2012 kasım bebekleri büyüyor..

canım Yahya da 2 gun önce 1.ay aşısı oldu..o gece bıraz mızmızlandı heralde aşıdandır yani zaten dr. demıstı huysuzluk yapar dıe hatta ateşi olabılır dıe fıtıl felan yazdı ama ates cok sukur olmadı..aynen bızdede kusma cok var bende sütüm zaten az emdıgınıde kusuyo dıe uzuluodum ama maşallah 1 kılo almıs gayet iyi dedi dr...bıde bızımkı sulu kusuyo dr.a sordum ılk 3 ay bebeklerde reflü olabılıomus sureklı yatmaktan felan gayet normalmıs yanı endıseye gerek yokmus..
bu arada kızlar karnım çöpluk oldu valla önceden bırbırının tadını bozar dıe damak zevkıme dıkkat ederek yer ıcerdım..sımdı önume ne gelırse ıcıorum mesela komposto,cesıtlı bıtkı cayları,humana cesıtler,boza,incir suyu,meyve suyu,milkwayin çemenli zımbırtısı,süt hepsını peşpeşe ıcebılıorum ona ragmen sütüm kıtı kıtına yetıo demek ıcmesem fos yani..

ya kızlar hani emzirmeye başlarken en son bıraktığı memeden başlamak gerekiyor ya şimdi bizim şöyle bi sıkıntımız var. mesela sağ mememi emerken uyuyup kalıyo 1 saat sonra kalkıyo tekrar sağı veriyorum ama tekrar uyuyo :) bidahaki kalkışında artık sola geçiyorum ama doğrumu yapıyorum bilmiyorum. bide tek memeyi emiyo ama 15-20 dk emdiği için diğerini emsin diye zorlamak için uyandırmıyorum ondan tek memeyle kalıyo genelde.
sizce ne yapmam gerekir? benim durumumda olan varmı acaba?

dene dene ben dün yaptım bebeğğe vermedim kendim içtim 2 fincan o gece rahat uyudu rahat uyuttu ....zaten kimyon severim sık sık az miktarda yemeklere koy gaz için birebir...
valla canm denedim ama okadar faydası oldu diyemem amam azalttı yedigim yiyeceklere kimyon atıyorum cayınıda içiyorum onu dene bunu dene bebek için mide fesadı gecirecegim

masallah koca erkek olmus 40.mız ı seglıkla bizde bi çıkarsaydık

canım kusması için bişi diycem çikolata tüketiyorsan tüketme kusma sebebi olabiyor tecrübemle sabittir

emzirme her anneye özel diye düşünüyorum.kendin uygun gördüğün düzene göre gitmelisin.en son bıraktığı memeden başlamayı duymamıştım.böyle şeylere çok takılma bence.göğsünü yokla, yumuşamış olanı değil de süt dolmuş olanı vermelisin.ben her seferinde değiştiriyorum yara olmasın diye.bazen de aynı memeyi veriyorum ve hiç fark yok süt durumunda.sadece dikkatimi çeken 15 20 dakikadan az emerse daha kısa süreli uyuyor ve hemen emmek istiyor.dediğim gibi her bebek her anne özeldir...

canım kusması için bişi diycem çikolata tüketiyorsan tüketme kusma sebebi olabiyor tecrübemle sabittir

:) ben çikolata yerine hurma, sütlü tatlı falan yiyorum ama bazen güzel çikolataları görünce dayanamıyorum aralıklarla sürekli çikolata yiyorum.bebeğim dokuz günlük oldu sadece bir kere kustu onda da çok fazla emmişti.
senin bu çikolata kusturur tespitini ilk kez duydum :)neleri incelemeye başlıyoruz neleri düşünüyoruz bebeğimiz rahat olsun sağlıklı olsun diye :)

benim oğlum hiç uzun süreli emmiyor önceleri 15 dkyı bulduğu olurdu ama artık 10 dkyı bulunca seviniyorum bazen gece sütüm de yoksa uyumaya çalışırken çok emiyor o da meme boş oluyo yani yalancı meme niyetine emiyo onun dışında bazen sadece 2 dk emiyor ve onunla bir saati geçiriyor acaba sütümü mü sevmiyor die düşünüyorum iki memeyi de bir emmede emmiyor genelde bir tanesinden sonra bırakıyor diğerini versem de almıyo bu durumda eğer emdiği göğsüm boşalmadıysa (2dkcık emdiyse) tekrar onu veriyorum boşaldıysa diğerini veriyorum. bir de sıpacık kaka yapmak için memişlerimi kullanıyor o zaman emiyor ama sütü yutmak yerine dışarı veriyor veee her emmede mutaka genze süt kaçıyo ve her emmede o korkuyu yaşıyorum sizlerde de genze kaçma var mı

merhaba canım...ben toplamda 12 kilo aldım bugün 9. günüm ve 7 kilo vermişim.karnım başta çok şişti 3. ya da 4. gün kardeşimin xl yün korsesini taktım fazla sıkmasın diye.şişler inince bol gelmeye başladı daha küçük korse takıcam.korse sayesinde karnım küçülüyor sanırım..karnıma demir bağlamışlar gibi ağırlık hissediyordum korse iyi geldi gerçekten çok rahatladım.dikişlerin bir tarafında düğüm yeri olduğundan orası daha fazla acıyobilir dedi dr ve dediğin gibi benim de karnım bazen sızlıyor.ayakta fazla durma dikiş yeri şişiyor,ağrın olduğunda hep sırt üstü uzan ,yataktan ani kalkışlar yapınca karnımda yanma hissediyorum.karın kaslarını fazla kullanmadan kalkmaya çalışıyorum.
taktığın korsenin markası önemli değildir bence, ben yün korse taktım.senin rahat olman önemli.

evet canım ya valla sızlerı okuyunca hemen hemen her bebekte aynı seyler yasandıgını gorunce rahatlıorum..benım bebişimde hemen her emmede boguluo gözleri dört acılıo korkudan:) bende ılk baslarda cok korkuodum ama artık alıstım bogulunca vucudunu dık tutup parmagımla alnını hafıften yukarı dogru dogru kaldırıp yüzüne cok hafif üflüorum hemen nefes alıo.tabı bunları yapmam bı ıkı sanıyeyı buluo aslıtm artık:)

bazen tabiri caizse kıtlıktan çıkmış gibi çıldırmışcasına emiyor o zaman oluyor canım hemen iyice yan çevirip sırtına pıtpıtlatıyorum geçiyo zaten artık paniklememeyi öğrendim bu konuda çok şükür

canım öyle güzel anlatmışsın ki. bire bir yaşadıklarımız. gece uykusu ağır olduğu için biraz fazla emiyo sadece. benim oğlum gündüzleri hep böğrümde ya da yüzüstü uyumak istiyo,sırtüstü uyku süremiz çok kısa.

her bebek farklı gerçekten, bebeğin emerken uyuyakalıyorsa yanağını baş parmak ve işaret parmağınla hafifçe makas alır gibi yap, yüzüne burnuna dokun uykuda da emmeye devam edecektiruyumasına izin verme.emme refleksini harekete geçirmiş olursun hastanede ebe söylemişti eğer uykuya çok düşer de emmemek için inat ederse ayağının altını kaşıyorum canını yakmayacak şekilde biraz sert olabilir onu biraz uyandırıyor ve emmeye devam ediyor.hemen uyumasına izin verme.ne kadar çok emerse sütün o kadar çoğalır.senin ne yediğinden çok bebeğin ne kadar emdiğiyle alakası var sanırım.bebeğin 2 dakikada doymuyordur mama vermediğine şaşırdım.
benim bebeğim de emerken kakasını yapıyor ama emmeye devam ediyor hiç istifini bozmuyor yani.hiç kusmadığı için genzine de kaçmadı çok şükür ama daha 9 günlük olduk.sürekli değişiyor bebişler gazı da çoğalabilir kusabilir de...
bebeğini emmek için zorla bence genzine süt kaçarsa da korkma başını dik tut kaşının ortasını ovala.yutmayı öğrenmesi için yine bol bol emmesi gerekiyor.

canım benim de miniklerle durum aynı farklı olan geceleri,birde benimki uykuya daldığından değilde çok çabuk tıkanıyor,gaz sıkıştırıyo.
doymuyordur dedin ya, biz bu şekilde bir ayda yaklaşık 2100 gr aldık:)

ooooooo vallahi şaşırdım.hooop geldik mi yine benim dediğime :)her bebek özel ,anne de sütü de özel :)maşallah bebeğine .ben bebeğimi 2 dk emzirsem hayatta durmaz en az 15 20 dk emiyor.böyle diyince memeyi emzik gibi kullandığını düşünebilirsiniz ama ağzı dolu dolu oluyor sürekli yutkunuyor ordan biliyorum.
bebeğin gazı için de yapacak bir şey yok bebeğe bacak ve kol hareketleri yaptırıp, omuzda gazını çıkarması için yardım etmekten başka :)

aynen canım nadiren de olsa kaka yaparken ağlamamız var. onda da fön makinesi kurtarıcı.bide ben kaka yapmaya çalıştığını anlayınca hemen ağzına memeyi dayıyorum o zaman ıkınırken daha az acı çekiyo yavrum.

oyy kıyamam.kaka yaparken zorlanıyorlar gerçekten ben de bacaklarını karnına bastırıyorum biraz , onlar rahat etsin diye yöntemler üretiyoruz :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…