü göstereli çok oldu evimiz çok şükür sıcak oldukça ama balkona girip çıkmam gerekiyor misafirler varken hele dikkat etmek imkansız ani soğuk sıcak sonucu ben biraz üşütmüşüm dün geceden beri kötüyüm oğluşumdada bir hırıltı var korkuyorum bu gecede gözlemliycem olmazsa bir dr.a görünücez. aslında hırıltı şöyle başladı dün eltimler geldi ben bebeğe spor yaptırayım gaz sıkıntısı varsa geçer dedi çocuğun altını üstüne getirdi müdahale etmemeye çalıştım çocuğu sakınıyor demesinler diye ama sonunda birden yüzü koyun çevirince bebeği bir kustu kuzum burnuna girdi kusmuklar sonrada burun aspiratörünü istedi onu hani sıkıyorsun burnuna sokuyorsun sonra bırakıyorsun o içerideki mukosu alıyorya bu salak çocuğun burnuna birden sokup bir sıktırı burnuna hava vermiş oldu çocuk çığıra çığıra bi hal oldu ilk kez gözünden yaş geldi kuzumun hapşıra hapşıra bi hal oldu o andan beri hırıll hırıl balgam var gibi ötüyor sanaki kalbima bıçak saplıyorlar o ağladıkça oğlum doğduğundan beri kucağına gitmediği kimsa kalmadı çocuk büklüm büklüm ama artık çok sinirliyim herkese ben çekiyorum bebeğim çekiyor sonra sıkıntıyı oğlum her misafir muhabbetinden sonra huy değiştiriyor her gelen bir akıl veriyor bi sıkıntımız yok desek nazar deyiyo sıkıntımızı söylesek nasihatler bitmiyor ben çocuğuma bakamıyormuşum gibi bir hisse kapılıyorum sapıttım kızlar anlıycanız bi düzen tutturamadık evimizde 1-1,5 saat en fazla uykusu ben çok uykusuzum ve bünyem çöktü halsizlik baş ağrısı veeeeeeeeeeeee........
bu arada asıl sorun ben böyle bitap düşmüşken eşim kıçımda dolanmaya başladı:18: 18 aralıkta kırkımız çıkıyor şafak sayıyor bizimki de ben çok geriliyorum hiç istek yok zaten bide dikişlerimin korkusu var sanki yarılıverecek orası gibi geliyor hala hassas ebemiz 1,5 ay ilişki yasak dedi benimki senin artık bişeyin yok sen istemiyorsun boşuna bana eziyet ediyorsun diyor sorması ayıp normal doğum sonrası siftahı yapanlar biraz anlatsa bazıları gerdek gibi diyor zor oluyormuş inş. kolay atlatırız ufff

slm herkese bizim de daha yeni 1 ayımız doldu, dayanamayıp anneme geldim yoksa depresyona girmek üzereydim zira tuvalete gidecek zamanım olmuyordu, bir de ben de kedi var iki çocuklu gibiyim, biri kucağımdayken birini emziriyordum düşünün artık, neyse şimdi biraz rahat ettim şükür, okuyorum da herkesde aynı şikayetler, gaz sorunu, uykuya dalamama, böyle böyle geçiyor günler, bu arada sağ meme ucum yarılmış durumda bağıra çağıra emziriyorum hava alsa iyi olacak gibi, denemediğim krem kalmadı sanırım bu meme yarası sabır işi, aventin kalkanını aldım bakalım biraz kurutmasını sağlayabilirim
devit vermek sıkıntı oluyor yaa, ağlarken anca verebiliyorum yani dik konumdayken gelmiyor hemen ağzına kafasını sağa sola çeviriyor ağzından başka her yerine geliyor, bu deviti rahat veren var mı? yarın 1 aylık aşısına gidicez sağlık ocağına, bu arada ben ayrıca çocuk doktoruna götürmüyorum, yani bir sıkıntı olmadığı sürece gerek görmüyorum
10 gün sonra lohusalık bitiyor, bu arada ben de kanama durumu sarı sarı hala geliyor, dikişlerim düştü şişlik falan yok ama ara ara yorulunca ve ayakta durunca ağrıyor, bu arada benim eşim de sabırsızlanmış durumda, hani istek var da korku da var yani, ilk gece sıkıntısı çekmedim ama bu doğum sonrası çekicem gibi geliyor nasıl olur bilemiyorum, zaten bebek fırsat bırakmıyor ki 5 dak beşiktaş olur olsa olsa bu arada spiralde istemiyorum yarın minipil doğum kontrol hapı alıcam, eşim istemiyor ben korunurum diyor ama riske alamam ben

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…