- 1 Nisan 2010
- 2.351
- 11
- 38
-
- Konu Sahibi aycaeceberen
- #1.001
aynen canım ya gazı gelince yıkıyor ortalığı onu öyle görünce nasıl kötü oluyorum anlatamam..bende verdim kimyonlu karışımdan sanki biraz rahatlatıyo gibi.masaj içinde kolik masajı diye vardı oradan aklımda kalmıştı göbeğinden aşağıya doğru masaj yapıyorum birde biyerde okudum görüntü yok malesef göbeğini saat yönünde ovalıyorum biraz sonra ayklarını havaya kaldırıp 10 saniye bekliyorum,sonra göbeğinden aşağıya doğru ritmik şekilde 6 7 kez yapıp ayaklarını yine kaldırıyorum sonra göbeğin bi sağına bide soluna doğru aynı anda sıvazlar gibi yani ortadan yanlara doğru yapıyorum sonra ayaklar havaya baya işe yardı bunları zor yapıyorum ağlıyo ama 5 dakkaya kalmadan çıkarıyor.biraz karışık yazdım ama inşallah anlaşılır.yok canım yok gazın çaresi yok vallahi çok üzülüyorum çocuğuma gaz atağı olduğu zaman yırtıyor ortalığı. ben kimyonlu karışımdan 2 kaşık veriyorum.ga ziçin nasıl masaj teknikleri linkini yollarmısın.
benimkide tepiniyor biraz kucakta sakinleştirip hemen yapmaya çalışıyorum.bende şimdi denedim acı elma yağını bakalım inşallah faydası olur.gaz ıcın bebıslerınıze nsl masajlar yapıyorsunuzkı benımkı okadar cok tepınıyorkı ne ayagını sabıt tutabılıyrm ne kolunu bır basladımı tutmak zor oluyr sureklı tolayıp ayaklarını tepınıyor halıyle masaj yapmasıda zor oluyr acı elma yagı aldım ama bır kere masaj yapabıldım ayaklarına dokundurtmuyr hıc bır yerıne
canım ben ilaç kullanmıyorum ama rezene+kimyon kaynatıp her emmeden önce bi kaç yutmalık veriyorum. Ama fıtrat meselesi biz doğuştan böyleyiz,bazı bebekler gazlı doğuyo malesef..
slm herkese bizim de daha yeni 1 ayımız doldu, dayanamayıp anneme geldim yoksa depresyona girmek üzereydim zira tuvalete gidecek zamanım olmuyordu, bir de ben de kedi var iki çocuklu gibiyim, biri kucağımdayken birini emziriyordum düşünün artık, neyse şimdi biraz rahat ettim şükür, okuyorum da herkesde aynı şikayetler, gaz sorunu, uykuya dalamama, böyle böyle geçiyor günler, bu arada sağ meme ucum yarılmış durumda bağıra çağıra emziriyorumhava alsa iyi olacak gibi, denemediğim krem kalmadı sanırım bu meme yarası sabır işi, aventin kalkanını aldım bakalım biraz kurutmasını sağlayabilirim
devit vermek sıkıntı oluyor yaa, ağlarken anca verebiliyorum yani dik konumdayken gelmiyor hemen ağzına kafasını sağa sola çeviriyor ağzından başka her yerine geliyor, bu deviti rahat veren var mı? yarın 1 aylık aşısına gidicez sağlık ocağına, bu arada ben ayrıca çocuk doktoruna götürmüyorum, yani bir sıkıntı olmadığı sürece gerek görmüyorum
10 gün sonra lohusalık bitiyor, bu arada ben de kanama durumu sarı sarı hala geliyor, dikişlerim düştü şişlik falan yok ama ara ara yorulunca ve ayakta durunca ağrıyor, bu arada benim eşim de sabırsızlanmış durumda, hani istek var da korku da var yani, ilk gece sıkıntısı çekmedim ama bu doğum sonrası çekicem gibi geliyor nasıl olur bilemiyorum, zaten bebek fırsat bırakmıyor ki 5 dak beşiktaş olur olsa olsabu arada spiralde istemiyorum yarın minipil doğum kontrol hapı alıcam, eşim istemiyor ben korunurum diyor ama riske alamam ben
aynen canım ya gazı gelince yıkıyor ortalığı onu öyle görünce nasıl kötü oluyorum anlatamam..bende verdim kimyonlu karışımdan sanki biraz rahatlatıyo gibi.masaj içinde kolik masajı diye vardı oradan aklımda kalmıştı göbeğinden aşağıya doğru masaj yapıyorum birde biyerde okudum görüntü yok malesef göbeğini saat yönünde ovalıyorum biraz sonra ayklarını havaya kaldırıp 10 saniye bekliyorum,sonra göbeğinden aşağıya doğru ritmik şekilde 6 7 kez yapıp ayaklarını yine kaldırıyorum sonra göbeğin bi sağına bide soluna doğru aynı anda sıvazlar gibi yani ortadan yanlara doğru yapıyorum sonra ayaklar havaya baya işe yardı bunları zor yapıyorum ağlıyo ama 5 dakkaya kalmadan çıkarıyor.biraz karışık yazdım ama inşallah anlaşılır.
benimkide tepiniyor biraz kucakta sakinleştirip hemen yapmaya çalışıyorum.bende şimdi denedim acı elma yağını bakalım inşallah faydası olur.
canım kimyonu veriyodum bende rezeneyle karışıkmı veriyosun ?nasıl veriyosun?
gayet iyi anladım canım çok sağol. aslında bir kaçını kısmen yapıyorum özellikle altı açıkken ayaklarını havaya kaldırınca hemen çıkarıyor.aynen canım ya gazı gelince yıkıyor ortalığı onu öyle görünce nasıl kötü oluyorum anlatamam..bende verdim kimyonlu karışımdan sanki biraz rahatlatıyo gibi.masaj içinde kolik masajı diye vardı oradan aklımda kalmıştı göbeğinden aşağıya doğru masaj yapıyorum birde biyerde okudum görüntü yok malesef göbeğini saat yönünde ovalıyorum biraz sonra ayklarını havaya kaldırıp 10 saniye bekliyorum,sonra göbeğinden aşağıya doğru ritmik şekilde 6 7 kez yapıp ayaklarını yine kaldırıyorum sonra göbeğin bi sağına bide soluna doğru aynı anda sıvazlar gibi yani ortadan yanlara doğru yapıyorum sonra ayaklar havaya baya işe yardı bunları zor yapıyorum ağlıyo ama 5 dakkaya kalmadan çıkarıyor.biraz karışık yazdım ama inşallah anlaşılır.
bende zor yapıyorum canım hmen ağlıyor. bugün 5 dk. yaptım ağlaya ağlaya.rahatladı sanki.gaz ıcın bebıslerınıze nsl masajlar yapıyorsunuzkı benımkı okadar cok tepınıyorkı ne ayagını sabıt tutabılıyrm ne kolunu bır basladımı tutmak zor oluyr sureklı tolayıp ayaklarını tepınıyor halıyle masaj yapmasıda zor oluyr acı elma yagı aldım ama bır kere masaj yapabıldım ayaklarına dokundurtmuyr hıc bır yerıne
canım çok üzüldüm yaa kıyamam.Allah yardımcın olsun inşallah.bol bol bitki çayı ıhlamur, zencefil, karanfil, kabuk tarçın elma kabuğu kaynatıp iç. bende üşütmüştüm bu şekilde geçirdim.canım burnuna hava kaçması çok tehlikeli Allah korusun beynine zarar gelirmiş. bunu duyduktan sonra beceremem bir şey olur diye ben burun aspiratörü almadım.yavrum naısıl ağlamış kıyamam çok üzüldüm.çok minikler gerçekten çok dikkatli davranmamız gerek.kızlar nasılsınız bakalım inş. keyifler yerindedir bebişlerde de sizde de sıkıntı yoktur inş. burayı 2-3 günde bir girip takip ediyorum etmeye çalışıyorum ama o bile zor geliyor hala doğum hikayemi yazamadım ayrıntıları unutucam diye korkuyorum gerçi biraz imkansız amayani benim hayat hem güzel hem kötü soldan yemiş şekilde mal gibi dolanıyorum misafirim bitmiyor hem konu komşu hem aileler (yatılı) beni bitirdiler sağolsunlar ama hiç yardıma gelen yok gurbetteyim kendi ailem 12 saat uzakta annem 2 hafta kaldı yanımda gittiği gün kala kaldım eyvah napıcam diye eşim çalışıyo doğal olarak onada kıyamıyorum sağolsun bakıyor oyalamaya çalışıyor oğlumuzu ama ben o sırada dinlenemiyorum ki yemek bulaşık temizlik çamaşır ütü temizlik misafirlere hazırlık... eminim çoğunuz böylesinizdir ama ben çok yoruldum burada kış yüzünü göstereli çok oldu evimiz çok şükür sıcak oldukça ama balkona girip çıkmam gerekiyor misafirler varken hele dikkat etmek imkansız ani soğuk sıcak sonucu ben biraz üşütmüşüm dün geceden beri kötüyüm oğluşumdada bir hırıltı var korkuyorum bu gecede gözlemliycem olmazsa bir dr.a görünücez. aslında hırıltı şöyle başladı dün eltimler geldi ben bebeğe spor yaptırayım gaz sıkıntısı varsa geçer dedi çocuğun altını üstüne getirdi müdahale etmemeye çalıştım çocuğu sakınıyor demesinler diye ama sonunda birden yüzü koyun çevirince bebeği bir kustu kuzum burnuna girdi kusmuklar sonrada burun aspiratörünü istedi onu hani sıkıyorsun burnuna sokuyorsun sonra bırakıyorsun o içerideki mukosu alıyorya bu salak çocuğun burnuna birden sokup bir sıktırı burnuna hava vermiş oldu çocuk çığıra çığıra bi hal oldu ilk kez gözünden yaş geldi kuzumun hapşıra hapşıra bi hal oldu o andan beri hırıll hırıl balgam var gibi ötüyor sanaki kalbima bıçak saplıyorlar o ağladıkça oğlum doğduğundan beri kucağına gitmediği kimsa kalmadı çocuk büklüm büklüm ama artık çok sinirliyim herkese ben çekiyorum bebeğim çekiyor sonra sıkıntıyı oğlum her misafir muhabbetinden sonra huy değiştiriyor her gelen bir akıl veriyor bi sıkıntımız yok desek nazar deyiyo sıkıntımızı söylesek nasihatler bitmiyor ben çocuğuma bakamıyormuşum gibi bir hisse kapılıyorum sapıttım kızlar anlıycanız bi düzen tutturamadık evimizde 1-1,5 saat en fazla uykusu ben çok uykusuzum ve bünyem çöktü halsizlik baş ağrısı veeeeeeeeeeeee........
bu arada asıl sorun ben böyle bitap düşmüşken eşim kıçımda dolanmaya başladı:18: 18 aralıkta kırkımız çıkıyor şafak sayıyor bizimki de ben çok geriliyorum hiç istek yok zaten bide dikişlerimin korkusu var sanki yarılıverecek orası gibi geliyor hala hassas ebemiz 1,5 ay ilişki yasak dedi benimki senin artık bişeyin yok sen istemiyorsun boşuna bana eziyet ediyorsun diyor sorması ayıp normal doğum sonrası siftahı yapanlar biraz anlatsa bazıları gerdek gibi diyor zor oluyormuş inş. kolay atlatırız ufff
canım ben doktorunma sordum d.k. hapı olmaz emzirirken dedi. eşin korunacak dedi.ne yapalım şimdilik idare edyoruz.slm herkese bizim de daha yeni 1 ayımız doldu, dayanamayıp anneme geldim yoksa depresyona girmek üzereydim zira tuvalete gidecek zamanım olmuyordu, bir de ben de kedi var iki çocuklu gibiyim, biri kucağımdayken birini emziriyordum düşünün artık, neyse şimdi biraz rahat ettim şükür, okuyorum da herkesde aynı şikayetler, gaz sorunu, uykuya dalamama, böyle böyle geçiyor günler, bu arada sağ meme ucum yarılmış durumda bağıra çağıra emziriyorumhava alsa iyi olacak gibi, denemediğim krem kalmadı sanırım bu meme yarası sabır işi, aventin kalkanını aldım bakalım biraz kurutmasını sağlayabilirim
devit vermek sıkıntı oluyor yaa, ağlarken anca verebiliyorum yani dik konumdayken gelmiyor hemen ağzına kafasını sağa sola çeviriyor ağzından başka her yerine geliyor, bu deviti rahat veren var mı? yarın 1 aylık aşısına gidicez sağlık ocağına, bu arada ben ayrıca çocuk doktoruna götürmüyorum, yani bir sıkıntı olmadığı sürece gerek görmüyorum
10 gün sonra lohusalık bitiyor, bu arada ben de kanama durumu sarı sarı hala geliyor, dikişlerim düştü şişlik falan yok ama ara ara yorulunca ve ayakta durunca ağrıyor, bu arada benim eşim de sabırsızlanmış durumda, hani istek var da korku da var yani, ilk gece sıkıntısı çekmedim ama bu doğum sonrası çekicem gibi geliyor nasıl olur bilemiyorum, zaten bebek fırsat bırakmıyor ki 5 dak beşiktaş olur olsa olsabu arada spiralde istemiyorum yarın minipil doğum kontrol hapı alıcam, eşim istemiyor ben korunurum diyor ama riske alamam ben
kızlar mandalina , portakal gaz yapıyormuş, acaba elmada yapıyormu bilen varmı ?
bu arada marul , tatlı bal kabağı, taze üzüm çok süt yapıyormuş,
yakında gıdalardaki gaz uzmanı olup çıkıcam araştırmaktan
Selam kızlar bizimde dün kırkımız çıktı
Benim kanamam zaten az sürmüştü Ama bugün tekrar kanama gelmiş az da olsa adet mi olcam acaba diyorum
Coynes ben emzirirken doğum kıntrol hapı kullanılamıo diye biliyorum
Bilmiyorum emziriyomusun ama bi araştır istersen
Hem keyifli hemde yorucu günler geçiriyoruz
Sizi okuyorum ama yazmaya fırsat bulamıyorum ne yazık ki
canım benimde kanamam az da olsa devam ediyor 50.günümüz bende senin gibi adet mi oluyorum diye düşündüm.doktoruda aramadım on gün sonra gidicem kontrole.
gaz için masaj dışında bi şey yapıyo musun? biz zinco damla kullanıyoruz iyi geliyo. tavsiye ederim
slm herkese bizim de daha yeni 1 ayımız doldu, dayanamayıp anneme geldim yoksa depresyona girmek üzereydim zira tuvalete gidecek zamanım olmuyordu, bir de ben de kedi var iki çocuklu gibiyim, biri kucağımdayken birini emziriyordum düşünün artık, neyse şimdi biraz rahat ettim şükür, okuyorum da herkesde aynı şikayetler, gaz sorunu, uykuya dalamama, böyle böyle geçiyor günler, bu arada sağ meme ucum yarılmış durumda bağıra çağıra emziriyorumhava alsa iyi olacak gibi, denemediğim krem kalmadı sanırım bu meme yarası sabır işi, aventin kalkanını aldım bakalım biraz kurutmasını sağlayabilirim
kızlar benım bebısım gece 1.30olmadan uyumaz o saate kadar emer bakınır ve aglar uykusuz ve braz gazlı bır cocuk ama bu aksam aglamaya basladıgında sac kurutma makınesını calıstrdım sustu ve uyudu kapattıgım zaman tekrar uyandı agladı bı daha yaptım yne uyudu super bsy ya tavsıye edyrm herkes denesın en azından aglamasını susturuyr suan uyuor kapattım makıneyı ne kadar etkı eder bılmem ama deneyın tavsıye eden arkadasıma cokk tesekkur ederım bılıyrdum ama denememıstm etkısı olmaz dye ama oldu valla
Tecrübe kouşuyorBir süre sonra ada etkisini kaybediyor... İşe yaramıyor yani sonra elektrik süpürgesini de deneyin...
Selam kızlar bizimde dün kırkımız çıktı
Benim kanamam zaten az sürmüştü Ama bugün tekrar kanama gelmiş az da olsa adet mi olcam acaba diyorum
Coynes ben emzirirken doğum kıntrol hapı kullanılamıo diye biliyorum
Bilmiyorum emziriyomusun ama bi araştır istersen
Hem keyifli hemde yorucu günler geçiriyoruz
Sizi okuyorum ama yazmaya fırsat bulamıyorum ne yazık ki
kızlarrrrr bu 40 tan sonrakı carpışşmayı ne sız sorun ne ben söleyım
helekı normal doğum sonrası dıkışlerınızde acı varsa duşşunemıyorum
coynesss cnm bahsettıgın hapa baktım ama turkıyede satılmıyomuş bı sıtede öle okudum
en rahatı o ama emzırme dönemımde bakcaz sanırım caresıne
gayet iyi anladım canım çok sağol. aslında bir kaçını kısmen yapıyorum özellikle altı açıkken ayaklarını havaya kaldırınca hemen çıkarıyor.
bende zor yapıyorum canım hmen ağlıyor. bugün 5 dk. yaptım ağlaya ağlaya.rahatladı sanki.
canım çok üzüldüm yaa kıyamam.Allah yardımcın olsun inşallah.bol bol bitki çayı ıhlamur, zencefil, karanfil, kabuk tarçın elma kabuğu kaynatıp iç. bende üşütmüştüm bu şekilde geçirdim.canım burnuna hava kaçması çok tehlikeli Allah korusun beynine zarar gelirmiş. bunu duyduktan sonra beceremem bir şey olur diye ben burun aspiratörü almadım.yavrum naısıl ağlamış kıyamam çok üzüldüm.çok minikler gerçekten çok dikkatli davranmamız gerek.
ilişkiy gelince ben sezeryan oldum ama bendede isteksizlik vardı. birde hemen olması lazım çocuk uyanırsa o halde iken , gusul abdestsiz emzirmemek gerek.eşinede hak ver onlarda haklı zaten hamilelikte bayağa beklediler.
herkese tavrını koy canım kırılan kırılsın , o senin bebeğin bir daha eşi benzeri yok.
canım ben doktorunma sordum d.k. hapı olmaz emzirirken dedi. eşin korunacak dedi.ne yapalım şimdilik idare edyoruz.
canım devıt 3 kasıga damlatıp verıyorum ben oyle daha kolay oluyor mınıpıl dedıgın nasıl bı ılac emzırırkende kullanılıyormu
kızlar benım bebısım gece 1.30olmadan uyumaz o saate kadar emer bakınır ve aglar uykusuz ve braz gazlı bır cocuk ama bu aksam aglamaya basladıgında sac kurutma makınesını calıstrdım sustu ve uyudu kapattıgım zaman tekrar uyandı agladı bı daha yaptım yne uyudu super bsy ya tavsıye edyrm herkes denesın en azından aglamasını susturuyr suan uyuor kapattım makıneyı ne kadar etkı eder bılmem ama deneyın tavsıye eden arkadasıma cokk tesekkur ederım bılıyrdum ama denememıstm etkısı olmaz dye ama oldu valla
gayet iyi anladım canım çok sağol. aslında bir kaçını kısmen yapıyorum özellikle altı açıkken ayaklarını havaya kaldırınca hemen çıkarıyor.
bende zor yapıyorum canım hmen ağlıyor. bugün 5 dk. yaptım ağlaya ağlaya.rahatladı sanki.
canım çok üzüldüm yaa kıyamam.Allah yardımcın olsun inşallah.bol bol bitki çayı ıhlamur, zencefil, karanfil, kabuk tarçın elma kabuğu kaynatıp iç. bende üşütmüştüm bu şekilde geçirdim.canım burnuna hava kaçması çok tehlikeli Allah korusun beynine zarar gelirmiş. bunu duyduktan sonra beceremem bir şey olur diye ben burun aspiratörü almadım.yavrum naısıl ağlamış kıyamam çok üzüldüm.çok minikler gerçekten çok dikkatli davranmamız gerek.
ilişkiy gelince ben sezeryan oldum ama bendede isteksizlik vardı. birde hemen olması lazım çocuk uyanırsa o halde iken , gusul abdestsiz emzirmemek gerek.eşinede hak ver onlarda haklı zaten hamilelikte bayağa beklediler.
herkese tavrını koy canım kırılan kırılsın , o senin bebeğin bir daha eşi benzeri yok.
canım ben doktorunma sordum d.k. hapı olmaz emzirirken dedi. eşin korunacak dedi.ne yapalım şimdilik idare edyoruz.
bebekler yeni şeyler istiyo farkettiğim kadarıyla. alışınca artık onu da istemiyo. mesela ninni söylerdim uyurdu. sonra ninni de istemedi. sonra omuzumda sıvazlayarak uyumayı sevdi. bir süre sonra öyle de uyumadı. şimdi dizimde sallıyom. uyuyo şimdilik bakalım. bundan da bıkarsa ne bulacam bilmiyorum
ay sorma d vit de öyle gaz damlamız da o şekilde. eşimle zor veriyoruz. iki saat damlamıyo, çocuk ağzını kapatıyo damlamaya başlıyo. her yanımız damla oluyo. bi de gaz damlamız acayip bitki kokuyo, kızım da tabi.
kırk çıkınca bebiş biraz daha düzelir merak etme.
memeyi yanlı verince de yara oluyo. sadce ucunu değil kahve rengi yerle beraber ağzına vermeye çalş