- 26 Ekim 2007
- 2.015
- 5
-
- Konu Sahibi aycaeceberen
kızlar d vıtamını ne kullanıosunz bıze dr yazdı ama saglk ocagıda vernce dr un yazdıgını almdm bugun başlmam lazmdı ama terddutte kaldmm kullansammıkı ?
devit-3 verdı bızm burdakı saglk ocagı oda ıımıdır bılemedm...
Kızlaarr DERBİYE hazırlık yaptık:)
ewt canım zaten hepsi aynı verio devlet karşıladığı için
benim oğlumda aynısını yapıyo..bende çok telaş oluyorum elini tutunca biraz sakinleşiyo gibi oluyo ama çok ağlıyor.sürekli çırpınıyor biyerleri tutuyor banyo yaptırmak çok zor annem bile zorlandı ben annem gidince nasıl yaptırcam bilmiyorum...
yaa bu gaza bi çağre yokmu?oğlum ıkınmaktan bi hal kalıyo ağlıyo sürekli.normal olarak hiç gaz çıkarmıyor ama kakasını gazlı yapıyo..
sabah akşam kaka krizi yaşıyoruz ne yapıcağımı şaşırdım. masajda fayda etmiyor.
bu kimyonlu karışımı kullanan varmı?erkenmi versemmi tereddütteyim.haftaya 1 ay olcaz dokotra götürcez inş dr bişeyler verirde düzelir yavrum..
süt yapıcı kuru incir tavsiye ederim. kaynatıp iç. 3 tae inciri bölüp bir cezvede yap iç. inciri de ye. bolca artar sütün. birde ramazan hurması.
bulgur gaz yapar. ve süt ürünlerini bir çok bebek kaldıramaz. ben süt yoğurt peynir hiçbirini yemiyorum. bebeğim oldukça rahatladı.
helva yedikten sonra üstüne rezene çayı içmeni tavsiye ederim sütler fazlalaşıyor deneyerek uyguladım canım...
hpşgeldin canım , benimde annem yanımda hala yakın allahtan rahat oluyor o yüzden , bizim kızla senin kız çok iyi arkadaş olur o zaman bazen günde yarım saat yarım saat 2 kere uyuyor , sonrada gece 1 e kadar sıfır uyku tek başıma olsam çıldırırım yani eşimde çok bakamıyor , daha doğrusu bizim kızı susturmak çok zor beceremiyor , tek başıma baş edemiyorum ,sütüm gitti bir ara yorgunluktan o derece yani memelerim boş boştu allahtan geri geldi hemen , kolaylık versin allahım bize , neyse benim kızın huysuzluk saati geldi kaçtım :)
gaz sancısı olanlar Esra Erol un kimyonlu tarifini denesin. ben sabahları iki çay kaşıgı ondan geceleride anason demleyip veriyrm baya iyi geliyor.
bu arada bebeğimi son iki üç sefer lavaboda yıkıyorum. lavaboyu iyice temizleyip içine kalın bi battaniye seriyorum yavaşça suyun altına yatırıyorm oğlusumu hoşuna gitti böyle oval lavabonuz varsa deneyin derim. bi kerede küvette birlikte yıkandık ama sampuanla kayma riski var yinede ikimizde cıbıl cıbıl pek bi güzel oldu bikere deneyin yanınızda eşiniz faln varken.
canım arkadaşım benimmmmmmm
arıcam arıcam dedim arayamadım bi türlü... en yakın zamanda dönücem sana... anlıyosundur zaten beni biliyorum :) sare ile geçiyo tüm zamanım... wc ye gitmek bile sıkıntı oluyor
ne güzel yazmışsın duygularını.. dediğin gibi zaman nasıl geçicek, ay çatlaklar, ay kilolar derken bebişler 2. aylarını doldurmaya başladılar
canım süt yapıcı baklava üzerine su süper oluyo, mutlaka denearada böyle kaçamaklar da iyi geliyo insana
bizim kız da çok emiyo, çok kusuyo malesefgazdan çok kusma sıkıntımız var... gazı için doktor rezene içirme, sen iç dedi, çok faydasını gördüm.
çokkk öpüyorum seniiiiiiiiiiii
sedeffff
esra
ne kadar guzel sızlerı burada görmek özlemısın sızlerı
bebişlerden pek fırsat bulamıyosunu kızlar galıba
en yakın zamanda duzene gırerler ınşalla
sedefcım bebişin gazıda bebışının peşını bırakır
esra sare hanımda kusuyomuş benım yarenım cok kusardı ınan anneye 2 kat iş
camaşıt utu hıc bıtmıyo rabbım kolaylık versınnnnnn
ben boyadım tatlım sanırım 1 aylık falandı sute gecmezzz cnm ben duz boya yaptım ohhh nede ıyı geldı bıkmışım 2 renk dolaşmaktan
hıçkırık yöntemlerimiz nedir peki kızlar
meraba kizlar
ben zararli diye hamileligim boyunca sacimi boyamadim bebegim 22 gun once dogdu
sacimi boyasam bebege bir zarari olurmu sute geciyormu acaba
sizler naptiniz sacini boyayan varmi??
iki gün önce bir ayımızı geride bıraktık bugün aşı olmaya gittik sabah 11 gibi hemşireye sormuştum ateş yapar mı diye yapmaz dedi , sağlık ocağından geldiğimizden beri uyuyamadı çok huzursuz emzirirken gözleri kayıyor yerine yatırıyorum gözler açılmış hiç uyuklayan o değil gibi
sizde 1.ay aşısından sonra ateş fln oldu mu ? huzursuzluk oldu mu
Arkadaşlar çok acil cevap nurse harveys şurup ile sub simplex damlayı aynı anda kullanmak istiyorum nasıl kullanacağım hakkında bilgi verirmisiniz acilen öğrenmem gerekiyor...
maşallah canım benim
,Bu poyrazlar hep mi böyle tatlı oluyorlar bilemedim ki ben şimdi
heralde canım maşallah diyelim:)
canım hıçkırık cok tutuyor benim bebegimi.. O da sinirlenio :) bir iki damla limon veriyoruz hemen gecio ..
ben dogumumdan bir gün önce yaptırdım röflemi :) 2 ay gecti bi kac ay sonra tekrar yaptırırım ama
emzirme döneminde zararı oluyor mu bilmiyorum..
ilk aşımızı yaptırdık hiç bişeycik olmadı.. Aşıyla alakalı degil de belki huzursuz bi anına denk gelmişte olabilir canım..
nurse harveys ve sab damla kullanıyorum canım..
Doktorumuz günde 3 kereye kadar ikisini de kullan dedi..
bu arada pişik olmaması icin;
kesinlikle ıslak mendil kullanmıyoruz, pamuk ıslatıp öyle temizliyoruz altını ve bepanthol krem sürüyoruz..
gaz sorunumuz icin;
nurse harveys şurup ve sab damla, sabah-öğlen-akşam kullanıyoruz..
Doktorumuzun gösterdigi bacak hareketlerini yapıyoruz..
Günde üç kereye kadar 25mg rezene cayı veriyoruz..
hıçkırık için;
bir iki damla limon damlatıyoruz agzına hemen geciyor..
banyo;
havalar sogudugundan iki üç gündebir yıkıyoruz..
Bunlarda benim aklıma gelenler kızlar benim uyguladıklarım bilginizeeeee :)
Kızlaarr DERBİYE hazırlık yaptık:)
cnm cevapladigin icin cok tesekur ederim.hemen boyamaya basliym
benim saclar uc renk oldu beyazlarda eklenince :)
genetik herhalde ailede erken cikiyor beyazlar
hamilelikti, dogumdu
artk yavas toparlanmanin ve kendimize bakmanin zamani geldi:))
tekrardan kocaman selammmm
dün tam 3 aşı birden vurunduk.. Tahmin edin ne kadar ağladığını
bebegim cıglık cıglıga aglarken, yüregimin parcalanması ama yine de güclü ve sogukkanlı olup ona destek olabilmekmiş annelik..
Dün bunu ögrendim.. Her gün yeni bi şey ögretio annelik bana..
Doktor ateş yapabilir dedi, şurup verdi eve gelir gelmez bir ölçek şurup içirdik ve şükür ki ateşlenme olmadı..
Bu vurdurdugumuz aşılar 2. Ay aşılarıydı.. Bunu da atlattık bakalım sırada ne var :)
bu arada biz puset olayına bi türlü alışamadık kraftın pusetini kullanıyoruz ama cok rahatsız gelio bana
o yüzden nereye cıkarsak battaniyeye sarıp atlıyoruz arabaya.. Kraftın puseti mi bu kadar agır bilemedim..
Ilk bi kaç kez kullandık ama cok zor geldi.. Sizin bu konuda görüşleriniz neler ?
Bi de ayakta sallamaya alıştırdık.. Zaten ne yapmayız etmeyiz dersek hepsini yapıyoruz
böyle gazlı huysuz bebek olunca ister istemez kucaga da, sallamaya da alıştırıyorsun bunu anladım :)
ne vardı sanki şöyle altını degiştirip karnını doyurunca mışıl mışıl uyusa bu minik hatun ahh ahhh :)
şimdi şu yeni cıkan pilli ya da elektrikli kendi kendine salllanan ana kucaklarını arastırıyoruz en yakın zamanda alıcaz
işte böyleeeeeeee :)
tatlım merhaba bende yarene annemım bılgılerıne dayanarak lımon verıyodum oysakı bebışın mıdesıne öle cok zararı varmış kı arasa vermıyorum emzırıyorum hemen gecıyo
kızlar d vıtamını saglk ocagıının verdıgını kullanımmı yoksa dr un yazdıgınımı alsam karar veremedm sız hangısını kullanıyorsnz ?