- 11 Eylül 2011
- 31.267
- 1.085
-
- Konu Sahibi aycaeceberen
Geçmiş olsun canım. Bebişlerimizin arasında bir gün var demek. Bende bugün yaptırdım 1. Ay aşısını şimdi emiyor gözlerinide kapadı uyuyacak sanki inşallah bizdede öyle bir sorun olmaz.
Doğumda 3350 gr dı oğlum, bir hafta sonra 3100 gr ve 51 cm di, bugün tam bir aylık 3520 gr ve 56 cm sizce nasıl gelişimi ? Sizin bebekleriniz nasıldı?
hıçkırık yöntemlerimiz nedir peki kızlar
kızlar neim oğlum artık bize tapki veriyor, özellikle sabahları çok neşeli oluyor, sesli oyuncaklarına tepki veriyor.
gülüyor ellerini kollarını nereye sığdıracağını şaşırıyor.
onun büyüdüğünü görmek çok keyifli.bugün kırkımız çıktı , çok şükür kırklandık , herkes değişir diyordu bakalım bundan sonra nasıl olacak.
canım öyle güzel anlatmışsın ki. bire bir yaşadıklarımız. gece uykusu ağır olduğu için biraz fazla emiyo sadece. benim oğlum gündüzleri hep böğrümde ya da yüzüstü uyumak istiyo,sırtüstü uyku süremiz çok kısa.
her bebek farklı gerçekten, bebeğin emerken uyuyakalıyorsa yanağını baş parmak ve işaret parmağınla hafifçe makas alır gibi yap, yüzüne burnuna dokun uykuda da emmeye devam edecektiruyumasına izin verme.emme refleksini harekete geçirmiş olursun hastanede ebe söylemişti eğer uykuya çok düşer de emmemek için inat ederse ayağının altını kaşıyorum canını yakmayacak şekilde biraz sert olabilir onu biraz uyandırıyor ve emmeye devam ediyor.hemen uyumasına izin verme.ne kadar çok emerse sütün o kadar çoğalır.senin ne yediğinden çok bebeğin ne kadar emdiğiyle alakası var sanırım.bebeğin 2 dakikada doymuyordur mama vermediğine şaşırdım.
benim bebeğim de emerken kakasını yapıyor ama emmeye devam ediyor hiç istifini bozmuyor yani.hiç kusmadığı için genzine de kaçmadı çok şükür ama daha 9 günlük olduk.sürekli değişiyor bebişler gazı da çoğalabilir kusabilir de...
bebeğini emmek için zorla bence genzine süt kaçarsa da korkma başını dik tut kaşının ortasını ovala.yutmayı öğrenmesi için yine bol bol emmesi gerekiyor.
canım benim de miniklerle durum aynı farklı olan geceleri,birde benimki uykuya daldığından değilde çok çabuk tıkanıyor,gaz sıkıştırıyo.
doymuyordur dedin ya, biz bu şekilde bir ayda yaklaşık 2100 gr aldık:)
kızlar neim oğlum artık bize tapki veriyor, özellikle sabahları çok neşeli oluyor, sesli oyuncaklarına tepki veriyor.
gülüyor ellerini kollarını nereye sığdıracağını şaşırıyor.
onun büyüdüğünü görmek çok keyifli.bugün kırkımız çıktı , çok şükür kırklandık , herkes değişir diyordu bakalım bundan sonra nasıl olacak.
Kızlar emzik verdiniz mi
ilk ne zaman? ne kadar süre ile tutuyorsunuz?
ve marka olarak ne kullandınız?
inşallah yarencim biizmkide düzene girer. ben artık gece gündüzü ayırt etsin istiyorum ama gündüzde çocuk uzun süre uyanık kalamıyoki.3 aylıkkenmi öğreniyorlar acaba.evet cnm ya bızımkıde tepkı verıyo artık ayyyyyyy böyle varya o gulunce anlatamam ıcımdekı duyguları daha buyuk mutluluk yok bu ara benıım ıcın
cnm ınşalla 40 yarar sıze benım kızım 40 gunden sonra dönuş yaptı duzenlı bı bege dönuştu
yok canım 3-4 gündür diyebilirim, birde benim oğlum oğduğundan beri çok anlamlı bakıyor.hastanede bile gözleri açıktı hep etrafa bakıyordu. şimdilerde evin içinde sürekli evi izliyor özellikle mutfağı çok seviyor oraya gittiğimiz zaman uuzn süre anlamlı gözlerle her yeri izliyor.geçen akşamda televizyonun sesi açık, ana haber bültenini sunan adamın sesi bayağa kalındı.şöyle dinledi dinledi, sonra dudaklarını bir büktü ağlamaya başladı korktu adamın sesinden.seninkide başlar canım yakındır, sürekli konuş ben doğduğu günden beri sürekli konuşuyorum hatta ağlayınca onunla ilgilendiğimi anlayıp benim sesimle sakinleşiyor.bizden bir gün büyüksünüz o zaman biz de artık tepkilere hazırlıklı olalım :) gerçi bugün sanki daha anlamlı dinliyordu beni gözerini kaçırmadan bakıyodu felan sizin tepkiyi ilk bugün mü verdi.. gece beni sinirlendiriyor ama sonradan da bi bakışı var içimi eritip bitiriyor bir de gülmeye başlarsa ohh miss
iki gün önce bir ayımızı geride bıraktık bugün aşı olmaya gittik sabah 11 gibi hemşireye sormuştum ateş yapar mı diye yapmaz dedi , sağlık ocağından geldiğimizden beri uyuyamadı çok huzursuz emzirirken gözleri kayıyor yerine yatırıyorum gözler açılmış hiç uyuklayan o değil gibi
sizde 1.ay aşısından sonra ateş fln oldu mu ? huzursuzluk oldu mu
Merhabalar,
Arkadaşlar bebeğim bugün 1.ay aşısını oldu ve gündüz saat 2 den beri uyumadı, şimdi biraz daldı ve huzursuz. EBE aşı ağrı falan yapmaz dedi ama . Aslında çok uykusu var ama canı yanıyor gibi. sizin 1. ay aşılarınızda problem oldu mu?.
Banyoyu ben her gün yaptırıyorum. önce banyo sonra kremi ile masaj.oĞLUM çok rahatlıyor. yaşlılar yıkanan bebekler daha iyi büyür, gelişir der. bugün aşı oldu diye yaptırmadım. bir de her gün aynı saatlerde yaptırırsak - ben akşam yatmadan önce- belli bir düzeni oluyor.
Bez olarak da prima pampers 2 numara kullanıyorum ve memnunum.
Kusma bizde de çok. oğlum uyanıkken canı sıkıldıkça emiyor, kusuyor, tekrar emiyor.:) Allahtan birinci ayda yeterli kkiloyu almış. ben acaba sütüm mü yetmiyor diyordum. boyuda uzamış.
selam kızlar nasılsınızzz
her hafta rutin kontrollerimize gidiyoruz yalnız benim bir sıkıntım var içimdeki kanı tam atamıyormuşum içimde kan pıhtıları varmış hala, doktorum daha hızlı atmamı beklerken kanamalarımın az az olmasına şaşırıyor. gerekirse dışardan müdahale edip temizleyeceğim dedi. bu tarz bir durumla karşılaşan oldu mu? çok önemli benim için.. karşılaşanlar ya da duyanlar yazabilir mi lütfen
Merhaba canım bugün bizde aşı olmuştukya şimdilik uyuyacak gibi demiştim. O zaman birkaç saat uyudu ama 3,5 tan beri debeleniyoruz uyumak için şimdi yeni daldı gibi bakalım tekrar uyanmazsa. Benim oğlumun uykuları düzenliydi hiç böyle yapmadı şimdiye kadar. Yani ben kesinlikle aşıdan olduğunu düşünmeye başladım.
ya tatlım sen yınede bılır kışıye sor derım boyu ıyıde sankı bana kg artışı az geldı en az 600 gr olmalı bılıyorum
benım oğlum 1420 gr aldı 1 aylıkken
ama her bebek farklıdır tabı
selam kızlar nasılsınızzz
her hafta rutin kontrollerimize gidiyoruz yalnız benim bir sıkıntım var içimdeki kanı tam atamıyormuşum içimde kan pıhtıları varmış hala, doktorum daha hızlı atmamı beklerken kanamalarımın az az olmasına şaşırıyor. gerekirse dışardan müdahale edip temizleyeceğim dedi. bu tarz bir durumla karşılaşan oldu mu? çok önemli benim için.. karşılaşanlar ya da duyanlar yazabilir mi lütfen
Dün de biz olmuştuk 1. ay aşımızı. Oğlum gündüz 2 den gece 12 ye kadar uyumadı ve huzursuzdu. Aslında uyku gözlerinden akıyordu ama tam dalacakken ağlayarak uyanıyordu. Bugün daha iyi.
Arkadaşlar akşam yıkamak neden iyi değil acaba? Ama ben mecburum eşimle yıkadığım için. Gündüz kimse yok yanımda. İnşallah zararlı değildir.