2012 kasım bebekleri büyüyor..

evet iki uykucu arkdaş birbirlerinden habersiz yattılar .
ya sünnet videoları izliyorumda içim gidiyo sen sünnet olurken yanındamıydın benimki bacaklarının falan tutulmasına hiç tahammül edemiyor hareketli olmalı sürekli

evet yanındaydım. babası bacaklarını ben de llerini tuttum.
ağzında emziği vardı. kulağına şşşşşş yaptım epeyce durdu en sonlarda sıkıldı ağladı. zaten toplam 10 dk sürüyor sünnet. o anı yaşamak yorucu ama sonrası rahat.

SEVGİLİ BEYSAL özel mesaj kutun dolu olduğu için sana mesaj yazamıyorum ama yardımına ihtiyacım var beni aydınlatırsan çok mutlu olurum işte mesajım
canım seni yine rahatsız ettim ama sorum geldi
1 hastane çantamızı hazırladım da içine bebek şampuanı koyayım mı ihtiyacım olur mu ?
2 bebek çantasını ne zaman istiyorlar ? ameliyathaneye giderken mi yoksa bebek doğduktan sonra ayrı bir yerde mi hazırlayıp giydiriyorlar bebeği. ilk doğumumda bebeğimi çıkarıp bebek bakıma götürmüşlerdi babası herşeyi kameraya almıştı yıkanmasını aşılarını giydirilmesini falan . ama arkadaşım ameliyathaneye vermişti bebek çantasını orda hazırlamışlardı bebeği.
3. ve en çok merak ettiğim doğum yaptıktan sonra dr bebeği hemen sana dokundurdu mu yanağına yoksa hemen çocuk druna mı verdi* ben çok isterdim hemencecik onu hissetmeyi.
insan çok heyecanlanıyor o büyülü anı düşündükçe
bu arada senin miniş nasıl ? inşallah gazlı bir bebek değildir benim içinde öp kokla bebişini:)
vakit ayırıp cevapladığın için şimdiden sağol teşekkür ederim

kızlar merhaba; bu karın ağrısının çözümü varmıdır ya karnı ağrıyo bacaklarını kasıyo,ağlıyo,,karın ağrısı geçtimi hemenn uyuyo yawrum,,napsak bilemedim..
emzikde almıyor bitürlüü,,bide biz haftada 1 yıkıyoruz çokmu uzun ki:44:

vala cn bzde haftada ır yıkıyrz cunkı ben yıkayamıyrm annem uzak gelemıyr herzaman halamlar var onlar yıkıyorlar benımkı cok fena ya fıleye bır tutunuyor yıkanırken mumkun degıl alamıyrz elını halamlar bıle zor yıkıyor sasırıp kaldı kadınlar zaten fıleye tutunmasına acmmıyor bır turlu ellerını bugun arycam aksama yıkayalım dye bakalım haftada en azından ıkıye cıkaralım dyrum bende

ben zıbınla penye arasına karın bölgesine küçük havlu koyuyorum.Böylece karnına soğuk girmiyo. gaz için de nacizane önerim sağ el- sol ayak veya sol el-sağ ayak çaprazlamasına sırayla değdir. Ama bunu ayaklarını karnına çektiği tam ıkınma anında yapman lazım. farkı göreceksin.. bebeklerin kış aylarında 2 güne bir yıkanması gerekiyo bence dr muzun tavsiyesidir. biz 2. gününde kusmuk ter kokuyoruz 1 haftayı düşünemiyorum:)

biz eşimle yıkıyoruz,, bide fileye koymuyoruz biz küvetin içine çıkardığın kıyafetleri koy,bebeğin başını eşin tutsun geri kalan kısmı suda dursun bebeğin öyle yıkayın daha kolay yanı bence:)

evt o hareketi denedim ilk yaptıgımda ii geldi bidaha yaptıgmda işe yaramadı ama ara ara yapıyorum yinede. bizimkisi hiç kusmuyo anca ter kokmaya başladı ama ohh diyorum mis gibi ter kokuyo:)))

Gaz yüzünden ağrıyodur karnı, pırt yapmasına yardımcı olmak lazım annesi :) Biz öncelikle zinco kullanıyoruz gaz için bayaa bi işe yarıyor. Emzirmeden hemen önce veriyorum ben ilk o gitsin bağırsaklarına diye. Emzirdikten sonra verirsem kustuğu zaman çıkıyo hepsi. Onun dışındada bacaklarına hareket ettiriyorum.
1-Sağ el-sol ayak, sol-el sağ ayak hareketini yaptırıyorum.
2-iki bacağınıda tutup dizlerinden büktürüp bir sağa yukarı bir sola yukarı doğru incitmeden hareket yaptırıyorum.
3-tam yan yatırıyorum. Bir süre sağ tarafına bir sürede sol tarafına
Bunları yaparken bikaç defa pırt yapıyor rahatlıyor benim oğlum. İnşallah senin bebişindede işe yarar.

Biz 2 günde bir yıkıyoruz. İlk zamanlar benim oğlumda fileye yapışıyordu. birinin ellerinden tutması lağzım korkuyo çıplak olunca. Sonradan alıştı benim oğlum. Şimdi yatıyor fileye cöm cöm bakıyor maaşallah :)

Kızlar emzik verdiniz mi
ilk ne zaman? ne kadar süre ile tutuyorsunuz?
ve marka olarak ne kullandınız?

emzik philps avent in 0-3 ay silikon gece parlayan emziğini kullanıyorum .
oğlum memede uyumak istiyor geceleride ben yorulduğum ve uykum geldiği için yerine yatıracağım zaman memeden ayırırken veriyorum emziğini , uykuya dalmadan memeden çekersem çok sinir yapıyor uykusu sapıyor bu defa .
kan alınırken , aşı yapılırken , misafirlikte ya da misafir varken de emzik kurtarıcı oluyor =)

biz eşimle bazen banyoda bazen de lavaboda evet yanlış duymadınız baba tutyor ben yıkıyorum suyu ayarlıyoruz ohh misler gibieşim olmadığında da kendim yıkarım aslında da biraz yardımcı olsun diye naz yapıyorum ana oğul yapıyoruz hatta

Karin agrisi icin you tube ta kolik masaj diye videolar var ben bir kac gundur yapiyorum ve oglum cok rahatladi bir de uyumakta gucluk ceken bebekler icin baby sleep diye muzikler var ayrica dalga sesi yagmur sesi gibi sesler cok isime yaradi
Tavsiye ederim

masaj linkini yollar mısın canım

Selamlarrrr hamileligim süresince bana yoldaş olan bütün taze annelereee
yeni topiğimiz hayırlı ugurlu olsun!!! (ben biraz gec kaldım herhalde:) )

Daha dün nasıl olacak nasıl bitecek derken, bebeklerimizi kucagımıza aldık ve büyütüyoruz bileeeeee :)
zaman öyle cabuk gecio ki hızına yetişmek imkansız .. bebegim 11 aralıkta 2 ayını geride bıraktı hala inanamıyorum :)
Bu zaman süresince biz ona, o da bize cok alıştık cok sevdik birbirimizi :)
Anne olmak bambaşka bi duyguymuş.. hep derlerdi ama yaşamadan hiç bi şeyi anlayamıyor insan..
İnsanlara, olaylara, durumlara bakış açımı bile degiştirdi annelik.. kalbimde aşkımın kocaman sevgisi vardı onun yanına
bebegimin sevgisi de eklenince tam oldu şimdi..
Bazen aşkımda bende inanamıyoruz bu bebek bizim mi dercesine bakakalıyoruz birbirimize :)
artık ikimizden bi parça, aşkımızın minicik dünyalar güzeli bi meyvesi var..
bizi birbirimize daha cok bağlayan, aramızdaki aşkı daha da güçlendiren..

Gelelim benim dünyalar güzeli prensesim nam-ı diğer BEROŞUMAAAAAA :)
kendileri en minik oflu olup, hepimize kök söktürmektedir ! Gaz sorunumuz hat safhada, uyku hiç yok, huzursuzluk diz boyu :)
kime çekti bilmem :)))
Hal böyle olunca da, sagolsun yine kayınvalidecigim imdadıma koşuyor, yaklaşık 2 haftadır onda kalıyoruz..
Kayınpederim, kaynım, ben, kayınvalidem, eşim hepimiz Beren hanımın peşinde pervaneyiz :)
ben zaten kendimi unutmuş bi durumdayım, nerdeee süslü püslü havalı hallerim nerdeeeeee
EE boşuna dememişler "annelik fedakarlıktır" diye
beroşumla ugrasarak onu severek öperek koklayarak emzirerek uyutarak geçiyor bu günler..
en yorgun oldugum bi anda bana kocaman bi gülücük hediye edişini dünyalara değişmem!!!

pazar günü de anneme gidip 1-2 hafta da onda kalacagız, bakalım evimize ne zaman döneriz..
bizim gibi huysuz bebişler var mı aramızda ? kendimize yandaş arıyoruzda :)
Bu arada hepinizi ve burdaki muhabbetlerimizi coook özledim kocaman öpüyorum hepiniziiiiiii

Kızlar bi de şu gaz sorunu olayı var ya, o ne fena bişeydir yaa..
bazen emerken bile sancı girio, basıo çığlığı
sab damla ve narves harvey bitkisel şurup kullanıyoruz..
var mı bununla ilgili bana önerebileceginiz bir şey ?

Süt olayı da; bazen karnı doymuomuş gibi gelio saatlerce emio ve bırakmıo bu seferde sütüm yok diye düşünüyorum :/
o zaman mama veriyoruz arada bir.. süt yapıcı neler yiosunuz ?
Su , helva , bulgur pilavı , humana still dışında ne önerirsiniz ?

süt yapıcı kuru incir tavsiye ederim. kaynatıp iç. 3 tae inciri bölüp bir cezvede yap iç. inciri de ye. bolca artar sütün. birde ramazan hurması.
bulgur gaz yapar. ve süt ürünlerini bir çok bebek kaldıramaz. ben süt yoğurt peynir hiçbirini yemiyorum. bebeğim oldukça rahatladı.

helva yedikten sonra üstüne rezene çayı içmeni tavsiye ederim sütler fazlalaşıyor deneyerek uyguladım canım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…